Keresés

Részletes keresés

furtimel Creative Commons License 2023.04.21 0 1 252

Még mindig várják, hogy teljesítse ígéretét a szolnoki polgármester

 

Több mint egy hónapja ígérte meg a polgármester, hogy két hét alatt orvosolni fogja a szolnoki Csaba utcai lakók panaszát.

Ám azóta sem történt semmi. A Csaba utcaiak panasza újra elhangzott az ellenzék lakossági fórumán.

 

https://szol24.hu/2023/04/21/meg-mindig-varjak-hogy-teljesitse-igeretet-a-szolnoki-polgarmester/

furtimel Creative Commons License 2020.01.12 -1 3 251

Elképzelhető, hogy Tóth Ferenc nyomdokain fog majd haladni?

Előzmény: nagyvárosi anzix (250)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2020.01.10 -1 3 250

Elolvastam és ami feltűnt, a beruházással kapcsolatban Ligeti József képviselőnek egy szava sem volt, se pro, se kontra!!

A szemétlerakással volt elfoglalva.

Előzmény: Pirtus (249)
Pirtus Creative Commons License 2020.01.10 0 2 249

Gigantikus tervek a Vízpart körúton.

Azért elég érdeknek tartom, mikor dönteni kellett a a városnak, hogy akar a Holt-Tiszán nemzetközi pályát építeni visszatáncolt.

Erre Szeged megkapta és megépítette.

Nemzetközi versenyeket nem tudnak rendezni a Holt-Tiszán, de a 120 férőhelyes szállodát most tudnak építeni.

Nekem ez az egész bejelentés nagyon furcsa! Az is érdekes, hogy Iváncsik Imre is megjelent mint a beruházó képviselője!!

 

Lakossági fórum:

 

"Biztatóan alakul a Vízpart körút és térsége jövője.

Pedig olyan szépen indult!

Volt fejlesztési terv ötcsillagos szállóval és termálfürdővel, kempinggel, parkolóval, idegenforgalmat generáló elképzelésekkel, rendezett területtel, csatornahálózattal, aszfaltozott utakkal, hogy aztán mindez szeméthegyekbe, illegális szemétlerakásba és szemétégetési problémákba torkoljon.

 

Lakossági fórumot tartott Ligeti József a Vízpart körúti idősek otthonában csütörtök este, amelynek vendége volt Szalay Ferenc polgármester és több városi cég vezetője.

Ligeti József önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke (Szolnoki Többség frakciószövetség) köszönte meg a prominens vendégeknek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, majd rögtön átadta a szót Szalay Ferencnek.

 

A város polgármestere elmondta, az idegenforgalom húzóágazat ma hazánkban és ebből Szolnok is minél nagyobb szeletet kíván kihasítani.

Említette a Művésztelep rekonstrukcióját, a RepTárat, az épülő várat , a fesztiválokat, amik ide vonzhatják a látogatókat.

Ebbe a vonulatba tartozik a Holt-Tisza, mint szolnoki kincs, ahol legalább 15 nemzet sportolói élvezik a víz adta lehetőségeket.

Ennek kapcsán is a városban több szálláshelyre van szükség, ezért, és a turizmus lehetőségeinek kiaknázása érdekében, a volt kertészet területén ötcsillagos, leginkább a sportolókat kiszolgáló szálló fog épülni.

A polgármester megemlítette a környéken az utóbbi időkben megvalósított fejlesztéseket, úgymint az 1,6 millárdos csatornázás, útfelújítás, a környék rendezése, amibe beletartozik a fórum helyszínéül szolgált idősek otthonának bővítése is.

A "túloldalon", a Kertvárosban pedig az óvodát újjáépítik.

Dicsérte a Szolnoki Többség (amelynek számos tagj is jelen volt a fórumon) munkáját, és változatlanul reményét fejezte ki, az együttműködés építő és nem romboló lesz.

 

Ezután Pataki Ferenc városi főépítész vette át a szót. Elmondta, a környék fejlődésnek indult, üdülőövezetből lakóövezet lett és mint mondta, a volt kertészet helyén ötcsillagos szálló épül, az ezzel szemben levő területen pedig kemping és parkoló.

 

Ezt követően Dalman Péter, a projekt tervezője ismertette a 8 milliárd forintos beruházás részleteit, kisfilmen bemutatva, milyen is lesz majd a szálloda.

Mint mondta, 120 szoba áll majd a vendégek rendelkezésére, és a beruházás a legmodernebb technológiát fogja alkalmazni.

