Keresés

Részletes keresés

RUSSIANBOY Creative Commons License 2011.05.03 0 0 184

Szia.

 

Sajnos én ebben nemtudok segiteni mivel sose volt állatom.

A csigákhoz meg amugyse érte.Probálj meg érdeklőni kisállatkereskedésekben vagy állatorvosnál hátha tudnak segiteni.

Előzmény: gidalf (183)
gidalf Creative Commons License 2011.04.25 0 0 183

Sziasztok!

 

Surgos segitsegre van szuksegem!

Van itthon egy terrariumban tartott eticsigam, amit megmentettunk egy salatabol, amit nekem talaltak fel.  Hazahoztuk, mert torott volt a haza es meg nagyon kicsi volt. Mar 2 honapja tartjuk a terrariumban, amiben tozeg van. Salatat, uborkat, almates meszet is kap enni. Van vize es sok buvohelye.  Eddig minden rendben ment, nagyott nott, a haza kezdett meggyogyulni, de par napja elbujt, nem jott elo, nem evett.  Megkerestem, beagyazta magat a tozegbe. Amikor letisztogattam lattam, hogy a hazan vizholyag szeru kelesek vannak. Ott a haza puha is. Nagyobb es kissebb kelesek is vannak a hazan. Valaki tudja mi lehet ez, es mit csinaljak, hogy jobbanlegyen? Vagy hol kerdezzek, nezzek utana?

Remelem tud valaki segiteni. Szep napot!

 

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.04.24 0 0 182

Sajnos nem tudtam kimenni a mult hét szombaton mivel keresztanyámnál voltam hivatalos ebédre vasárnap meg fűvágás volt a telkén.Most szombaton se tudok menni mert megyünk le Hévizre és majd vasárnap jövök haza.Csak utána lévő szombaton tudok kimenni.

 

Hello.

B.GY Creative Commons License 2010.04.17 0 0 181

Szia!

 

Holnap lesz az örörkbefogadó nap.Mi megyünk ki a párommal,meg a kutyákkal.Remélem el tudsz jönni.Én melósruhába szoktam kimenni,mert én sem rajongok a farmerért:)Na meg oda tök felesleges kiöltözni,mert úgyis összekennek az állatok:)Remélem fasza a új melóhelyed.

 

Üdv.Gyuri

Előzmény: RUSSIANBOY (180)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.04.09 0 0 180

Voltam mult hét szombaton meg szerintem ezen a szombaton is kinézek ha nem lesz más program.

 

Mindig katonai gatyában vagyok ugyanis én nem nagyon rajongok a farmerért:):)

 

Aztán utána vlo héttől már nemtudom hogy lesz mert hétfőtől lesz ujra munkahelyem ha minden igaz.....majd meglátjuk.

B.GY Creative Commons License 2010.03.29 0 0 179

Szia!

 

A macskák nem ott vannak a mini menhelyen.Ott csak kutyák vannak.A cicák a gazdasági udvaron élnek,ahol a baromfik,malacok.kecskék,madarak stb.Az a középső "szektor". Azután van a minimenhely.A kutyasuli után megyünk ki mi is a kutyáinkkal együtt.Szerintem dél körül leszünk ott.

Előzmény: RUSSIANBOY (178)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.28 0 0 178

Hello.

 

Igen láttam hogy boritékolnak valamit ott az emberkék.

Nem nem voltam a minimenhelyen de gondolom hogy ott vannak a cicák is tartva?Mert Zsófi és a testvére megakarták nézni a cicákat csak már nem fért bele az idejükbe ők is 2ig voltak aztán együtt jöttünk el a menhelyről.Én csak sejtem hogy ott hátul a macskák vannak ugye a kutyáktol elszigetelve.

Ha jövő hét szombaton is ráérek akkor szerintem mindenképp megyek:):)

Előzmény: B.GY (177)
B.GY Creative Commons License 2010.03.28 0 0 177

Szia!

