"SIKERÜLT KÜLFÖLDÖN TARTANIUK EGY TEHETSÉGES MAGYART, AKI ITTHON SOKAT TEHETNE AZ ORSZÁGÉRT. "
Már így is túl sokat tett, a nyolcezer milliárdnyi privatizálásával, aminek eredménye képpen havonta tízezrekkel többet fizetünk vízért, villanyért, gázért.
Hiszem s remélem, hogy nem jön haza Brüsszelböl.Jó zsiros állás, felelösség nulla, elevickél, kapcsolatokat épit, fujja a lufit ami majd a mandátum után továbbrepiti.
Vagy inkább, keresi a doktori papirjait-).Hol is? Épp Panamában? Vagy most már a Marx Károlyon?
Mellékelten egy, a nemzetközi szaktekintéllyel kapcsolatos információ. Az eredményt ismerjük már. Kevesebb mint 3 %.Szaggal,tekintéllyel.Sikerült megint egy rendszerváltoztató pártot szétverni.
"Bokros Lajos EP-mandátumának visszaadását és az MDF-ből való távozását követelik többen abban az MNO birtokába került belső levélben, amely az utóbbi napokban a párt tagjai körében kering. A levél íróinak „elege van a szellemileg teljesen kiüresedett, erkölcsileg véglegesen hitelét vesztett Dávid Ibolyából és megmaradt, maroknyi csapatából”.
Nem hallgathatunk, mert MDF-tagok vagyunk, nem hallgathatunk, mert mi az elmúlt húsz esztendőben mindig az MDF-re szavaztunk – olvasható abban a belső levélben, amelyet több MDF-tag írt, és az utóbbi napokban a még megmaradt tagság körében terjesztenek. Nem hallgathatnak, mert „szinte fájdalommal tör ki belőlünk a kétségbeesett felkiáltás”: elegük van – teszik hozzá. „Elegünk van az öntelt, nagyképű, pökhendi Bokros Lajosból.” Elegük van a korrupt, társadalmi támogatottságát teljesen elvesztett SZDSZ-ből – szerepel a levélben. A levél íróinak elege van a szellemileg teljesen kiüresedett, erkölcsileg véglegesen hitelét vesztett Dávid Ibolyából és megmaradt, maroknyi csapatából.
Soha nem hitték volna, hogy eljön az idő, amikor nem azért izgulnak, hogy szeretett közösségük, az MDF sikeresen szerepeljen a soron következő választáson – olvasható a nyilatkozatban. A levél írói soha nem hitték volna, hogy az MDF, megtagadva értékeit, eldobva múltját, néhány vezetője mentelmi jogának megszerzése érdekében mindent képes lesz feladni. Soha nem hitték volna, hogy Bokros Lajos, az MSZMP egykori üdvöskéje, aki kijelentette, hogy sohasem fog belépni az MDF-be, aki az MSZP-s Horn Gyula pénzügyminisztereként nemzetrontással vádolta Antall Józsefet és Boross Pétert, nos ez a Bokros Lajos az antalli örökségre hivatkozva „visszataszító pökhendiséggel” jelenti ki, hogy aki nem borul le a nagysága előtt, annak kívül tágasabb – áll a nyilatkozatban. A levél szerint Bokros mindössze azt tanulta Panamában, hogy a baloldali oszlopban olvasható bevételek összességének célszerű egyezőséget mutatnia a jobboldali oszlopban található kiadási kötelezettségekkel.
Az MDF fennállása során soha nem volt ilyen rettenetes állapotban – állapítják meg az aláírók. Mindösszesen 89 választókerületben tudtak képviselőjelöltet állítani. Ahol van az MDF-nek jelöltje, ott nagy számban büntetőeljárás folyik ellenük választási csalás gyanújával – teszik hozzá. Nem engedhetik meg, hogy e törpe-, erőszakos kisebbség, akik idáig züllesztették az MDF-et, egy percig is a helyükön maradhassanak, minden MDF-tagnak egy emberként kell követelnie a soron kívüli tisztújítást – mutatnak rá a levél aláírói. A demokrata fórum még megmaradt tagjai szerint fel kell szólítani Bokros Lajost, hogy haladéktalanul adja vissza EP-mandátumát, és ne rombolja tovább Antall pártját, melyhez neki soha semmilyen köze nem volt. „Zárjuk le egyszer s mindenkorra ezt a rémálmot, amit az elmúlt egy-két évben meg kellett érnünk MDF-esként, támasszuk fel együtt az MDF-et” – zárul a párt tagjainak körében terjedő levél. "
Piszkálódás??? Nevezze ugy, kinek olyanja van.S fogja ki a tán maga az érintett a piszkálódásnak nevezett passzátszelet a vitorlából azzal, hogy azt mondja,
kérem, kételyek merültek fel, én BL pedig közlöm,
itt és ekkor diplomáztam, ott meg akkor csináltam egyetemi doktorit,
a titkárnöt meg kirugtam,mert phd.-nek forditotta a dr.-t.Oszt kész.
Rögtön csönd lenne.
