Keresés

Részletes keresés

Samujozsef Creative Commons License 2011.05.12 0 0 103

A PÁTYI RÉM
A főfotós BÖSZME

Biernaczky Miklós Páty Töki utca 68

-cégvezető és tulajdonos(Főfotó kft/ Photo Hall/, Főfotó Holding kft, Bim-Wolf Kft, PH Project Holding Kft)
-polgárőr
-képviselő jelölt
-borlovag
-szarházi és törtető

Néhány évvel ezelőtt már 200 család élete és boldogulása száradt a lelkén, valamint Magyarország legjobb és Kelet-Európa egyik legjobb képkészítő laboratóriumának veszte, tette ezt a vakok és tudatlanok biztonságával és az őrültek erejével, szégyén és megbánás nélkül.

Ezzel belépést nyert a kétszázasok klubjába és játékjogot az új fordulóra.

Időben kicsit később cimboráival együtt becsapva külföldi megbízóit és tulajdonosait-cégtársait, csalárd módon a nagy céghez jutott(Főfotó Kft), ígérve biztonságot és szép jövőt, de csak magának és cimboráinak.

Ma 100 család és 53 üzlet, egy országos üzletlánc és egy patinás nagy multú cég(Főfotó Kft)maradéka az áldozat.
Ezek a martalócok nem fizetnek adót, bért a dolgozóknak, kilopják a cégvagyont, becsapják a vevőket és a beszállítóikat, sunyin lapítanak és csak lopnak és lopnak.

Mi már elfogytunk mára MOST MÁR TI JÖTTÖK PÁTYIAK!!!

Válasszátok meg bárminek, adjatok bizalmat és hatalmat a kezébe, fogadjátok barátotoknak, engedjétek a házatokba és majd RÁTOK TÖR ORVUL, mert Ő csak erre képes mert Ő A PÁTYI RÉM / rémes alak, vigyázzatok!!!!/

lopikula Creative Commons License 2010.12.06 0 0 102

Attól tartok Viki bátyó felsült a bilincs fenyegetéssel. A csahos Budai Gyula is el fog tűnni hamarosan a süllyesztőbe, mint az "üvegszeműnek" csúfolt előde. A politikai posvány a megszokott kitaposott ösvényre lépett, mert "az egyik kutya a másik meg eb".

 

Álszent harc a korrupció ellen?

Szerző: mti – 7 órával ezelőtt

A lakossági ellenállással meghiúsult korrupciógyanús pátyi és sávolyi ügyek után újra tízmilliárdokhoz jutott a Grupo Milton – ezúttal a fideszes többségű székesfehérvári közgyűlés döntésével. A Fidesz széles körű elszámoltatást ígért az előző kormányzati ciklus korrupciógyanús ügyeiben, ám a tételes felsorolásból a Grupo Milton tízmilliárdos ügyei sorra kimaradnak.Scheiring Gábor képviselő ezért ma napirend előtti felszólalásában arról érdeklődött, hogy mik a székesfehérvári közgyűlés által a Grupo Milton tulajdonában lévő telek belterületbe vonásának körülményei, és kik az átsorolás haszonélvezői. Elmondta, hogy a cégcsoport ügyei mindenhol vihart kavarnak, és a korrupció gyanúja lengi körül ezeket. Ilyen volt a sávolyi motorversenypálya és a pátyi golfpálya építésének ügye. Válaszában Navracsics Tibor ködösített, amikor azt állította: része volt a 2008-as megállapodásnak, hogy az önkormányzat belterületbe vonja a kérdéses területet. Ez nem igaz, az LMP birtokában lévő megállapodás csak annyit rögzít, hogy az önkormányzat az Alsóvárosi rét fejlesztését fontosnak tartja, azt kiemelten kezeli. Az önkormányzat 2008-ban nem vállalta a belterületbe vonást!Navracsics Tibor nem válaszolt arra sem, hogy a Fidesz miért nem kezdeményezett elszámoltatást a Grupo Milton korrupciógyanús ügyeiben. Miért hallgatott ezekről az ügyekről a kormányváltás előtt, és hallgat azóta is a Fideszes médiabirodalom? Mi köze van Orbán Viktor miniszterelnöknek a cég vezetőjéhez, akivel 2010 márciusáig rendszeresen együtt nézett meccset a székesfehérvári sóstói stadion Grupo Milton által szponzorált VIP páholyából?Az LMP ezek alapján követeli, hogy a kormány beszéljen világosan, és hozzák nyilvánosságra a 2008-as szerződést!LMP Sajtó Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)------------------------------------------------------------------- Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel. Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős. (c) Copyright MTI Zrt.

