Imádom, amikor a ballib oldal kisajátítja magának az "értelmiség" szerepét, csak éppen a baloldaliság eszmerendszere, tömegkultúrája, ami a munkásságra épül, eleve "kizárja" azt, hogy a baloldal "okosabb, műveltebb" legyen egy konzervatív, polgári jobboldalinál...
De menj ki május elsején a ligetbe, és ott megnézheted, mennyi értelem sugárzik a megjelenő emberek arcából...:)
tanulmányoztam a kor történelmét/politikáját, így helyes a megállapításom. Banális példa, de az "Adjon az Isten! Szebb jövőt!" köszöntés is Horthysta, ahogy a Magyar Gárda is minden tekintetben a Horthy korszak Levente mozgalmára a hajaz...
Ja és még valami:
Horthy nem engedte volna aláírni a göteborgi szerződést, ami alapján ma föld moratóriumról beszélgetünk (Martonyi írta alá 2001-ben), és románia eu tagságát sem támogatta volna feltételek nélkül (mégha nem is döntött volna, azért szimbolikus lett volna ha a fidesz nemmel szavaz)...
Orbán egy jól felépített blöff, aki most próbál az újkori kormányzó szerepében tettszelegin, csak hát a tettek...
Bazz, akkor mond azt h utálod a Gárdát, de ne ilyen faszsággal gyere már... Ennyi erővel egyértelmű, hogy az első Ferrarikat a Ford T modell alapján készítették, le sem tagadhatnák a hasonlóságot, négy kerék, kormány stb...
Én meg azt látom, hogy ma Magyarországon a Horthysta politikát/retorikát a Jobbik képviseli, nem pedig orbán viktor. Persze egyeseknek Horthy és Szálasi is csak egy nyilasnáci, az általad említett történelmi szituáció ilyenkor nem számít semmit.
Ugyammá.. Csak nem gondolod, hogy amikor ballibék a mondandóba nem tudnak belekötni, addig kukacoskodnak amíg valami helyesírási hibát nem találnak... :-))
örülök, hogy sikerült a lényeget kihámoznod... Elnézést a helyesírási hibákért, ígérem ilyen kései órában nem ragadok többet billentyűzetet:) Remélem most már a tartalomra is odafigyelsz majd.
Én sem vagyok gárdafan, de nem is zavart sose a létezése, és különösen felizgatott a beszüntetése, de azért az OVB is elmehet az anyjába. Dávid Ibolyáéknak a mentelmi jogával mi van? A Fletó, Kóka, meg ilyen egyéb tolvaj, rablók mentelmi jogával mi van?
Szóval a Jobbik meg akarta szüntetni ezt a dolgot, egy cseppet sem bánnám, ha tényleg megszüntetnék.
télleg nem értem az agyatokat. A semmit el nem követő Gárdistákra/Jobbikosokra a törvény szigorával csapnátok le, de a gyurcsányékhoz egy újjal se fog nyúlni a zsidesz kormány, ezt garantálom. Pedig ők tényleg milliárdokat tüntettek el...
Az első képen(Nyilas) nem látok sálat, nem látok fekete mellényt-fehér inget, nem látok fekete sapkát. A másodikon nem látok semmit, ami a Gárdista ruháján van. Akkor ez hol ugyanaz? Mert ezt olvastad az újságban?
A Szebb Jövőt köszöntésnek szintén semmi köze a nyilasokhoz, hiszen ez a köszöntés trianon óta létezik.
Hihetetlen hogy mindig azoknak a legnagyobb a szája a történelemről, akiknek fingjuk nincs róla, és annyi fáradtságot nem vett hogy utánnanézzen ha már nem tudja...
Nem is ezzel vana baj. Hanem hogy ezt az embert egy kabát miatt meghurcolják, negatív színben tüntetnek fel, míg egy dávid ibolyka évekig elbúlyhatott a mentelmi joga mögé...