Keresés

Részletes keresés

1x1 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37

Nagy ember volt, Isten nyugosztalja. Ha bármelyik rendszer döntéshozói magukévá tették volna elképzeléseit, Magyarország tényleg megerősödve, emelkedve kerülhetne ki a várható európai összeomlásból. Így az egyik esélyes áldozatai leszünk.

 

És ez nem Kasszandra hibája.

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 36

Nem Orbán Viktor  mondta és nem a Parlamentben hangzott el. A Magyar Narancs című újságban jelent meg egy őt gyalázó cikk, ahol agyalágyulának nevezték és ott írták le ezt a minősíthetetlen mondatot vele kapcsolatban.

 

Fekete Gyula embernek is, magyarnak is kiváló volt volt.  Gyalázták évtizedeken át és ő krisztusi türelemmel tűrte, s csak mondta, mondta a magáét a tisztaság, az emberszeretet a magyarságszeretet, magyarságféltés, életpártiság és az igazságszeretet szavait.

 

R. I. P.

 

Előzmény: Egy nap süt (35)
Egy nap süt Creative Commons License 2010.01.17 0 0 35
"Szarházi SZDSZ-es médianyikhajok élcelődtek rajta, hogy szerinte "fogyik a magyar","Nem akarom védeni az SZDSZ-t de felhívnám szíves figyelmed a "fogyik a magyar, fogyik a magyar" gúnyolódást Orbán Viktor követte el a parlament padsorai között. Saját fülemmel hallottam.


Béke legyen vele!
Előzmény: Mal Voisin (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.17 0 0 34
Nem teljesen értem,ezért fenntartásaim vannak ezekkel :
3. A magzati élet védelmét.
6. Vallás és erkölcsoktatást az elemi-, közép-, és felsőoktatásban.
8. Egységes, kötelező társadalombiztosítást.
11. Új alkotmányt.

A többivel látatlanban egyet tudok érteni.
Nagyjából.
Előzmény: Törölt nick (29)
takacsi Creative Commons License 2010.01.16 0 0 31
Isten Veled Gyula bácsi!
Pató Pali Creative Commons License 2010.01.16 0 0 28

igen, olvastam

 

Előzmény: Törölt nick (14)
RAMBO Creative Commons License 2010.01.16 0 0 27
Isten nyugosztalja!
sensei47 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 25
Én is tiszteltem, becsültem. Nyugodjon békében!
igazad van ! Creative Commons License 2010.01.16 0 0 24
Az orvos halálát olvastam tőle, középiskolában elvállaltam, hogy bemutatom az osztálynak. Szomorú volt a kisregény, arra emlékszem, hasonló lehetett a saját elmúlása is. Nemcsak az internetet vizionálta meg, úgy látszik.
Annyira hallgattak róla, hogy ritkán jutott eszünkbe, így őszintén szólva nem gondoltam, hogy ebben az évezredben is még él.

Nyugodjon békében.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 23
Isten nyugosztalja Őt, és ne hagyja békén azokat, akik nem szívlelték meg jó tanácsait!
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 22
Had osszam meg veletek személyes élményemet!
Az MDF országos gyűlése előtt egy előkészítőt szerveztek! Gyula bácsi volt az elnök!
A sok szájtépés közben fél órás szünetet rendelt el! Mivel nekem ismerősöm nem volt, otthagytam a folyosón vitatkozókat és visszamentem az ülésterembe!
Amikor kb. 25 perc múlva az elnöki asztalhoz ült és ketten voltunk a teremben, így szólt hozzám: Addig nem lesz demokrácia, amíg ilyen fegyelmezetlenek leszünk!
Lám az országon és az MDF-en is beteljesült a jóslata!
horex Creative Commons License 2010.01.16 0 0 21

Isten nyugosztalja!

by  horex

gajdailka Creative Commons License 2010.01.16 0 0 20

Tükröt tartott a magyar társadalom elé anno a Nők Lapjában megjelent  "élünk magunknak" c. vita során.