(c) mti Magyar Távirati Iroda Zrt.

 

Előzmény: lopikula (101)
lopikula Creative Commons License 2010.08.09 0 0 101
Hogy ki bűzlik jobban, az tökmind1, az egyik kutya, a másik meg eb.:-)))
Előzmény: Törölt nick (100)
lopikula Creative Commons License 2010.07.18 0 0 97
Visszavonulót fújt a pátyi önkormányzat. Hogy mennyibe kerül nekik Kovács Bence János "stróman" szélhámos ténykedése az még később derül ki.
Elképesztő, hogy hogyan ment át három gigaberuházásnál egy közönséges szélhámos fantazmája, mint kés a vajban. Node minek is nekik a titkosszolgálati felügyelet az ilyen akciók kivédésére?

Naná, hogy Bodoky belecsapott a szaros palacsintájukba. A blogján érdemes a kommenteket is elolvasni.

Időrenben:

Közpénzt vagy életet!
Újabb szál a botrányos pátyi golfügyletben
A lényeget kitakarták a sávolyi tanulmányból
A Grupo Milton eltűnt: nem lesz Pécsett felhőkarcoló a pokoli toronyból?
Meghiúsulhat a pátyi golffalu
Előzmény: kábelbúvár (96)
kábelbúvár Creative Commons License 2010.06.21 0 0 96

Tollner József, pátyi önkormányzati képviselő levélben fordult dr. Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztoshoz, hogy vizsgálja ki az elhíresült pátyi golffalu, mások szerint pláza és lakópark ügyét. Az idő sürget, ugyanis július 15-én hatályba lép az a szabályozási terv, ami lehetővé teszi a munkálatok elkezdését.

 

http://www.ingatlanmagazin.com/read/13076?h

kábelbúvár Creative Commons License 2010.04.26 0 0 95

Az ombudsman, az Alkotmánybíróság és az ügyészség után már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya is vizsgálódik Pátyon a golfprojekttel kapcsolatban - írja a Páty nem eladó civil összefogás hétfői közleménye.

Hírszerző

kábelbúvár Creative Commons License 2010.04.23 0 0 94

Bodoky a pátyi ügy következő áldozata

 

http://bodoky.blog.hu/2010/04/15/feljelentes_a_patyi_ingatlanugyben

aril brikha Creative Commons License 2010.03.26 0 0 93
aril brikha Creative Commons License 2010.03.26 0 0 92
Nagulnov Creative Commons License 2010.03.24 0 0 90
http://hvg.hu/itthon/20100324_tuntetes_paty_spanyol_nagykovetseg

videóval
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 88
hűha... faluhalál-veszély fenyeget...

segítség! a végén még fejlődik a koszos falutok... ezt meg kell állítani...

páty arról híres, hogy a xix. sz. végén a helyiek mindent elkövettek, hogy NE épüljön vasutállomás a község területén... s a pátyi bunkóknak akkor is sikerült... így jelenleg a vonat áthalad a község területén (külterületén), de nem áll meg, mert nincs hol... az akkori érv az volt (ez nem vicc), hogy a vasút veszélyes üzem, s ha egy mozdony esetleg felrobban a pátyi állomáson, akkor valószínű az egész koszo tanya rombadől a robbanás lökéshullámától...

szóval páty az egyébként is bunkó környék bunkóságban első helyezettje... genetikai úton adódik át a hülyeség bunkószülőről bunkógyerekre... s az oda beköltöző "jöttmenteket" is nagy arányban megfertőzi a kór...

kellemes további sárdagonyázást kívánok minden pátyi bunkócskának!

