Keresés

Részletes keresés

yxc123 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 3308
Nem eccerűbb lenne rögtön el sem követni azt a bűnt?
Előzmény: Törölt nick (3305)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 3307
AHA!Tantusz lenn!
Előzmény: Törölt nick (3299)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 3306
Őszintén szólva ilyen ellentmondásosságra nem gondoltam volna, ha nem szólsz!
Kösz!
Előzmény: Törölt nick (3305)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3305
Abba, lécci-lécci, a Bibliában nézzed! A Katekizmus sok ponton eltér attól, és Jézus nem a Katekizmust fogja számon kérni, hanem azt, hogy Őt követtök-e. Ez abszolút mellébeszélés, amit ott írtak, mert aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, a Bibliában ez áll, és Isten szava nem a katekizmus, hanem a Biblia. Aki pedig hisz Jézusban, az ha bűnt követne is el, tudja, mit kell azonnal tennie.
Előzmény: ABBA236 (3303)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3304
Kösz!
Előzmény: Törölt nick (3298)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3303
Az Utolsó Ítéletkor Jézus elsősorban azt nézi, hittél-e valóban benne.Hit nélkül nincs üdvözülés. Másodsorban azt, hogy bűneidet felismerted és megbántad-e. Ez a két alapfeltétele az üdvözülésnek. (Most néztem utána a Katekizmusban.)
Előzmény: Törölt nick (3301)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3302
Ha arra céloznál, nem vagyok már Hit gyülis:)
Ha tetszik ha nem , ez kemény és vérre menő üzlet a sátánnal. Az életünk a tét. Nem gondolod? Különben miért írná a Biblia, hogy áron váltattunk meg, Jézus drága vére árán??????
Előzmény: Törölt nick (3300)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3301
Sztem nem csak az eredendő bűn szerepel a Bibliában megváltandóként, hanem minden, ahogy itt mondjuk. Ez az idézet félreérthető, és inkább csak a hit igaz benne.
Amit te is mondasz, az nem érvényes meg nem tért emberekre. Csak hívőkre, megtért és megkeresztelkedett hívőkre.
Előzmény: ABBA236 (3296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3298
Jézus minden bűnből mindenkit megváltott, de ez nem automatizmus. Csak hit által, a bűn felismerése, megvallása, bocsánatkérés és megtérés által vehető igénybe. Jézus vére az cserealap a sátival, a fizetség, Jézus az áldozati bárány. Ha üdvösséget nyertél már, és újból valami bűnt követsz el,. akkor újból meg kell vallani és bocsánatot kérni Istentől, és ekkor lép életbe ismét Jézus vére, mint fizetség. A bűn usoldja halál, a teremtés előttől fogva, a sátánnak is bizonyos értelemben. A mi minden bűnünkért csak Jézus vére lehet fizetség. Minden meg nem vallott és Isten által meg nem bocsátott bűnért a pokol következik a fizikai halál után. Jézus a cselekedetek alapján fogja szétválasztani a keresztényeket is, tehát akinek megvallatlan bűnös cselekedete van, annak annyi lesz, ha már ott áll Jézus előtt.
Én nem hiszem, hogy mindenképpen üdvözülünk, aki hívőként követ el bűnt, és meg nem tér belőle, az nem üdvözül.

Itt egy ószövetségi alapelv, és ma is érvényes:

Ezékiel 18.
20. A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni; a fiú ne viselje az apa vétkét, se az apa ne viselje a fiú vétkét; az igazon legyen az ő igazsága, és a gonoszon az ő gonoszsága.
21. És ha a gonosztevő megtér minden vétkéből, melyeket cselekedett, és megtartja minden parancsolatimat, és törvény szerint és igazságot cselekszik: élvén éljen, és meg ne haljon.
22. Semmi gonoszságáról, melyet cselekedett, emlékezés nem lészen; az ő igazságáért, melyet cselekedett, élni fog.
23. Hát kivánva kivánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?
24. És ha az igaz elhajol az ő igazságától, és gonoszságot cselekszik, minden útálatosság szerint, melyeket a hitetlen cselekedett, cselekeszik, nemde éljen-é? Semmi igazságairól, a melyeket cselekedett, emlékezés nem lészen: gonoszságáért, melyet cselekedett, és az ő vétkéért, melylyel vétkezett, ezekért meg kell halnia.
25. És azt mondjátok: Nem igazságos az Úrnak útja! Oh, halljátok meg, Izráel háza: az én útam nem igazságos-é? nem inkább a ti útaitok nem igazságosak-é?
26. Ha elhajol az igaz az ő igazságától, és gonoszságot cselekszik, és a miatt meghal: gonoszsága miatt hal meg, melyet cselekedett.
27. És ha a gonosztevő megtér az ő gonoszságától, melyet cselekedett, és törvény szerint és igazságot cselekszik: ez az ő lelkét megtartja életben.
28. Mert belátta és megtért minden gonoszságától, melyeket cselekedett: élvén éljen, ne haljon meg.
Előzmény: ABBA236 (3285)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3297
3296 !
Előzmény: Törölt nick (3284)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3296
Google:Vallásfórum.hu (Kereszténység)

" A keresztények hite szerint (mivel az ember megszegte Isten parancsát) minden ember eredendően bűnös és mindenkire ítélet vár. Az egyedüli kiutat Isten kegyelmének elfogadása jelenti, az ember önerőből üdvözülni nem tud. Isten, azzal, hogy Krisztusként emberré lett, helyreállította a bűnbeeséssel megzavart üdvrendet: megváltotta az emberiséget a bűntől és annak büntetésétől, az örök kárhozattól. A Krisztusba vetett hit tehát az egyedüli lehetőség az üdvösségre".

