Keresés

Részletes keresés

5tunde Creative Commons License 2011.04.07 0 0 7

Sziasztok! Barkácsragasztók kiváltására ajánlom a házilag készített csirizt, csaknem mindenféle papír ragasztására alkalmas. Leírás itt: http://5letshop.com/magyar/projects11/sk-alapanyag/b1.html Papírmasé tárgyak készítéshez is ezt használom tapétaragasztó helyett. Olcsó, nincs szaga, és nincs benne kemikália.

Skippo Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6
Egyedi gombok:

Lehet levegőn száradó gyurmából. A legkevesebb tennivaló ezzel van.

Készülhet Zsugorkából:
Martimez leírása

Vagy süthető gyurmából:
Gyurmagomb készítése
Igaz itt csak dekorációnak készíti a blogger. De vastagabbra nyújtva, lakkozva akár gombként is funkcionálhat.

Itt lelhetők akár otthon kivitelezhető receptek is. Van közte kisüthető is.
Gyurma receptek

Persze akkor tartósak igazán, ha le is vannak alaposan lakkozva.

Most jött egy ötlet, bár még nem történt kivitelezés. No meg persze nem épp spanyolviasz! :) Kb. két centi átmérőjű faágból kis hengereket szeletelni, lefűrészelni, két lyukat bele, megsmirglizgetni finom szemcséssel, kicsit az éleit lesimogatni. Egy finom réteg lakk, s kész a fagomb.

Nem biztos, hogy gazdaságosabbra jön ki, mintha az ember megveszi. De az tuti, hogy egyedi, saját darabok készülhetnek. :) Van ilyen topik itt az indexen is, ha valaki jobban el kíván merülni benne: Gombos Fórum
LBZS Creative Commons License 2010.02.22 0 0 5

Tömő anyag:

 

Ez a téma is sokakat érint(het), akik bármilyen textil állatot, babát, figurát akarnak kitömni.

Van egy ilyen lelőhelyem Budán a Szász Károly utcában. A 4-6-os villamos Mechvárt liget megállójánál kell leszállni és a ligettel átellenben lévő kis utcának kell majdnem a végéig elmenni. Többféle tömőanyag, szivacslap (méretre is vágnak) van.

 

A másik megoldás az IKEA-ban vagy JYSK-ben éppen akciósan kapható párnák töltete.

 

 

Skippo Creative Commons License 2010.02.17 0 0 4
Hát a neved az beszédes... De nem is akarok rád több szót pazarolni. :(
Előzmény: Tősgyökeres szentesi (0)
Skippo Creative Commons License 2010.02.17 0 0 3
Köszi LBZS. :) A plasztik kanava helyettesítésére érkeztek ezek a frappáns ötletek. (Kisebb, mint A/4, de 750 Ft.) Nekem személy szerint a legjobban a tehenes felmosórongy tetszett, mert könnyen varrható, mosható, de mint kiderült, érdemes előbb beavatni, mert zsugorodhat.

Volt még egy jó ötlet Kaoka részéről a babahaj ptólásásra. (Engedelmével bemásolom ide.) Persze ez épp úgy, mint az eredeti, gyári babahaj nem túl gyerekbarát, szöszölhet. Inkább csak dísz-, vagy dekjorációs célre szánt babának való:
"Nagyon egyszerű, csak fügönyzsinór kell hozzá és lefejteni a selyemszálat. Ennyi. :) A felvarrás kis óvatosságot ígényel. Kezet bekrémezni előtte, mert viszi a szálat magával. Én egy kis öblítős vízbe is belemártom előtte a kezemet."
Előzmény: LBZS (2)
LBZS Creative Commons License 2010.02.17 0 0 2

IO-nak volt egy jó ötlete:

 

 

http://vacskakucko.blogspot.com/2009/12/elfogyott-ragasztofatyol-kerj-apatol.html

 

És veszem a bátorságot, a topic indító téma bemásolásához.

