Főleg gazdasági bűncselekmények esetében érdekes módon a jogerősen elítélt leüli a pár évét (vagy még annyit sem) és éli tovább világát.
Szerintem ez nincs jól így.
ki kell számolni mennyibe kerül az elítéltek fogvatartásának költsége, ezt szabadulása után adóhátralékként be lehetne a delikvensen hajtani (kevés kivétellel)
Vagy véletlenül nem szerepel a hátulján az E21 jelzés (az eleje, a lényeg ugyanaz), NKH-s megfordítja, benéz a tachográfba, E21, korongon hátul nincs rajta, 400.000 Ft. büntetés.
Nem veszélyeztettem élet és vagyonbiztonságot, a vezetési idő, pihenőidő, sebesség megállapítható volt + semmit sem léptem túl, de az előírás az előírás.
Ja, Princz kis mókája kb. 150 milliárdba (pontos összeget máig sem lehet tudni) került az adófizetőknek (nekünk), ez áll szemben a 3 milliós bűntetéssel.
laci, igazságtalan ítéletek mindenhol vannak, o.j. is vidáman kisétált a bíróságról és utána még pofátlanul könyvet is írt a feleség+szerető lelövéséről ha jól emléxem
én erről a dologról meglehetősen hideg fejjel gondolkodom, nem az indulataim vezérelnek (bár nyilván postabankmaci büntetése irritáló), és nem is akarok a jogászok dolgába avatkozni, meg jogelméleti okosságokat citálni a büntetés arányos voltáról, stb
fogjuk fel ezt a dolgot önrésznek, a bűnöző hozzájárulása a fogvatartás és az igazságszolgáltatás költségeihez
az nyilván nem fog menni hogy a börtönök majd önellátóak lesznek, de miért kell nekem mint adófizetőnek k*rva sok pénz költenem bv-re, amikor zalatnay is fizethetne akár havi részleteket is az államnak?
Ha rosszul töltöm ki a tachográf korongot, vagy ne adj isten nincs meg egy az elmúlt 30 napból 500 ezerre büntethetnek. Ennek fényében különösen szép pl. a prinz 3 millája.
Én már hányszor elmondtam erre az ötletemet. A cél az okozott kár megtérítése + perköltség + erkölcsi jóváírás...stb.
Tehát pl. kapjon öt évet, plusz határozatlan idejű büntetést. Tehát leüli a kiszabott öt évet, majd azon felül annyit, amíg a kárt meg nem téríti. Vagy összeadja a család, a rokonság, vagy elkezd dolgozni a börtönben, amit kap, abból levonják a tartás díját, őrzés, kaja, rezsi...stb, a maradékból pedig törleszt. Ha 10 évig tart akkor addig. Ha 300 évig, akkor addig ül.
természetesen az is, elrettentésül van a börtönbüntetés
e mellett szépen fizethetnének az érintettek egy tisztes összeget is, akár havi bontásban 10-20 évig is ha másképp nem megy, amiből pl az új börtönök építését lehetne finanszírozni
Ha valakit jogerősen elítélnek lopásért, sikkasztásért, hűtlen kezelésért és egyéb hasonló bűncselekményért, szerintem jogos elvárás lenne a társadalom részéről hogy az illető az elkövetkező 10-20 évben egy rozzant suzuki swiftnél jobb autóba ne ülhessen.