Keresés

Részletes keresés

szijozsi Creative Commons License 2012.07.24 0 0 215

Pártjaink és kormányaink nem akarnak önvédelmet-ez ténykérdés.

Előzmény: borzimorzi (214)
borzimorzi Creative Commons License 2012.04.26 0 0 214

Ez sajnos egyre inkább így van. Nagyon nem örülök neki.

 

A szabályozásnak sokkal proaktívabbnak kellene lennie. Nem kéne egy parlamentnek ölbe tett kézzel várnia, hogy az agresszív emberek előbb-utóbb elkezdjenek fegyverkezni.

 

Ehelyett sokkal okosabb lenne a nem agresszív, viszont jogkövető, adófizető és feddhetetlen polgárok körében népszerűsíteni a lövészeti gyakorlatokat, s ha kellően jó eredményeket érnek el, akkor engedélyezni számukra az otthonuk védelmére szolgáló fegyver vásárlását. Természetesen nem sorozatlövőt, az csakis a hivatásosoké kell, hogy maradjon. Ezzel párhuzamosan tisztázni, hogy ami a római jogban OK volt, az legyen OK a XXI. században is. Ha  a Tizenkét táblás törvények szerint az volt a rend, hogy az otthonát védő személynek nem kellett elszámolnia olyan támadók életével, akik éjnek évadján, fegyverrel támadták meg őt az otthonában, akkor ennek ma is irányadónak kellene lennie. Mégiscsak nevetséges, hogy a XXI. századi polgárnak nincs annyi joga sem az önvédelemre, mint 1500 évvel ezelőtt egy átlagos római polgárnak, nem? Természetesen nagyon szigorú feltételekkel szabadna csak ilyen engedélyeket kiadni, nem úgy, mint ma, hogy a vadásztársasági tagok ivócimborái, meg a politikusok iafiai kapnak engedélyt, a tisztességes ember meg nem.

 

Ilyen módon nagyobb lenne a visszatartó erő is, hiszen a támadók soha nem tudhatnák, mit rejteget számukra egy-egy ház. Plusz nem lehetne óbégatni, hogy a rablovics urak személyiségi jogai így meg úgy, mert azokról ők lemondtak akkor, amikor a fegyveres támadásba belefogtak és a másik ember otthonának kerítésén átmásztak. Az ő jogaik ugyanis véget értek azon a határon, ahol már a másik ember jogai kezdődtek. Azoknak, akik a mások jogaiba gázolnak bele, szerintem nem szabadna engedni, hogy ugyanakkor a saját jogaik csorbítatlanságát követeljék.

 

Üdv:

b

 

 

Előzmény: Túlélőblog (208)
barugon Creative Commons License 2011.09.18 0 0 213

   Igen jól olvasod! 1988-ban nagy port kavartam egy-két otthonvédelmi eszközzel! Ez vonatkozik a médiára, akik érdekes módon simán "kötelességből" elfelejteték a leírtakat és a rádióra. akik másnapra forró postán hozták az "ajándékot", lévén felejtsem el a gondolataimat!

   Az, akkor, más rendszer volt!

   Még mindig zavaros az ügy? Még annó P.Howard írta egy könyvében, minden pofon mellé nem

lehet közlekedési rendőrt állítani!

Előzmény: Ordas (212)
Ordas Creative Commons License 2011.09.16 0 0 212

Hát igen! Biztos nem 10 perc, elég hozzá 5 perc is!

Kérdésem, mennyire gondolod komolyra azt, amit legutóbb leírtál?

El kell gondolkodni rajta, ennek előzményeit már 1988-ban leírtam!

A technika és az élet fejlődik! A bűnözés általában ezek előtt áll!

Viszont megállítható!!!

 

Hűűű de rég írtam ide. Mit írtál le 1988-ban? Kicsit zavaros, amit írtál. Bocs a szóismétlésért

Előzmény: barugon (193)
roland7 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 211

Nem lepődnék meg, ha az öreg -biztos, ami biztos- kapna 2-3 évet súlyos testi sértésért. :(((

Előzmény: Túlélőblog (210)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.09.16 0 0 210

Persze hogy nem kell belenyugodni. Csak mondom, hogy az eddigi összes magyarországi kormány így állt hozzá.

