Ezt az idilli, naiv mesét úgy vedd szószerint, hogy rákényszerítik a nyugati krisnásokra, ahogy mondom. Nem tudod tartani, akkor mehetsz lakni máshova(meg még mennyi mindent).
Emlékszem, mikor még arrafelé jártam, bejárt egy férjes asszony is, a férjével és a gyermekével. Látszott rajta, hogy szégyelli magát, a terhessége miatt. Alapból nem lett volna oka rá, de mégis.
Az, hogy a vallásfiló mit diktál és kinek kell azt szó szerint, vagyis szigorúan tartani, azt jó tudni. Mert ha nem tudod, akkor az ilyen álguruk rákényszeríthetnek a saját kötelező szabályozójuk betartására. És a többség el is hiszi, hogy ez így van.
Szóval én sem arról beszéltem, hogy a *nép* tartsa be, hanem arról, hogy akinek BE KEEL TARTANIA, az tartsa be.
Elvégre aki lemondott rendbe lép, az logikusan le is mond az ilyesmiről. És a rengeteg példa olvasható a neten is, hogy nekik sem műxik. Akinek meg igen, az milyen jogon várja el a többségtől, a nem papoktól, hogy hasonló módon éljenek? Nekem az jön be, hogy egyszerűen irígy. Ha ő nem teheti, akkor ne tegye senki a környezetében. Ilyen Pálos *undor az egész női nem* felfogás lehet mögötte. Vagyis a mai guruk többsége megérne egy személyiség vizsgálatot, mert hogy lenne mit analizálni, az biztos.
Szóval ne kérd számon rajtam, hogy a normális, hétköznapi emberek miért nem élhetnek többször nemi életet, mint amennyi a tervezett gyermek(ek) nemzéséhez szükséges. Nem róluk beszéltem. Szerintem Indiában is pontosan tudják, hogy kinek kell ezt betartani. Elvégre elég népes ország, nem?:)
" Valójában sose két teljesértékű azonos nemű között jön létre kapcsolat, mert az lehetetlen. A dugó bemegy az üvegbe és ott is marad, de két dugó vagy két üveg sose tud úgy egyesülni, mint a dugó és az üveg - hogy egyszerű példánál maradjunk. A helyzet az, hogy az egész homoszexualitás egy fából vaskarika, a természet hasztalan deviáns megerőszakolása."
Ez így nagyon nem igaz. Minden kutatás bizonyítja, hogy a homoszexuálisok és leszbikusok jelentős része nem próbál meg úgy "dugni", mint a heteroszexuálisok, hanem sokkal inkább alternatív módszereket alkalmaznak.
"a keresztény tanítás páratlan erkölcsi színvonalat képvisel más rendszerekkel szemben. "
- Ez keresztény szemszögből valóban vitathatatlan. Ugyanúgy vitathatatlan, ha a "keresztény" szót bármi másra (muszlim, hindu, buddhista ...stb) cseréljük. Ugyanis a koordináta-rendszer is cserélődik vele együtt.
- Nem "keleten", hanem a mesében! Tulajdonképen a világcsodája, hogy ilyesmivel lehet embereket hülyíteni és tényként hiszik el. Az oké, hogy létezik mint vallásos idea, de mint gyakorlati tény ... aligha. Előfordulhat szerzetesek közt, de mint általános tény nehezen hihető.
Nem arról van szó, hogy elvből ellene lennék - de facto magam is cölibátusban élek - de amit írsz, egy irreális mese a vallásos írások alapján szélsőségesen idealizálva. Szvsz kifordulna sarkából a világ ha a többség szó szerint úgy cselekedne, hiszen a világ a kötőerők által van kormányozva. Ha valaki elhiszi, hogy egy spirituálisan fejlett (keleti) házaspár életében kb 20-szor közösül (azaz kb évente egyszer), amiből 4-5 gyerekük születik ... akkor szvsz több mint naív.
De igenis létezik a szexualitás szabályozásának az a felfogása, hogy nem rabja lenni, hanem funkcionálisan használni, amit egyik tanítóm úgy fejtett ki, hogy aki megvacsorázik az nyugodtan alszik, de aki nem, annak állandóan a hűtő-ajtó nyitogatása jár az eszében éjjel-nappal. Bizony mocskosul szar lehet az életet úgy leélni, hogy nap mint nap "I Can't Get No Satisfaction" , de azt gondolni, hogy ez karmamentes, ráadásul a zúristennek is mocskosul tetszik.