Ezért állítottam, hogy Jézus az eredendő bűn alól mentesítette az emberiséget. nem az egyénenként elkövetett bűnök alól, ami bűnbánattal, gyónással és feloldozással semmissé tehető (kivéve a Szentlélek káromlását.) Tehát mindennapi bűneinkért továbbra is felelősek vagyunk, különben Jézus az utolsó Ítéletkor a rosszak közé állíthat, megfosztva a halhatatlan élettől, ami a jókra vár.

Így már egyetértünk??
Előzmény: Törölt nick (3295)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3294

Én egészen biztosan, mert rám mint többhitűre ez nem vonatkozik :-))

Hogy a katolikusokra mi vonatkozik azt csak sejtem - nem olvastam olyat a szentírásban, hogy bárki is mentesülne a valagbarúgás alól, csak "meg van bocsátva".  Olvasatomban a megbocsátás azt jelenti, hogy nem haragszik valaki.

... a katekizmus szeint:

KEK616 "Ez a mindvégig való szeretet Krisztus áldozatának megváltó, helyrehozó, engesztelő és elégtételt adó értékét ad."

... másrészt:

KEK613 "Krisztus halála egyszerre húsvéti áldozat, mely megvalósítja az emberek végleges megváltását a Bárány által, aki elveszi a világ bűnét, és az Új Szövetség áldozata, mely az embert, kiengesztelve Ővele a bűnök bocsánatára sokakért kiontott vér által, újra közösségbe hozza Istennel."

Az tisztán téves spekuláció, hogy a megváltás, helyrehozás, engesztelés, elégtétel adás, megbocsátás ... stb egyenlő lenne azzal, hogy nem lesz súlyos felelőségre vonás és büntetés. (most nem politizáltam!)

A vége ugyanis a következő:

KEK682 "A dicsőséges Krisztus, amikor az idők végén eljön ítélni eleveneket és holtakat, nyilvánvalóvá fogja tenni a szívek titkos gondolatát és meg fog fizetni minden egyes embernek cselekedetei szerint és aszerint, ahogyan elfogadták vagy elvetették a kegyelmet."

Előzmény: ABBA236 (3292)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3293
Ez nyilvánvalóan a te problémád és megértő vagyok, de a szentírás akkor sem mond mást :-))
Előzmény: ABBA236 (3291)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3292
Akkor tehát minden bűnünk alól máris mentesülve vagyunk.Jól mondom?
Előzmény: nazuna (3290)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3291
Próbáljátok megérteni a kételyemet.
A minden bűn alóli előre megváltás értelmetlenné teszi magának a bűnnek a fogalmát!
Ha egy "gólyának" valaki azt állítja, hogy valaki már megszerezte helyette a diplomát, azért az illető végigjárja az egyetemet?
Ha valaki (helyette) megszerezte a diplomát, attól még az illető síkhülye maradna!

Vagy én vagyok síkhülye, mert így egyszerűen nem értem, hogy a Bibliában szereplő Utolsó Ítéletkor Jézus minek alapján fogja szétválasztani a jókat és rosszakat, amikor a rosszak minden bűnét már megváltotta???????
Előzmény: ABBA236 (3285)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3290
Az a válasz amit Nóra idézett, meg amit én.
Előzmény: ABBA236 (3288)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3289
Mi baj?Nem bolondult meg semmi!
Előzmény: nazuna (3287)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3288
Akkor 3285-re mi a válasz?
Előzmény: nazuna (3286)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3287

Esköszöm az Élő  Istenre, hogy az előzőt szépen tagoltam, új bekezdés ...stb.

Ez most teszt, hogy a böngészőm hülyült meg vagy a fórum-izélő.

....

Előzmény: nazuna (3286)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3286
Fogalmam sincs micsoda mitől válna értelmetlenné - én az ilyesmit nem látom át. Amit írsz az inkább tűnik véleménynek mint ténynek. Mindenesetre egyetlen írásban (Biblia, Katekizmus) sem olvastam, hogy csakis az eredendő bűnre vonatkozna, sőt ami erre vonatkozik az másra utal: János 1. levele: ".... Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden igazságtalanságtól megtisztít minket. Ha azt állítjuk, hogy nem vétkeztünk, hazugnak tüntetjük fel, és tanítása nincs bennünk. Gyermekeim! Ezeket azért írom, hogy ne kövessetek el bűnt. De ha valaki bűnbe esik, van szószólónk az Atyánál: Jézus Krisztus, az Igaz. Ő az engesztelő áldozat bűneinkért, nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is." De ha ismersz más bibliai vagy KEK forrást, szívesen veszem.
Előzmény: ABBA236 (3283)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3285
Akkor nem értem.
Ha Jézus minden (Múltbéli, mai és jövőbeli) bűnünk alól megváltott, akkor nyugodtan bűnözhetünk és az Utolsó Ítéletkor akkor is ártatlanul állunk Isten elé??