 

Pont ma olvastam, hogy valaki egy szilvabefőttet használt önvédelemre, mikor maszkos rablók törtek be hozzá. Az RTL klub elviccelte a dolgot, hogy "haha, milyen találékony volt a kisöreg". Persze mielőtt a rablók elhagyták a házát, jól összeverték a nyugdíjast és persze elvitték az összes pénzét és a telefonját is. Az, hogy a magyar ember védtelen ez a kormány hibája. Hogy a média meg röhög a helyzeten, az meg őket jellemzi. Persze a tévések nagy része nem rossz környéken lakik, hanem a Rózsadombon vagy egyéb jól védett bűnözésmentes övezetben.

Előzmény: barugon (209)
barugon Creative Commons License 2011.09.15 0 0 209

   És szerinted az általad leírt utolsó mondatod értelmezésébe bele kell nyugodnom, (nyugodnunk)? Nincs ez rendjén! Egy példa. Annakidején a Zámolyi romák meglepték

Kanadát. Volt szerencsém megnézni a környéket, még most is romjaiban hever! Csodálkozol azon, hogy hazaküldték őket? "Rutinból" mindent lebontottak, csak elfelejtették, hogy ott nincs

MÉH telep! Bepróbálkoztak a szeméttelepen, csak sajna ott a leadott hulladékokért fizetni

kell! Nem is keveset! Betörni nem mertek, van ám ott törvény, így ráeszméltek, mindez nem

az ő világuk! Maradtak nekünk, s már mindez nem kuriózum! Nagy a baj!

Előzmény: Túlélőblog (208)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.09.15 0 0 208

Ez elég bonyolult kérdés.

 

A kormány szerint minden ilyesmi a rendőrség feladata. A rendőrség szerint ők nem biztonsági őrök és nem fognak házakat őrizni, mert nincs elég emberük. Több a ház, mint a rendőr. Ebben van is valami.

 

Egy ház első számú védelme a családfő kellene hogy legyen, megfelelő eszközzel.

 

Ha belegondolunk, a rendőrség csak a legritkább esetben van pont ott, ahol kellene, ahol éppen egy bűncselekmény történik. Nincsenek ott, csak később helyzínelnek -ha van emberük rá-, vagy felveszik a jegyzőkönyvet, ha bemegy hozzájuk az áldozat. Ha az áldozatot komolyan is veszik, akkor megkezdik a nyomozást, ami vagy sikeres lesz, vagy nem, de annak semmi köze a védelemhez.

 

Van olyan falu, ahol se rendőr, se polgárőr. Ott ki védi meg az embereket? Kikre számíthatnak?

 

A ház tulajdonosának kell biztosítani a jogot, ő pedig biztosítaná az eszközt is. Már ha lenne hozzá joga, de nincs.

 

Tehát hagyd hogy kiraboljanak, hagyd hogy megverjenek, ha mázlid van, életben hagynak és megúszod pár hét kórházzal. A magyar kormányok szerint így van ez jól.

Előzmény: barugon (207)
barugon Creative Commons License 2011.09.14 0 0 207

  Lehet ismét belenyúlok egy "lapos barnába", de egy magyar otthon, bűnözéssel szembeni

védelme kinek a feladata???

Túlélőblog Creative Commons License 2011.05.02 0 0 206

Alkotmány. Azt azt is mondja, hogy Magyarország független állam. És mitől független? Az EU-tól, vagy a NATO-tól? Esetleg az ENSZ-től?

 

Azt is írja, hogy magyar katona nem vehet részt megszálló hadműveletekben. Kivéve persze Afganisztánt, Irakot és egyéb helyeket.

 

Az önvédelmet majd jól beleírják az Alkotmányba, de közben meg az önvédelmet korlátozó törvényeket hozzák a Parlamentben. Szemfényvesztés az egész.

Előzmény: jagger3 (200)
Kavics78 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 204
Előzmény: jagger3 (200)
jagger3 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 203

Feleségem tökéletesen beszéli a magyar nyelvet, bár orosz. Van néhány érdekes kifejezése, ami nagyon tetszik, ezért szoktam átvenni. Tehát továbbra is : Majd látjuk!