Ma viszont az a helyzet, hogy ugye ö maga kerül ellentmondásokba, ahogy az a panamai dokukból és az önéletrajzaiból kiderül. Már amit persze nem vettek le fénysebességgel.
A nemzetközi szaktekintély az lehet agit.prop. üres szöveg, amit csinált eddig, az nekem sematikus háziasszonyszerü egysikuság,nem pedig szakértelem.
Azt már kértem,hogy tessen a BL-féle dicsöséglistát bemásolni - s nem jött semmi,csak duma.
Ez a nemzetkozi szaktekintely minek jaratta le magat ezekkel a senkikkel? Nagyon szuksege volt az EP helyre? Mit igerhettek neki, hogy csapot-papot otthagyva keblere olelete ezt a levitezlett tarsasagot? Vagy netan nem is volt mar csap es pap es milyen jol jott egy kis mellekes? Jut eszembe: a CEU-n mar nem tanit? Mert olyan gyorsan toroltek a honlapjat.
Világos, persze.Amugy, minden ablaknak legalább 2 oldala van.S a
TEHETSÉGES MAGYART, AKI ITTHON SOKAT TEHETNE AZ ORSZÁGÉRT c. részt
persze ugy is lehet értelmezni, nagy dumás tartalom nélkül, aki tehetségesen tollászkodik cimekkel rangokkal melyek nem övéi s annyit ért a közgáz mint minden család esze. Azaz, ha kevés a bevétel és sok a kiadás akkor le kell faragni a kiadásokat s meg kell emelni a bevételeket.Ennyi,nem több,nem kevesebb.
Nevezhetjük okirathamisitásnak is a dolgot, tudományos cimmel való visszaélésnek, nyilván megvan ennek a tétele, megnevezése ott,ahol a diplomahamisitásokat tárgyalják a jogi codexek.
Két malomban őrlünk. az 1990 előtti rendszer nem volt kompatibilis a nyugatival, erről beszéltem.
Amit a Wikipédián olvashatsz róla, impnáló!
Közgazdaságtant anult a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem), népgazdaság tervezése szakon. 1976-ban, ötödévesként megpályázott egy ösztöndíjat Panamában A feltétel az volt, hogy rövid idő alatt felsőfokon meg kellett tanulni spanyolul. Visszaemlékezése szerint 200 pályázóból öten nyerték el az ösztöndíjat.
Egy évet hallgatott nyelvészetet, irodalmat, gazdaságtörténetet és gazdaságpolitikát a panamai Állami Egyetemen. A katonai diktatúrából a polgári demokráciába való átmenetben lévő Panamában megtapasztalta a sajátos, USA-ellenes latin-amerikai baloldali légkört. Panamában és Costa Ricában ekkor gyűjtötte össze későbbi doktori disszertációja anyagát. (A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről.)
Diplomáját 1978-ban szerezte, majd 1980-ban közgazdasági doktori értekezését védte meg (az országos légvédelmi parancsnokság pénzügyi tisztjeként, mert miután hazatért, másodszor is behívták.)
Úgy tudom, azoknál elfogadták különbözetivel a kisdoktorit PhD-nek, akik már főiskolai docensként dolgoztak (ehhez a ranghoz ugyanis a régi rendszer szerint elegendő volt a kisdoktori, az új szerint viszont már az adjunktusoknak is kell PhD).
A mai internetes korban ez végképp gyanussá teszi a dolgot, hiszen bárhol fellelhetö egy CV, ahogy nekem is 5 perc alatt kijött ami kell.S törölni egy lapot,amit már letöltöttek....dilettáns dolog.
Most végülis ugye az a helyzet, hogy a Parlamentben azt mondta Panamában szerzett doktorit.A CV-kben pedig Budapestet nevezi meg.
Na, most vagy rosszul emlékszik,ami nem valószinü, vagy nem kerek a történet.Könnyen lehet,hogy ez btk.-ba ütközö,s büntetendö.
Ha erre rááll egy ujságiró, majd maga mellé vesz egy ügyvédet, Bokrosnak gondja lehet.Nem kicsi.
MBA sem volt hivatalosan 1990 előtt, de értelemszerűen a magyar egyetemi diploma megfelelt ennek a nyugaton használt megjelölésnek. Az egyetemi diploma után szerzett doktori cím a nyugati rendszerben PhD. Nevetséges, hogy ezen kérődztök. Bokrost a sikeres életpályája minősíti.
Azt azért feltételezhetjük, a jelölt úr áttekinti, mi is megy ki róla.S ha nem ért 1t,jelzi. Azaz,jóváhagyta.
Bokros Lajos Bokros Lajos ígéretei Jelöltség 2010-ben: MDF miniszterelnök-jelölt Parlament tagja
* 1990.05.02. - 1990.07.02.