 

Örülök,hogy sikerült kijutnod.Mi délután mentünk ki a párommal egy pár percre.Kivittünk egy pár szórólapot,amit boritékoltak a többiek.A mini menhelyen nem voltál hátul?Ott szoktunk inkább tevékenykedni,ott vannak a "szerencsétlenebb" kutyák.Jövőhéttől indul a kutyasuli,így nem tudom mikor megyünk ki legközelebb.Ha ki is megyünk akkor dél körül érünk oda.9-11-ig van a suli.

Előzmény: RUSSIANBOY (176)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.27 0 0 176

Ja amugy ma voltam a Noé Állatotthonnál.Én voltam a katonai gatyás srác:):)

 

Nem semmi hely.Nagyon tetszett a sok kutyus és ugyanakkor a közeli kis dombos részre is felérve nagyon szép a kilátás.3 kutyust sétáltattam a mai nap el is fáradtam hiába nem vagyok hozzá(juk) szokva:D:DSzerintem megyek minden szombaton ha tudok de ezt persze nem merem igérni mikor bármikor közbe jöhet valami vagy hogyha olyan állást fogok ki ahool hétvégén is melozni kell....


Elsőnek az öreg Frizbi-t fogtam ki nagyon eleven és húzós volt.Idős korára van benne még energia ami persze nem baj:):)

Második ebem Hibrid(?) volt.Nagyon aranyos volt kicsit más lazább kutyus de ő is huzott néhol.Nemtudom számukra mi olyan érdekes a sok szagolnivalon de ezt persze nem fogjuk mi emberek megérteni.Nyilván a szimatolás sok informáciot tartalmaz a másik állatrol..

A harmadik kutyus amit sétáltattam egy Beagle volt sajnos nemtudom a nevét.Na ő is huzott néhol és szegény már szinte zihált annyira ment.

Alapjában véve nagyon élveztem hogy végre ha csak pár orára is de kutyatulajdonos lehettem.És megérte számomra az Örsről is kb a 30-45 perces autobuszozás.

Megismerkedtem egy kedves lánnyal is Zsófival aki Betti nevű testvérével volt ott és közösen sétáltattuk a kutyusokat.Képeket is csináltunk szerintem hamaraosan felrakom majd az index "Felelősséggel tartozunk az állatokért" topikjába is.Nagyon aranyos volt mind a 3 kutyus és sajnálom hogy nem fogadhattam örökbe egyiket se a panellakás miatt.

Láttam a hölgyet is a tévéből a nevét sajnos nemtudom most hirtelen.Éppen hoztak a mikrobuszban két ujabb kutyust.

Nagyon jol éreztem magam de ugyanakkor sajnáltam a sok kutyust mert ez is az tükrözi hogy mennyire felelőtlenek az emberek a fajtájuk legjobb barátjával akár családi okok miatt akár felelőtlen szaporitás miatt.

 

Elvégre is a kutya is egy embernek olyan minta a gyereke lenne és ez az egyik legszörnyűbb dolog mikor ugymond egy "szülő" lemond a "gyermekéről" jelen esetben a gazda a kutyájárol.

 

És akkor végül jöjjenek a képek

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.19 0 0 175
Irtam:):)
Előzmény: B.GY (174)
B.GY Creative Commons License 2010.03.19 0 0 174

Szia!

 

Nincs a gépemen outlook,és nem tudok írni neked.Mindjárt átállítom az adatlapon,hogy publikus legyen a mailom.

 

Üdv.Gyuri

Előzmény: RUSSIANBOY (173)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 173
Irj nekem itt a nevemre kattintva egy email légyszi mert én nemtudok neked mivel nem publikus a mailcimed.Szeretnék pár dolgot kérdezni.Hello.
Előzmény: B.GY (171)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 172

Szia.

 

 

Ok lehet hogy kinézek még nemtudom.Mindenesetre köszi:):)

Előzmény: B.GY (171)
B.GY Creative Commons License 2010.03.18 0 0 171

Sziasztok!

 

Nem szoktál kijárni a Noé állatotthonba?Ott aztán lehet kutyákat sétáltatni.Az Örstől nincs is messze.Mi megyünk ki a párommal szombaton.Ha ráérsz gyere el.

