Keresés

Részletes keresés

Reka5651 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 75

Sziasztok! 
Keresek Monor és környékéről eladó Kopasz tengerimalackát  
6000 ft-ig =)

Tel.: 06709454517 (inkább sms-ben értesítsetek) 

előre köszönöm =)

vangelika Creative Commons License 2010.04.05 0 0 74
www.tengerimalacklub.hu
vangelika Creative Commons License 2010.04.05 0 0 73
,bővebb infó a kiállitásról itt található
vangelika Creative Commons License 2010.04.05 0 0 72
III.Területi tengerimalac kiállitás,Salgótarján Vásárcsarnok és piactér,Április 18.-án
.lufi. Creative Commons License 2010.01.30 0 0 70

Mi a tapasztalatotok, mennyit isznak a malacok?

 

En meg friss gazdi vagyok, es kicsit aggodtam, hogy alig fogy a viz.. Aztan tegnap a nagy hancurozas közben lepisilt, es nem gondoltam volna, hogy ennyire örülni fogok neki, hogy lepislant Lufi..:))

.lufi. Creative Commons License 2010.01.28 0 0 69

Sziasztok!

Az ember 2 napot nem on-line, aztan ilyen dolgok törtennek itt. Bar kivancsi lennek, mi vezetett a vitahoz, mert en mar csak a "lyukakat" lattam..

 

Csak annyit, hogy en azert nyitottam ezt a topikot, amit a kezdö hozzaszolasban is olvashattok, nem provokalasert meg balhezasert. Ennyi.

Moonflower Skinny Creative Commons License 2010.01.28 0 0 61
Sziasztok!

Ejj, ez az index regisztráció után 60 percig nem enged hozzászólni, itt nem tízig kell számolni hanem 3600-ig :-)
Szóval: csatlakoznék Bogihoz, ez az úriember nem Süni, a honlapja szerint Tóth Tivadarnak hívják. Annyi sületlenséget hordott itt össze, esküszöm, ha akarnám se tudnám utána csinálni. Nem kell vele foglalkozni, nem ismerem jól az indexet, de azt hiszem, itt nincs moderátor, pedig nem ártana eltüntetni innen, mielőtt ezt az induló fórumot teljesen hazavágja. Eltüntetés hiányában nem kell olvasni, és nem kell hozzászólni. Köze nincs a kopaszokhoz, felesleges bármire is reagálni, amit mondd :-) A hülyeségén és a rosszindulatán kívül az minősíti a legjobban, h nem szólt egy szót sem, amikor Süninek neveztétek. Angelika, ne vedd magadra, nem vagytok egy szinten. Róla ennyit.

Néhány téma azonban szíven ütött:
Az első Sárának a magyar állomány szar - hozzászólása. Szar egy frászt. Igaz, h van mit javítani rajtuk, igaz, h egy átlag Piki Kvik malac mellett egyik sem állna meg, de a szar azért erős túlzás. Vannak jó állatok az országban, igaz, van még min javítani, de a helyzet azért nem olyan reménytelenül sötét, mint ahogy ebből a mondatból lejött :-) Van most jó pár új tenyésztő, hajrá csajok, tessék dolgozni!

A másik pedig a malackák ára. Ezen mindig kicsit felhúzom magam, na nem nagyon, de azért mégis. Hány olyan e-mailt kaptam már, h ő ingyen/féláron/jelképes áron szeretne malackát - nekem úgyis van annyi, egy mit számít. Na persze. Mi vagyok én, Teréz anya?! :-) Ha jótékonykodni szeretnék, viszek egy nagy adag kutyakaját a helyi állatvédőknek, annak van értelme. Tengerimalacot ingyen osztogatni, annak nincs. Akinek nincs pénze skinnyre, ne vegye meg. Fogadjon örökbe egy helyes keverék malackát, tele van a net ilyen hirdetésekkel. Ezt is olyan sokszor elmondtam már, ha az árát nem tudja kifizetni, miből vesz ketrecet, miből viszi állatorvoshoz, és miből eteti? Egy skinny ennyibe kerül. Nem hiszem, h az a tizenakárhányezer ft kifizethetetlen lenne. Ezzel pénzt keresni így sem lehet, én örülök neki, ha legalább a kajájuk ára visszajön :-)