Előzmény: Törölt nick (79)
halkergető Creative Commons License 2010.03.23 0 0 87
Mondtam már: Maradjon mindenki a fenekén, ott ahol van! A fővárosiak a fővárosban, a vidékiek vidéken.
Minek új lakásokat építeni? Magyarország népessége folyamatosan csökken, ha ez így marad, rövid időn belül tele lesz az ország üres lakásokkal, mert kifogy belőle a népesség.

Meg különben is: Mi a fenéért kell minden korosztálynak külön lakás? Régen 3 generáció élt a komfort nélküli szoba-konyhában, most meg minden gyerek önálló lakást igényel, és a tetejébe olyat, ami 2 és fél szobánál kezdődik, tripla (no jó, legyen dupla) komforttal
Hogy bírná ezt ez a szerencsétlen ország, amikor folyamatosan egyre rosszabbul élünk, és a nemzethalál fenyeget?

Az összes befektető céget meg fel kell oszlatni, kizavarni az országból, a helyüket felszántani, és vastagon behinteni sóval! (Ha a rómaiak meg tudták csinálni Karthagoval, már miért ne menne ez nekünk is a modern korban?)

Összegezve: Helybejárás! (Ahogy a katonásdiban mondták.) Meg röghözkötöttség, XXI. szd-i módra! ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

(Jó nagyot rajzoltam a végére a gyengébbek kedvéért!)

Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 85
azert arra nyakamat merem tenni, hogy a narancssargak eppen olyan nyakig bennevannak mint a pirosak. Ellenkezo esetben aprilisban lehuznak a rolot es nem lenne mirol szajtepni. De ugyanugy menni fog tovabb a projekt mert nekik is erdekuk valahogy valamiert... nem erdekel miert nem is akarom tudni :P
Előzmény: Nagulnov (84)
Nagulnov Creative Commons License 2010.03.23 0 0 84
"A projekt befektetőinek - a Sedesa és a Grupo Milton - pedigréje közel sem makulátlan, sok szálon köthetők szocialista politikusokhoz is. A Sedesa csoport először a dugába dőlt kormányzati negyed beruházás kapcsán került a figyelem középpontjába, majd számos állami és szocialista vezetésű önkormányzat projektjeiben tűnt fel. A Sedesa Hungária ügyvezetőjének, Szabó Flórának a lánya pedig a parlamenti MSZP-frakció gazdasági igazgatójának, Goldfárth Józsefnek az élettársa. Goldfárth pedig néhány éve még együtt ült Újhelyi Istvánnal a szocialista Táncsics Mihály Alapítvány felügyelőbizottságában.

Újhelyi az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként a kezdetek óta mentora a sávolyi beruházásnak, s jó kapcsolatokat ápol a Grupo Miltonnal is. Itt ugyanis az összekötő az a Nagy Balázs, aki korábban Újhelyi kabinetfőnöke és titkárságvezetője volt. Ráadásul a Grupo Milton a Figyelő információi szerint ötvenmillió forinttal támogatta az Újhelyi által patronált szegedi kézilabdacsapatot.

Botrány otthon is

Az Index kiderítette, hogy a Grupo Milton tulajdonosának, a 10. leggazdagabb magyarként ismert Kovács Bence Jánosnak korábban számos gyanús ügye volt, 1995-ben többrendbeli csalásért még jogerősen el is ítélték. A Grupo Milton pedig egy sor olyan vitatott projektben is feltűnik, mint a pátyi golffalu, a pécsi magasház, az adonyi magtárak (amelyek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik) vagy a taszári reptér hasznosítása.

