Keresés

Részletes keresés

codi1993 Creative Commons License 2026.05.11 0 0 386

Engem is érdekelne.

Sera26 Creative Commons License 2025.05.05 0 0 385

Sziasztok!

Egy régi melléképületet újítok fel, ahol is a régi spajzból fürdőszoba lesz. A fal gipszkarton előtétfal.

Nem szeretnék csempézni, mert magamnak szeretném kivitelezni, az meg sajnos nem menne.

Nézegettem LVT burkolatokat, ezekkel kapcsolatban kérdezném, hogy mik a tapasztalatok?

Érdemes szorosan egymás mellé ragasztva feltenni, vagy itt is illik fugát kialakítani?

Milyen ragasztót tudnátok ajánlani ezekhez a burkolatokhoz?

Garashan Creative Commons License 2024.11.20 0 0 384

Ha esetleg más is belefutna ugyan ebbe a kérdésbe. Több burkolóval is beszéltem ezzel kapcsolatban a közel múltban. Az egyöntetű válasz az volt, hogy mehet közben a fűtés, de módjával. Viszont mindegyik legalább kétszeri mélyalapozózást javasolt, hogy egységes legyen a nedvszívó képesség és ne kapja ki túl gyorsan se a ragasztóból a vizet.

Azt mondták, hogy nyáron ha kültéren burkolnak (mondjuk egy teraszt), akkor a beton akár melegebb is lehet, mint padlófűtés esetén. És azt is meg lehet csinálni nyáron is.

Előzmény: Garashan (383)
Garashan Creative Commons License 2024.11.17 0 0 383

Sziasztok!

Burkolni fogom a konyhánkat. Még valamikor a nyáron betonoztam és már egy ideje megy a padlófűtés is. Így gondolom a beton kellő módon kiszáradt már.

A kérdésem az lenne, hogy a burkolás idejére le kell állítani a padlófűtést vagy mehet tovább? Ha le kell állítani, akkor mennyi idő után indítható el újra?

trebront Creative Commons License 2024.11.10 0 0 382

valamit elnéztél: ez nem az adok-veszek fórum. menj a jofogas/vatera/face oldalaira

Előzmény: BeckerJoe (381)
BeckerJoe Creative Commons License 2024.11.10 0 0 381

Sziasztok! Eladó bontatlan Mapei Eco prim T plus 5kg Tapadóhíd! 10.000Ft-ért

Én 2 kannával vettem, enyhén bitumenes/kátrányos betonon, ill. cementes járólapon használtam elégedett vagyok vele, jól tapad. 

Persze vissza is vihettem volna a boltba, de nem érné meg 600 Km-t elautózni :)

Tatabányán átvehető, nem postázom!

_lala_ Creative Commons License 2024.11.01 0 0 380

Ezt nem is fogod megtalálni sehol leírva, mivel ezt nem tudja senki. Azért nem, mert minden gyártásnál kicsit másabb színűek lesznek az amúgy azonos fajtájú lapok is. Ezért van minden csempeboltban kiírva, hogy ha azonos színű lapokat akarsz, akkor vásárláskor ellenőrizni kell, hogy mindegyik doboz azonos gyártásból (azonos kódszámmal) legyen. Más esetben sem a bolt, sem a gyártók nem tudnak semmilyen garanciát adni az egyes dobozok tartalmának színazonosságára. Ebből pedig az is következik, hogy ha a konkrét színnel pontosan egyező fugát akarsz, akkor azt a konkrét lap birtokában tudod csak kitalálni, hogy milyen fugaanyagot kell ehhez venni.

Előzmény: Zoliafőnöknemén (379)
Zoliafőnöknemén Creative Commons License 2024.10.29 0 0 379

Üdvözlök mindenkit.Egy nagy problémával fordulnék a szakemberekhez. Kinéztünk magunknak egy járólapot:Zalakerámia padlólap Charlie barna 30 cm x 30 cmCikkszám 3403110.Sehol nem találom hogy pontosan milyen színű fuga kell hozzá hogy pontosan passzoljon a belső mintázat fuga színéhez?

R1200GS Creative Commons License 2024.09.25 0 0 378

Érdemes lenne máris felszedni, és hátha megmenthető pár lap? Még nincs kifugázva. A helyiség 1/3 talán jó, oda már többet kent, de ott is csak a padlóra vitt fel ragasztót.