Nem is ezért csinálja az ember. Én legalábbis nem. Szeretem ezeket a kis lükéket. Szeretem nézni, ahogy esznek, dumálnak, popcornoznak, jól érzik magukat. Még anno, amikor a tenyészet nevét kitaláltam, Sunflower akart lenni. Azért, mert olyanok, mint a napraforgó. Egy egészéges kopasz, ha van társa, mindig boldog. Nézd meg, ha kiveszed, és éri bármilyen negatív élmény (karomvágás, etc.), ahogy a ketrecben földet ér a lába, máris szalad, örül, kutya baja. Jobb kedvem lesz tőlük. (sajnos ez a név már foglalt volt, van ilyen nevű tmalac tenyészet, ezért lett Százszorszép - Moonflower). Szeretek velük kiállításra járni, és ott összejönni egy csomó hasonló beállítottságú elvetemülttel, akikkel jókat lehet dumálni olyan témákról, amiktől egy nem malacos földi halandó 2 perc után világgá szalad. Szeretem várni a picik érkezését (nektek is olyan érzésetek van ilyenkor, mint karácsonykor, amikor egy kibontatlan ajándék hever a neveddel a fa alatt?), szeretem nézni, ahogy nőnek, és aztán útnak engedni őket. Szeretek új tenyészállatok után kutatni (amikor van rá időm), párosításokat tervezgetni, genetikán gondolkodni (szintén idő). Hát ennyi a tenyésztés. Szellő mondta egyszer (őt nem ismeriket, Have a Nice Day tenyészet, remélem nem fogja zavarni, h őt idézem), h addig érdemes tenyészteni, amíg örömet okoz. Amikor ez az öröm elmúlik, be kell fejezni. Nálam még nem múlt el. Erről szól ez a HOBBY. A malackákról, az örömről, a barátokról, egy társaságról. Mert ez egy hobby, ami örömet kell h okozzon a művelőinek, ezért itt vitának, rosszindulatnak, veszekedésnek nincs helye. Van viszont egymás segítésének, tanácsoknak, tapasztalatcserének, beszélgetésnek.

Remélem, h ez a fórum a fentiek szerint folytatódik tovább.

Mindenkinek üdvözlettel:

Niki

moonflower.atw.hu


Palace-Island Creative Commons License 2010.01.27 0 0 60

Sziasztok!

 

Mielőtt végképp elfajulna a helyzet, gondoltam, szólok, hogy brahma-orpington nem Süni! Süni nem primitív és nem ír ilyen stílusban.

Süniék honlapja ez:

http://goldencave.fw.hu/

 

És akkor néhány gondolat:

Az kétségtelenül igaz, hogy az EE standard-ben nem szerepel a skinny, de számos másban igen. A magyar skinnyknél pontosan az a legnagyobb hiba, hogy kevés rajtuk a szőr. A kívánatos az lenne, ha az orrukon és a lábukon dús, rexoid szőrzet lenne. Ezen próbálnak most javítani a tenyésztők.

Rocky of Golden Cave az én malacom volt (Süniék eladták egy szlovák tenyésztőnek, tőle került hozzám), majdnem teljesen fekete volt, csak az egyik lába volt fehér.

Mindentől függetlenül, ha nagyon bele akarunk mászni a dologba, akkor egyszínű malacot "produkálni" sokkal könnyebb, mint egy jó színeloszlású tarkát. A fehér szín sajnos hajlamos "eltűnni"...

 

Azért annyit még hozzáfűznék "csirkés" barátunk hozzászólásaihoz, hogy ritka csúnyának nevezni valakinek az állatát alapból tapló dolog, még ha esetleg úgy is gondolja, bár számomra egyértelműen provokációnak tűnik az egész. Ezzel csak saját magáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt, nem kell foglalkozni vele!

Unatkozik, hát így sikerül lekötnie magát. Ez megint csak őt minősíti...

 

És gúnyolódni egy kezdő tenyésztővel... Senki sem születik úgy, hogy ismeri a malacok színét. Ha az ember kellő időt fordít tanulásra, idővel lesz annyi tapasztalata, hogy nem okoz problémát egy-egy szín beazonosítása.

Angelika, ha kérdésed lenne, vagy segítségre lenne szükséged, csak fordulj továbbra is Nikihez, vagy akár hozzám!

 

Üdv mindenkinek,

Bogi

 

 

Előzmény: vangelika (53)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 59
Szia Skinnycoci ! teljesen egyetértek veled!!!
Előzmény: skinnycoci (57)
skinnycoci Creative Commons License 2010.01.27 0 0 58

...és még vmi: Ha ennyire baromira szíveden viseled a fajta sorsát, akkor tenyészd és adj hasznos tanácsokat másoknak, vagy minőségi tenyészállatokat,ahelyett, hogy köpködöd az embereket....