Ha Jézus minden bűntől megváltott, akkor minek a bűnbánat a gyónás és a bűnbocsánat?Egyáltalán minek a vallásgyakorlás?Ha hitünk van, mindenképpen üdvözülünk. (?,?,?)
Előzmény: Törölt nick (3284)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3284
Tit 2,14
A ki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt.
1Pt 2,24
A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel gyógyultatok meg.
1Jn 1,7
Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.
1Jn 3,5
És tudjátok, hogy ő azért jelent meg, hogy a mi bűneinket elvegye; és ő benne nincsen bűn.

Látod, bűneinkről van szó és nem csak az eredendő bűnről.
Előzmény: ABBA236 (3283)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3283
Én úgy tudom, hogy Jézus az eredendő bűn alól váltotta meg az emberiséget.Különben, ahogy írtam, értelmetlenné válna a vallás.(Mármint a keresztény vallás.)
Előzmény: nazuna (3282)
nazuna Creative Commons License 2010.04.13 0 0 3282
Miért? Nem így van?
Előzmény: ABBA236 (3281)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 3281
Ha Jézus nem csak az eredendő bűn alól mentesítette volna a világot, hanem minden, valaha elkövetett és a jövőben elkövetett bűn alól, akkor mi szükség lenne a bűnbánatra és minden további vallási tevékenységre (imádságra, meditálásra, templombajárásra, stb.)Akkor megváltva minden bűntől vidáman várhatnánk az Utolsó Ítéletet, hiszen nem lenne mit megítélni!Mindenki bűntelen lenne!
Előzmény: Törölt nick (3280)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.10 0 0 3280
***Jézus általi megváltás csak az eredendő bűnnek szól.***

Ha ez így lenne, az összes vallás illetékes megintcsak. Ugyanis, mindben ott van, hogy az ember feladja a hamis egóját, amely az elkülönülés oka Istentől(eredendő bűn). Ezért a Jézus feleslegesen fáradt fel a keresztre.....ezt minden ISTENKERESŐ vallás tudja adni.
Előzmény: ABBA236 (3279)
ABBA236 Creative Commons License 2010.04.10 0 0 3279
STOP!Jézus általi megváltás csak az eredendő bűnnek szól.(Tehát, hogy nem hallgattunk, hallgatunk Isten szavára, ezzel elhagyva őt.)A további elkövetett bűnök alól Jézus keresztáldozata nem ment fel, azokhoz külön bűnbocsánat kell.De bűnbánat alapján megkapod a feloldozást (kivéve a Szentlélek káromlását, az alól nincs feloldozás.)(Ez a katolikus vallás álláspontja.)

Egyébként pontosan a mindent "bekajálás" elkerülése érdekében foglalkozom mindennel.Ezért kérem sokszor a válaszokat a saját kérdéseimre, hogy vajon jól értelmezem-e, amit kell.

Egészen őszintén:könnyű dolog ateistának lenni, egy mondattal elintézni, hogy nincs isten és kész.És ha mégis van?Állítom, hogy a legfanatikusabb ateistában is megfordul ez a kérdés, legfeljebb elhessegeti magától.Másrészt írtam korábban, hogy bennem pont egy nagy fájdalom, a szüleim elvesztése váltotta ki a bizonytalanságot.Sok érzésről tudnék írni ezzel kapcsolatban, de azok tényleg személyesek, senkit sem érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (3275)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.10 0 0 3278
Tévedsz. A sajátomat is ilyen kritikusan nézem.
Előzmény: Nemhivő (3277)
Nemhivő Creative Commons License 2010.04.10 0 0 3277

Nocsak szakirodalmat is olvasol? Kár, hogy különbséget teszel a vallások között.

Előzmény: Törölt nick (3274)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.10 0 0 3276
Tanulmányozd a régmúlt diktátorok mondanivalóját, üzenetét. Ők is ezt mondják.

Egy olyan személy, aki az Istent képviseli, mindig az Istent tolja előtérbe. SOHA, SOHA, SOHA - ezt olvasd még el 936 164-szer -, szóval SOHA nem magát. Ezt utólag szövegezték bele a Bibliába.

A tanítások hatás-visszahatás rendszerben vannak megalkotva. Vagyis a felhatalmazott ad egy tanítást, aminek a visszahatása majd lelki fejlődést eredményez(ismeri a folyamatot végig). Nem mindegy, hogy milyen lelki állapotba hozzák fel a hívőt. Ezzel amit hírdettek, fanatikusokat lehet gyártani. Jó sokat. Gondolkodó embert azt nem....
Előzmény: prophet1 (3269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!