Vagy várok pár évet és majd akkor újra rakom. Viszont ilyen munkáért fizetni nem nagyon akarok. Az anyag amit elszórakozott kb. 170 000 Ft.

Azt mondja ha feljön akkor majd garanciába kicseréli azokat a lapokat. :D Ez nem igazán vígasztal. 

Előzmény: johnyy.n (377)
johnyy.n Creative Commons License 2024.09.25 0 0 377

áá nem kell azt felverni, feljön az magátol is! a lapok megkenése alap. a padlora 10 fésut, töbször áthúzva, a lapokat 3 fésuvel keresztbe, az tartani fog

Előzmény: R1200GS (376)
R1200GS Creative Commons License 2024.09.25 0 0 376

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi a következő munkával kapcsolatban.

Lap: Obis Orange County 17 x 62
Ragasztó: Mapei Easy S1
Aljzatkiegyenlítő: Mapei ultraplan renovation
Lapkiegyenlítő: Bautool
Mélyalapozó: Mapei Primer G

Kamra 10 m2
Szoba 22 m2

„Burkoló” végzi a munkát. Csütörtök délután mélyalapozással kezdte, Primer G, 1:1 arányban hígítva. Pénteken aljzatkiegyenlítés. Nem kellett a beton teljes felületét kiegyenlíteni, csak bizonyos részeket. 0,5-1 cm-es szintkülönbségek voltak. Vizet nem mérte, csak szemre keverte be az anyagot.
Szombaton kezdte a kamrát burkolni. Ezzel nem is nagyon lenne gond, talán csak annyi, hogy a lapban elég nagy méretkülönbség volt, és a fuga nem lett szép. De kamrának elmegy, sok nem is fog látszódni belőle. Át lehetett volna válogatni a lapokat, de már mindegy. (Obis Brick gres járólap)
Ezután kezdte a szobát. Az ajtóval szemben kirakott kb. 4 lapszélességben egy sávot.
Vasárnap folytatta. Ebédszünetben kikapartam a szombaton lerakott lapok fugáit. Ekkor vettem észre, hogy két lap kotyog, nem fogta meg rendesen a ragasztó. Ezeket ki is cseréltük. Viszont ekkora már a szoba ¾-e le volt rakva. Hétfő délután kikapartam az eddig elkészült burkolást, és átkopogtattam a teljes felületet. Legalább még 11 olyan lapot találtam, amivel gond van. Kedden reggel 5-öt fel is szedtem, és szépen kitakarítottam. Közben folytatta a burkolást. Többször kértem, hogy a lapot is kenje, meg tegyen több ragasztót. Az utolsó ¼ részen már nem találtam problémás lapot.

Kezdetben míg nem szóltam, véleményem szerint kevés ragasztót használt, a már lerakott lapok mellett ímmel-ámmal húzta el, valahol még látszott a beton.
Takarítás közben átporszívóztam az egész helyiséget és azt vettem észre ahol még nem lett burkolva, és látszik az aljzatkiegyenlítő, azt kézzel megdörzsölve porlik. Alaposan átdörgöltem és újra lekentem mélyalapozóval.

Mi a véleményetek, mennyire lesz ez tartós, pár éven belül fel fog jönni az egész? Legszívesebben felveretném vele az egészet, és kifizettetném az anyagot.

Padlófűtés nincs, szobaként fog funkcionálni, szőnyeg is lesz rajta.

Petya8805 Creative Commons License 2024.09.22 0 0 375

Ennyire kevesen lennénk, hogy még nem reagáltak(?)Ha padlófűtés lesz, én a drágább ragasztót venném. Volt hogy kevertük régen, és pl 5 zs olcsó, 5 zs drága ragasztót 1/1 arányban kevertünk. 

Előzmény: laca1313 (367)
burkolasweb Creative Commons License 2024.09.10 0 0 374

Futorozsa75! 

Az épített zuhanyzó fugái nem vízszigetelésként funkcionálnak, bár útját állja a víznek valamilyen szinten, ezért nehéz elképzelni, hogy a szilikonozás megoldja a beázás porblémát!  Mert képzeld csak el a cementes fugákon keresztül rengeteg víz bejut a csempék alá, ami ha jó a vízszigetelés akkor az nem okoz beázást.