 

Üdv.Gyuri

Előzmény: RUSSIANBOY (170)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.16 0 0 170

Na a képek amiket emlitettem.Annyibol hogy nem hózentrógeres ruci van rajtam arra nem jol emlékeztem.Ugyhogy mondom kiskoromban én még a koszos poros földre is hajlando voltam leülni-lefeküdni hogy ott játszak ott legyek a kutyussal.

 

 

Az első 3 képen Fickó kutyával vagyok mig a negyediken ami már szines Szuszival.

 

 

A katonai nadrágos képek pedig kb 1 éve készültek Nagyvázsonyi vár közelében egy tök idegen ottani kutyussal amelyik kisért minket 100-200méteren mellettünk menve.Majd pedig betértünk egy étterembe meginni valamit.Mikor mentünk visszafelé ez a kutyus egy utánfuto szerelvény alatt hűsölt a betonon a naptol védve én pedig rögtön odamentem hozzá leülvén a földre és csináltunk pár képet.Nagyon barátságos eb volt:):)

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.14 0 0 169

Gabiii:

 

Köszi remélem én is hogy egyszer összejön.

 

Anno elgondoltam hogy azt se bánnám ha reggel 5-6 körül meg este 10-11 körül le kéne vinnem sétálni mert ő vigyáz rám én meg rá azonkivül van egy kis pocim ami még külön jol jönne hogy futni is eljárnék vele ezáltal őt is és magamat is kondiban tartanám és nem utolsosorban - bár ezt csak bátyám mondta anno - csajozni is jol lehet ha van kutyád:):):):):):)

Előzmény: Gabiiiiii (168)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.14 0 0 168

teljesen megertem a vagyadat egy kutya utan,viszont lengetem a kalapomat,hogy ennyire atgondoltan es felelosegteljesen viszonyulsz ahhoz,hogy a vagyad kutyaja,a vizsla,lehet tenyleg nem erezne jol magat egy kicsi lakasban..Ugyan ragadozo allat leven egy kutya reggel-este aktiv,nappal alszik,de az teny,hogy legalabb reggel-este jol le kell mozgat,egy vizslat foleg.

 

Kivanom neked,hogy alakuljanak ugy a korulmenyeid,hogy egyszer lehessen vagyaid kutyaja,mert azt hiszem,ilyen gondolkozasu ember az igazi kutyatarto..

Előzmény: RUSSIANBOY (167)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.13 0 0 167

Gabiii:

 

 

Azért nem mert én magam és szüleim is azt az elvet vallják hogy egy kutyának hely kell mozgástér.Néha én is bezárva érzem magam itt a panelban akkor hogy érezné magát egy kutya.Persze kis apro termetű lehetne de félnék hogy szegény olyan kicsi hogy elhagynám vagy este véletlenül ráfeküdnék.Számomra az ideális kutya a Magyar Vizsla.Eredetileg én is Németjuhász párti voltam mint apám de ez utobb változott mivel a vizslával jol lehet vadászni - mondjuk itt Budapesten a belvárosban biztos nem venném hasznát eme tulajdonságának - és nagyon játékos én pedig szintén.Ugyhogy ugy érzem számomra egy Magyar Vizsla lenne az igazi.Eleinte a chip beültetéssel se értettem egyet de mivel imádott kedvencünkről van szo aki már szinte családtag de mégis megkülönböztető mivel állatrol van szo igy az Ő érdekében fontos hogyha elkoborol megtaláljuk.Amugy jelenleg egy régi ágyam van ami kinyithato esténként itt aludna mellettem:):)

 

Annyira vágyok egy kutyára hogy még azt is elhatároztam hogyha ne adj Isten kutya allergiám lenne még akkor is kellene egy kutyus szarok az allergiámra.Max maszkban lennék vagy ilyesmi de ez se lenne akadály hogy kutyusom legyen.Néha elnézem a kutyás embereket hogy nem is tudják milyen szerencsések mert egy kutya is felér egy baráttal szinte akinek elmondhatsz mindent és attol mert kutya meg is értni ha nem is az egészet de egy részét vagy érzi mikor szomoru vagy meg hasonlok.Szoval nagyon szerencsés az az ember akinek van kutyusa.Én is szerettem volna - és mai napig is - mivel mondták anno hirekben is hogy a kutyás gyerekek jobban teljesitenek a suliban.Persze nekem is jol jött volna egy kutyus de nem kizárolag ezért.Kiskoromban Soltszentimrén a dédimamáéknál mindig volt kutyus és vele játszottam.Van is egy régi kép ahol ott vagyok talán 3-4 évesen kis hózentrógeres rucimban ülök a földön a porban és ott van mellettem az egyik eb már nemtudom melyik mert nem egy volt.Volt egy pár kutyus de az a baj hogy egyszer kétszer és utána mindig másik volt mert a traktorok elütötték őket.