 

Táska/házikó merevítésére kerestem ötleteket a másik fórumon, íme a beérkezett javaslatok:

 

Skippo ötletei:

1. Szerintem, ha kivehetőre csinálod gyakorlatilag bármi mehet bele, akár kartonlap is. Egyszerű cserélni sérülés esetén, s mosásnál is kivhető.
2. Gyerekem kókuszpólyályában kókuszlap van. Szintén kivehető. Elég merev, de ugyanakkor hajlékony, s formatartó.
3. A spirálozáshoz használt elő-/hátlap azt hiszem 45-65 Ft a papírboltban. Bár az kissé törékeny. De több rétegben bírhatja.
4. Van olyan műanyag, ami fehér, s kis csíkok vannak benne. Fogalmam nincs mi a neve. Könnyen formálható, vágható, viszonylag tartós. Nekünk egy ikejás fiókos van, ilyen fiókokkal.
5. Laminált fólia, hőkezelés után szinte elpusztíthatatlan, s formatartó. S nemutolsósorban nem drága megoldás. Nálunk ki van rakva pár laminált lap, hülyeségekkel. S azt a csöppség meg szokta találni. Én sem gondoltam volna, de a gyerekem gyepálja, húzza-nyúzza, s még mindig szinte ép.

Pági (Prücsök) ötlete:

Ha teszel bele flízt és elkészülés után megvasalgatod, akkor a flíz megkeményedik - gyakorlatilag megolvad, de ez kívülről nem látszik.

 

IOKaste ötlete és tanácsa:

CSak vigyázzatok vele, mert a megolvadt flíz össze is megy, a textilhez ragad és az gyűrött-olvadt hatású lesz... nem szép. Én - ha az lenne a szempont, hogy merevebb legyen, de ne törjön meg, és még mosható is legyen, polifoamot, vagy dekorgumit tennék bele..

 

Kaoka ötlete:

A babaházhoz szeretném ajánlani a jó öreg felmosóronygyot merevítő bélésnek. :)

 

Cicvarek ötlete:

Bocs, hogy belekotyogok, merevítőnek jól használható még a laminált parketta alá kapható habosított szigetelőanyag is, méterre kapható a Di*goban pl. Csak érdemes a szigetelő és a vászon közé flízt tenni, hogy nem legyen olyan furcsa hangja amikor hozzáérsz. :-)

 

Zsukka (a házikó első kivitelezője) ötlete:

 

Merevítésnek én az Ikeában (de biztosan máshol is) kapható gyerek tányéralátétet használtam. Ez a gumi és a műanyag közti átmenet, tehát teljesen rugalmas, ha esetleg ráesne valamelyik kölök, valamint nem törik, mint a műanyag, elég vastag is, de jól lehet vágni. Lekerekítettem az éleit, mielőtt bevarrtam a házikó egyes darabjaiba. Ha jól emlékszem, ezen kívül még vliest is raktam bele, de a merevítés nélkül sajnos összeesik a házikó.


LBZS Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1
Köszi az értékes hozzászólást!
Előzmény: Tősgyökeres szentesi (0)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2010.02.16 0 0 0
0 ilyen ötletem van.
Skippo Creative Commons License 2010.02.16 0 0 topiknyitó
Minden kedves érdeklődő!

Ezt a topikot arra szántam, hogy gyűjtsük össze közösen a drága kreatív hobbi alapanyagok olcsó helyettesítési lehetőségeit. Technikai háttérinformációkat, tudásbázist létrehozva ezáltal. A babavarró topikban több jó ötlet is felmerült pl. babahaj, s szabás-varrás témakörben. Utóbbiban a merevítéshez érkeztek jó ötletek, a különböző közbélések helyettesítésére. De nem szeretnék más tollával ékeskedni, így inkább megkérem az illetékeseket, hogy írják le ők maguk ötleteiket, megoldásaikat. Továbbá a topik célja, kivitelezési problémákban való segítségnyújtás, közös buksiösszedugás révén, valami ötletes megoldás kifundálása. :)

Remélem élteképes lesz a topik, s nem csak egy újabb feketelyuk. ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!