Keresés

Részletes keresés

BeeGee_79 Creative Commons License 2013.02.19 0 0 17

Sziasztok,

 

lehet, hogy nem a megfelelő topikba írok, ha tudtok idevágót, azt megköszönném.

 

Keresek olyan autós fedélzeti kamerát, ami nem csak gyújtással, menet közben vesz, hanem parkoló autóban, gyújtás nélkül is működik. Nem kell videó, elég ha csak fényképez. Működjön akksiról és nagy fényérzékenységű legyen. Tudtok ilyet ajánlani?

 

Köszi!

pjana72 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Vivotek IP8332-es  kamerám. Sötétben kevésnek bizonyolt a kamerába épített infre ledek ereje. Vásároltam hozzá infra ledes reflektorokat. Hogyan tudnám elérni azt, hogy a kamera infrái és a reflektor egyszerre kapcsolódjon fel? Ha alkonykapcsolóról vezérlem a reflektort, nem tudom pontosra összelőni a két be és kikapcsolási időt.

horus777 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 15

Sziasztok!
Adjust-hoz hasonló cipőben járok, szeretnék érdeklődni kültéri/beltéri IP kamera kapcsán. Mik a vélemények, milyen márkákat ajánlotok? Én eddig pár márkát tudtam megnézni, azok közül a Cisco tűnik megbízhatónak, jókat olvastam a termékekről. A CV-220-at láttam, az beltérre ideális lehetnek, jó az ára és sok funkciója van. Valami tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 14

„Szerintem nem a megfigyelés zavarja...”

 

De... illetve is.

 

Egyrészt ne kukkoljon, végezze a saját dolgát.

Másrészt - és ez az igazán dühítő - ha azt látja, hogy nem melózol, akkor jön az agyatlan basztatás.

Más kérdés, hogy azért nem látja melózni az embereket, mert nincs meló. Ja, hogy ez nem érdekes...?

Akkor talán lehetne mozizás helyet munkát felhajtani, hogy az embereknek ne legyen idejük lábat lógatni.

 

Akiről meg nem hiszi el, hogy dolgozik (már ha van mit csinálni), rúgja ki... de ahhoz meg... na mindegy.

Előzmény: a8d2 (13)
a8d2 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 13

Szerintem nem a megfigyelés zavarja-engem sem érdekel ha kamerán figyel, ha dolgozok. De a rögzítés már jobban-főleg ha hölgyet venne fel. Szerintem ilyesmi a dolog mögöttes része.

Előzmény: worosboros (8)
hazriaszto Creative Commons License 2012.09.11 0 0 12
Előzmény: Adjust (11)
Adjust Creative Commons License 2012.06.27 0 0 11

Hali, van itt valaki, aki esetleg megtudja mondani, hogy milyen bel-és kültéri (főleg kültéri) kamerákat érdemes telepíttetni egy telephelyen?

Gagyi nem érdekel, inkább legyen drágább, de megbízható és jó minőségű (HD). Illetve az éjjellátó mód minősége elsődleges priorítást élvezzen.

 

Kb. 10-12 kültéri és 1-2 beltérire lenne szükség.

 

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 9
Ez is egy álláspont, de a dolog nem ilyen egyszerű...
Előzmény: worosboros (8)
worosboros Creative Commons License 2010.03.21 0 0 8
Nem értem a problémádat.

Ha becsületesen dolgool a munkahelyeden és ezt nézi a főnököd az irodájában, akkor miért zavar?
Jöttök itt az obuc manóval. Akkor is hozzá fordulnál, ha nem kamerán figyelné, hogy mit csinálsz a munkaidőd alatt, hanem végig mögöttes állna? Természetesen nem, mert tudod, hogy a főnöködnek joga (és kötelessége), hogy figyelemmel kísérje, mit csinál a munkavállaló. Az is lehet, hogy a tulajdonos elvárja tőle.

Szóval: Az elfogadható, ha a munkaadó személyesen ellenőriz úgy, hogy végig melletted áll, de az már nem, hogy ha ezt a másik szobából egy kamerán keresztül teszi?