 

Szám szerint volt a Szuszi a Fickó a Morzsi és a Bundzsi.

 

Persze nemtudom milyen sorrendben de a Bundzsi volt a legutolso azt tudom.

 

Valamint régebben mikor kijártam keresztanyám telkére volt hogy a szomszédasszony kutyáját elkértem had sétáltassam meg én.Mondanom sem kell hogy az idős hölgy örült de én még jobban hogy végre ha csak ideig óráig is de kutyám lehet:):)

 

Annál az idős hölgynél volt a Lidi aki egy öreg kutyus volt (ne kérdezd milyen mert nemtudom) valamint volt a Frici aki hasonlitott rá de elevenebb volt.Volt hogy ülök a kocsifeljáron( hosszu földes rész) és mögöttem hallom amint jön a Frici és imádta a hajamat belekapni meg ilyesmi.Persze csak játékbol volt olyan hogy kicsit fájt akkor erősebb hangnemben rászoltam de utolag mégse bántam mert kutyám lehetett.Ez már kb 14-17 éves életciklusomban volt.

Előzmény: Gabiiiiii (166)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.10 0 0 166
valoszinuleg igazad van es abban sem hiszek,hogy ezek az emberek valoban felelosen dontottek,hogy magukhoz vettek oket..De ne legyen igazam es csak a felenek legyen jo helye...miert nem lehet panelben kutyad?
Előzmény: RUSSIANBOY (165)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.10 0 0 165

Gabi:

 

 

Igen én is örömmel láttam hogy megmenekültek a kutyusok és nem kellett elaltatni őket.Mondanom sem kell hogy örömmel de ugyanakkor könnyes szemekkel néztem a riportot.Örültem hogy megmenekültek és talán ezek örömkönnyek voltak de közben belém hasitott az a tudat is hogy nekem nem lehet a panel miatt kutyusom.....pedig mit meg nem tennék érte.......

 

Az biztos hogy a médián keresztül mindenkiben felébredne a segitőkészség és a tudatosság csak szerintem ahogy meglátnak egy ilyen reklámfilmet vagy riportot akkor lendül fel ez az érzelem és utána ugyanugy lassan elmulik.....

Előzmény: Gabiiiiii (164)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.10 0 0 164
nekem ugy tunik,valami tortenik.A mai RTL hiradoban 3 riport volt kutya temakorben...Es hogy mekkora a media hatasa..A tegnapi riportban kozoltek,hogy Demecseren el fognak altatni egy csomo kutyat,mara mindnek megoldodott a sorsa..Lehet a menhelyeknek es az allatvedoknek is ezt az utat kellene valasztaniuk,talan hamarabb celhoz ernenek
Előzmény: RUSSIANBOY (163)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.10 0 0 163

zsuzsa:

 

Én sajnos már nem lepődök meg az ilyen esetek hallatán bár mélye elszomorit de mikor egyre több olyan eset derül ki hogy emberek évekig tartanak fogva gyerekeket pl az Amstetteni rém meg még a jopár hasonlo eset meg se lepődök hiszen a kutyák állatok igy az emberek még csak annyira se szeretik és tisztelik őket mint a saját fajtájukat persze itt azokra célzok akik ilyen dolgokat tesznek akár állatokkal akár a saját fajtájukkal......