A Sedesa pedig a meg nem valósult kormányzati negyed beruházás farvizén olyan jó megrendelésekhez jutott már, mint az M43-as építése, de szívesen lenne részese a záhonyi logisztikai központnak vagy a szegedi gyógyfürdő-beruházásnak is."


Ettől még közük lehet persze a Fideszhez is. Ahogy S.országban meg a jobboldalt kenik.
Előzmény: Törölt nick (74)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 80
jo, epuljon... de akkor bp rovasara! es ugy, hogy azzal EPITENEK es nem ROMBOLNAK. Nem az ellen van kifogasom, hogy a szmogbol egeszsegesebb kornyezetbe koltozhessenek a csaladok... hanem azzal, hogy ezert cserebe kb 2x akkora kart okoznak amekkora hasznot. Nezd meg felulnezetbol azt a teruletet (elobb linkeltem terkepet) lenne bosegesen olyan terulet az aglomeracioban ami fo kozlekedesi utvonal kozelebe teheto akar komplett uj falukat lehetne epiteni anelkul, hogy meglevok eletminoseget rontanak.
Előzmény: Törölt nick (77)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 78
igen, bp-n is csak reszben valosult meg mert ahogy irtad a belvaros fele nem bovult semmi csak a parkolodijak lettek magasabbak (ezert koltoztem el tobb, mint 3 evtized utan bp-rol)

De amit irsz az leirva egyszeru... csak tippeld meg nekem, mikor fog keresztuljonni az M0-as a budai tajvedelmi korzeten :) melyik evezredben? :) az lehet, hogy papiron mar felszaz eve ki van jelolve a nyomvonal :))))) de ahol az a nagy zold terulet van, oda kellene egy 2x3 savos autopalyat (korgyurut) epiteni :) Szerinted melyiknek nagyobb az eselye? a lotto 5-osnek vagy ennek?
Előzmény: Biovadász (76)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 77
Miért törne ki a palotaforradalom azon kívül, hogy az irigy emberek mindenhol vannak?

A lakásállomány megújulása egy természetes folyamat és az emberek igényeinek a kielégítése is természetes folyamat.

Pátyon épülő projektet hiba Pátyhoz viszonyítani, hiszen egyértelműen Budapest igényeit elégíti ki, tehát éppen azért épül ott több, hogy a zsúfolt Budapesten kevesebb épüljön, vagy mert nem épülhet.

Egyébként ez egy természetes folyamat, Budapest terjeszkedik a városhatáron túl és budapesti életvitelt élők számára létesítik ezeket az otthonokat.

Előzmény: Aga (73)
Biovadász Creative Commons License 2010.03.23 0 0 76
Ha mint írod, hogy csak inrastruktúra fejlesztéssel lehet megoldani, akkor nem a teljes elmeszelés a megoldás, hanem ezek fejlesztéséhez kell kötni a megvalósítást. Ebből a település is profitálna úgy hogy elkerüli a kellemetlenségeket.

Jahm, a budapesti példához meg:
A környező lakóparkok építésével folyamatosan sem fejlődött az utak száma vagy szélessége, mert nem volt hova. Így a belváros felé irányuló forgalmat pont ugyanannyi utca viszi el, mint 30 évvel ezelőtt. Ebből a szempontból jobb helyzetben van egy kis település, ahol lehetőség van elvezető és kerülő utak építésére.
Előzmény: Aga (64)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 75
ajkkor most kepzeld el, hogy jovore nem 100-500 hanem ugy eppen 10000 uj ember koltozik hozzatok. Tok jo mi?
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 74
Biztos? ;))

Mármint biztos, hogy pénzelik a szocikat? ;))
Előzmény: Nagulnov (37)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 73
2millio vs 10e azert az kozel stagnalas. de biztos igazad van a szamok teren. En inkabb az aranyok miatt irtam. Nem mindegy, hogy 10e-hez jon ujabb 10 (hibas szamok) vagy 2M-hoz 10e. Velhetoen bp-n is kitorne a palotaforradalom, ha egy ilyen beruhazast kezdene valaki persze megfelelo meretekben felnagyitva...

szamok: paty lakossaga (ksh 2009.01) 6 773 fő, terulete 3 930
Bp lakossaga 1 712 210, terulete: 52 513

Azaz tobb, mint 250x tobben elnek BP-n.