Előzmény: barugon (201)
senior5 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 202

Üdvözlet!

 

Nem árt mozgásérzékelős jelző, hogy felébredjünk időben vagy a szomszédhoz bekötve (mert nem lehet mindig otthon az ember) persze nem olyan kinti helyen ahol elérik.

 

Én a jogos önvédelem túllépési lehetőségei (több nagy, erős, ütőeszközös betörő) és az ijedség vagy végszükség miatt véletlenül tartok pár harcművészeti szúró-vágó fegyvert, persze azt kell mondani nem értünk hozzá csak dísznek voltak. Félelemből ebbe kapaszkodtam felébredve a rácsos ablak vagy vasalt ajtó felfeszítésekor és ezeket vágtam a betörőhöz, a kifektetett betörőnek meg a kezébe kell adni valamit ami indokolja az övédelmet (ha még nem értek ki a zsaruk).

 

Elismerem a felelösségre vonásumk és a vér elkerülése miatt nem árt ha van nyomás alá helyezhető szifon vagy palack amit éppen vizkő mentesítünk (véletlenül még belekerült valami csipős anyag is). A háztartásban több maró szer van amit használhatunk és 5 - 6 méterre is elvisz a spricelő pontosan túlnyomással, ez azért jó mert fontos a több helyre fújás lehetősége valamint a távolságtartás.

 

Elnézést a beleszólásért de idén nálunk kamú díjbeszedő és a jelzett idő elött érkezett bőrdzsekis kéményseprők valamint álrendőrök is próbálkoztak. 

 

 

Előzmény: jagger3 (197)
barugon Creative Commons License 2011.03.29 0 0 201

Neked van feleséged?

Önvédelem joga, törvényes védelmi "eszközök"?

Hogy is mondja asszonyod? Majd meglátjuk!!!

Addig is menj el szemészetre! :-)))

Előzmény: jagger3 (200)
jagger3 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 200

A mai nap Viktor királyunk a parlamentben a tényleges életfogytiglani mellett az önvédelem jogát is az alkotmányba foglalandónak tartotta.

Remélem, ez már mindenkit megnyugtat, és az ígéretből is törvényszöveg lesz!

 

Ahogy a feleségem szokta mondani:

majd látjuk.

 

jagger3 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 199

Franz von Soxhlet biztos nem örül, sajnos elírtam , helyesen "Soxhlet extraktor".

jagger3 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 198

A kijuttatásról:

 

Rövidesen összeállítok egy ismertetőt arról amit én csináltam. ( egy - két hét, ha lesz rá időm.)

Első kísérleteim kínai szórópisztoly átalakítás volt, ezalapján készítem. tartály egy félliteres  pet kólásflaska, az jól bírja a nyomást, és nem korrodál.

jagger3 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 197

Innentől kezdve az öszes megélhetési bűnözőnek számolnia kell még a behatolás előtt a szemébe, arcára , bőrére kerülő alkoholos kapszaicin extraktummal.

 

Nem kívánom senkinek , mert nagyon brutál, elég nehéz lemosni vízzel a kapszaicint.

Ha véletlenül a kezünkre kerül, maximum gumikesztyűben vizeljenek a férfitársaim, ugyanis ellenkező esetben igen nagy fájdalomra lehet számítani még töbszöri vizes lemosás után is!!!!

jagger3 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 196

Amivel én próbálkoztam:

 

közönséges darált erőspaprika nem por hanem durva örlemény a kőbányai úti piacról (az orczy tér felől az első bejárat azt hiszem 21 szám első emelet óriási kajabolt , ott vettem zacskóban) egy soxlet extraktorral és denszesszel extrahálva.

Szóval valami brutál, mert a bőrhöz érintve is csíp, éget, ezért gumikesztű maximálisan.

A soxlet extraktorra keress rá, hosszú leírni hogy micsoda.

 

A kesznyéteni bácsi részére max respect!

 

Előzmény: garamakos (194)
barugon Creative Commons License 2011.03.18 0 0 195

Amit leírtál, az engem is érdekel!

