Na mert én még nem hallottam. 2002, és 2006-ban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, avval kezdte, hogy gratulált az MSZP győztes miniszterelnök jelöltjének. A MSZP elnöke ezt most valamilyen okból elmulasztotta. Vagy csak lemaradtam róla?
A tulajdon neveket nagybetűvel írjuk a magyar helyesírás szabályai szerint. Ez mindenkire érvényes:-))))))) ez, hogy kis betűvel írod, olyan óvodás bosszúnak tűnik:-)))))
"OFF: Egyszerűen nem értelek. Orbánnak tök mindegy, csak neked nem. Orbán kimondta, hogy ő nem akar elnök lenni, ..."
Hol mondtam azt, hogy nekem nem mindegy? Egészen egyszerűen arról van szó, hogy:
a./ Orbán mondott már sok mindent, meg az ellenkezőjét is, hogy éppen mit mond, az mindig a pillanatnyi helyzet határozza meg.
b./ Valami okos ember mondotta volt: "A politikában soha ne mondd azt, hogy soha..." Orbán pedig politikus, és sztem nem is mondta ki ezel kapcsolatban a soha szót.
Gondolod, hogy élete végéig miniszterelnök marad? Vagy ha netán megbukik e funkciójában, akkor elmegy élemedett fejjel kezdő jogásznak, ügyvédbojtárnak? :)))
Ha Arafat élne, biztos, hogy gratulálna Orbánnak. Emlékszem még arra a nyelves Martonyi- Arafat puszira... Igaz, komoly ország akkor már nem állt szóba Orbánékkal.
Négy év múlva hasonló helyzet alakulhat ki, majd megyünk együtt ünnepelni Benin, Togo és a Man szigetek első embereit, mint Magyarország legfontosabb külföldi kapcsolatait.
OFF: Egyszerűen nem értelek. Orbánnak tök mindegy, csak neked nem. Orbán kimondta, hogy ő nem akar elnök lenni, vázolta azt is, hogy milyen elképzelései vannak az elnökről. Semmi okunk a szavaiban kételkedni. És nem azért, mert ő sohasem hazudik, mert amit mondott, mind racionálisan, mind pszichológiailag a lehető legplauzibilsebb.
Ami az elnöki funkció erősítésének a lehetőségét illeti. Az sem olyan egyszerű, ahogy gondolod. A miniszterelnök MINDENBE belepofázhat, mindenről ő dönt, az európai, igen erős elnökök is legföljebb a külügyi, hadügyi kérdésekről.
Ahhoz tehát, hogy Orbán ugyanúgy "hatalmaskodhasson", mint miniszterelnök korában, nem lenne elég európai módra megváltoztatni a magyar közjogi rendszert, hanem egyetlen demokratikus lehetőség maradna, az amerikai rendszer átvétele, ahol az elnök és a minszerelnök egy és ugyanaz. Na most ennek a megvalósítása ugye ezért nem nagyon életszerű?
Ami pedig azt illeti, hogy miért foglalkozom veled ennyit, annak az az oka, hogy nem tudom elviselni, ahogy gondolkodtok, ahogy erőlködtök, ahogy rémüldöztök, ijesztgetitek magatokat, és görcsöltök tovább minden érvelés, ész érv után.
Úgyhogy ezzel be is fejezem a témát, igen, győztél, Orbán király lesz, 2002-ben már úgyis próbálgatta a fejére a koronát, de nem egyszerűen király lesz, hanem rossz, népnyúzó zsarnok, és a Bazilikába, vagy a Mátyás templomba fogja temettetni magát. Utódja kis Orbán lesz, akit apja hamarosan Alcsúti herceggé fog kinevezni, ami mostantól mindig az utód rangja lesz.
Nem tudom. Azt tudom, hogy az a színész, aki eljátszotta, hogy a Pufajkás kirúgta a fogait, egész jó pénzt kapott. Mindnestre annyi bizonyíték van a választási cslásra, mint a 2002-esre, sőt, Kubatov listájával még több is. Egyébként nem értem, mit rúgóznak ezen, anno nem egy egyetemistától hallottam, hogy azért szavaz a fideszre, mert adta a diákhitelt. Ők voltak a legjobban felháborodva a 19.000Ft-ért szavazó nyuggereken. A sör/feles sokkal kevésbé terheli meg a büdzsét, sokkal jobban jár mindenki.
Hmm, beszédeiben többször megemlítette, eléggé virágnyelven. Azt, hogy konkrétan választási csalás volt, 2007-ben mondták ki, valami polgári pikniknek nevezett szörnyűségen:
Amúgy most nincs itt semmiféle lebegtetés. Hangfelvétetellel, beismerő nyilatkozattal bizonyítható, hogy választási csalás történt. A kérdés mindössze annyi, néhány helyen gyúrtak rá, vagy sok körzetben.
Olyan 2 millió ember (MSZP+Jobbik+LMP) lesz meggyőződve arról, hogy csalással lett meg a 2/3.
"Az új botrány meg már ott dagad a nemlabancon, a cigók feles/sör kombóért szavaztak a fideszre, ezres nagyságrendben."
Meg kell dícsérni, ki kell tüntetni a szervezezőket, hogy ilyen költségtakarékos megoldást találtak! Egy feles, meg egy sör egy falusi kocsmában 500 pénzből bőven kijön.
Vett már valamelyik politikai brancs ilyen alacsony áron szavazatot? ;-)))))))))