Ma már csak a beavatottak foglalkoznak ilyesmivel (portfolio cikke):

Tőkepiacok - demográfiai hullámvölgy előtt

2009.10.20 08:00

A fejlett országokban a népes baby boom nemzedék nyugdíjba készül az elkövetkező években. Az asset meltdown (AM) (vagyonzsugorodási) hipotézis szerint tőkepiaci indexek zuhanása várható a fejlett országokban a népes nemzedék nyugdíjba vonulása hatására. A hipotézis érvényessége mellett és ellen felhozható érvek kiemelésén túl a nyugdíjrendszeri hatásokat is érinti Mosolygó Zsuzsának, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezető közgazdászának az írása, melyet alább közlünk. A téma részletesebb bemutatását a Közgazdasági Szemle 2009. októberi számában találhatják olvasóink.....

Az első nagy vihart kavart elemzés - mely a demográfiai tényezők és az aktíva-árak kapcsolatát vizsgálja - a 80-as évek végén Mankiw és Weil (M-W) (1989) nevéhez fűződik.

Maaria Creative Commons License 2010.01.16 0 0 19

 

Tiszteltem, becsültem. Nyugodjon békében!

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 17
Igen, róla írta néhány szemét libsi (meg - hozzáteszem - fideszes) a 90-es évek elején, hogy ő legszívesebben az egész országot egyetlen hatalmas női nemi szervnek szeretné látni, amelyből szüntelenül potyognak ki a gyerekek...
Nyugodjék békében és legalább posztumusz ismerje el az utókor!
Előzmény: Mal Voisin (5)
péterkém Creative Commons License 2010.01.16 0 0 16

Így van!

Ő volt a kádári MO-on az első és egyetlen, aki már akkor (tán a 60-70-es években) nem lankadó erővel figyelmeztetett a magyar népesség fogyására, a "kicsi vagy kocsi" szindróma utóbbi irányába való elfordulására (párhuzamosan MO adósság-spirálba való, egy másik Fekete nevű bankár általi bevitelével).

Hol vannak most azok, akik 40 évig az ő Kasszandra-jóslatán gúnyolódtak?

Na hol, az MDF-SZDSZ nászágyban, ami egyszerre röhejes és tragikus is!

 

Fekete Gyula bá', nyugodjék békében!

Előzmény: Mal Voisin (5)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.01.16 0 0 13
Azt szerettem én is nagyon. Azt hiszem előkeresem, s újra elolvasom.

RIP.
Előzmény: naiv (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 12
RIP
Geyza Creative Commons License 2010.01.16 0 0 10
Tisztelem, mert jót akart, és ember volt, aki sajnos eltávozott közülünk.

Viszont olyan ember, akinek mindig, mindvégig, mindenben igaza volt, azért még nem született...
Előzmény: Mal Voisin (5)
naiv Creative Commons License 2010.01.16 0 0 9
A kék sziget (Szimmaren) sci-fi regényével gyermekkoromban nagyon sok örömet okozott.

A Dorrok, a Vatrongok küzdelmei egy távoli bolygón, a diszperz rádióval, főhősünk kalandjai a fantasztikusan fejlett utópisztikus társadalmi berendezkedésű kis szigetországban - kedveltem nagyon.
De voltak más szellemes, szórakoztató művei is, ugyan ebben a műfajban.
Amellett tiszteltem harcos elkötelezettségét a magyar érdekek mellett.
Béke poraira.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 8
Legyen neki könnyű a föld!
stájsz Creative Commons License 2010.01.16 0 0 7
Istenem... a Kék Sziget.

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya.

Nyugodjon békében!
neofrix baszmacs Creative Commons License 2010.01.16 0 0 6

Azt hiszem, csak a Kék szigetet olvastam tőle. Azért 1959-ben elég jól megjósolta az internetet, nem?