Előre is köszi!!!

Előzmény: garamakos (194)
garamakos Creative Commons License 2011.03.17 0 0 194

Szia Jagger3!

 

Mi az az erős paprika extraktum, amit a topikban (első oldalon) több alkalommal is említesz? Továbbá, hogy tudom elkészíteni, -már ha tudom, - illetve, kijuttatni, permetezni? Köszönöm válaszod!

barugon Creative Commons License 2011.03.03 0 0 193

Hát igen! Biztos nem 10 perc, elég hozzá 5 perc is!

Kérdésem, mennyire gondolod komolyra azt, amit legutóbb leírtál?

El kell gondolkodni rajta, ennek előzményeit már 1988-ban leírtam!

A technika és az élet fejlődik! A bűnözés általában ezek előtt áll!

Viszont megállítható!!!

Előzmény: Ordas (192)
Ordas Creative Commons License 2011.03.03 0 0 192

Cserép felszedésről én is tartottam :)

 

Amúgy pesti külváros, semmi extra a nációk eloszlásában. Tehát nincs kialakult vad cigány kisebbség (még :) )

 

Tényleg! Ha cserepet szednének fel, akkor van egy rakás fagerenda, keresztbe lécek, szigetelőanyag és gipszkarton... édes kevés. Azért elég macera lehet leszedni cserepet, nem? Nem 10 perc alatt jutnának be.

Előzmény: barugon (191)
barugon Creative Commons License 2011.03.02 0 0 191

Jó ötlet részedről!

 

Az ablakkal ne foglalkozz! Azon nem fognak be"menni"! Simán felszedik a cserepet, (héjazatot)

s bejutnak abból az irányból!

 

Vegyél egy SIKOLY, vagy koponya maszkot s bentről cellux-szal ragaszd fel az ablaküvegedre!

 

Mindössze kettő!

Egyik, eladod a házat!

Másik, írj bővebben, hely és "lakossági" ismeretek hiányában nehéz valamelyik irányba

elmenni, esetlegesen okosat mondani!

Előzmény: Ordas (190)
Ordas Creative Commons License 2011.03.01 0 0 190

Kicsit felhozom a topicot.

 

Adott egy manzárd tető, aminek a síkjában egy parasztos VELUX tetőablak.

Hogyan védhetem ezt a tetőablakot?

 

Befeszítésgátló kütyü béna, mert 2 ablakra 100e Ft, ezenkívül betörésvédő fólia is kell. Amúgy a befeszítésgátlót könnyen ki lehet iktatni, ha az ablaktengelyét simán kitörik a fa keretből.

 

Miylen megnyugtató megoldás van?

Túlélőblog Creative Commons License 2010.12.26 0 0 189

Nem kötöttem bele. Csak gondoltam ha van nálad otthon akkor biztos készítettél róla valami videót vagy fényképet. De ha nem hát nem. Csak beszélgetek, nem szoktam kötekedni. Lehet félreértetted. :)

Előzmény: parazstaposo (187)
parazstaposo Creative Commons License 2010.12.25 0 0 188

Ez viszont saját kép Magyarországról.

 

Előzmény: parazstaposo (187)
parazstaposo Creative Commons License 2010.12.25 0 0 187

Te beraktad a fegyvered, én beraktam, hogy nekem mi van, mi lehet itthon.

Erre te belekötsz, hogy nem saját videó. Akkor ki kóstolgatja a másikat?

Előzmény: Túlélőblog (183)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.25 0 0 186

Látom még a "tengerentúlon" is ismerik a szabályt; szégyen a futás, de hasznos...;-()

Előzmény: Túlélőblog (185)
Túlélőblog Creative Commons License 2010.12.25 0 0 185

Azon hogy belinkelek egy darab fegyvervideót és máris kiakadtál rajta.

 

Nem hinném hogy bármi sértőt mondtam volna neked vagy bárki másnak, mert nem volt szándékomban. Csak gondoltam hogy hátha tetszik a fórumozóknak.

 

Nem sok kedvem van Karácsonykor ezzel foglalkozni, szóval inkább lezárom a vitát Boldog Karácsonyt. :)

Előzmény: Törölt nick (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!