A projektben ez szerepel: 300 villa, 600 ikervilla, 1400 lakás

Kepzeld el, hogy toled par100m-re elkezdenek epiteni 75839 villát, 151679 ikervillat, 353919 lakast

Nem tettem semmi mast csak atszamitottam paty<>bp meretei alapjan a projektet. Szerintetek melyik kerulet engedne meg, hogy ott epuljon fel ez?
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 72
Kevered Pátyot és Sávolyt.

Páty teljesen tiszta anyagilag, semmiféle közpénzt nem kaptak, nem fognak kapni, ellenben itt is egy közforgalmú utat építenek, valamint óvodát és iskolát, ami ugye ismét közfunkciót lát el.

Természetesen nem véletlenül építik, ugyanis a vevőjelöltek számára ez döntő tényező.

A mi 10.000-es településünkre is azért költöznek évente 100-500 közötti számban, mert az élhető környezet mellett jó az iskolánk.

Nem mellékesen nekünk helybenlakóknak is jó, hogy az átlagnál ügyesebb, tehetségesebb ideköltöző családok gyerekei is ide járnak iskolába, mert ritka erős osztályok alakulnak ki, a mi gyerekeinket is inspirálja ez a versengés és iszonyat sokat lódít a tanulmányi előremenetelükön.

A településnek pedig azért jó, mert aki ilyen házat tud venni, az nem segélyért áll sorba, hanem adót fizet és az ő adójából olyasmi is épül, ami nekünk is jó.
Előzmény: JEFFREY (69)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 71
>>a csaladi hazas ovezeted mellett epitenek egy kis lakoparkot cirka 2-300000 embernek. Aranyaiban kb igy nez ki a golffalu vs paty beruhazas :)

Dehogy így néz ki.
Százzal oszd el.

Kb. 2-3.000 ember lakhatásáról van szó.
Előzmény: Aga (51)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 70
>>A gond itt az, hogy mig BP-n csokken inkabb a lelekszam mert mar en is aki imagtam bp-t es itt nottem fel, en is elmenekultem innen

Ezt rosszul tudod, Budapesten az elmúlt évben kb. 10.000-rel nőtt a lakosságszám.

Egyszerre költöznek ki és költöznek be az agglomerációból, csak a lakásállomány újul.
Előzmény: Aga (64)
JEFFREY Creative Commons License 2010.03.23 0 0 69
 És ez mennyiben befolyásolja a fideszt? Gulyás Dénes Interpellárt a Parlamentben Páty űgyében, ami után megfenyegették. A válasz nagyon zavaros volt és a képvíselő nem fogadta el, de a szoclib többség átengedte, így nem kellett a bizottság előtt válaszolni.( állami garancía pénzek is felbukkantak) Gondolom, hogy nem borítanának bilit a parlamentben, ha sárosak lennének. Egy cég meg azt támogat akit akar. Ezek szerínt az a tucatnyí cég és sponzor, aki valamelyik sporttal kapcsolatos alapítványt támogat, az mind gyanus? -vagy a cég sponzorácíója befolyásolja azt, hogy ha szabálytalánságot, vagy törvénytelenséget követ el, akkor az megbocsájható, s kussolni kell. Szeríntem nem, pont ez a lényeg, hogy vílgos legyen az, hogy nincs bocsánat bármely párt környékén serte-pertélők ne legyenek kívételezettek, s csak lassan rájőnnek, hogy ez az út nem megy.
Előzmény: toloba (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 68
Rosszul hiszed.

Van kereslet, ugyanis a versenyszférában már a beosztotti szinten dolgozó két keresős családok is megengedhetik maguknak, ha van némi előtakarékosság.