"Hiszen az élet el sem képzelhető itt a vidifon nagyszerű intézménye nélkül! Ez a kitűnő berendezés a szó szoros értelmében olyan, mintha a szimmareni polgár egy bútordarabba beleszoritaná az egész ismert világot, s odaállítaná a szobája sarkába, hogy mindig közel érhesse.
A vidifon kezeléséről röviden csak annyit, hogy számozott gombokkal "tárcsázunk". Felhívom például a felső gombsoron a könyvtári katalógust, azt a csoportot, amelyikre kíváncsi vagyok. A távlátó ernyőjén megjelenik a kívánt névsor, melyet egy tárcsával szükség szerint előre-hátra pörgethetek. Kiválasztom a könyvet, s a vidifon alsó gombsorán lenyomkodom a katalógusról leolvasott számot, megnyomom a készülék fehér gombját, amely a lakásom számát jelzi. Öt-hat perc múlva berregni kezd a csőposta csengője: egy kis fémdobozban megérkezett a könyv.
Arról még bővebben szólok, milyen szerepe van a vidifonnak és a csőpostának az étkezésben. Itt csupán megemlítem a vidifon néhány olyan alkalmazását, amely talán szokatlan külvilági olvasóimnak.
Például a "távolvasás". A Vidifon-könyvtárból el sem kell hozatnom csőpostán a könyvet, mert az ernyőn megjelenik a filmre vett mű címlapja, s az automata kedvem szerint pörgeti a filmet előre-hátra, mintha csak magam lapoznék.
Vidifonon bonyolódik le jórészt az orvosi tanácsadás is. Ehhez tudni kell, hogy a szimmareniek valamennyien hozzáértő, szakképzett orvosok, ha nem is specialisták. Tisztában vannak az egészséges életmód minden követelményével, pontosan ismerik a különféle betegségek, szervi elváltozások, lappangó szervi bajok tüneteit, ügyelnek rá, hogy megelőzzék a bajt, vagy legalábbis idejekorán elkezdjék a gyógyítást, mielőtt a kór elhatalmasodik. (Ámulva hallgatták Áront, amikor egy ízben az otthoni középiskoláról mesélt. Hogy a diákok nyolc évig heti 4-6 órán tanulnak latinul, ismerik Cicero beszédét a műkincsekről, tudják, mettől meddig uralkodott Barbarossa Frigyes vagy Vastag Károly, fejből elsorolják harminc évre visszamenőleg az MTK centercsatárait, de mondjuk a riboflavinról sohasem hallottak még, s egyetlen érettségizett diák sem tudná meghatározni, mi okozza a tüdőgyulladást, mik a tünetei, és hogyan kell gyógyítani.)
A szimmareni iskolában az egészségtan talán a legfontosabb tantárgy. Itt azt tartják, hogy minden egyébnek – az eredményes, kitartó munkának, a tanulásnak, a művelődésnek, a kellemes és jóleső szórakozásoknak – első és legfontosabb feltétele az egészség. Azt mondják: "Furcsa volna, ha megkövetelnénk, hogy ki-ki ismerje a rábízott gépet, de nem tartanánk fontosnak, hogy ismerje, figyelje és tanulmányozza önmagát." így azután a szigeten ritkább a komoly megbetegedés, mint a külvilágban a baleset. Ha betegség tüneteit észleli magán a szimmareni polgár, valamelyik családtag segítségével azonnal elkészíti a vizsgálati leletet, majd vidifonál az ügyeletes specialistának, aki – ha szükségét látja – a vidifonra kapcsolt jelző műszereken ellenőrző vizsgálatot tart, s tanácsokat ad. Ritka az olyan eset, hogy alaposabb vizsgálat végett vagy súlyosbodás miatt kórházi kezelést kell igénybe venni.
A vidifon kapcsolja az elektronikus számológépet, amely percek alatt a legbonyolultabb fizikai és csillagászati számításokat is elvégzi az érdeklődőknek. Akinek közérdekű javaslata vagy egyéb elintéznivalója van, vidifonon keresi az ügyeletes főtanácstagot. Egyszerű vidifonhívással hallgathatom a Föld bármelyik rádióállomásának a műsorát, sőt – amióta a négyszáz szimmareni műholdat fellőtték – a televíziós adásokat is bekapcsolhatja a szimmareni polgár, akár a földteke túlsó oldaláról is.