Tény, szar a magyar állomány, ez nem új senkinek, de nem ezzel viszed előre...

 

Részemről, ahogy eddig is próbálok korrekt, fajtának megfelelő állatokat eladni, tökéletes malac nincs, de törekszik rá az ember.Azzal nem tudok mit csinálni, ha má szaporítja azt a malacot, amit hobbiállatnak adok el....ez egy ilyen ország, üdvözöllek benne.

skinnycoci Creative Commons License 2010.01.27 0 0 57

Genetikáról pedig bármikor szívesen vitatkozok, szerencsére pont eleget tanultam az egyetemeken belőle...

...azért senkivel ne szaladjon már el a ló azért, mert pár generáció alatt lett fekete kopasz malaca, ez nem egy nagy művészet, csak meg kell várni, hogy tenyészérett legyen a fekete kopasz örökítő és kivárni a kölyköket....bármilyen színnel összehozható, sötétekkel pláne könnyen...1-2 tv szereplés és újságcikk nem a világ, én is túl vagyok rajtuk, köszi x).

skinnycoci Creative Commons License 2010.01.27 0 0 56

nyulat, egeret, patkányt és millió más dolgot is lehet venni, kutyát is..pedig az is laborállat, ha úgy alakul, szóval...

Előzmény: Törölt nick (54)
skinnycoci Creative Commons License 2010.01.27 0 0 55

Azért tenyész az ember, hogy egyre szebbet-jobbat hozzon létre, nem hibátlanok a malacaink, ezzel tisztában vagyunk, igen nem mindnek jó a füle és az alakja sem, ettől még magadat minősíted azzal, ahogyan előadtad itt ezt...lehet szebbet jobbat felmutatni, találkozhatunk a következő kiálltáson...

 

Több olyan malacom van, amelyikben a te állataid vérvonala benne van, old warrior, piki kvik  (és sorolhatnám) malacokéval egyetemben, nem a totál szar állatokról híresek....de nyilván nálad csak tökéletes malacok születtek....

 

Részemről igen ritkán adok bármilyen állatot ajándékba, nem csak azért, mert nem kevés pénzt beleölök a fenntartásukba, állatorvosi ellátásra, napi zöldségadagra és sorolhatnám, hanem mert az ingyen állatnak sajnos magyarországon nincs becsülete, hülyék viszik el őket, akik 1 hónap múlva odaadják másnak...hát köszi nem, én szeretem kultúrált embereknek adni az állataim és alkalmankén ha 1-1 pénzes kretén betéved az sem kap...de legalább az ingyen állatot akarókat megszűrheti az ember.

 

Az, hogy x éve mennyi volt egy malac hagyjuk, én anno 40.000ezerért is láttam, mint most a baldwin-ok....ami új mindíg drága lesz.Egy fajtatiszta malacnak megvan az ára és nem tartom pöttyet se soknak ezeket az összegeket, kutyát sem 10ezerért kell a piacon venni, ahogy sokan teszik....

 

Ha valóban a saját honlapodat linkelted (bár ebben sem vagyok biztos, mert kevésbé primitív emberre számítottam), akkor ott is akad jószerival lapátfülű, hosszú orrú, malac...nem kell ezt firtatni...

 