Nem lesz például gáz bevezetve, a hűtésről, fűtésről az 1000 méteres kútból nyert 60 fokos vizet és az egyéb lehetőségeket hasznosítják.

 

A beruházó a Greenplan Energy, amelynek képviselője, Iváncsik Imre, egykori MSZP-s államtitkár is jelen volt a fórumon, aki elmondta, 250 fős konferenciatermet is kialakítanak az épületegyüttesben.

Elhangzott, az engedélyeket tavasszal adják be, az építkezés a nyár közepén kezdődhet.

Terveznek második ütemet is, egy sportrehabilitációs központot is a későbbiekben. A komplexum által használt vizet tisztítva a Tiszába engedik majd.

 

És ezután jöttek a lakossági észrevételek.

 

Hogy ehhez a beruházáshoz keskeny a Vízpart körút (szélesítik), hogy a Holt-Tiszába bekerülnek szerves anyagok, amelyek rontják a víz minőségét (a vízminőség kiváló, és erre a vízügy továbbra is ügyelni fog), hogy terveznek-e a szállodával kapcsolatban lakossági szórakozási, csónakázási, vízibiciklizési lehetőségeket (alapvetően nem, mert a sportolókra épül a szálloda kínálata), hogy lehet-e majd szolnokiaknak is használni a szálloda welness részlegét (ez egy gazdasági vállalkozás lesz, ők döntik el, hogy igen vagy nem).

 

És ezután következtek az újabb gondok, észrevételek, közte az áldatlan szeméthelyzettel.

Hogy a területen sok a szemét. kevés a sárga kuka ürítési gyakorisága (az állam csak havi egy ürítést fizet), de kevés az alacsony padlós autóbusz, hogy az újaszfaltos utcákból versenypálya lett, hogy magasan van az útburkolat és befolyik a víz az udvarokba, hogy egy helyen a buszmegállók kivilágítatlanok.

 

Hogy a leendő Csáklya úti híd nem is lesz jó helyen (de, szakemberek jelölték ki a legalkalmasabb helyet erre), hogy hol tart a Tiszaligeti strand fejlesztése (már bontanak), hogy mikor nyílik meg a Véső úti strand (május lehet, és egyébként a több helyen folyó beruházásoknak köszönhetően jelentősen nő majd a vízfelület).

 

Hogy a híd alatti kanyarban nincs járda, az úttest keskeny, azt használják a kerékpárosok, a gyalogosok, és sokszor a sportolók is futásra, hogy a levágott nád sok helyen kupacokban áll, hogy a nádasok és a fás területek nyújtotta rejteket kihasználva sokan szemétlerakónak használják a területet, hogy nincs befejezve több utca aszfaltozása, hogy a zöld hulladékot miért nem lehet elégeti, hogy a zöld hulladékot többen miért égetik el...

 

A válaszokban elhangzott, a város mindent megtesz a hulladék eltüntetésében, például évente több száz tonna szemetet visz el ingyen az NHSZ, de azt ne várja el senki sem, hogy más szemetét majd valaki bérmentve elszállítja. Maguknak a lakosoknak kell(ene) gondoskodniuk környezetük rendben és tisztán tartásásról, amire többen is hajlandóak lennének, de ahogy elhangzott, a szolnokiak eléggé renyhe emberek, ott szemetelnek, ahol tudnak.

 

Ligeti József szerint úgy lehet az illegális szemétlerakásnak gátat szabni, ha a szemetelőket figyelmeztetjük, illetve ha ez sem elég, akkor fotót készítünk a szemetelésről, és ő személyesen gondoskodik róla, hogy a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület (amelynek elnöke) Facebook-oldalára felkerüljön a kép. Hozzátette, a leleplezett szemetelők a legmagasabb tételű büntetésre számítsanak!

Egyben azt kérte a megjelentektől és a lakosságtól, hogy forduljanak hozzá bizalommal, mindenkinek válaszolni fog, illetve a fórumon felvetett problémákra a város vezetésével együtt megoldásokat fog találni.

 

Az elszomorító szeméthelyzetet firtató kérdések közepette üdítőleg hatott az az érdeklődés, hogy lesz-e alpolgármestere a városnak. Szalay Ferenc azt válaszolta, minden érintett azon van, hogy mielőbb legyen.

 

Összegzés: a város valóban fejlődik, de sok a szemét, és senki se várja el, hogy majd más fog takarítani utána...."

 

 

Pamkutya12 Creative Commons License 2019.12.19 -1 2 248

...egyívásúak vagyunk.