A vidifon egyesíti magában a helyi újságot, a rádiót és televíziót is. A rádióújságról – a Napjainkról – lesz még szó a következőkben. Ez híreket, leveleket, vitacikkeket, közleményeket és hirdetéseket közöl, szóban, írásban és képben. A televízió viszont délután háromtól este tizenegyig a kultúrház műsorait közvetíti, és a legújabb – hazai vagy külvilági televíziókból átvett – filmeket mutatja be.
Szó volt már róla, hogy a szimmareni távlátó a műholdak segítségével a Föld bármely pontjáról közvetít madártávlati képeket, így láthatott bennünket Hajna, és így láthatom én is innen Budapestet. Nos, ez a távlátó azonos a szoba sarkában álló vidifonkészülékkel.
Mint említettem, a vidifon közel hozza nemcsak a Föld messzi tájait, hanem az egész ismert világot. Ha kedvem támad, bekapcsolom a Csillagda automata távcsövét, s innen, a szobámból figyelhetem a Hold sötét krátereit, a Mars hómezőit vagy akár a több millió fényévnyi távolságból ködlő galaxisokat.
Ennyiből is gondolhatja az olvasó, mi mindenre használható a vidifon, pedig amit idáig elmondtam, még ízelítőnek is kevés. Száz és száz olyan apróság van az életben, amiben itt már nélkülözhetetlen segítőtársunk a vidifon. Így bonyolódnak le az értekezletek, sőt: akár népgyűlést is tarthatunk a vidifon mellett. Ha a kutatót valamilyen fogas kérdés megakasztja a munkájában, felhívja az illető tudományos szakosztály ügyeletesét, s azzal vitatja meg problémáját. Ha mondjuk munka után, szellemi frissítőül meg akarom nézni Gorkij Éjjeli menedékhelyét a moszkvai Nagy Színház előadásában vagy Chaplin Diktátor című filmjét, vagy meg akarom hallgatni Beethoven VII. szimfóniáját: ott a vidifon. A művészeti és zenei Archívumból pillanatok alatt előkerül a kívánt darab. A külvilági rádiók legjobb műsorszámait és a televíziós adóállomások legjobb közvetítéseit ugyanis azonnal hangszalagra és filmre másolják, s így napról napra gyarapszik az Archívum.
(Idáig jutottam visszaemlékezéseimben legutóbb, s egyelőre nem is akartam többet mondani a vidifonról. Most, amikor az íróasztalhoz ülök, mégsem állhatom meg, hogy néhány mondattal meg ne toldjam az eddigieket. Tudniillik a ma reggeli csőpostával kaptam a Vidifonkönyv legújabb pótlását, amely sok egyéb érdekesség között, hírt ad az olvasógép bekapcsolásáról is. Természetesen rögtön kipróbáltam az olvasógépet. Kicsit torz, de jól érthető hangon olvassa fel a nyomtatott szöveget. Jó érzés ismerkedni az emberi elme új, nagyszerű alkotásaival; igazán mondhatom, kellemes érzés!)"
Mal Voisin Creative Commons License 2010.01.16 0 0 5
Isten nyugosztalja. Ilyen ember már nem lesz. A hatvanas évek végétől írta, mondta: tragikus Magyarország demográfiai helyzete. Ő találta ki a gyest és a gyedet. Szarházi SZDSZ-es médianyikhajok élcelődtek rajta, hogy szerinte "fogyik a magyar", meg nevezték Agyalágyulának. Ma már az ország eszesebbik fele tudja, a butábbik meg a saját kárán fog rájönni, hogy mindvégig és mindenben igaza volt. Szobrot érdemelne.
Geyza Creative Commons License 2010.01.16 0 0 4
R.I.P.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 3
Halottról JÓL vagy semmit!
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.01.16 0 0 1
Nyugodjék békében. Remélem, Szimmarenben temetik el.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.16 0 0 topiknyitó
Fontos példa Ő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!