üdvözlettel Sára,  King of Lilliputians tengerimalacok

vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 53
ja...nem akarok veled vitatkozni,a születendő malackák többsége igen,hobbi malackának megy...képzeld!!!!Én is felismerem melyik malacka alkalmas tenyésztésre.Vannak Kedvenc malackáim is akiket csak szeretgetek.Viszont a tenyész malackáim sértegetését nem vagyok hajlandó eltürni.TE miért is hagytad abba a tenyésztést,ha ennyire NAGY TENYÉSZTŐ VAGY???????Én veled befejezetem SÜNIKE!!!!Remélem jól irtam le.Majd másokkal harcolj!!!
Előzmény: Törölt nick (52)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 51
és ha még nagyon keresgélnék...........
Előzmény: vangelika (50)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 50
Érdekes,hogy Lowely dédije épp a te malackád egyike!!Rocky of Golden Cave!Ja ez Cidrire is vonatkozott!!!Ja és az egyik nagyszülője is az!!!meg az ük-ük szülők között is van malid!!!
Előzmény: Törölt nick (47)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 49
és a tenyésztő
amugy nálad is láttam felálló fülü fehér malit.ja...........................
Előzmény: vangelika (48)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 48
származási lap,nem törzslap.
Előzmény: Törölt nick (47)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 46
A kiváncsiság pedig hamar megöregit.Magyarországon és külföldön is vannak tenyészetek.Malackáim 90% onnan van.A nevük et nem hasracspásra kapták.........
Előzmény: vangelika (45)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 45
Gratulálok amugy,hogy csak fekete és fehér malackákkal foglalkoztál..anno....Ez most nem irónia,bennem van emberség.
Előzmény: Törölt nick (43)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 44
na ezen legalább sztenderd szerint van ször!!!
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 41
Ja és ezzel a hozzászólásoddal nem csak engem de a többi tenyésztőt is sértegeted,mivel a malackákat épenséggel nem a gólya hozza.Ha érdekel,Lowely anyukája többszörös gyöztes,és minden malacomnak 2 oldalas származási lapja van,nem a kereskedésből szereztem be őket.Ettől függetlenül a te véleményedet nagy ivben lesz...rom!!!!!!!!!!!!Csak azok véleménye érdekel akik számitanak!!!!!-hát ebből te kimaradsz.....Ja halottál már a baldwin malacról???Na azon nincs ször!!De te csak olvasgass még!!!!!Rádfér!
Előzmény: vangelika (40)
vangelika Creative Commons License 2010.01.27 0 0 40
A te malacodon,még szört se látok!!!!Pedig a sztenderd szerint kell lennie az orokkon,és a lábakon!!Nézz utánna te nagy tudó!!!Nagyon oda vagy magadtól,kicsit olvasgass még!!
Előzmény: Törölt nick (39)
skinnycoci Creative Commons License 2010.01.27 0 0 36
Semmi fura nincs benne, a vörös malacokna is sötétebb a bőrük, az aranyaguti, citromagutiknak is szinte fekete a szőr mégis világos raja...ha a szőrös malacot lebrotválnád annak is sötét a bőre, ha ilyen színű.
Előzmény: Törölt nick (35)
vangelika Creative Commons License 2010.01.24 0 0 33
Lowely Lowely ,Abika apucija.Imádom.Olyan mint egy kis viziló!Minden malackámat szeretem,de Lowely aki teljesen levesz a lábamról mindennap.Kiköveteli a simogatást,a puszikat...stb.Nagyon hozzám nőtt,és én is hozzá.
Előzmény: vangelika (32)
vangelika Creative Commons License 2010.01.24 0 0 32
Hát nekem már született full fekete malackám is vörös orrpamaccsal.Szerintem ez genetikától függ.Vannak olyan malik akiknek sötétedik,vagy világosodik a szinük ahogy nőnek.De eddig az én malackáimnál már 3-4 hetesen mindnél egyértelművé vált a szine.Abigelnel is ugyanez volt a helyzet,de ezt mondtam is!
Előzmény: .lufi. (30)
skinnycoci Creative Commons License 2010.01.24 0 0 31

Előfordu, hogy születéskor más színűek mint felnőtt korban, sötétednek általában picit bizonyos színek (pl. kávémarder), de amúgy szimplán az állat színétől és esetleges foltok eloszlásától függ...ők olyanok mint bármelyik mali, csak kopaszok:).

....de pl a kék-arany-fehér baldwinom bőre full rózsaszín, még szerencse, hogy szőrösen születnek:))))

 

íme...

 

http://www.kingoflilliputians.eoldal.hu/archiv/inahled/16.jpg

 

http://kepeim.hu/userlapok/picture.php3?kid=1215052&u=27016&t=1

 

a másik hím...

 

http://kepeim.hu/userlapok/picture.php3?kid=1214481&u=27016&t=1

 

http://kepeim.hu/userlapok/picture.php3?kid=1215063&u=27016&t=1

Előzmény: .lufi. (30)
.lufi. Creative Commons License 2010.01.24 0 0 30
Ja,nekem is nagyon tetszik..:) Az, hogy milyen szinü az orrukon a ször, függ a kortol meg a nemtöl? Vagycsak a pigmentektöl?
Előzmény: vangelika (28)
skinnycoci Creative Commons License 2010.01.23 0 0 29
én
Előzmény: .lufi. (27)
vangelika Creative Commons License 2010.01.23 0 0 28
Nagyon szép a kopasz fiúcska!
Előzmény: skinnycoci (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!