Szombaton hajnali 02.15 és 04:00 között a X., XVIII. és XIX. kerület számos részére kiterjedő áramszünet vonat volt, a mi házunkban a liftből menteni is kellett. Erről az ELMÜ nem adott ki közleményt, a weben és a sajtóban sincs hír róla. Az ELMÜ telefonos ügyfélszolgálat 25 perc hangmenü-zene után (!) bejött és elismerte, hogy átfogó rendszerhibájuk volt.
Emlékszem, még kislánykoromban karácsonykor egy pillanatra elsötétült a karácsonyfa. Nem is vette észre mindenki, olyan rövid volt. De azért egy pillanatra mégis csak elsötétült a fa. Mondta is apukám, hogy ez a piszok Kádár így akar kikúrni a néppel. Horthy alatt ilyen elő sem fordulhatót volna, mert a kegyelmes úr szerette a népet, nem úgy mint ezek a vérszívó kommunisták. Fel ment panaszra a pártközpontba, ahol Marosán elvtárs fogadta. Apám elpanaszolta neki az esetet, s hogy a dolgozó néppel nem lenne szabad ezt megtenni, s pont karácsonykor. Marosán elvtárs megnyugtatta, hogy nem fog többet előfordulni, hogy fenyőünnepen kimaradjon az áram. Még ajándékot is kapott tőle, egy szép lila monoklit. Azóta nem láttuk. Éljen a párt és Kádár elvtárs!
Mega áramszünet. Aha. Heves városban ha jól emlékszem 2007-ben egy pénteki napon kora este közlekedési baleset (oszlopdőlés) miatt áram nélkül maradt kb. 4-5 trafókörzet. Vasárnap délre méltóztatott az émász helyreállítani. Akkor ez mi volt, giga-mega-peta áramszünet? Egyébként szintén Hevesen kb. 1 évvel később szintén autóbaleset miatti oszlopdöntés következtében az egész város elsötétült kb. 4-5 órára. Akkor az csak egy sima giga-mega áramszünet volt? Akkor erről a mega áramszünetről ennyit.
"Szombaton hajnali 02.15 és 04:00 között a X., XVIII. és XIX. kerület számos részére kiterjedő áramszünet vonat volt"
tényleg törölhető ez a topic....semmi különös nincs ebben az áramszünetben....02.15 és 4.00 között okozza az áramszünet a lakosságnak a legkisebb problemát...ők sem jókedvükben kapcsolnak le...no és az engedélyek is megvoltak...
mega áramszünet...röhej...szelentés egy ovis bilijében....
Nekem nem lenne nagy kihivás elküldeni mobilról egy mailt, de azért az átlagembernek be sincs állitva a mobilján az emailküldés, a többség azt se tudja, hogy lehet egyáltalán mobilról emilezni, hiába tudja minden 10 évnél fiatalabb készülék.
Dekkolj egy újszülöttel egy fűtetlen lakásban... Igaz két óre nem sok, volt már részünk egy 5 órásban is régen. Belülről voltak deresek az ablakok.
Kéne valami höszigetelést csinálni, mert ha 5 óra alatt fagyhalálig kihül az egyébként felfűtött laksás/ház, ott kb annyi a höszigetelés mint egy hajléktalan papírdobozában.
Nem .Szokásához képest hülye és idióta volt... Egyébként nem reklamáltam volna, ha nem küld egy vasat sem. De vissza sem adom..:)
Egy EON-os példa a pénzügyük balfaszságára.
Kiküldi a társasháznak az elszámoló számlát, fél év késéssel. Kijön, hogy visszajár 2,5 millió Ft.(!!) (Jogosan.) Ezt feladja POSTÁN, piros csekken!!!
Rá 3 napra küld egy másik számlát, amin 2,1 millió Ft fogyasztást számláz ki. Ez is jogos, egy későbbi időszakra. Ír mellé egy levelet, hogy UTALJUK ÁT!.