Ezért valószínűleg a szilikonozással csak lelassítottad ezt a folyamatot. Ami biztos az az, hogy a vízszigetelés meg van sérülve! Ott tud a falakba jutni a nedvesség! Menj fel a    https://fürdőszoba-felújítás-boys.hu     oldalunkra, keresd ki a telefonszámunkat, és hívj fel hogy lezárhasd ezt a problémát!  

Futorozsa75 Creative Commons License 2024.08.28 0 0 373

Sziasztok!

3 éves az épített zuhanyfülkénk, de már 2x kellett a padlóösszefolyó és a lap között szilikonozni. Eredetileg fugázva volt, de az kitört és ázott a szomszédos fal. A szilikonozás megoldja a problémát, tehát sehol máshol nincs gond. A kérdésem az, hogy ez tök normális, hogy évente újra kell szilózni? Vagy van valami megoldás, ami hosszabb távon megoldja a problémát? Köszönöm szépen!

Gprinter Creative Commons License 2024.08.21 0 0 372

Sziasztok!

Fedett teraszra milyen víz szigetelést ajánlotok? Felülről tuti nem megy rá viz, csak ami esetleg alulról felszivároghat a betonon keresztül, mert az alatt nincs víz szigetelés. Köszönöm.

merybu Creative Commons License 2024.06.06 0 1 370

Mindenkép szuper flexibilis ragasztót használj, legalább 3 mm és hézaggal. Felénk kaható tüzépen 4 ezer forint/ zsák.

Előzmény: laca1313 (367)
merybu Creative Commons License 2024.06.06 0 1 369

Ha téglalapot raksz le sajnos ez van. Kellett volna neki egy derékszögű beton keret és az mellé rakni vagy 6 szögletű , négyzet alakú amit lehet diagonálba rakni, de a széleit vágni kell. A burkoló a könnyebb megoldást választotta. Ez van amikor a tulaj hülye mindenhez és a burkoló bentről jön kifelé és a küszöbnél van befejezve lehetőleg még ott nem sikerül elég ragasztót alátenni😄😄

Előzmény: stefano33 (363)
tök jenő Creative Commons License 2024.05.21 0 0 368

Sziasztok,

Kopogó kültéri teraszra megoldás lehet egy epoxi bevonat? 
Illetve butkolt injektálásról tudnátok véleményt írni?

laca1313 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 367

Sziasztok!

És most én várom a szakik véleményét.

Konyhafelújításban vagyok és nemsokára új járólapot szeretnék rakni a régi helyett. Az egész ház padlófűtéses, 33x33 -as járólapokkal lesz lerakva. Azt szeretném megkérdezni a szakiktól, hogy megbízhatóak erre a célra az olcsóbb flexibilis ragasztók, vagy szükséges a másfélszer annyiba kerülő neves gyártó terméke?  Merthogy jelenleg igen elszaladtak az árak.

laca1313 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 366

Szia!

Már több mint húsz éve betonypből épült könnyűszerkezetes házban lakunk, így tudok egy-két tanácsot adni.

Én úgy burkoltam a fürdőszobát, hogy előtte le gipszkartonoztam vízálló gipszkartonnal és arra raktam a csempét, mert a betonyp igen szeret tágulni, összehúzódni és azt a csempe nem bírja. Vagy leesik, vagy akár el is reped.

Kisebb dolgokat, mint pl. wc tartály, simán forgácslap csavarral simán felteheted, oda tipli sem kell, de én egy szekrényt azért már lehet hogy olyan gipszkarton dűbellel tennék föl, ami a túloldalon szétnyílik.

Üdv.

Előzmény: Tadam001 (355)
trebront Creative Commons License 2023.11.21 0 0 365

mekkora fagerendák vannak milyen sűrűn? mert ált. 5cm lehajlás már elég jelentős és 6m fafödém fesztáv sem általános hagyományos gerendázatnál (túl nagy)..

vizszintbe hozó párnafáknál bele fogsz őrülni a centizésbe.

lehet h már most túlterhelt a födém

Előzmény: lenartg (364)
lenartg Creative Commons License 2023.11.20 0 0 364

lenartg  most    0 0 24

Sziasztok Egy nagy behajlású fafödémes épület tetőterét szeretném hajópadlóval leburkolni. A középen 5 cm-es behajlás miatt párnafás megoldásban gondolkodom. A 6 m-es fesztávú fafödémben van 5 cm hőszigetelés valamint 5 cm térhálós beton, amelyre a burkolat kerül. Az elképzelés szerint a vízszintet lézerezéssel és a párnafák ehhez illesztett bevágásával fogom elérni, a széleken 1, középen 6 cm párnafa magassággal.