Korábbi választások:
* 1990 Budapest területi lista (MSZP)
Végzettség:
* egyetemi diploma * egyetemi doktor
Nyelvvizsgák:
* angol felsőfokú * spanyol felsőfok * orosz felsőfokú * német középfok
Weblap
*
Pártjáról
* Az MDF oldala * Az MDF összes jelöltje
Rövid életrajz
A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után Bokros Lajos 1980 és 1986 között a Pénzügykutató Intézetben kezdte pályafutását, tudományos segédmunkatársként, 1987-ig tudományos osztályvezetőként. A Magyar Nemzeti Bank közgazdasági főosztályvezető-helyettese volt 1987 és 1989 között, majd ugyancsak a jegybankban ügyvezető igazgató 1991-ig. Ezzel párhuzamosan, 1990-1991-ben az Állami Vagyonügynökség igazgatósági tagja, 1990 és 1995 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke. A gazdaság mellett politizál is: A rendszerváltás előtt jeles szerzője a szamizdat irodalomnak A nyolcvanas években Rikardo Dávid álnéven publikált az illegális Beszélőben. Politikai munkássága az Országgyűlésben csupán pár hónapnyi időre korlátozódik: képviselői tisztségéről 60 nap után lemond, amikor megbízást kap a Budapest Bank vezetésére, elnök-vezérigazgatóként. 1991 és 1995 között ebben a tisztségben dolgozik, itt kapja pénzügyminiszteri kinevezését. Pénzügyminiszterként a „Bokros-csomag” néven ismerté vált gazdasági megszorító intézkedésekkel tett le maradandót az asztalra. A stabilizációs csomag négy részre osztható: a csúszó leértékelés bevezetése, a vámpótlék, a jövedelempolitika és az államháztartási reformlépések. A tárca éléről 1996 elején távozik, ezt követően kéri fel a Világbank a térséggel foglalkozó igazgatósága vezetésére. Hosszú hallgatás után akkor lehetett felőle hallani, amikor a horvát miniszterelnök felkérte gazdasági tanácsadójának, majd 2003-tól a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. igazgatóságában, a társaság elnökeként tagjaként tevékenykedik a jövőben a volt pénzügyminiszter. Jelenleg a Közép Európai Egyetem (CEU) tanára. Politikai életrajz
Képviselői mandátumának ideje alatt a Költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság tagja. 1995 márciusától 1996 február végéig pénzügyminiszter. Miniszteri posztjáról való lemondását követően rövid időn belül külföldre távozott: a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója lett, többek között Horvátországban és Lengyelországban dolgozott kormánytanácsadóként. 2009 februárjában a Nemzetközi Valutaalap tanácsadójaként járt a krízis sújtotta Ukrajnában. Rendszeresen publikál külföldön és Magyarországon; 2003 decembere végén az Élet és Irodalomban (ÉS) megjelent, a nagy elosztórendszerek radikális reformját sürgető 130 pontja jelentős visszhangot váltott ki. Az ÉS 2004 tavaszán könyv formájában kiadta az újságban megjelent cikkeit. 2009-ben a Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos elnöksége őt kérte fel a párt EP-listavezetőjének. A döntést az MDF országos választmánya 48 : 44 arányban március 7-én megszavazta és ezután többen (például Kószó Péter, Olajos Péter, Csáky András) jelezték, hogy emiatt kilépnek a pártból. A 2009-es EP-választáson végül az MDF 5,3 százalékot kapott, így Bokros európai parlamenti mandátumot szerzett. 2009. december 12-én az MDF országos küldöttgyűlése nagy többséggel Bokrost választotta a párt miniszterelnök-jelöltjévé a 2010-es országgyűlési választásokra.
Bevágnám egy 1995-s panamai levél magyar forditását:
PANAMAI EGYETEM Főtitkárság Diszpécser Iroda Jelzet:DGS-454-95 Uraim! Ami az 1995. április6-i kérésüket illeti, az az információnk, hogy levéltárunkban nem állapítható meg, hogy BOKROS LAJOS ÚR diákként járt erre a panamai egyetemre. Nem szerzett semmiféle címet. Tisztelettel: …………………………………… ELBA E. DE ISAZA, M.E.N. Főtikárság, meghatalmazott
Természetesen a spanyol nyelvü levél képe is fellelhetö.Ha a szükség ugy hozza.
Van persze egy olyan verzió is, hogy Panama rendet tart, s ami nincs azt nem is lehet megtalálni.
A kölcsönösség elismerésében nem vagyok szagértö, de nekem az idöpontokkal is gondom van.
Mert Lajjosunk (maga irja) akkor csinálta a doktori anyagot,amikor egyetemistaként volt Panamában.Na, olyan még nem volt,hogy diplomázás elött doktoráljon valaki.
Legfeljebb diszdoktor lehet.
Panama után végzett (állitólag?! vagy Rosztovban végzett a föiskolán??) s utána visszament Panamába doktorálni??
Elvileg az egyetem koteles a fennallasa ota az osszes kiadott papirrol anyakonyvet vezetni (vagy hogy hivjak azt az izet). Ha ott kupi van, akkor az egy szar egyetem. Ha szar egyetem, akkor annyit er a doktori is.
Jut ezembe; en pedig habilitaltam a Panamai Egyetemen csak valahol elkallodott a papir. De attol meg tessek tanszekvezetonek kinevezni, tehetek en arrol, hogy ott kupi van?
Biztos, hogy akkoriban volt nekunk Panamaval egyezmenyunk a doktorik es diplomak kolcsonos elfogasdasarol???