Előzmény: zsuzsa (161)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.09 0 0 162
nem,sajnos nem tudtam volna megtartani oket,nalunk 1 lakasban 1 kutya engedelyezett..Valoszinuleg mindent latba vetettem volna,hogy en magam keressek nekik gazdat elkerulve,hogy menhelyre keruljenek.De az ivartalanitassal ennek a problemanak meg csirajaban elfojtottam a lehetoseget is..
Előzmény: RUSSIANBOY (160)
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.09 0 0 161
Tegap néztem az esti hiradót valamelyik kereskedlmin, Bonyhádon vagy hol egy kis foxit dobtak a dögkutba, majdnem halálra éheztetetten... 3 heti táplálás után most 5 kg

Milyen emberek élnek körülöttünk ? :-((((((((
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.09 0 0 160

Gabi:

 

Az valo igaz hogy az állat ösztönösen vagy véletlenül cselekszik de akkor ezt ugyanugy be kellene nálunk embereknél is vezetni mert mi emberek meg TUDATOSAN kefélünk félre és aztán hopsz egy gyerek.....

Amugy kitértél a kérdésem elől mert azt kérdeztem hogyha mégis megtörtént volna veled akkor mi lett volna a kicsik sorsa csupán erre voltam kiváncsi.Ugyanugy menhelyre adnád őket ahogy én voltam kénytelen a lakás méretei miatt és hogy panel vagy el tudtad volna látni őket?Tehát lett volna elég hely számukra nálad?

 

 

 

Zsuzsa:

 

Nem csak a csövesek csinálják hanem a cigók is (vagy mostantol az "ujmagyarok" jelzőt használva) de az a baj hogy mi se tudjuk mikor kerülünk olyan helyzetben állapotba.Most nem védeni akarom őket de én inkább sajnos szomoru szemmel nézek rájuk mint dühösen.Persze természetesen megértem az álláspontodat mert mivel nekem nincs se feleségem se gyerekem én igy látom.Ezt egy családanya vagy egy állattartó természetesen máshogy látja.Szerintem nincs kizárva hogy annyiért ölne is elvégre a MÁNAK él ahogy manapság mindenki mivel ebben az országban egyre jobban nem lehet sporolni mert nincs miből......Én is a mának élek.Persze olyasmire nem vetemednék hogy pénzautomatát szakitsak ki a falbol de ez se meglepő hogy szaporodik ugyanis az embereknek folyton csak a lehuzás jut és már nincs pénzük mindenkinek fogytán.......

zsuzsa Creative Commons License 2010.03.07 0 0 159
Gabiii : anyámék magától értetődően ivartalanitattatják az aktuális macskájukat ( úgy értem egy van nekik, amikor végelgyegül és elhuny akkor jön egy másik ) pedig ők idősebb emberek, szóval ez szokás kérdése. A te gyerekednek meg nekemmeg az én gyerekeimnek magától értetődő lesz, hogy nem szórjuk tele nem kivánt kutya-cicagyerekekkel a világot.

Ez most nem állattéma, de ma ( a viszonyleg kulturált és tiszta ) környékünkön 2 helyen láttam, ahogy a hajléktalanok iszonyat zaj kislretében felboritják a teli újrafelhasználós konténereket, hogy az alján lévő ajtót kinyitva kiszedjék a nekik tetsző üvegeket. ermészetesen utána nem állitják fel, se az utcát beteritő üvegdarabokat nem szedik össze. Az egyiknél ott voltak a rendőrök is, dehát mi a fenét csináljanak velük ? Komolyan a kutyám civilizáltabb mint ezek... kb 200 ft-ért csinálnak balesetveszélyes szemétdombot, mert se kutyával se kisgyerekkel nem lehet arra menni. Kiváncsi vagyok, 1000 forintért vajon ölnének is ?
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.05 0 0 158
bennem sincs semmi ellensegeskedes:)  Szoval nekem nincs munkam 10 honapja /jovo hettol van:)/,ugyhogy el tudod kepzelni az anyagi helyzetunket..megis megtalaltam a modjat egy ivartalanitasi akcio kereteben,hogy ami nekem nagyon fontos,azt ki tudjam gazdalkodni.
Előzmény: Gabiiiiii (157)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.05 0 0 157
az alap a felelos kutyatartasnak,hogy egyszer es mindenkorra megelozom a "veletlen" almot azzal,hogy ivartalanittatom a szuka kutyamat....Innentol nincs mirol beszelgetni..
Előzmény: RUSSIANBOY (156)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.03.05 0 0 156

Fefe (146)

 

Az ember azért mert Ő tudatában van annak amit művel és jelen esetben akár ezt a kölyökkutyás esetet nézve akár a kutyaviadalost minden emberi érzelem nélkül tette ezt meg.Akkor még mitől tartsam embernek?Csak mert két lábon jár?Anno mi is állati ösztönökkel rendelkeztünk és mi is az erdőben szartunk meg minden arrol az állatok meg nem tehetnek hogy ők nem fejlődtek ugy mint mi mert akkor most nem mi lennénk a tápláléklánc tetején.