Aztán itt van ez a bizonyos pedofília, mint a katolikus papok keresztje - és igazán nem tartom szép dolognak. De távolról sem igaz, hogy a keleti megvilágosodott szerzetesek (messziről jött ember azt mond amit akar) valami idilli önkontrollal mentesülnének a hasonló eseményektől ... jelesül jópár éve úgy kúrtak seggbe néhány kezdő és vonzó testű bramacsárit (Indiában), hogy a "math" majdnem belerokkant a kártérítésbe amit rásózott a bíróság. Mi lehet a valóság? Talán nem minden ember képes eldönteni, hogy akar-e és tud-e ellenállni a nemi vágyainak, és bizonyos szituációkban kijön belőle ... akár keleti, akár nyugati. Az emberi viselkedés félelmetesen hasonló mindenhol.
***Aztán persze, hogy jönnek a pedofil esetek, mivel a szexuális vágy nekik még mindig egy nyűg, amivel hasztalan bírkóznak, ahelyett, hogy az égbe emelnék azt.***
A keleti vallásokban, aki nem tudja kontrollban tartani a nemi energiáját, az családos lesz. Úgy prédikál tovább. Lelki tanítómester is lehet, vagyis pap.
Egyébként az egyik *jel*, hogyha valakinek nincs gondja a nemi energiájának irányításával, akkor azt már valószínű, hogy előző életében is gyakorolta.
Az ilyen *égbe emelés* megtanulása, elsajátítása általában nem egy élet.
Szóval a pedofil esetek azért vannak, mert a kötelező cölibátus ezt hozza ki a szerencsétlenekből. És ez még a kisebbik baj, mert egy pap a hivatása miatt elég magas tudati energiákat mozgat. Aminek az a következménye, hogy amin jár az esze, vagyis az aberrált perverz hülyeségén, azt vetíti ki a környezetére is. Az alacsonyabb tudatszintűeknél ez úgy csapódik le, hogy egyszerűen késztetést éreznek *arra*, amin az ilyen agyilag görcsöl. Vagyis egy ilyen pap megfertőzi az egész környezetét. A *sátán* igazából belőlük tör elő.
Ez a hindu szentírásban úgy van megfogalmazva, hogy:
*Bármit tegyen egy nagy személyiség, a többiek követni fogják a példáját*
Ezt nem ilyen leutánzásnak kell venni, hanem arról van szó, hogy a magasabb tudati energiával rendelkezőnek nem mindegy, hogy min meditál. Azért voltak anno olyan kötött és szabályozott rendszerbe kényszerítve a papok. Azért van a családosoknál is kontrollban tartva a nemi élet keleten, hogy elvileg, csak gyermeknemzés céljából lehet nemi kapcsolata a házastársával. A tudat tisztán tartása nagyon fontos a vallásosoknál.
Ez csak úgy jött, lehet ha töröm magam, valami szebb allegóriát is faragok, de ne aggódj, nem pályázok költői babérokra, elég ha apám az (többek között).
Valóban szép összefoglaló, de két helyen elragadtak az érzelmeid az ész kárára.
1) "Ennek konkrétan az az oka, hogy alig pár száz éve kezdtünk el kiemelkedni egy nagyon súlyos lelki traumából, és a szadista elnyomó szinte sportot űzött belőle, hogy bűnnek kiáltsa ki a legtermészetesebb dolgokat."
Ez nem a tényken alapul, hanem egyéni véleményed. Mellesleg a keresztény tanítás páratlan erkölcsi színvonalat képvisel más rendszerekkel szemben. Az egy másik dolog, hogy nem mindig valósítják meg úgy, ahogy le van írva. De ha le se lenne írva, a helyzet még rosszabb lenne. Egyébként, nem tudom, olvastad-e pl. az Énekek Énekét? Érdemes! Sőt: mondok méggey érdekes tényt: nyugaton nagy a káosz, de a keleti ortodox keresztény szerzetesi gyakorlatban olvastam, hogy a szexuális vágyat sohasem nyomják el, hanem megfelelő, nemes irányba terelik. Egy szerzetes pont a női szépség láttán magasztalta egyszer istent, és hát valljuk be, valóban egy szép nő mosolya valóban a menny várának ablakán megcsillanó napfény. Az igazi szerzetes sosem a test ellen küzd, hanem a test feletti uralmat szerzi meg. Ez az amit sokan félreértenek nyugaton vagy rosszul kommunikálnak és valósítanak meg. Aztán persze, hogy jönnek a pedofil esetek, mivel a szexuális vágy nekik még mindig egy nyűg, amivel hasztalan bírkóznak, ahelyett, hogy az égbe emelnék azt.
