Keresés

Részletes keresés

jenőamenő Creative Commons License 2010.04.04 0 0 35

Ha a széljobbant beteg elméken múlik, akkor holnaptól az egész keresztény egyház zsidók gyülekezete lesz.

 

Ezek már túl mentek mindenen. Nem elég nekik a szocik szapulása, mostmár a keresztény jámbor embereket fogják zaklatni.

 

Majd meglátjátok.

yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 34
A Jobbik által kutyult neonáci, neopogány katyvasznak szerinted mennyi köze van a kereszténységhez?
Előzmény: Mindfield (32)
swill Creative Commons License 2010.04.04 0 0 33

Igaza van. Annyit még hozzá kell tenni, hogy épeszű emberek számára se nagyon.

Előzmény: yoovan (-)
Mindfield Creative Commons License 2010.04.04 0 0 32
"Jézus, a kereszténység, nem erről beszél."

Jézus, a kereszténység arról beszél, amit a vezetők a szájéba akarnak adni. Jézussal rengeteg mindent el lehet adni, és el is adtak vele sok mindent. A vallás pedig, ebben a kontextusban egy újabb ideológia, amivel mások ellenében meghatározhatjuk magunkat. Egyszerűen, radikálisan kell ezeket az eszméket felfogni.
Előzmény: yoovan (25)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 31

Nem nekem szitokszó.

 

 

Erről egyébként Bölcskei református püspök is beszélt ma:

"Néhány héttel ezelőtt egy újság címlapján megjelent egy olyan fotó, amelyik Gellért püspök kezébe, a kereszt helyére hét ágú gyertyatartót rakott" - utalt a Barikád című hetilapra, és hozzáfűzte: a szabadítás a Bibliából ered, még ha egyesek gúnyolódnak is ezen. Szükségünk van a szabadítás élményére, amelyet csak akkor ad az ünnep, ha tudjuk, ki a szabadító.

"Vigyázzunk, mert aki elkezdi kiszórni a Bibliából a prófétákat, Mózest, az Ószövetséget, az sületlenségekkel akar traktálni bennünket az Isten nevében" - fogalmazott.

Előzmény: pesties (26)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 30

mi van?

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.04 0 0 27
Tessenek csak hallgatni a Jézus feltámadásáról szónokoló neonáci szavait 0.47-től!

http://www.youtube.com/watch?v=eeaP5rtqvA8

Mondd csak, Gábor, a kölcsönös ellenségképet hogyan egyezteted össze a keresztény értékrenddel? Vagy szövetségeteket a fegyverkezésre és erőszakra buzdító Budaházyval?
pesties Creative Commons License 2010.04.04 0 0 26

Neked a zsidó szitokszó,hogy ki sem lehet ejteni?

Ilyenkor husvét táján a szentbeszédekben,prédikációkban nagyon gyakran elhangzik,mégsem hiszem,hogy az igehirdető "zsidózik".

Ebben a szövegösszefüggésben elég erőltetett antiszemitizmust kiáltani.

Előzmény: yoovan (23)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 25

Látszólag milyen szép nemzeti, keresztény gondolatok. Csak, hogy a zsidó fóbia most is előjön, még e szent ünnepen is. Ugyan is, Jézust tevőlegesen valóban zsidó emberek küldték a keresztre, római segédlettel, de nem a zsidók, mint nép, hanem minden bűnös, Isten ellen lázadó ember küldte keresztre Jézust.
Magyarul a bűnös emberiség (az Éden kerti Isten ellenei lázadás óta) vétkei miatt kellett meghalnia, és nem csupán a zsidók miatt, Jézusnak.
Tehát, ha valakinek nincs teológiai ismerete, akkor ne beszéljen össze-vissza, főleg ne rejtsen el burkoltan antiszemita megjegyzést egy húsvéti üzenetben, főleg ne egy templom előtt.
Ezzel le is írtam mi a legnagyobb bajom a Jobbikkal (mind amellett, hogy elismerem a Fidesznek is sok tisztuláson kell még végig mennie), még pedig az, hogy gyűlölettel van magyar állampolgárok felé, csak azért mert zsidók, vagy cigányok, vagy MSZP-sek, és Fideszesek.
Mert nagyképűek, ízléstelenek, gőgösek, képmutatóak, és erőszak poltikával (csendőrség felállítása, és aki nem jön be, majd elkalapáljuk stb...) akarnak rendet teremteni.
Jézus, a kereszténység, nem erről beszél.

http://onkormanyzat.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=4728

Előzmény: yoovan (23)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 23

Milyen ember az, aki húsvétkor zsidózik a Bazilika előtt?

http://www.youtube.com/watch?v=OH7iNvB8HV8

Előzmény: Törölt nick (7)
pesties Creative Commons License 2010.04.04 0 0 21

Csak ők is prostituálódtak,mint sokan a mai társadalomban.

