A LumPeN párt tele van volt libsivel, ők kilőve. A Jobbik (amellett, hogy antiszemita) tele van borgőzös idiótával, kikre egy tál lencsét nem bíznék (a bal herémben több tudatosság és felelősségérzet van mint bennük). Az MSZmP-re meg élő humanoid nem szavaz... Marad a FIDESZ, pont! KELL a 2/3-ad!!!!!!!!!
valahogy az utolsó napokban tett hsz-aidból sejthető volt :)
Nem kellett rajta semmit sejteni, megírtam, hogy dupla Fidesz lesz. A másik háromból továbbra is az LMP az egyedül elfogadhatónak tűnő, ráadásul azt is eltaláltam, hogy bejutnak, de nekem messze túl balosok.
a kérdés igazából nem az, hogy a maszop vagy a lemp visszalép-e, mert mindkettő esélytelen, hanem hogy a jobbik visszalépteti-e a jelöltjeit, hogy tuttira meglegyen a 2/3-ad
????
A Jobbik miért dolgozna a Fidesz 2/3-áért? Annak semmi értelme.
a kérdés igazából nem az, hogy a maszop vagy a lemp visszalép-e, mert mindkettő esélytelen, hanem hogy a jobbik visszalépteti-e a jelöltjeit, hogy tuttira meglegyen a 2/3-ad
Szervezett összefogás nem lesz, az LMP-ének nincs is mása, csak a jól sikerült marketingje, amit tönkretennének bármilyen vissazlépéssel más párt javára.
Viszont dinamikája is van a dolgoknak. Ma kiderült, hogy többen mozgósíthatóak a nemfideszes oldalon, mint amit a pollok mutattak. És le is csúsztak 53% alá. Ha ez folytatódik - hiszen már megvan a "történelmi győzelem" és a kormányalakítás, minek menjenek el megint? -, akkor megfordulhat még több körzet. Ha megfelelő tartalmi tendencia érvényesülne, nem "visszalépősdi".
sztem tévedésben vagy - ez ugyanis az a ritka pillanat, amikor a pártok szavazói döntenek, és nem a pártvezetők.
Teljesen kizárt, hogy bármilyen felszólításra az mszp-hívek jelentős arányban voksoljanak a jobbik jelöltjére, illetve vice versa. Avagy pl. Schifferék sem azzal kezdik a "más politikát" hogy úri-huncutságnak érződő taktikai okokból felszólítsák szavazóikat az mszp melletti mentőakcióra. (Bevallom, az egyik szavazatomat végül az LMP-re adtam - de engem, aztán szólongathatnak... )
A ketharmad azert necces.Az LMP kitudja mit akar. Az mszp meg hiaba uvoltoz fasiszta veszelyt, ha az erdekuk ugy kivanja, szo nelkul osszefog a jobbikkal a fidesz ellen. Az mszp biztos megmagyarazna,hogy miert lep koaliciora jobbikkal. Csak az kerdeses a jobbik akarja e, azert gyanusak.Majd most kiderul, hogy tenyleg onnalo part,vagy csak egy mszp-s krealmany.
de egy évet elvesztegettek, és az a csomag sem a lényeges dolgokkal foglalkozott, legfeljebb a hazai "reformértelmiség" fejében volt az ami, ők emelték mítosszá.
nem hülyeség, 2/3-al de jure mindent el tudnak érni, de facto, hogy letuszkolják a társadalom torkán az égetően szükséges reformokat (közigazgatási reform, elosztó rendszerek, foglalkoztatottság növelése stb, stb...és ezek mind húsba vágnak, érdekeketsértenek), hogy el is fogadtassák az ország nagy részével, ahhoz közmegegyezés kell. Elég púp lesz a hátukon a Jobbik.
a médiatörvény csak annyiban érdekes, ha három tévéből egyet csinálnak. ésszerű lépés lenne... itt most minden megtakarított milliárdocska + mozgástér lesz