2) "Abban nyilván egyetértenétek, hogy az utódnemzéshez egy férfi és egy nő kell. De mi van, ha ő úgy gondolja, hogy ez az egyetlen különbség abszolút nem elég annak megállapításához, hogy melyik szexualitás a magasabb értékrendű."
Igenám, csakhogy ez a dolgok durva leegyszerűsítése. A helyzet az, hogy egy hooszexuális kapcsolatban is megjelenik uganúgy a férfi és női karakter, vannak ugyebár nőies homokosok, köcsögök, vagy a nőknél előjön a dildo, akár a dominaszerep is egy leszbikus kapcsolatban, de ezt inkább nem részletezném. Valójában sose két teljesértékű azonos nemű között jön létre kapcsolat, mert az lehetetlen. A dugó bemegy az üvegbe és ott is marad, de két dugó vagy két üveg sose tud úgy egyesülni, mint a dugó és az üveg - hogy egyszerű példánál maradjunk. A helyzet az, hogy az egész homoszexualitás egy fából vaskarika, a természet hasztalan deviáns megerőszakolása. Na, ez a baj.
Egyébként - és ezt jól tudod - a koleszterin legfőbb termelője a szervezeten belül van és ez a máj. A sztatinok rá hatnak - mégpedig (aki bírja egyébként szedni) nagyon szépen le tudjuk szorítani az összkoleszterin-szintet, ezáltal csökken az LDL is. Viszont nagyon fontos a HDL szerepe, amit ha sikerül 1 fölé vinni, az már jó. (Persze önmagában nem lehet értékelni . Az értékelés kizárólag a három tényező, LDL,HDL és a triglicerid együttes), egymáshoz viszonyított arányával teljes. Ha az összkoleszterint sikerül 5 alá vinni, akkor már jó úton halad a dolog. Nem véletlenül említettem az ezetimib-et, hiszen a bevitt táplálékból gátolja a koleszterin felszívódást, így valamelyik sztatinnal együtt adva nagyban hozzájárul az összk. csökkentéséhez. A koleszterin "fóbia" nincs túltupírozva, hiszen a coronariákon felrakódó plakkok ebből állnak. (Az egy más kérdés, hogy jelenleg nem tudjuk, hogy miért a coronáriák a "kitüntetettek", ahol a plakkok keletkeznek. Újabb kutatások a coronária belső falán képződő igen kis méretű gyulladt felületet feltételeznek, ezeken a helyeken képződik plakk. Egyelőre a dolog nem bizonyított, de előbb-utóbb erre is választ kapunk.)
Nyilván, de pl. a testmozgás genetikai ok esetén csak igen nagy mértékben hatásos, amit az átlagember nem tud megtenni (más okok miatt azért hasznos persze). A HDl növelés valóban hasznos szerintem is. Nem vitázom veled, csak tapasztalataimat mondom el. Viszont a kol. csökkentő étrend, hiába költöttem kétszer annyit a kajára, semmit sem ért. Így visszatértem a normális étrendre. Egyrészt se pénzem nincs rá, másrészt az autó is elüthet :)
Én nem csupán az életmódra gondoltam, hanem a többpontos "támadásra". 1. ha kell : testsúlycsökkentés, 2. sztatin alkalmazása (a mért értéknek megfelelő dózisban és fajta szerint), 3. ezetimib alkalmazása, hogy a tápcsatornából való felszívódás is gátolva legyen, 4. étrend-változtatás (nem részletezem), 5. HDL növelő étrend és mozgás (nem részletezem), 6. triglicerid érték normál határon belül tartása, A legjobb eredmény a sztatin+ezetimib+mozgás+étrend - del érhető el.
Például: Baj, ha valaki a laborleletén azt látja, hogy LDL : 7,5 Kíváncsi valaki, hogy miért baj és mit kell tenni ? Ha van kíváncsi, szívesen elmondom.
A baj azért baj, mert vagy jön magától, vagy ha nem jön, akkor az ember csinál, hogy legyen. (Azért kicsit konkrétabb topikcím jól jött volna.) Mert baj az annyiféle van ! Ha mindegyik fajtáját csak számbavesszük, akkor is beesteledik !
Összefoglalásban nagyon jó a Sipi. Kár, hogy sokkal erősebb a filozófusi vénája, mint a józan paraszti esze, akkor talán kevesebb butaságot mondana. De én is mindig élvezettel olvasom az írásait, amik kimondottan szépek. :-) Nem mindig okosak, de mindig szépek.