Nem szakad rá a plafn, amikor pofátlanul azt állítja, éppen ő, hogy a Fidesz hatalma "bűnben születik". Éppen ő mondja ezt, akinek a pártja 2002-ben hasonló listák használatával - tehát csalással - került hatalomra, aki 2004-ben megpuccsolta saját miniszterelnökét, aki 2006-ban - saját bevallása szerint is - végighazudta a kampányt és 2006 őszén a tiltakozó tömeg közé lövetett, lemondani nem vol hajlandó. (Mellesleg 5 éves ámokfutásába az ország gazdaságilag is belerokkant.) Egy ilyen szégyenletes alak pofázik tisztességről, egyszerűen elképesztő.
a velük nem szimpatizáló állampolgárokat Kubatovszerűen nyilvántartani bűn.
Én azért megvárnám a vizsgálatok eredményét, mert ha valóban Kubatov beszélt, akkor is meg van az esélye hogy a listájuk törvényes volt, a használata is, csak K. tipikus marketinges stílusban előadva mondott valami nagyot.
Persze lehet hogy nem így volt, mondjuk én sosem értettem az ilyen listagyártástól való cidrizést. Amikor kiderült hogy az Mszp is komoly adatbázisokkal rendelkezik, akkor sem idegeltem magam, a mai informatikai világban csak az nem tud komoyl adatbázist összedobni pár hét alatt, aki nem akar, vagy nem ért hozzá.
Az meg hogy GyF. törvénykövetés meg moralitás ügyben kritikára ragadtatja magát, valóban elég vicces. (vagy inkább szomorú, nem kicsit, nagyon)
Miért? Csak azt firtatja, hogy Feri miféle erkölcsi alapon kritizál bárkit is. Mert addig oké, hogy csúnyarosszgonosz Fidesz. Ezzel nincs semmi baj. De hogy pont Feri mondja? Neki inkább lapulnia kellene, mint szar a fűben.
Nem "csúnyarosszfideszt" beszélt. Hanem azt, hogy a velük nem szimpatizáló állampolgárokat Kubatovszerűen nyilvántartani bűn.
És Gyurcsánynak éppen annyira van alapja ezt megmondani, mint bárki más magyarnak. Függetlenül attól, hogy az itteni eszementek miket hablatyolnak össze róla.
Én magam nemigen támogatom Gyurcsányt, nem gondolom, hogy jól csinálta volna a dolgát. De az ember természetes igazságérzete mégis megszólal, amikor látja azt a tömény rosszindulatot és torzítást, amiket az ilyen topikokba beleöntenek.
Miért? Csak azt firtatja, hogy Feri miféle erkölcsi alapon kritizál bárkit is. Mert addig oké, hogy csúnyarosszgonosz Fidesz. Ezzel nincs semmi baj. De hogy pont Feri mondja? Neki inkább lapulnia kellene, mint szar a fűben. Már megmutatta, mennyire lehet adni a szavára.
Nézd.. Aki Gyurcsány mellet kiáll az nem teljesen komplett.
Néhány dicsőséges tette: - jelentgetett Fideszesekről, Pécsi Dialógus csoportról az MSZP KB-nek.
- Privatizáció: A Motimot anyósa segedelmével bagóért privatizálta
- Korrupció: Áron alul ingatlanokat vett az államtól melyeket az visszabérelt, a felújítást fizette.
- Adócsalás: (Fittelina) Saját l, bérelte seaját cége tőle, azt céges pénzen felújította, uszodát, szoláriumnot épített bele, az ÁFA-t visszaigényelte.
- Okirathamisítás: (Nomentana). Bejegyzetlen (cégbíróság által visszadobott) cég nevében többször eljárt.
Öszödi beszédet, okt 23-án Fideszesek rommáveréséről nem is beszéltem.
De igazából ezek mind nem érdekelnének annyira, ha nem pakolta volna mellesleg az országot is a csatlakozó országok versenyében első helyről az utolsóba.
Egy erénye is van. Amit megfog, ahoz végsőkig ragaszkodik. És most az MSZP tökét szorongatja éppen, és ez nekem tetszik.
Pedig Zuschlag is beszélt róla, hogy csaltak, de azt mondta, 2006-ról nem szól, mert túl közel van még. Mindenesetre a társadalmi bizalom teljes hiányát mutatja, hogy a pártok alternatív szavazatszámlálót működtetnek. Igazuk van, én sem bízom a marokkói fazonban.
Jaj, hát ne csúsztass már, szegény Ferinek nincs is villája, de még háza se. Csak egy ötven négyzetméteres társasházi lakása Pápán. Nézd csak meg a vagyonnyilatkozatát. Na ugye.
„Büszke vagyok ezekre a cifraságokra és a mögötte rejlő őszinteségre.” Mintha az őszinteség nem létezne trágárság nélkül. Igazán azonban ez a gondolat ragadott meg: „Minket más fából faragtak, minket nem torzított el a hatalom” – hiszen óhatatlanul eszünkbe jut az őszödi beszéd egyik mondata, ami azért elárulja, hogy a más fából faragott államférfi nagyon is megszerette azt a hatalmat, amivel kormányfőként rendelkezett: „Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus egy országot vezetni. (…) Nagy dolog volt, imádtam. Életem legjobb része volt.” Vagy a másik önvallomásnak felfogható mondat: „Azt hittem, hogy az igazunk és az akaratunk mindent le fog győzni, és önmagában elég lesz a győzelemhez. A választók reformszándéka és reformképessége között nem vettem észre különbséget” – ez azért sokat elárul Gyurcsány demokráciafelfogásáról. A progresszív demokrata úgy jellemzi a reformkudarcot, hogy „a többség mást akart, de nekünk volt igazunk”. A szónokot hallgató kisebbség azonban a tartalmi üzenetekre éppoly kevéssé figyelt, mint a hangulati jelekre, így annyit reméltek csak a szónoktól, hogy bűvészként elővarázsol néhány trükköt a tarsolyból, ami megváltoztatja a választások kimenetelét. Talán segítette volna a megértést, ha az őszödi beszédről készített CD-t, az ezer forintért megvásárolható ajándékot egy nokiás dobozban adták volna át…