Ha gyerekkori kedvenc járgányodat keresed, vagy lenne eladó példányod, jó helyen jársz! Ha csak meg szeretnéd mutatni kedvencedet, akkor írj a "Matchboxok, modellek", a "Majorette kisautók szalonja" és a "SIKU kisautók topikja" topicokba.
Hirdetések megjelenése kizárólag árral és kizárólag itt!
Az ár nélküli hirdetések és a külső hivatkozások - más fórum , aukciós oldalak, linkek - törlésre kerülnek!
"Mert nekem van olyan, ami az Ebay-en több mint 600 000-ért kapható"
Ebben te biztos vagy? Néha nagyon kicsi különbségen múlik, hogy mondjuk 25.000 Ft-ot ér-e valami, vagy akár közel 1milliót is. Eléggé hozzáértőnek kell ahhoz lenni, hogy ezeket a különbségeket (fel)ismerje az ember.
A "Honnan tudható. Mennyit ér egy matchbox?" kérdésedből viszont arra következtetek, hogy te nem feltétlenül rendelkezel ezekkel az ismeretekkel. (Egyébként én sem - maradéktalanul.... Csak néhány ritkaságot tudok fejben tartani. Ez nem is annyira könnyű műfaj.)
Leggyakoribb ritkasági faktorok: keréktípus, festett, vagy festetlen "base" (alj), a belső (ülések, műszerfal) színe, a szélvédő "plexi" árnyalata/ illetve ezek kombinációi bizonyos (külső) színekkel / plusz a ritka dobozok... (pl. ott is néha egyetlen felirat meglétén nagyon sok pénz múlik.)
Mindjárt csatolok példákat...; Addig is kiváncsi lennék arra, hogy milyen értékes darabod van. (Simán lehet, hogy tényleg értékes ... Akkor viszont - minél ritkább valami, - annál bizonytalanabb a valós érték / nagyobb a szórás; Mert, ha nagyon vadászik rá egy gyűjtő, akkor határ a csillagos ég..., ha meg éppen nem, akkor - ugyan magas az ár, de - nem csillagászati. (Kb., mint az értékes festményeknél.)
OFF: én pl. nem gyűjtök pénzérméket, de évekkel ezelőtt - már nem is emlékszem, hogy hogyan - hozzám került 2db 1 angol fontos érme. Az oldalukon "DECUS ET TUTAMEN" felirattal. Mint kiderült: a felirat fejjel lefelé van, mindkettőn (!) és így eléggé sokat érnek. Egyszer majd eladom legalább az egyiket (vagy mindkettőt) és veszek az árából jó sok (ON) Matchboxot ;)
Ha valaki szeretné megkopott, kifakult matricájú, Matchbox Superkings-ét csinosítgatni, felújítani, netán átalakítani, az alábbi képen látható szettek megrendelhetőek nálam.
Hirdetések megjelenése kizárólag árral és kizárólag itt! Az ár nélküli hirdetések és a külső hivatkozások - más fórum , aukciós oldalak, linkek - törlésre kerülnek!