És teleírhatnám az Index összes winchesterét, hogy mennyit balfaszkodnak össsze-visssza. Én már vertem ki belőlük 1500 Ft késedelmi kamatot is, mert csesztek megcsinálni az elszámolásomat.. :))
Az új csel,ha nem használunk iőari áramot a meglévő órára,akkor a nappali órák cseréjekor hajlamosak lennének az iparit is kikötni,aminek visszakötése több százezer ft lenne,-űgyhogy legyetek résen,netán csináljatok valami ipari fogyasztást hagy tekerjen kicsit az az óra is..-))
-)Biztos a sok soros kapcsolású karácsonyfaégő csapta ki náluk a vekkert..-),nem mellesleg nekem is gyomoridegem lesz rögtön ha ezekkel a szolgáltatókkal(is)kell hadakozni,ezek is mindent el tudnak képzelni a fogyasztoról csak a tisztességet nem..bizonyára magukból indulnak ki
Sok éve egy vidéki tiszaparti falucskában hétvégére,amikor lejött a nép "üdülni",rendszresen leblokkolt az áram a faluban,én ezt onnan vettem észre,hogy elkezdtek folyni a jégkrémek-1szezon alatt 2multi(grátisz)hütőt tettünk gallyra a jégkrémforgalmazóét,azt mondták ilyen nem volt még a praxisukba..,de olyan se,hogy a hütőjük alatt a viz,a faluban meg a beépítések/felfejlesztések voltak az urak,na meg az őstermelők..-)
Ja,a jégkrémeket közbe ledermesztettem az egyszem megmaradt szaratov mélyhütőjébe,literes dzsuzos dobozokba csoportosítva,nagyon édik(és eladhatóak!) voltak ebben a kiszerelésben is!-))
("Én is kaptam egyébként egy olyan villanyórámra, ahol 10 éve nem fogyott egy KWh-a sem... (Nem használt hegyi hajlék után... :))) )"
Most akkor korrekt volt az EON - miután fizetni kellett - v nem? Elkezdett arra hivatkozni, hogy ezen a mérő az elmúlt évben nem is volt fogyasztás, v nem? )
Tényleg olyan volt, 26-án reggel vagy 20 kísérletet tettek a fölkapcsolásra, az egyik tartott is vagy 3 percig, na, mondom, most már bekapcsolom a PC-t ( naná, hogy dolgom volt), mire fölállt volna a cucc, nagyhalál.
Ráadásul én voltam az első bejelentő ( úgy 3/4 6-körül purcant ki), és úgy faggattak, mint egy rablógyilkost az FBI...:}}}
"De az azonnali bejelentésnek objektív akadályai vannak."
Mik azok az objektív akadályok? Nincs áram, ott a telefon, vagy esetleg egy szünetmentessel egy fax v e-mail. Ok nem veszik fel a telefont, a polgi panaszkodjon, hogy nem veszik fel, illetve kérjen hasonló esetekre egy másik számot (amit felvesznek), illetve utólagos kártérítési lehetőséget. Mit kell neki még csinálni ezen kívül, ami miatt ilyen dolgokra (a köz érdekében!) nincs ideje. 3200 v mennyi önkori van, gondolom lenne idejük erre is.
Az EON-nál sem hülyék, gondolom pontosan látják mekkora a fogyasztáskiesés és hol történik ez, civil kezdeményessel, összefogva normális stílusban meg próbálni rá nyomást gyakorolni.
Igen, a polgármester vagy a szomszéd faluban dolgozó jegyző el tud járni. De az azonnali bejelentésnek objektív akadályai vannak.
Az EON egyébként peren kívül fizetett. Kiesett naponként minden fogyasztási hely után 20 000 Ft-ot. Én is kaptam egyébként egy olyan villanyórámra, ahol 10 éve nem fogyott egy KWh-a sem... (Nem használt hegyi hajlék után... :))) )