Keresés

Részletes keresés

Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.09 0 0 22

az nem biztos hogy jó ötlet, a vagyon elmenekíthető

ha viszont kap egy részletekben fizethető tartozást, az megmarad

Előzmény: Törölt nick (21)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.08 0 0 20
nem
Előzmény: trashr5 (19)
trashr5 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 19
Ez egy vicc?
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (18)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.03.08 0 0 18

ki kell számolni mennyibe kerül az elítéltek fogvatartásának költsége, ezt szabadulása után adóhátralékként be lehetne a delikvensen hajtani (kevés kivétellel)

na?

Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 17

nemcsak a nagykutyákra gondolok

zalatnai is fizethetne, vagy akár egy autótolvaj is

Előzmény: Fine Tune (16)
Fine Tune Creative Commons License 2010.02.25 0 0 16
Remélem, Bajnai már komolyabban megszívja.
pizo Creative Commons License 2010.02.25 0 0 15

Vagy véletlenül nem szerepel a hátulján az E21 jelzés (az eleje, a lényeg ugyanaz), NKH-s megfordítja, benéz a tachográfba, E21, korongon hátul nincs rajta, 400.000 Ft. büntetés.

Nem veszélyeztettem élet és vagyonbiztonságot, a vezetési idő, pihenőidő, sebesség megállapítható volt + semmit sem léptem túl, de az előírás az előírás.

Ja, Princz kis mókája kb. 150 milliárdba (pontos összeget máig sem lehet tudni) került az adófizetőknek (nekünk), ez áll szemben a 3 milliós bűntetéssel.

Üdv. Zoli 

Előzmény: Én volnék az (9)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14

laci, igazságtalan ítéletek mindenhol vannak, o.j. is vidáman kisétált a bíróságról és utána még pofátlanul könyvet is írt a feleség+szerető lelövéséről ha jól emléxem 

én erről a dologról meglehetősen hideg fejjel gondolkodom, nem az indulataim vezérelnek (bár nyilván postabankmaci büntetése irritáló), és nem is akarok a jogászok dolgába avatkozni, meg jogelméleti okosságokat citálni a büntetés arányos voltáról, stb

fogjuk fel ezt a dolgot önrésznek, a bűnöző hozzájárulása a fogvatartás és az igazságszolgáltatás költségeihez

az nyilván nem fog menni hogy a börtönök majd önellátóak lesznek, de miért kell nekem mint adófizetőnek k*rva sok pénz költenem bv-re, amikor zalatnay is fizethetne akár havi részleteket is az államnak?

Előzmény: Törölt nick (6)
trashr5 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 13
A szavazás után szabad a választás.Tessék megoldani.Szabad.Nosza,neki.
Előzmény: Törölt nick (11)
kerende Creative Commons License 2010.02.25 0 0 12
3.5 millió volt a bütetése a 36 milliárdért. Jót röhögtek a Bárándyval amikor kijöttek a bíróságról, mi meg kapálunk havi 70 ezerért.
Előzmény: Én volnék az (9)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.02.25 0 0 10
Az alap az okozott kár megtérítése, természetesen minden évben reálértékre átszámítva!
Előzmény: Psycho Dad (7)
Én volnék az Creative Commons License 2010.02.25 0 0 9
Ha rosszul töltöm ki a tachográf korongot, vagy ne adj isten nincs meg egy az elmúlt 30 napból 500 ezerre büntethetnek. Ennek fényében különösen szép pl. a prinz 3 millája.
Előzmény: Törölt nick (6)
kerende Creative Commons License 2010.02.25 0 0 8
"egy rozzant suzuki swiftnél jobb autóba ne ülhessen."

Én a nyugdíját is megvonnám.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (-)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7
Én már hányszor elmondtam erre az ötletemet. A cél az okozott kár megtérítése + perköltség + erkölcsi jóváírás...stb.

Tehát pl. kapjon öt évet, plusz határozatlan idejű büntetést. Tehát leüli a kiszabott öt évet, majd azon felül annyit, amíg a kárt meg nem téríti. Vagy összeadja a család, a rokonság, vagy elkezd dolgozni a börtönben, amit kap, abból levonják a tartás díját, őrzés, kaja, rezsi...stb, a maradékból pedig törleszt. Ha 10 évig tart akkor addig. Ha 300 évig, akkor addig ül.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 6

Jogos, de nagyon.

Éppen mostanában vagyok kiakadva azon, hogy a mezei pógár bagatell szabálysértésért párszázezret kaphat, a köcsög Princz pedig 3 millával megússza.

Benyelte a társadalom, a szemét meg röhög a bunkó adófizetőkön.

Kulcsár dettó.

S még nem is beszéltünk a politikusi lenyúlásokról, autópályák, közbeszerzések, 1 darab A4-es lapon "kifejtett" tanulmányok húszmilliókért.

Nem pénzbüntetés kell ide, hanem sóbánya .....

Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 5
igen, de mondjuk e mellett szépen fizettessük ki velük a börtönépítés és fenntartás költségeit is
Előzmény: Ponta Zire (3)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 4

természetesen az is, elrettentésül van a börtönbüntetés

e mellett szépen fizethetnének az érintettek egy tisztes összeget is, akár havi bontásban 10-20 évig is ha másképp nem megy, amiből pl az új börtönök építését lehetne finanszírozni

Előzmény: Törölt nick (2)
Ponta Zire Creative Commons License 2010.02.25 0 0 3
Üljön olyan autóba amilyenbe akar/tud. De az elvárható igazságos büntetését kapja meg.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2
az lenne az elvárás hogy a következő 15-20 évben többet ne tudja a bűncselekményét megismételni.
Magic Horse Creative Commons License 2010.02.25 0 0 1
0-t
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 0
0
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 topiknyitó
Ha valakit jogerősen elítélnek lopásért, sikkasztásért, hűtlen kezelésért és egyéb hasonló bűncselekményért, szerintem jogos elvárás lenne a társadalom részéről hogy az illető az elkövetkező 10-20 évben egy rozzant suzuki swiftnél jobb autóba ne ülhessen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!