Nem vagyok nagy Fidesz-barát, de már tele van az összes tököm a ballib kampányával.
Miután az ország a béka segge alatt van, mindenki a teljes csődről és korrupcióról beszél - teljes joggal - most a legnemtelenebb, legszánalmasabb eszközökkel próbálják lealázni a Fideszt. A legújabb ötletek egyike: majd a Fidesz vebezeti a vagyonadót! Miután épp a szocik akarták bevezetni - hihetetlen balfasz módon - ez már kicsit sok. Orbán Viktornak nem is lenne joga országot értékelni, mert ezt a szokást az amerikai elnöktől vette át...
Miért nem lehet elismerni: hatalmas szarkupacot építettünk, jöhet a másik.
90-ben az MSZMP sokkal nemesebb módon lépett le.
A választó nem foglalkozik gazdaságpolitikai kérdésekkel.
A Fidesz arra kapott felhatalmazást, hogy cserélje le az eddigi garnitúrát, szervezze át úgy a dolgokat, ahogy tudja, mert a nép úgy érzi, az eddigiek elkúrták, valami más kell.
Ha az LMP visszalépne akár a maszop akár a fidesz javára, a saját imázsát tenné tönkre, hogy "lehet más a politika", azaz, hogy ők nem ugyanolyan mutyizós párt, minnt a többi.
Hát, ha azt mondtuk anno - és joggal - hogy a Fidesz destruktív ellenzék volt, és a szemére hánytuk, hogy olyan marhaságokat mondott, hogy "a haza nem lehet ellenzékben", akkor mit mondunk a maszopra, mint ellenzékre?
Már most csak arról van szó, hogy meg kellene akadályozni Orbán túlhatalmát.
Miert kellett volna neki.Amugy a szocdemek nemigen zargattak a birtokosokat, ok az ipari munkassagra es a varosi nepessegre koncentraltak , a falu nepe nem kulonosebben izgatta oket ,pl a munkas paraszt szovetseget elutasitottak,mert a parasztsagot ugyanolyan retrograd retegnek tartottak mint birtokos osztalyt
Mivel en egy ausztromarxista szocdem vagyok mi ebben a meglepo? Az voltam Kadar alatt is. Arttol hogy en se a kadari MSZMP-et es rendszeret nem szerettem se az utodpartokat a szocikat es a munkaspartot attol nekem a jobboldal nem szepul meg a mo-i meg foleg nem.
Engem ez a legkevesbe sem erdekel mert a szocikra sosem szavaztam es nem is szavaztam volna. Lehettek volna felolem a vilag legrendesebb emberei is 90 utan engem nem hatott volna meg.
Nyilvánvaló, hogy az MSZP-s politikusok nagy része tisztességes. Ahogy a fideszesek, mdf-esek, szdsz-esek többsége is az. Egyszerűen az a baj, hogy a bűnöző 5 % ejti túszul a 95 %-ot azzal, hogy az 5 % tökéletesen elegendő a 95 % tisztességének sárba húzására, főleg, ha az ellenfél jól lecsapja a magas labdát (ez nem gond, ez a dolga). Azt gondolom, hogy a legtöbb szoci abszolút fogcsikorgatva veszít rondán, mert szorongatja a nyakukat a koloncként cipelt bűnöző, elvetemült kisebbség. Ez persze nem változtat a tényen, hogy randa világ lesz a választás és a kormányváltás között. Kb. mint 2002-ben.
Nemcsak ide, pl. a Gyorskocsi utcába is bármikor. :-)
Az MSZP nem fog szépen veszíteni, mert az csak az tud, aki tisztességben vonul vissza. Akinek azonban a visszavonulás a teljes egzisztenciavesztést, rosszabb esetben a börtönt jelenti, az hogyan vesszen szépen?
Es? Attol meg van allando bejelentett lakasom MO-on es rajta vagyok a valasztoi nevjegyzeken. Ha akarnek szavazhatnek is csak Washington kicsit messze van
Felolem annak tartod aminek akarod.Odaadnam a zold baloldalnak is ha nem lennenek ott Vajnai kommunistai mivel a szegedi szocdemek atmentek oda es en ott voltam tag.Amugy en 90 ota egyik partnak sem adtam kopogtatocedulat
En ugy dontottem,hogy az en es a nejem kopogtatocedulajat most az LMP-nek adjuk. Legyen egy uj formacio a parlamentben,en ennyivel tudok hozzajarulni,mert nem leszek otthon aprilisban