Előzmény: amikor ittunk a Bíróban (247)
amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2019.12.19 0 1 247

Elképzelhető, hogy találkoztunk, de azon a helyen a málnáig jutottam, ellenben a Párnás Bíróban már rendelhettem:-)

Előzmény: Pamkutya12 (246)
Pamkutya12 Creative Commons License 2019.12.19 0 1 246

Lesz ennél a társaságnál változás?

 

Ha a szakmai részét nézem:

- amíg a víz és csatornadíj szintje nem teszi lehetővé komolyabb átalakítások elvégzését, addig marad a több helyen azbesztcement ivóvíz vezeték, a napi csőtörések elhárítása és az egyesített szenny és csapadékcsatorna rendszerből adódó, gyakori felhőszakadások esetén megvalósuló környezetszennyezés.

 

Egyéb változás: kérdés, hogy a koncessziós szerződés mit enged meg...

 

 

Más:

amikor ittunk a Bíróban...

lehet hogy találkoztunk a megnevezett műintézményben, bár én nagyapámmal ott még málnaszörpöt ittam. 

Előzmény: amikor ittunk a Bíróban (245)
amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2019.12.18 0 1 245
Tiborcsik Creative Commons License 2019.12.04 -1 2 244

Esetleg. De ott kőfallal körülvéve, csak gyalog tovább!

Előzmény: furtimel (242)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2019.12.02 0 1 243

Na végre elkezdődik valami:-)

 

https://magyarepitok.hu/utepites/2019/12/uj-tehermentesito-utat-kap-szolnok

 

Új tehermentesítő utat kap Szolnok

 

A fejlesztés keretében egy 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos közúttal gazdagodik a megyeszékhely.

 

Megjelent a kiírás a szolnoki új tehermentesítő út tervezésére a közbeszerzéseket közlő TED-en.

A tervezési feladat részét képezi a Szandaszőlős városrész elkerülését biztosító új, mintegy 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos országos közút megtervezése.

A beruházás magába foglalja továbbá:

  • a Csáklya úton található közúti-vasúti átjáró áttervezését,
  • egy 200 méter szerkezeti hosszúságú, Tisza folyón átívelő új közúti híd,
  • valamint egy 650 méter szerkezeti hosszúságú új ártéri híd tervezését is.

A tervezendő új nyomvonal kezdőszelvénye a Csáklya utca-Mártírok útja kereszteződésétől fog indulni, és a Felső-Szandai réten létesítendő, új csomópontokon átvezetve fog csatlakozni a 4. számú főúthoz egy különszintű csomóponton keresztül.

 

A megvalósításhoz szükség van a 4. számú főút Szent István Tisza-híd, valamint a 4-442. sz. főutak meglévő csomópont közötti szakaszának 2x2 sávra történő kibővítésére 1,4 kilométer hosszan.

 

A Tiszaliget eddigi egyirányú megközelítésének megszüntetésére kialakítanak egy 2x1 sávos utat, amely az új nyomvonalból indulva csatlakozik majd a meglévő Tiszaligeti sétányhoz.

 

A tervezés előkészítése során biztosítják majd a Tiszaliget és a Felső-Szandai réten található bevásárlóközpontok gyalogos és kerékpáros megközelítését.

 

Előzmény: furtimel (240)
furtimel Creative Commons License 2019.12.02 -1 2 242

A parkoló a gáton belül lenne, elkerítve.

Előzmény: Tiborcsik (241)
Tiborcsik Creative Commons License 2019.12.02 -1 1 241

Hát, az ártéren van bőven hely parkolót építeni, de ártéren parkolót építeni marha drága.

Előzmény: furtimel (240)
furtimel Creative Commons License 2019.11.29 -1 2 240

Tiborcsik!

Nagyon szép javaslatot tettél a közmeghallgatáson és támogatom amit mondtál a Tiszaligeti lehajtóval kapcsolatban.

Úgy fogalmaztál, gyalogosok és biciklisták tudják csak megközelíteni Turisztikai központnál a ligetet, autóval ne lehessen behajtani, nem legyen átmenő forgalom.

Annyi kiegészítés teszek ezzel kapcsolatban, hogy akik autóval érkeznek azok kizárólag a lehajtónál kialakított parkolóig mehetnek, itt lerakják az autójukat és gyalog mehetnek tovább.

 

 

Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.07 -2 0 239

Elkészült a Móra park felújításának első szakasza.

A megújult zöldterületet Szalay Ferenc polgármester szerdai sajtótájékoztatóján adta át.

 

Ilhilla Creative Commons License 2019.07.07 -2 0 238

Mire volt jó az egész?

