Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Mert ezekre is igaz a legkönnyebben elérhatő tápanyagot hasznosítja ! Nálam is ez van mindig ! Csak megfogni se tudom őket ! Ahol a padláson járok ott kiírtom mindet ha csak tehetem !
Igen ad vagy vesz , de a tisztasag ami fontos . De azért az izekre is adni kell s ami hozzátasz inkább azt valasztom . De egyebként nálam is max 7-8 évig szolgál 1 hordó ( ami tögyből van ) . Mint írtam volt akác és gyümölcsfából is hordóm , de azok 2-3 éves korukban el is mentek . Én úgy ereztem nem tettek a borhoz semmit .
Én meg anyavál rakattam a kert olyan részere itatót ahová nem kell menni . Az itatóba meg egy kis gyümöcs maradvánt ( dinnye , alma , körte ,barack stb ) s már egész jól átszoktak oda . Igaz az almafán a termést szinte felkajálták addigra .
Mivel nem vagyok pálinkás így nem is tudom megerősíteni amit írtál . Én csak amit tudok , és hallottam a hordókról az véstem le ide . De persze ez megint csak az én magán véleményem s tapasztalatom is kicsit .
"a darázs hasznos lenne" Ha kikelés előtt megpusztulna. Mert a felnőtt darazsak már jelentős károkat okoznak a gyümölcsökön. Percekkel ezelőtt fotóztam , hasznosak lehetnek ???
Eperfa hordóban kell a pálinkát érleleni 1 évig és a konyak elbújhat mellette ,de a wisky is ! Gyönyorű barna színt ad neki és nagyon finommá érik benne .
Amúgy a darázs hasznos lenne és légy torral eteti a bábjait ,csak egy baja van agresszív ! Éntőlem el lehetnének csak megcsipked rendszeresen ! Ebben az évben már legalább 6 csípésem volt tőlük ezért tűzzel vasal írtom őket !
Csakhogy az iróasztalom pont a nyitott ablakban lenne és ömlene rám a 15 fokos levegő ,befagy a valagam ! vagy téli kabátot kell vegyek ! Nyitott ablakkal aludtunk és arra ébredtem 3 körül hogy vacogok ,úúú megláttam hogy az ablak sarkig nyitva van ,egyből becsuktam !