Tíz évvel ezelőtt még biztosak voltunk benne hogy Egyiptomba kell utaznunk hogy piramist láthassunk. Aztán fordult az idő kereke és öt évvel ezelőtt már csak a bosnyák Viszokóig kellett utaznunk ugyanezért. Most úgy fest hogy már elég csak a helyközi buszra felszállni és a Plisben szemlélődni, és lám mint a képen. Délibáb vagy piramis?
Azon sajnos nemigazán lehet segíteni, aki nem érti, hogy egy magyar embernek (akár manapság, akár máskor) miért érdekes a középkori ill kalandozás-kori fejedelme, tehát első valódi nagy ország-uralkodónk sírhelye (amit mai napig legendák öveznek, nem találtuk meg, tehát egészen nyugodtan lehet pl a búbánat völgyi tumuluszok egyike)...
hal - kalt, halt. A hal polikilotherm, megfogva hideg (kalt), amint a halott ember is. A német állj! szó azonos gondolatból fakad, mint a mi halni igénk. Aki meghal, megáll, nem mozog többé.
OFF: Régi bejegyzés, de rájöttem, mi a közös a fehér-fejér szavunk s a német Feier, Feuer szavak között. Ugye Fejérvár koronázási város, ünnepi városa a királyságnak, a legszebb, ahol a lányok, szüzek fehérbe öltöznek, őrzik ősi szokás alapján a tüzeket (igen nehéz volt gyújtani).
Kitaláltad a gondolatom (ögri.egri) , de... re inkarnáció, s inkarnáció?,- amit ha megértenünk... szerintem... ismét (muk) kezdjük, akkor ismét tudni fogjuk, a maunkét is? -fujjuk, hejj regőljem regöljem jem jemmmm.....
Nem látszik jobban műholdas fotón sem. be van nőve az egész fákkal. Az egyiknek az agyik oldala kopaszabb, arról már tettek be képet, ami normál látóirányú, tehát nem műholdas. Ez egy picit mutat gúlát, de csak egyik oldalról. Ez kevés, mert lapos, omladékos oldala sok hegynek van, én is jártam sokszor arra felé, semmi különös. Tudok ilyeneket a Börzsönyben és a Pilisben.
azt már itt korábban megemlítették,hogy a törökök is írtak erről valami feljegyzést. Valami ilyesmi olvasható abban,hogy nem nyúltak hozzá és ott vannak az Árpád házi királyok szobrai és egyéb "tartozékai" :) és olyan hosszú alagútrendszer,hogy kb 1 napi járóföldet tesz ki. Te is erre a feljegyzésre gondoltál!?
Ha csak ennyi a felszerelésed akkor inkább csak jelöld meg a térképen s irj a barlangészeknek de te inkább ne mássz be.Mondjuk ezt igazából nem neked írtam mert tudom hogy csak viccelsz de olvashatja ezt a topikot néhány olyan zöldfülü is akinek még nem fejlődőtt ki megfelelően a veszélyérzete.
Tregnap láttam 1 rajzfilmet, mikor a piramisokat macskas de égi lakók, más bollgók lakói, azért épitették, hogy a föld - gömb forgásából adódó magnes -energiát, át -transformálták az ő bollgójukra.
Mellesleg, hogy gigantika megnetika - áram energiát termelünk, mert miden ami mocorog, meg mocorogtatnak, lásd a pénz, addig éle van, mint a beretva?
Én eddig még a Hajógyári szigeten sem találtam meg a bunkert, amiről egyszer az index fotóriportjában szó volt, pedig azt tényleg fotókkal illusztrálták.. ha valakinek erről van infója, gps koordinátái vagy vmi egyszerű támpont, ahogy meglelhetem.. azt szívesen fogadom..
Na, és hogy a lényegre térjek, én sem tudok a pilis piramisról, pedig eléggé keresztül-kasul túráztam már a Pilist, de ha valaki megtalálja, jöhet ide az útbaigazítás, hogy hol is van :):)
Szija babaji kutató, s mondom hogy nekem nincs ellenségem, de 1 barátnak, kötelességed lenne megmondani az igazadat dat dat... 1 datojájéjéjéjéjjjjjj....
Nézd, vélhetőleg szinte mindenki járt már ott, tehát voltunk már a terepen. Ismert, frekventált kirándulóhely. Semmit nem látsz ott csak szanaszét nagy köveket, amiket ha már olyan szemmel nézel hogy romok, akkor persze tán érdekesebbek. Egy-két lyukat látsz még, vagy barlangszerűséget, amibe meggondolod hogy bemássz. Szóval sokra nem mész. Esetleg hitzombiként, ájtatosan szemforgatva és álszent képmutató módon lehet átszellemülten bizseregni a szakrális rezgésektől, történelmi térerőtől, őseink szellemétől. Ehhez viszont kár odautazni, ezt megteheted a Budai Várban is... ;)
Oda kutatni lenne érdemes menni, felszereléssel, team-el. Szonár, magnetométer vagy ilyen gépekkel és barlangász cuccal stb... amúgy csak egy kirándulás lesz a sok közül, érdemi eredmény nélkül...