... a havi elszamolason mindig rajta van , hogy befizettel-mondjuk- $2000-t , ebbol 1200 a kamat , 150 a konkret hitel, a tobbi meg ez meg az , biztositas , ado , stb...
Nem tudom, hogy nálunk ez hogyan működik, de tartok tőle, hogy ennyire nem kell megerőltetni magukat.
Hat most nevetni fogsz -illetve nem , mert pontosan tudod- ,hogy igen , sok magyar dolgozik Izraelben , mezogazdasagi munkan , sot , Thaifoldrol rengetegen vannak.
Bar az is igaz , hogy a zsidok mar 1200 eve huszarkodassal es cseresznyetermesztessel fogalkoztak , mint az alabbi videjo is bizonyitja:
Hat persze.Raadasul -tegnap ezt meg elfelejtettem hozzatenni-hogy ne gondold hogy annyira adogatjak a kolcsont am , legalabbis itt(USA) , ugyhogy le is allt az egesz ingatlanpiac , meg szinte minden.Persze ok , a horribilis nyeresegeikkel konnyen kihuzzak , de mindenki mast teljesen a padlora kuldenek.
Es ennek nem a plazmatevet vasarolo polgar az oka , hanem az aljas penzintezetek , akik nyakra-fore kaptak az allami penzinjekciokat , es akik nem letezo tokejuket adogattak oda hitelbe.
A hazvasarlasnal az elso evekben szinte csaka kamatot fizeted vissza , a havi elszamolason mindig rajta van , hogy befizettel-mondjuk- $2000-t , ebbol 1200 a kamat , 150 a konkret hitel, a tobbi meg ez meg az , biztositas , ado , stb...ha mar a kamatokat visszafizetted , akkor konnyebben is targyalnak atutemezesrol meg konnyitesrol.
Ezert terek en at a keszpenzes gazdalkodasra ezutan , pedig a normalis hitel-mint egy nagy magyar allamferfi meg is irta- szukseges lenne a jol mukodo gazdasaghoz , de nem ugy , ahogy ezek a piocak csinaljak.
Én csak egy nagyon sarkított példát írtam. A nagyképernyő és az LCD szavak szabadon behelyettesíthetőek bármi mással, ami nem létszükséglet. Azt pedig szerintem megállapíthatjuk, hogy az általad említett csoportok életére egyrészt nem megoldás a hitelfelvétel, másrészt pedig ismerjük be, a világon mindenhol vannak szegények! Szerintem a helyes eljárás egyébként az lenne, ha itt is bevezetnék az usa-ban ismert személyi csőd intézményét.
Nem. Magyarok termelnek csak a vilagon. Izraelben a kibucokban is magyarok dolgoznak, ugye? Meg nem lattal izraeli foldmuvest? Vagy csak nem akarsz latni?
Pontosan. Amint az országról leszedik a pénzszivattyúkat, azonnal virágzásnak fog indulni. Erre már van tapasztalatunk, tud ez az ország a saját környezetében kiemelkedőnek minősített munkát végezni és eredményeket felmutatni, fejlődni és erősödni.
Állítsd már le magadat, a szánalmas ostobaságot hajtogatsz. Mi vagy te az uszorásoknak, hogy ennyire szíveden viseled azt a kis veszteségüket?
Biztos lehetsz abban, hogy már 100x beszedték azon a sok szorult helyzetben lévő embertől, akik az útjukba akadtak. Engem is megpróbáltak belerángatni az adósságcsapdába, hát így jártak.
A 2009-es évet is hatalmas nyereséggel zárta a bankszektor. Miközben a hitelezést gyakorlatilag leállították.
Azt akartam érzékeltetni, amennyiben nem történnek gyökeres változások ezen a téren, a pénzügyi lufikat újra felfújják, és ismét belekerül nekünk -nem a bankoknak- vagy 6-8 ezer milliárd dollárunkba a mókájuk, ők pedig még gazdagabbak és hatalmasabbak lesznek.
Hiába próbálod ideologizálni, tolvaj vagy. Neked kéne inkább csöndben elsomfordálni a szégyeneddel... de ugye ez is ismerős, mikor még az óbégat nagyszájjal, akit épp rajta kaptak a lopáson... :)
Hülyeséget beszélsz már órák óta. Hidd el nekem, akkor jössz ki a legjobban a dologból, ha rögtön leszállsz a vonalról és nem alázod tovább saját magadat.
Az uzsorások se nyerhetnek meg minden csatát, nem nyerhetnek minden ügyfélen.
Kalányosék sem szokták érteni, hogy miért van bárki felháborodva azon ha ők lopnak - hiszen szerintük nem is lopnak, csupán csak "átlátják a helyzetet és lépnek" mint ahogy írod a 90-es hszben.
Akkor leszel bajban, ha az összes követelésüket eladják a kopaszoknak. Magyar kopasz veri ki a magyar szart belőled. Mert biztosan nem leírják veszteségként a követelésüket, hanem eladják. Miért ne tennék? Talált pénz.
A nem letezo penzuket adogattak boldog-boldogtalannak , semmi kamatra.
Mikor aztan kipukkant a lufi , akkor mindenki szivott , kiveve persze a bankokat.
A jelenlegi "vilaggazdasagi valsagnak" egy megoldasa lehetne , nevezetesen az , hogy ha a bankok radikalisan lecsokkentenek a kamatlabakat.Na persze , akkor nem lenne annyi nyereseguk , ugyhogy ezt nem teszik , csak azt nem tudom , hogy mit csinalnak majd annyi nyakukon maradt lakassal es hazzal?
Magam reszerol ezutan banknak meg a kozelebe sem megyek , tolem nem fognak egy fillert sem legombolni sem kamatra , sem kezelesi koltsegre es anyam tyukjara.
Dehogynem loptál. Azért mert te nem érzed annak, attól még lopás. Hiszen te úgy érzed, csak elvetted amire szükséged volt a szemét gazdag banktól, látható, hogy erkölcsileg nem is érzed mit műveltél. Tisztára mint egyes kisebbségiek. Ezek után, ha a kertedbe bemegy Kalányos Alfonz és leszüretel helyetted magának hiszen te úgysem tudsz mit tenni és egyébként is te gazdag vagy ő meg szegény, nos akkor szavad se legyen. Mert te is ugyanazt csinálod. Gondolkozz el rajta.
"Az okosak csomagolnak...Aztan majd ott ul a sok magyar meztelen picsaval a csupasz foldon, de boldogan, mert Magyarorszag csak az ovek..."
Es eddig miért maradtak az okosak? Talàn csak nem elvenni a gatyàjàt is a sok magyarnak? Az persze biztos hogy boldogabb lennének még igy is az 50000 "okos" nélkul.