Vagy:

Olyan a munkahelyed (irodád) kialakítása, hogy a szomszéd szobából egy ablakon keresztül folyamatosan láthat a főnököd, akkor ezt tudomásul veszed, de ha nem az ablakon, hanem egy monitoron figyel, akkor már zavar?

Dolgozz tisztességesen és akkor nem kell a kirúgástól tartanod!
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.01 0 0 7
Ezek szerint nem járt sikerrel a kotozás?
Sebaj, azért köszi!
Előzmény: Qqberci (6)
Qqberci Creative Commons License 2010.01.31 0 0 6
Marad még az adatvédelmi ombudsman...
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 5
Senki más?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 4
Ezekhez kéne jópár rágó, sőt még fel is kell hozzá mászni. De véletlenek tényleg vannak. :-D
Előzmény: Qqberci (3)
Qqberci Creative Commons License 2010.01.28 0 0 3
Ha véletlenül rágógumi kerül az optikára, az ellen nem lehet védekezni...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2
Ez nem csak webkamera, nem lehet kihúzni. Bár letakarni lehetne :-))
Előzmény: Qqberci (1)
Qqberci Creative Commons License 2010.01.28 0 0 1
No, a nullázáson túlesve jöhet az érdemi rész: elég pontosan szabályozott, hogy mire lehet használni a kamerákat és hogy a felvételeket hogyan kell kezelni. Megpróbálok utánakotorni, elég rég kellett ilyesmivel foglalkoznom.

Ha valóban biztonsági célzattal vannak a kamerák, akkor az egyik bevett módszer az, hogy a rendszer csak munkaidõn kívül kapcsol be, tehát aki épp jogosan tartózkodik a munkahelyén, azt nem figyeli. Külön téma a folyosók, bejáratok figyelése, ez lehet real-time, de egy tisztességes beléptetõ rendszer ki tudja váltani a folyamatos folyosói figyelést.

Feleségeméknél kifejezetten froclizási célzattal felrakatott a fõnöke egy webkamerát, ami az asztalára irányult és az IP címe nyilvános volt. Mondtam neki, hogy elsõ körben húzza ki a csatlakozóját, és közölje, hogy következõ alkalommal fénykép, feljelentés és csípõfogó következik. Azóta nincs kamera, de a fõnök kissé morc...
Előzmény: Törölt nick (-)
Qqberci Creative Commons License 2010.01.28 0 0 0
Nálam nulla kamera van...
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 topiknyitó
(Nem találtam ilyen témájú élő topikot, csak egy száz éveset a polidilin.)

A történet röviden annyi, hogy pár hónapja (hivatalos verzió szerint) biztonsági okokból bekamerázták a céget, mivel volt, hogy eltünedeztek dolgok, hétvégén bejárt, akinek nem kellett volna. Ez (érthető módon) piszkálta a főnökség csőrét, úgyhogy berakták a kamerákat. Mindenki aláírta a kis papírkát, hogy beleegyezik a biztonsági okokból történő beszerelésbe. Valahol megvan a papír, mindenféle törvényi hivatkozásokkal, de hozzánemértő, földi halandó számára nem volt kivetnivaló benne, bár kicsit savanyú volt a szájíz, de a biztonság fontos dolog…
Igazán akkor lett mókás a dolog, amikor olyan körlevelek kezdtek érkezni a főnökségtől, ami egyértelműen arra utalt, hogy a kamera már nem csak biztonsági célokat szolgál. A mindenkiben lappangó gyanú beigazolódott.

A kérdés, hogy van-e ehhez hivatalosan is joguk? Felhasználhatók-e közvetlenül / közvetve ezek az így szerzett infók (vagy akár konkrétan maga a felvétel) pl. ha valakit ki akarnak rúgni? (Gondolom azt nem mondhatja, hogy „XY nem dolgozik és ez a felvételen is látszik.). Egyáltalán mennyire van joga (hivatalosan) a kamerákra alapozott dolgokon lovagolni, ezeket felróni? Gondolom csak azért, mert valaki tulaj / főnök még nem jogosítja fel semmi, hogy ilyeneket tegyen. Az egy más tészta, hogy senki nem fogja szóvátenni, mert mindenkinek kell a munkahelye, de azért jó lenne tisztába lenni a jogokkal is.

Szóval kinek mi a véleménye? Hogy is van ez?
Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!