Nemrégiben felhívtak az egyik közvéleménykutató intézettől, többek közt politikai témájú kérdések végett. Az utolsó kérdések között szerepelt, hogy "ha lenne egy második szavazatod,kire adnád?" A válaszom igen meglepő lehetett (főleg az elsőszámú pártpreferenciám ismeretében), hallottam is,ahogy a kérdező hangja elaadt egy pillanatra. Ezért aztán a kérdés megragadta a fantáziámat, gondoltam indítok egy hasonló jellegű felmérést itt. Írjátok meg tehát az első két helyen álló pártot abban a sorrendben,ahogyan szavaznátok rájuk...ha vannak továbbiak,esetleg írhattok bővebb listát is (nálam nincsenek). ;)
Nem, a kérdés így nem jó. Én itt nem a pártlistás-egyéni különbségekre, taktikázásokra, személyi és egyéb kérdésekre lennék kíváncsi, hanem szimplán és egyszerűen a pártszimpátia sorrendjére.
Akire az elsőre! Nem így korrekt? A kérdés pedig úgy volna talán jó, hogy: Másra szavaznál-e pártlistán, és más párt jelöltjére egyéniben? A válaszom erre pedig az, hogy ezt többször megtettem, de most más helyzet van.
Én sem vagyok biztos abban, amit írok, de én meg úgy tudom, hogy adóznak, csak kedvezményesen. Viszont máshol is a jelenlegi miénkhez hasonló van, ezért nyert minden befektetőt el Szlovákia 2006-tól.
Csakhogy terád már rég nem kíváncsi itt senki...miért nem hagyod végre tényleg békén ezt a topicot,és húzol el a halál redvájára,ha csak gúnyolódni meg cikiskedni vagy képes...?!
Komolyan mondom,kár,hogy nem lehet egyeseket bizonyos topicocból egyszerűen kitiltani...!
Bár gazdasági-pénzügyi szakember nem vagyok,és nem is nagyon értek a témához,de én úgy tudom,hogy a multik de facto nem is adóznak,azaz adómentességet élveznek. Attól pedig nem kell tartani,hogy azonnal szaladnak majd át máshová,mivel gyors fejszámolást végeznek,és rájönnek,hogy még az új magyar feltételek mellett is jobban járnak itt, mint odaát...ott ugyanis jelenleg sem élveznek kedvezményeket!
Adózni adóznak, csak kedvezményeik vannak. És amíg több értékes munkahelyet biztosít, mint a te céged, addig ezt jogosnak is tartom. Nekem nincs cégem.
Nem ettem én meg a szoclib dumát, Vona szavaiból következtettem erre. Nyilván nem szó szerint el lesznek zavarva, de bizony, ha nagyobb adót vetnek ki rájuk, akkor egy-kettőre átmennek Szlovákiába, vagy Romániába. Nem a hipermarketek (de nem is ezek a dják a sok értékes munkahelyet), de a GE, Bosch sb. igen.
És továbbra is tartom azt, hogy aki több munkahelyet teremt, annak kedvezőbb adófeltételeket kell biztosítani, akár külföldi, akár magyar.
Kedves Traclon! Csak nem gondoltad komolyan, hogy itt tudsz statisztikai mintát venni? :) Ez itt a PoliDili !!!! Ide az emberek röhögni, fröcsögni, vagy hittéríteni járnak. Ennek ellenére további kellemes tudományos kutatást kivánok!
Sajnos ez való igaz...szanaszét lett offolva az egész, és a topic nem tölthette be eredeti rendeltetését,esély se volt rá. Most már le is tettem róla...úgyhogy tényleg hagyjuk. Jobban kellett volna ismernem az emberi, különösen a magyar természetet.
Mi lett volna,ha mindehelyett csak egyszerűen leírod azoknak a pártoknak a nevét, akikre szavaznál,így szépen,mint oly sokan mások:
1. ABC 2. XY
A másik kérdésre válaszolva pedig: de igen, bökte a szemem az is,de azt tudomásul kell venni, hogy a topicnyitás után az első 1-2 hozzászólás úgyis csak az értelmetlen nullázásról fog szólni, ezért nem tettem szóvá...de ha már itt tartunk: igen,az az illető is leírhatta volna a normális válaszát. Most boldogabb vagy...?
én csupán kizártam az egyik jelöltet a listámról. Majd idővel tovább szűkül. Ha neked az a nagy indulatos vádaskodás, hogy én kijelentem, hogy semmi szín alatt sem szavaznék a jobbikra, akkor nagyon sajnállak.
De nézz körül, már az (1)-es hozzászólásban is hasonló kijelentést tettek másik párttal kapcsolatban, milyen érdekes, hogy az meg nem bökte a szemed..
Ez a nagy ellentét a két párt közt csak duma, félrevezetés, mellébeszélés.
Egyrészt a jobb oldalon csak ők vannak... a többi mind ballibsi, így csak egymásra számíthatnak. Másrészt nem fogják a választások előtt azt mondani (egyik sem), hogy hasonlóak az elképzeléseik. Ha nem is kötnek választási együttműködést és a fidesznek nem lenne meg esetleg a 2/3, akkor tuti kötnének egy koalíción kívüli támogatás félét...amikor minden olyan dolgot megszavaznak, ami lényeges. Mint pl. ibolyka kiadatását és jó pár ballibsiét is.
És ami talán még sokkal fontosabb: hogy hány Jobbikpárti a Fidesszel?! Ugyanis a fideszesek azt hiszik,hogy a Jobbik elsősorban tőlük szívja a szavazókat,ezért azokat elsősorban a Jobbik szemétségeiről, vállalhatatlanságáról kell meggyőzni,és akkor majd ők,a Fidesz,mint "B-terv",életbe léphetnek náluk...szerintem vastagon ledöbbennének,ha megtudnák,hogy a Jobbik-szimpatizánsok hány százalékánál NEM ők vannak a második helyen sem...
"Nem meri bevállalni az mszp-t vagy szdsz-t, ezért támad."
Igen,ezt már megszoktuk tőlük, csak azt nem értem, hogy akkor miért érzi mindenáron kötelezőnek megszólalni, és lefikázni a más által nyitott témát...:D
Nekem is van itt olyan topic-cím, vagy téma, ami nem érdekel, vagy nem tetszik, de akkor azt meg sem nyitom, hozzá meg végképp nem szólok!
1. Már írtam az ostoba vádaskodásodra, hogy ez miért NEM ostoba kérdés. Amely véleményemet többen is osztják.
2. Azt végképp nem tudom, honnan a jó égből vetted,hogy "Jobbik propaganda topicot nyitottam"....basszus,áruld már el, hogy a topic leírásában hol találsz Jobbik propagandát...?!