Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az maj kiderűl az első harapás után . Biz ha tudnék mozogni akkor nekem csak Turára kellene menni dinyét hozni . Ott van egy távoli rokon ( de sokat járunk össze ) ki termeszti . Onnan szoktunk hozni mindig ő tudja 95% ban melyik a mezédes . Hozni szoktuk egy csomagtartónyit s egy hálóban a kútban várták a sorsukat .
Monjuk nekem össz visz szinte csak is a fórumhoz és a jófogáshoz ( ez utóbit nem is igen használom mostandág ) kell a jelszó . Mivel én más semmit nem használok . Az emailomnak meg amikor vettem az első okos telefont ott kellett alkotni valamit , no azt meg már rég el is felejtettem . Kormányablak meg ehhez hasonló oldalaim sincsenek , sem meszinger sem facebook . Szóval eddig eme két oldal jól működik ,akkor meg nekem is jó ez így .
No persze anyának s a lányomnak van olan jelszavai ( ebben egy banki program készítő segít nekik , lányom keresztapja ) amit bizony még majd ,hogy be sem tudok pötyögni a leírt cetlíről sem .
Az egybeirt szavak,még nem hinném,hogy egy feltörő programnak gondot jelentenének.....
Az eset weblap vélhetően a Nod32 virusvédelemhez is köthető,de az ESET az nem virusirtó.
Szerintem az a jelszó,amiben nincs a ritkán használt karakterek közül egy sem,nem erős jelszó.
Szerintem az a jelszó karakter lehetne erős,amit legaláb 5 billentyű egy időben való lenyomásával,magunk alkotnánk. Persze ilyen funkció nem létezik.
Azért irtam lejjeb,hogy a jelszógenerátor jelszava is feltörhető,hisz a feltörő programban,minden bizonnyal minden karakter ott van,csak elképzelhető,hogy azért nehezebb ezeket feltörni,mert a java karaktert elérni két billentyűvel lehetséges.....
Igazad lehet,egy imformatikus néhány kattintással feltör bármilyen jelszót,nem is értem,hogy miért is kell......!?
A nem imformatikus kukkolóknak viszont biztos,hogy nehezeb dió egy mindenféle karakterekből álló generált jelszó feltörése,mint egy kutyanév,vagy születési dátum feltörése.....
Merem ajánlani ezt a generátort. Már a 15karakter is erősnek számit. Én töb hejre is ezt használom,már eljutottam a 50feletti karakterig. Idővel minden bizonnyal,hogy ezt is feltörik,de a lecke legaláb feladatik a hekkereknek......Nem vagyok én fontos ember,de mégis azt éreztem,hogy cirkuszolnak velem. Megterhelik valahogy a gépem,vagy az ip cimem,nem tudni,egy biztos,a gépem belassul egyszerű jelszavaktól.....
50karaktert átmásolok a szövegszerkesztőbe,majd a fájlt átmásolom a pendrajvra. Igy másolás móddal precizen illeszthető a jelszó helyekre.Biztonságként kinyomtatom,ha netán az adathordozó meghalna.......
Én már évekóta így vagyok ! Ma is reggel 8-ra lekaszáltam a másik kertet és délután 4 -ig szinte csak aludtam,olyan szinten lemerültem ! De bekaptam egy Advil ultrát is és vágtam valamennyi fát is ! Elhordás holnap lesz .
Próbált e itt az idexben jelszót módositani valaki? Hol keressem?
Néha marhán belassul a gépem,gondoltam más is itt van a profilomban. Sajnos nem újkeletű a kiváncsi emberi faj,vagyis van aki azt élvezi,ha internet betyár......
Persze ,hogy nem azt gondolják ők sem . Csak ugyi ,hogy eddig ment minden a tervek szerint . De most 2 éve megállt az élet is szinte . A lakás prójekt ( amit akartam ezen a házon csinálni az megbukott ,sajnos a mesterekre nincs pénz ) ,s ezért most inkább valami mást kell nézni . Én már költöztem az életbe eleget , anyának ez lessz az első . Bizony a Vác közelsége viszont a csend elég jól megszoktam én is .
Tegyük hozzá ,hogy azért neked van majd 10 év előnyöd ,s az bizony sok nagyon .
De különben meg a tervek miatt kellett menni , nem azért mert ezt olyan jól esett számomra . A muszály nagy úr , én így tudtam megteremteni azt ,hogy pénz álljon a házhoz s abból tudjuk fedezni ami kell ( no jó azért szerettem is csinálni ) .
Igen azért már 60 + után biztos egyre nehezebb mint 40+ an . De ebben a melegben szerintem nem sok embernek van kedve bármit is csinálni .
De kaptam én már sok aprób figyelmeztetést az élettől ,hogy bizony azt az életmódót abba kell hagyni . A csaladomtól is kaptam ezért hideget bőven . Aztán a bölcsis lányok is mondták már sokat : Hagyd abba kaptál már apró jeleket , s nehogy nagyobb bajod legyen . Móni ( szöszi vékony csajsz a képen ) ő aztmondta egyszer egy karácsonyi bulin ( ahol én kicsi meg is aludtam ) , ő haza visz hozzá s ágyba rak legalább 2 napra had aludjak nyugodtan . Majd ő engem kiszolgál mindenben ( ja + szolgáltatások is lettek volna ahogy pedálozott . No és még a fülem is kifehéredett volna (;- .
Aztan ugy megtörtént a baleset , persze mindenki ( rokonság , barátok ,ismerősök ,s természetessen a bölcsis csajok is ) ott segítettek ahol tudtak . De bizony sok-sok embertől megkaptam , ezt a balesetet nem véletlen kaptam . Masként téged nem lehetett megállítani .
Igen azt elhiszem ,hogy neked sincs már a napi 8-10 óra után bármit is csinálni a te korodban ( bocsi nem akarlak öregíteni ) . Valószínű én sem lettem volna 60+ an annyira aktív mint régen voltam .
Ép eszű embör nem gondolhatja azt, hogy szánt szándékkal, direk fűrészölöd ki magad, hogy kihúzhasd magad a munkák alól. Már csak azért sem, mert tudjuk hogy mennyit hajtottál, melóztál a bölcsis munkák után, mellett is !
Nem szeretök sönkit szömbe dicsérni, de soxor örültem volna annak, ha én is annyi mindönt el bírtam volna végezni pluszban, mint amiket te csináltál. Igaz hogy ezelőtt 15-20 évvel még én is jobban bírtam a melót, több térön is, de az akkor volt és akkor sem voltam magammal +elégödve ...
Mostanság mög végig hajtom a napot, még ha hosszabb is kicsit mint a normális, de utána szinte már nem sok mindönt tudok elvégezni, mert nincs ambícióm, erőm és lelkierőm a mögmozdulashoz sem. Az esti jószág ötetést még elvégzöm mint a robot, de hogy elinduljak kaszálni a nagyobb melegök idején, az már nem mögy. 🤔☹️
Talán , no meg ha lessz karacsonyom . Lassan az itthoniak is kezdik unni ,hogy midig mire tenni lehetne valamit én leamortizáltatom magam . Végül is igazuk van 25 áprils elején a baleset ( akkor jött volna a kertezés ,a fa vágás stb ) aztan most azért egy kicsit tudtam segíteni de mire megint tenni kellene valamit én addigra megint csak szobába bújok .
A 2,5 lóerős gép az jó ha lead 2 lóvat . Persze nem lenne gyorsabb , de biztos szebben égne el benne az a benzin s talán hatékonyabb lenne a lóerő veszteség . S úgy a 2,5 paci lehet lenne 2,2 is .