 

Hetek óta tonnaszám áll a sok műtrágya, amit előtte folyamatosan szállítottak el a kamionok. Ezzel az intézkedéssel -ha Bige urat nem is sikerült tönkretenniük, maradt neki mit a tejbe aprítani- a szolnoki üzemet végképp ellehetetlenítették, mert most máshonnan kénytelenek beszerezni ezt az anyagot a felhasználók és egészen biztos megkötötték már a szerződéseket az új forrással.

 

Gondolom/remélem, a 250 munkásnak kifizették a végkielégítést és -talán- sikerült másik munkahelyet találniuk.

 

Előzmény: Törölt nick (236)
furtimel Creative Commons License 2019.07.07 -1 2 237

Olvasom: "A Debreceni Törvényszék hivatalos közleményben tudatta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyi üzemét!"

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.05 0 1 236

Mire volt jó az egész?

 

Az agrarszektor.hu információi szerint pénteken megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata, ami biztonságosnak ítéli az üzemeltetést Bige László szolnoki gyárában, így az újrakezdheti működését.

Előzmény: Törölt nick (235)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.04 0 1 235

Június 24-én kezdődött, így július 9-én jár le a 15 napos határidő, amelyen belül dönteni kell az azonnali jogvédelemről a Bige Holding szolnoki üzeme ügyében a bíróságnak.

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.27 0 1 234

Albertirsáig eljutunk az már jó, onnan pár kilométer az M5.

Előzmény: ájzéjá (233)
ájzéjá Creative Commons License 2019.06.27 -1 0 233

De ennek a nagy része 2*2 sávos volt. Most nem emlékszem pontosan hogy az a  2*1 sáv 7 km volt vagy kb. 7 perc. :)

 

Viszont most már 20 km egybefüggő 2*2 sáv van.
Illetve majdnem egybefüggő, mert a ceglédi körforgalomnál most csinálják az utat.

Tegnap lemértem ez az 1,7 km hiányzik a 20-hoz. :).

Előzmény: lexar1a (232)
lexar1a Creative Commons License 2019.06.27 -1 1 232

Ez részben nem 2x2 sávos korábban??? Akkor mennyi is az új szakasz?? Ezért csinált bohócot a magából a Pm. Pest megyében??? (mintha köze lenne hozzá......)

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 1 231

Jó hír:

 

"Átadták az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 10,8 kilométer hosszú szakaszát kedden."

Tiborcsik Creative Commons License 2019.06.22 0 1 230

 Már öt-hat éve is 5-6 éve kész kellett volna lennie.

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.22 0 1 229
furtimel Creative Commons License 2016.07.31 -2 1 227

Mivel voltam már ott, csak javasolni tudom.

Előzmény: Törölt nick (226)
Pirtus Creative Commons License 2016.07.14 -2 0 225

aas Creative Commons License 2016.06.14 0 1 224

A kijelentő mód sajnos indokolt... :-(

Előzmény: Pirtus (223)
Pirtus Creative Commons License 2016.06.14 -2 0 223

A tűzoltóság előtt áldatlan állapotok uralkodnak, nem lehetett volna felgyorsítani ezt a felújítást.

Előzmény: Zujcs. (219)
balla21 Creative Commons License 2016.06.10 -1 1 222

Szolnok legalább tíz éve a permanens kupleráj állapotában tartózkodik. A két agysejtű városvezetésnek ez a "modern város".

Előzmény: Sarkany (221)
Sarkany Creative Commons License 2016.06.10 -1 1 221

A Tűzoltóság előtt már fél éve fel van bontva a kijárat. Nem is tudom, hogyan vonulnak ki riasztás esetén a tűzoltók a garázsból.

A Baross úton egészen a Petőfi útig fel van bontva a járda. Néhány ember kapirgál rajta.

Az Ady Endre úton a Zagyvától az egykori Szövetség ABC-ig fel van túrva a járda.

A Szapáry úton az OTP előtt és a Ságvári körúton a Rossmanig fel van bontva a járda.

Gyakorlatilag ezeken a részeken nem lehet gyalogosan közlekedni, sőt, a közúti forgalmat is akadályozzák azok a munkálatok, melyeken egyáltalán nem dolgozik senki, vagy csupán néhány közmunkás ücsörög a térkőhalmok tetején.

Vajon, milyen forgalomtechnikai tervek megvalósulása esetére engedélyezték ezeket a munkálatokat? Mi a fenének kell egyszerre felbontani a fél belváros járdáit, amikor nem dolgozik rajtuk senki?

 

Előzmény: aas (220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!