Egy 30-40 év életkor körüli család általában rendelkezik egy tehermentes lakással és némi megtakarítással, esetleg megörökölnek egy ingatlant és minimilis hitelfelvétellel a zöldövezetbe költöznek, ha nem budai villa az álmuk, hanem megelégszenek az asgglomerációnak számító Pátyon egy kertes, garázsos sorházzal.

El nem tudod képzelni, hogy a magyar lakosság mintegy 30%-a ilyen jómunkásember és a most következő kormányzati ciklusban ezeknek a rétegeknek az aránya fog növekedni.

Nehogy már a komcsik érveléstechnikája legyen a jövőben is a döntő, hogy a legalsó rétegek életnívóját standardnak tekintve hápogjunk, hogy milyen szar is a világ.

A középrétegek növelése a fontos és nem az életvitelükben proletárok, munkanélküliek seggének a kinyalása a rájuk hivatkozás.
Előzmény: Törölt nick (61)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 67
nem erdekel, hogy citrom vagy narancs, szekfu vagy kaktusz nekem mind 1forma :P (raadasul asszem jelenleg fuggetlen? a polgarmester)
Előzmény: toloba (58)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 65
paty kozseg jelenlegi lelekszama vs az uj lakotelep lelekszama (a B terv) vetitve bp 2M lakosara. Mert ugye BP kertvaros vs lakoteleppel lett peldaulozva, hogy milyen jol megfer egymas mellett :)
Előzmény: Törölt nick (60)
Aga Creative Commons License 2010.03.23 0 0 64
ertem en amit mondasz, de ez a normalis es fenntarthato novekedes. Ahogy no a telepules, no a lelekszam, epulnek az utak, stb. A gond itt az, hogy mig BP-n csokken inkabb a lelekszam mert mar en is aki imagtam bp-t es itt nottem fel, en is elmenekultem innen (bocsi, nincs 100milam egy taborhegyi vagy hasonlo fekvesu telekre) addig az ilyen aglomeracios reszekre folyamatosan erkeznek (leginkabb bp-rol) az emberek. A novekedes patyon olyan szintu, hogy mar epitesi tilalmat rendeltek el egyes teruleteken mert a csatornahalozat sem birta! Es ez csupan szimpla 800-1500nm telek / 1 haz / 1 csalad novekedes! Amit most akarnak az ennel sok sok nagysagrenddel nagyobb rovidtavu bovites amit a telepules egyetlen infrstrukturaja sem kepes kezelni. Ahhoz, hogy egy ilyen megepulhessen legalabb az M0 eszaki gyuru 2x3 savos + tovabbi reszek 2x3 savos kibovitese + bekoto utak kellenenek, ami anelkul lenne kepes elvezetni egy ekkora embertomeget, hogy az a telepules foutcajan menne keresztul (mivel jelenleg ez az egyetlen ut ami keresztbe megy) Mar most is reggelente onkentesek allnak ki a zebrahoz ami a regi es az uj iskola kozotti atjarast teszi lehetove tobbek kozott (nameg az ut masik oldalarol az adott iskola fele) es allitjak meg az autosokat, hogy a gyerekek biztonsagosan at tudjanak menni az uton. Mit csinalsz ide? lampas keresztezodest? :) azzal megjobban megolned a forgalmat. Feluljarot? :) ahhoz nincs hely es ez megint csak 1 apro kiragadott pont. Gondolom te nem elsz patyon, nem ismered a helyi adottsagokat... sajnos nem legbolkapott problemak ezek. Es ezek a valos dolgok es nem foglalkozom azzal, hogy ki kinek a kicsodaja milyen szabalyokat szegett meg kit fizetett le, stb mert ez a projekt szempontjabol total indiferens, az ilyenekkel majd foglalkozzon a hatosag.
Előzmény: Biovadász (56)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 63
>>Itthon a szocikat pénzelik - ott meg a jobbosokat.


Ennél kicsit bonyolultabb ez a dolog, kizártnak tartom, hogy "csak" a szocikat pénzelnék, ha már pénzről van szó.
Előzmény: Nagulnov (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!