Aki többet igér,az az igaz keresztyén.A nagyegyházak leképezik a társadalom egészét.Sem nem jobbak,sem nem rosszabbak.

Előzmény: Törölt nick (15)
pajaci Creative Commons License 2010.04.04 0 0 19
A pedofilia az aztán az igazi érték ugye? Bravó katolikus egyház!
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 13

Mit szólsz a püspöki kar körleveléhez?

 

A másik kérdés: ha úgy gondoljuk, van olyan párt, amelytől ezeket elvárhatjuk, akkor azt is meg kell fontolni, képes lesz-e arra, hogy kormányra kerülve ígéreteit végre is tudja hajtani. Szavazatunkkal ne támogassunk olyan pártot, amelyik sokak számára tetszetős ígéretekkel áll elő, de azokat megvalósítani nem képes.
http://www.magyarkurir.hu/?m_id=1&m_op=view&id=31824&rovat=1

Előzmény: Törölt nick (7)
meret99 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 6
Én mindig mondtam, hogy a jobbikkal valami van!:( Valami, ami nem egyenes, hanem görbe! A legjobb pl. erre maga Morvai:( Hamarabb, sokkal hamarabb fog széthullani, mint az mdf!
Előzmény: yoovan (-)
1000wattos kampánycsend Creative Commons License 2010.04.04 0 0 5
Pedig teljesen igaza van, fáj ugye?
Előzmény: Törölt nick (3)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 1
– Most már egyre több támadás éri a történelmi felekezeteket a „másik” oldalról is. Mit szól a Jobbik egyházakkal kapcsolatban elhangzó megjegyzéseire?

– Kezdjük onnan, hogy szerintem ma Magyarországon szélsőséges politikai erő az MSZP is. Elég csak a szocialisták büntetőügyeire gondolni. Az SZDSZ is az, de az úgynevezett liberális politikusok önmagukkal bántak el. De szélsőségesnek tartom a Jobbikot is, amely nem euró pai, nem szalonképes a keresztény kultúrkörben, és folyton összemos olyan értékeket, amelyek nem tartoznak össze. Keresztény ember számára ez a párt nem elfogadható. Elég csak rávilágítani az olykor az egyház- és zsidóellenességtől sem visszariadó politikai formáció kapcsán arra, hogy sokszor egyértelműen a gyűlölet, a szeretetlenség motiválja a képvise lőit. Ez szinte sugárzik belőlük. Sajnos egyre többen fogékonyak erre a stílusra, és emögött egyértelműen az áll, hogy a kormány radikalizálta a társadalmat, szembeállította egymással az embereket. Soha nem felejthetjük el, hogy Gyurcsány Ferenc a kettős állampolgárság ellen kampányolt.

– A Jobbik március 15-i megemlékezésén ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész elég keményen beszélt a KÉSZ-nek az újpogányság térnyerése kapcsán megfogalmazott véleményéről. Miért káros ez az egyre erősödő, fogalmazzunk úgy, vallási irányzat?

– Az úgynevezett újpogányságot vallók vissza szeretnék fordítani a történelem kerekét abba az időbe, amikor Szent István műve még nem jött létre. Az első, felkent, apostoli királyunk helyett Koppányt választanák. Csakhogy, ha ez a most megfogalmazott vágyuk akkor teljesült volna, ma nem is létezne magyar nemzet. Az újpogányság nem mást, mint a keresztény magyar állam tagadását jelenti. Az ezt valló ember tehát szemben áll az egyházzal, ugyanakkor negligálja az elmúlt ezer esztendő történetét. Ennek a mozgalomnak van egy vallási iránya, amely keresztény zarándokhelyeink mellett pogány kultuszok formájában jelenik meg. Van egy nemzeti iránya, ez a koppányi, Krisztus párthus hercegsége mellett kardoskodó tévtanokat jelenti. Ebből következik az antiszemitizmus. És végül van egy politikai vetülete, ez pedig a Jobbik. Mindezek gyökere ugyanaz. A KÉSZ előadás-sorozata ezzel szemben azt kívánja bemutatni, hogy a kereszténység és a magyarság elválaszthatatlanul összetartozik, ez ezer éve így van.
meret99 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 0
0
Előzmény: yoovan (-)
yoovan Creative Commons License 2010.04.04 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!