 

 

zsuzsa (147)

 

A hajléktalanokat nem érdekli.Ők annak örülnek hogyha megvan a napi betevő vagy a feles a sarki boltbol.Pedig én ha ilyen helyzetbe kerülnék és lenne kutyám az utolso falat kenyeremet is megosztanám vele.Az Örsön is szokott lenni egy pár ember és ami még szomorubb hogy sok fiatalt is ott látok akik ott lognak és piálnak a csövesekkel.Nem normálisak.A kutya azért jön jol nekik ilyenkor mert ránézel az állatra már attol is megasjnálod és hajlamos leszel adni egy keveset neki.Multkor pl hozzám is odajött az egyik meg a kutyája is.Azt mondta szeretne neki élelmet venni.Aztán meg bevallotta hogy jo jo hazudott mégse arra kell mert az élelmet mindennap megveszi neki.Mindenesetre nem adtam neki mert akkor éppen nem volt a másik meg hogy sajnáltam az állatot de tényleg nem volt nálam akkor egy vas sem.Az a baj hogy bár akárki ilyen helyzetbe kerülhet akármikor mivel elveszitheti a munkáját családját az egész életét mégis pénzt kér mert inni akar hogy felejtsen amit valamilyen szinten megtudok érteni de akkor azt értékelje hogyha valaki odamegy és pl kenyeret vagy ruhát ad azt meg eldobja hogy Nem kell......

 

Igen sajnos ez igy van.Itthon ugy látszik a fejesek megelégednek avval hogy pénzbirság van ilyen esetben és kész pedig szerintem börtön kellene.A kutya és mostmár a macskák is többet jelentenek mint sima állatok háziállatok mert az ember társává válik a barátjává igy ezáltal ez most olyan hogy megölöm az asszonyt akkor meguszom pár ezer forinttal?Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a tetteiért akár van benne emberi érzelem akár nincs.Akikben meg nincs mivel ugye most volt ez az állatkinzos kutyaviadalos eset azok főleg megérdemlik de nem azért mert nincs bennük érzelem hanem azért mert sajnos megtettek dolgokat amiket normális ember nem.

 

Én sokszor nézem ezeket az állatrendőrségi műsorokat az Animal Planet adon és nagyon szeretem.Bár szomoru esetek de olyan szivesen dolgoznék itthon ilyen állatrendőrségnél ha lenne vagy pedig menhelyen de az a baj hogy mivel nincs állásom önkéntesként nemtudok menni mivel valamiből meg kell élni.A másik dolog meg hogy általában önerőből és Adk 1%ábol tartják fent magukat.Igy az lenne jo hogyha ezt is lehetne művelni nem pedig mindenhol emelkedne az elvárások szintje hogy ilyen meg olyan végzettség kell hozzá.Minek?Ha valaki ezt szeretné csinálni nem pont az a lényeg benne hogy szeresse?Betanitani meg mindenkit be lehet.Ugyhogy ilyen állatrendőrségen nagyon szivesen dolgoznék ha létrejönne itthon is ilyen.