Kérdésem a párnafák vasbetonhoz való rögzítésének módja, a hajópadló párna fához való rögzítésére, valamint a párnafák közti rész szigetelése vonatkozik. Kérném építő jellegű tanácsaitokat.

stefano33 Creative Commons License 2022.11.02 0 0 363

Sziasztok!

A következő ügyben lennék kíváncsi a véleményetekre:

Térköveztük az udvart, meg a kerítés elött a beállót. Az a gond, hogy a ház és a kerítés nem fut egymással párhuzamosan. Tehát a ház első oldalának egyik sarka és a kerítés között kisebb a távolság, mint a másik sarka és a kerítés között. kb 80 cm a különbség a tíz méteres ház két sarka és a kerítés távolsága között. A mester a házhoz -és a ház melletti garázshoz lőtte be a térköveket, tehát amikor állunk be az udvarra, akkor szépen egyenesen futnak a vonalak, a házzal párhuzamosan. Viszont a kerítéshez képest ferdén. Oldalról nézve eléggé bántja a szememet a kapunàl, hogy a kerítéssel nem párhuzamosak a vonalak. (Remélem érthetően fogalmaztam!:) 

Igazából már mindegy, de azért kíváncsi lennék, hogy mi lett volna a megoldás. “Összevissza” kellett volna rakni a köveket, nem egy vonalban,  hogy ne legyen annyira feltűnő a dolog? vagy a kerítéshez igazítani? 

Előre is köszi, ha valaki elmondja a tutit. Sajnos én tök hülye vagyok hozzá…

CB Híres Creative Commons License 2022.10.20 0 0 362

Sziasztok! Érdekődnék terasz burkollással kapcsolatban. A vízszigeteléssel kapcsolatban lenne kérdés . A bejárat előtt,egy utólagos terasz lett betonozva. Ott semmiféle vízszigetelés nincs. A betonnak van lejtése. A terasz föllött majd valamikor lesz tető,de még egyenlőre arra nincs keret. A kőmüves csak simán alapozna mélyalapozóval,majd tenné csemperagasztóba a kültéri járólapot. A régi házunknál is volt olyan felület,ami járólapozva volt,és biztosan nem volt szigetelve. Ázott fázott,de a 10 év alatt nem fagyott fel. Ez a sok vízszigetelő drága cucc,csak a fogyasztói társadalom parasztvakítása,és  tényleg elhagyható ilyen esetben,vagy a régi háznál csak szerencsém volt? A mester nem említette,hogy kellene vízszigetelni,azt mondta,nemfog felfagyni,nyugodjak meg!  Így lehet vajon???

Hooti Creative Commons License 2022.06.19 0 0 361

Szia

Szinteltérést nem lehet, vagy minek, de a rést ilyennel kinyomod, majd vizes ujaddal elhúzod és kész.

https://www.praktiker.hu/epitkezes-lakasfelujitas/festek-tapeta-ragaszto/ragasztoszalag-ragaszto/324164-fugazo-parkettahoz-tolgy-310ml?gclid=Cj0KCQjwkruVBhCHARIsACVIiOzlZzPNAY7uSyth4ZWUB_gnpGrmMabfri0G0PHOfou4KQH-d1eSDRMaAlWPEALw_wcB

Van több színben, amilyen kell, azt veszed. Fotózd be és ahhoz választassz színt.

Előzmény: Jeefy (359)
Palási Creative Commons License 2022.06.19 0 0 360

Örülni kell , hogy átadták !

Előzmény: Jeefy (359)
Jeefy Creative Commons License 2022.06.18 0 0 359

Üdv mindenkinek! Csak érdekelne, hogy a csatolt képről mi a vélemény? Új építésű társasház, ebben a hónapban kerül átadásra. 

Tadam001 Creative Commons License 2022.01.02 0 0 358

Tehát lehet akkor?Ahogy írták az nem ahogy írtad akart lenni?

Előzmény: Varek1 (357)
Varek1 Creative Commons License 2022.01.02 0 0 357

Ahogy írták.

A felületet pedig csempével lehet burkolni... ragasztásos módszerrel.

Tadam001 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 356

*kád

*lehet-e könnyebb dolgokat fúrással és tipivel rögzíteni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!