jo azt valoban nem irtam h ha lemegyek minuszba akkor en fizetek a 45ik naptol de ez nem fordul elo. igazabol nekem olyan kartya kellett ami ha kell kreditkent funkcional (tehat fuggetlenul attol h van-e rajta fedezet tudok vele vasarolni ill kp-t felvenni) de nalam debitkent funkcional - mindig van rajta penz es minuszba ritkan megy le. nekem arra kell h ha utazom akkor legyen egy kartya a kezemben ami barmilyen korulmenyek kozt funkcional es nem fizetek erte.
EU-s iranyelv. hat hiaba eu-s tagorszag, nem tartjak az iranyelvet es iszonyu osszegeket fizetek az utalasokert....
Nyitsz itthon egy devizaszamlat es odautalod a penz. Annyiba kerul Magyarorszagra utalni, mint az orszagon belul, mert van egy ilyen Eus iranyelv. Ha ingyen utalsz masik szamlara, akkor Mo-ra is ingyen utalsz. Legalabbis az ir szamlamrol 1:1-ben szokott erkezni a love. Euro devizaszamlat szerintem szinte mindegyik bank vezet.
Kreditkartya: olvastam jo par kartyas kondiciot es meg mindig nem tertem magamhoz. Nekem meg nemetorszagbol van egy kartyam, aminek eves koltsege nincs, kezelesi koltseg nincs es ingyen utalok rola akarhova, raadasul a vilag minden reszen ingyen veszek fel rola penzt. ezen felul kapok ra asszem 1.5% kamartot is az egyenlegemre. az egyetlen hatranya h alacsony a kreditkuszobom. hat hasonlo kondiciokat sehol nem talaltam otthon. letezik ez v en vagyok csak bena?
A leírásod alaján ez nem lehet hitelkártya, a feltételek ugyanis ellentmondanak az üzletileg nyereségesen vihető modellnek.
A hitelkártya hitel, ha használod róla a pénzt, nem a bank fizet kamatot neked, hanem te a banknak.
A határidőre száz százalékosan törlesztő adósok nem fizetnek kamatot, így a banknak rajtuk a kamat miatt nincs haszna. Az egyetlen haszna az, hogy a kártyás tranzakciók után a kereskedők jutalékot fizetnek neki, így az ügyfél a kártya gyakori használatával termeli ki a költségeit.
A készpénzfelvételt ezért is büntetik a hitelkártyánál világszerte kurva magas díjjal, ugyanis az nem éri meg a banknak, ha te egyszerre leveszed róla a hitelkeretet, és aztán kápével fizetsz a boltokban.
elkepzelheto h adna a bankom hitelt otthoni ingatlanra de akamat kb 6% lenne az eurora. ha jol csinalom akkor otthon ennyi lenne a forintra tehat a forint gyengulese az en zsebembe dolgozna. raadasul ha haza akarok menni mielott visszatorlesztem, es otthonrol kellene forint fizubol torlesztenem az itteni euros hitelt hat az lehet h nem lenne kellemes.
eddig en is a kartyas megoldast valasztottam, de egy fel lakas arat eltart kiszedegetni egy ATMbol... mondjuk zsebben sem szivesen viszem haza, de akkor majd nekiallok szamolni... koszi!
A kulfoldi bankod nem ad magyarorszagi ingatlanra hitelt? Velemenyem szerint jobban jarnal. Irorszagban megoldhato volt.
Az itteni bankos gecik a devizahitelnel soxor variallak a deviza veteli es eladasi atvaltasi arfomalyamokkal a folyositas/torleszto reszlet eseten, amikkel testverek kozott is minimum 5-6 %-ot tesznek zsebre. Anno en is ugy gondoldam, ha kell, akkor Euroban torlesztek, de ha jol tudom ebben a pillanatban egyik mo-i banknal sem lehetseges.
Egyebkent meg ha az eurodat akarod forintra atvaltani, ami gyakral elofordulhat, akkor akad olyan bank, ami deviza vetelin veszi meg toled akkor, ha szamlak kozti atvezetest kersz. Viszont ilyenkor technikailag 2-3 napig nem juthatsz a penzhez. Ilyen pl. a sokat szidott OTP. Ezzel jobban jarsz, mintha a sarki penzvaltonal atvaltod. De az is lehet, hogy megjobban jarsz, ha a nemet kartyaddal veszel fel penzt, mert lehet, hogy az meg kozep arfolyamon szamol.
Csinaltam mar tobbszor olyat, hogy ugyanazon a napokon hasznaltam kulfoldon a magyar kartyaimat, illetve Magyarorszagon a kulfoldieket. A teteleket kesobb ugyanazon a napon konyveltek le, de nem ugyanolyan arfolyammal. Jellemzoen 2-3%-os szoras volt, ami nem tetel mondjuk egy ettermi vacsora kifizetesenel, de ha lakasvasarlason gondolkozol, akar szazezres nagysagrend is lehet.
Kulfoldon elek es kuporgatom a "millioimat" es lassan szeretnek lakast venni pesten.
Tobb kerdesem is van, halas lennek ha megosztanatok velem nehany tapasztalatot. Az eredeti terv az volt, h nyitok otthon egy devizaszamlat, rautalok innen x ezer eurot, majd uennel a banknal felveszek egy lakashitelt ahol ezt nekem onreszkent funkcionalna majd ha vegre sikerulne nyelbe utni egy lakasvasarlast akkor az elado onnan kapna meg a penzet.
Kerdes: jelentos osszeget bukok ezen mondjuk ahhoz kepest ha felvennem itt kint az x ezer eurot (ennek nincs koltsege) hazaviszem zsebben, otthon a sarkon atvaltom (vagy nem) majd odaadom az eladonak?
Ezen felul, szuksegem lenne egy kisebb kolcsonre (euro) ami a netto fizum kb 3 szorosa, kb 3-4 honapra. Ismertek olyan magyarorszagi bankot ahol kapok olyan kreditkartyat kulfoldi munkaviszonnyal amivel ez lehetseges kulonosebb macera nelkul? (macera=kezes)?
Lakashitelhez milyen bankot ajanlotok?
Kreditkartya: olvastam jo par kartyas kondiciot es meg mindig nem tertem magamhoz. Nekem meg nemetorszagbol van egy kartyam, aminek eves koltsege nincs, kezelesi koltseg nincs es ingyen utalok rola akarhova, raadasul a vilag minden reszen ingyen veszek fel rola penzt. ezen felul kapok ra asszem 1.5% kamartot is az egyenlegemre. az egyetlen hatranya h alacsony a kreditkuszobom. hat hasonlo kondiciokat sehol nem talaltam otthon. letezik ez v en vagyok csak bena?