 

 

 

Gabi (150)

 

Nem teljesen értek egyet.Mondjuk tegyük fel most nekem van egy kutyusom amelyik kislány.Váratlanul vemhes lesz.Ott van megannyi kutyakölyök.Mit csináljak velük?Öljem meg fojtsam vizbe meg hasonlo embertelen dolgok?Arra nem lennék képes.A másik meg hogy menhelyre adnám.Az se egy sokkal jobb megoldás persze tény hogy a kis életük kioltásánál egy fokkal jobb.De akkoris.Mi lehetne ilyenkor a teendő?Most attol függetlenül hogy kaptam vagy valahol "vettem" a kiskutyát (azért raktam ()-be mivel mint állatként gondolok rájuk nem tárgyként).És ugye mindenkinek van egy adott limitje hogy mikor kapja a fizetést.Most mondjuk a két fizetési honap között kapom meg és elmegy minden az egyre magasabb számlákra meg hasonlo meg a kutya kajájára oltására és ne adj Isten nem marad az ivartalanitásra és igy vemhes lesz mert találkozik egy másik kutyával akkor mit tennél?Sajnos csak a menhely az ami szoba jöhető megoldás mert az előbbit amit leirtam mélységesen elitélem.Ugyanakkor persze ott van az a dolog is hogy egy ember nem tud annyi kutyát eltartani mert nem birja pénzzel és idővel de persze akkor se megoldás a kicsik megölése.De ilyen esetben pl Te mit tennél ha már megtörtént a baj?Csupán kérdő jellegű a kérdésem semmi ellenséges érzés nincs benne ha esetleg igy éreznéd bocsi:):)

 

 

 

Zsuzsa (152)

 

Én is ilyen vagyok.A szivem összeszorul mikor ilyen esetről hallok de sajnos a nagyobb pénzbirság se lenne elegendő.Egy fokkal jobb megoldás de szerintem ugyanugy nem a kutyák állatok jogait és fentartásukra menne a pénz ebben a korrupt rendszerű országban.Szerintem azt kéne amelyik elvvel nem értettem egyet anno.Magas pénzbirság ÉS börtön.Ezzel azért nem értettem egyet mert egyszer a tilosban parkoltam és nem elég hogy kaptam egy birságot még fizetnem is kellett.Tehát ugymond kétszer.Mondjuk jo az más mert az ott egy auto egy tárgy de itt élőlényekről van szo akik ugyanugy éreznek.Ugyhogy szerintem ezt kellene bevezetni.Aki állatot kinoz magas pénzbirság az menne a menhelyeknek és börtönt kapna mellette az állatkinzo hogy okuljon.......Igy mindenki jol jár.Az állatmenhelyekre több pénzt lehetne szánni az állatoknak is jobb lenne és az állat(ok) tulaja(i) is megkapná mélto büntetését amivel szerintem az emberek többsége is egyetértene.Vagy pedig még azt is meg lehetne tenni hogy ugyanazokat éljék át az elkövetők amiket elkövettek az állatokkal csak sajnos ez nem menne mert személyiségi jogokra meg hasonlo dolgokra hivatkoznának de az ember ilyenkor amilyen dühöt érez az elkövetőkkel szemben nagyon is jogosnak érzi csak az a baj hogy akkor már mi se lennénk jobbak pedig lehet hogy ez kellene az elkövetőknek.Őket is bezárni egy két hétre a saját hugy és szarjukban tengődve élelem és kaja nélkül.Hogy tudja milyen szenvedést okozott annak az állatnak és érezze át.

Gabiiiiii Creative Commons License 2010.03.05 0 0 155

Pedig az emberke többségét nagyon bántja, ha állatok szenvedését látja."

 

 

mar ahol....Sok helyen videken a a kutya-macska meg mindig fogyoeszkoz,koborolnak,egymas kozott szaporodnak,a Joisten meg nem mondja,melyiknek ki a gazdaja.Ott ez a termeszetes es meg nagyon sok idonek kell eltelnie,hogy ez a felfogas valtozzon.Mashol mar meseltem: apam-anyam falusi gyerek volt es a mai napig nem tudom meggyozni oket,hogy nem helyes a kismacska szaporulatot kitenni az erdoszelre es ivartalanittatni kellene a macskajukat....evek ota koptatom a szam,nem erek vele semmit....De a lanyom mar felelos kutyatarto,az ove most 3 honapos,ha eljon az ideje,az ove is ivartalanitva lesz,mint az enyem,osszeszedi a kutyagumit,stb,stb....Generacioknak kell meg felnonie,hogy valami valtozzon,vagy jo magyar szokas szerint kemenyen buntetni,mert a magyar ember ugy latom masbol nem ert

Előzmény: zsuzsa (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!