Törölt nick
2025.12.16
0 0
8487
Igen, köszi, de ezt raktam ki én is :-) (no problem)
Az oldalon alul ott az eredeti angol cikk linkje is, de ott fel kell oldani a hirdetés blokkolót, azt azért nem tálaltam.
Boldog Ünnepeket, Sok Sikert !
Előzmény: Zsalu53 (8486)
Zsalu53
2025.12.05
0 1
8483
Kedves régi repülőgépek iránt Érdeklődő!
Eltelt megint egy év, és megjelent a szokásos falinaptár!
Aki legalább 5000 Forinttal támogatja a Goldtimer, régi repülőgépeket üzemeltető és fenntartó alapítvány munkáját, egy 2026-os falinaptárt kap ajándékba.
A felajánlás tehető e-mail címen, info@goldtimer.hu , továbbá hétvégeként az Aeropark boltjában, illetve nálam a zsaludek@yahoo.com .
Zsalu53
2025.09.21
0 5
8478
Szeptember 21-én, 24 évvel ezelőtt, emelkedett ismét a levegőbe a HA-LIX lajstromjelű Li-2T típusú repülőgép. Azóta szolgál a légi-parádéknak, a filmvilágnak és nem utolsó sorban a séta-repülni vágyóknak.
Köszönet mindazoknak akik ezt lehetővé tették, és azoknak, akik ezt mai napig fenntartják.
Törölt nick
2025.09.17
0 1
8477
Talán ide fér ez a pici mozi, annak aki még sosem repült, nem is fog, de azért kiváncsi a valóságra.
Ahogy elnézem ezen kivül talán csak egy gyér oldal van még ahol az igazi repülés valamennyire szóba kerül.
Ez annyiból "Oldtimer", hogy a Citabria egy régi kisgép amely alkalmas az alap műrepülő figurákra, amelyek
meglehetősen emlékeztetnek a néhai "Zlin 526 F Trener" csehszlovák (akkor még egybe volt) oktató-műrepülőre.
A kamera a pilóta fején (POV), tehát az látható, hogy éppen hova néz. A hang a valódi fülke hang, menetszél és
motor, (semmi idióta "zene", lehetőleg hifi sztereo fülesen hallgasd). A képen bal-fent kiírva az éppen következő
rep-szitu, akár alapfokú műrep oktatás illusztráció is lehetne, csak a sebmérő és a kormányok-gázkar látványa
"hiányzik" a repülés videó közben ... :-)
https://www.youtube.com/watch?v=F2GgE4lVqjo
Rengeteg a kitett rep videó amiben önjelölt hősök és zavaró hang van, de azért legalább szintén van néhány
mind hazai, mind külföldi normális mozi is. Pl az "öreg" Sean Tucker, aki folyamatosan fejlesztette a gépeit, műrepülés közben magyaráz ...stb...stb.
Zsalu53
2025.09.14
0 1
8476
Talán elmúlt a rekkenő hőség, és szép ősznek nézünk elébe, tehát kellemes az idő a szépítkezéshez.
Hétköznaponként önkénteseket várok festéshez, ragasztáshoz és sok más szaktudást nem igénylő munkához. Ha valaki csak hétvégén tudna jönni, az is megoldható.
Jelentkezés nálam - e-mail.
Ilyen volt,
ilyen lett.
Zsalu53
2025.09.03
0 2
8475
OFF-OFF A Getén voltam pontőr, aztán az éjszakai rendezői kocsimmal jártuk a pontokat, majd a célban is dolgoztam.
Szombaton is az 50-es Gete ponton leszek.
Nemcsak a repülés, de sok más mellett a turisztika is foglalkoztat.
Előzmény: Leadfoot (8473)
Zsalu53
2025.07.24
0 1
8472
Malvinka jól dolgozik.
https://www.youtube.com/shorts/Zvv6d7mKWlg
https://www.youtube.com/watch?v=pRGy3xjx9VM
Sajnos festése igen kopottá vált 2009 óta.
A szárnyakról a jég is leverte a maradék védőlakkot.
Az új bevonat előtt a felületet is rendbe kellene hozni, azaz galvanikusan fényesíteni.
Várom az ötleteket.
A fékszárnyat, csűrőt már lefestettem, de a csíkokat is fel kellene újítani.
Segítőket szívesen látok.
A tartalék motor is becsomagolva várja szebb jövőét.
Malvinkát is odébb tette a szélvihar, egy ritka pillanat, amikor helyére igazítottuk.
rhrádiós
2025.07.08
0 1
8469
IL 14-en lévő USz9 rádió vevő orosz vagy magyar nyelvű műszaki leírását keresem, esetleg fizetek a másolásáért.
Ugrai József
+36 30 350 2545
Zsalu53
2025.04.18
0 3
8467
Ma lettünk készen a Delfin éves ápolásával és hajtómű cseréjével. Egész télen hétvégenként rajta dolgoztunk. A Li-2-nél is besegítek, hogy ismét repülhessen. A Malvinkát elő kell készíteni a nyári bemutatókra. Szóval egy motorcserét már nem tudok bevállalni. Kellenének a társak.
Előzmény: Ep128 (8466)
Zsalu53
2025.03.06
0 4
8463
Két ifjú ACE dolgozó jelentkezett a Malvinka karbantartási munkájához segítőnek.
Ügyeskezűek, remélem kedvük és szorgalmuk sokáig megmarad.
Zsalu53
2025.01.01
0 3
8462
Én a nyáron még reménykedtem, hogy el tud jönni valamelyik motorindításra és fejére veszi védősisakját.
Ne feledjük, volt egy Magyar Repüléstörténeti Értékmentő Egyesület is a Malvinka üzemeltetési hátterének, aminek az alapítója és elnöke volt.
Előzmény: viricsi (8459)
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!