Keresés

Részletes keresés

3,60-as kenyér Creative Commons License 2012.02.10 0 0 5396

Polgárháborúra készül az USA

 

http://losangeles.cbslocal.com/2012/02/08/lapd-pioneers-high-tech-crime-fighting-war-room/

 

Nemrég a hardver kapott egy kis ráncfelvarrást:

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 5392

Nem esik darabjaira! Pedig nagyon aggódom az alkotmányosságért. Jobban figyelhetnének:-)))))))))

 

 

 

Alkotmányellenes volt a melegházasság betiltása Kaliforniában 2012.02.08. 15:23 - hancu

Érdekes csavart adhat az elnökválasztási kampánynak, hogy a San Franciscó-i bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította azt a 2008-as népszavazást, ami betiltotta Kaliforniában a melegházasságot. Melegjogi aktivisták óriási ünnepségeket rendeztek a nyugati part nagyvárosaiban, miután Stephen Rinhard bíró ismertette a döntést: a Proposition 8 néven elhíresült szavazás egyetlen eredménye a melegek jogainak megcsonkítása volt, társadalmi haszna pedig gyakorlatilag semmi. Jellemző módon egyébként az ítéletet meghozó három bíró közül Reinhardt (Jimmy Carter kinevezettje) és Michael Daly Hawkins (Bill Clinton nevezte ki) támogatta, míg az egyetlen republikánus hátterű, N. Randy Smith (George W. Bush kinevezettje) ellenezte az ítéletet, így alakult ki a 2:1-es szavazatarány.

Az ügy innen a legfelsőbb bíróság elé kerülhet, és ha ott is megerősítik, hogy az ilyesfajta tiltás alkotmányellenes, az az összes amerikai államban felülírja a házasságról szóló törvényeket és definíciókat. Jelenleg 28 állam tiltja, 12 pedig korlátozza a melegek házassághoz való jogát Amerikában.

  Ünneplő tüntetők a Los Angeles-i városházán.Fotó: Kevork Djansezian A mormon hadjárat

Az ítélet nem csak azért tematizálhatja az elnökjelöltek kampányait, mert a téma tipikus ütközőpont az általában támogató liberálisok, és ellenző konzervatívok között, vagy mert a legfelsőbb bírósági vita éppen kora őszre érheti el a csúcspontját, amikor az elnökválasztási kampányok a célegyenesbe fordulnak. Az ügy különös pikantériáját a republikánus elnökjelölt-jelölt Mitt Romney mormon vallása adja, a kaliforniai melegházasság intézményét ugyanis 2008-ban gyakorlatilag a mormon egyház rombolta le.

Kaliforniában az első melegházasságot 2004-ben San Francisco polgármestere, Gavin Newsom engedélyezte, arra hivatkozva, hogy az alkotmány szerint minden kisebbségi csoport tagját a többséggel egyenlő jogi védelem illeti meg. Az ügy komoly viharokat kavart, bíróságról bíróságra, kormányzóról kormányzóra járt, míg 2008-ban kiírták a Proposition 8 jelű népszavazást. A szavazás az elnökválasztások kivételével a legnagyobb kampányokat megmozgató esemény lett az amerikai történelemben, a betiltást ellenzők 40, a támogatók 43 millió dollárt költöttek mozgósításra a hivatalos adatok szerint. Szakértők egyébként sokat kritizálták a szavazás kérdésfeltevését, ahol az igen válasz jelentette a betiltást, a nem pedig az engedélyezés fenntartását.

  Boldog párok a San Fransisco-i feljebbviteli bíróság épülete előtt az ítélet kihirdetése utánFotó: Justin Sullivan

A betiltást követelők között a legismertebb politikusok a 2008-ban Obamától később vereséget szenvedő John McCain, és a mostani kampányban esélyesként számon tartott Newt Gingrich voltak, a háttérben azonban a legnagyobb erőket a mormon egyház mozgatta meg. A mormonoknak ugyan Kaliforniában nincs számottevő jelenlétük, Utahból indítottak valóságos keresztes háborút a melegházasság betiltására. Az egyház tagjai több tízmillió dollárt adakoztak a kampány javára, és becslések szerint az utcákat járó, az emberek meggyőzésén igyekvő aktivisták 80-90 százaléka mormon volt. A szavazás végül nagyon szoros eredménnyel, néhány százalékos különbséggel a betiltás mellett dőlt el. Ezt támadták meg jogvédők 2009-ben, azzal érvelve, hogy már maga a kérdés feltétele is alkotmányellenes volt, és ennek adott helyt most a bíróság.

Nagyon ellene, kicsit ellene, kicsit mellette

Az amerikai legfelsőbb bíróságon a végső ítéletre (ami az összes szövetségi államra vonatkozóan meghatározhatja a melegházassághoz való hozzáállás alapjait) ugyan még hónapokat, vagy akár éveket is várni kell, de a téma biztosan rányomja majd a bélyegét a következő hónapokra, amikor először az derül ki, ki lesz Obama kihívója, majd az elnök személye a következő négy évre.

A négy versenyben levő republikánus jelölt álláspontja a melegházasság témájában egyértelmű. Romney mormonként vallásos buzgalommal küzd ellene, és bűnnek tartja, Gingrich már négy éve is a betiltást követelők egyik vezéralakja volt, Santorum pedig olyan szinten homofób, hogy 2003-ban személyes háborúba keveredett a meleg közösséggel, aminek vicces google-bombázásos eredményén azóta röhög a fél internet. Ron Paul a legenyhébb a négyek közül, de ő is egyértelművé szokta tenni, hogy számára a házasság definíciójához egy férfi és egy nő tartozik. Obama nagyon óvatosan nyilatkozik a témában, a 2008-as kampányban egy interjúban azt mondta, ugyan személyesen nem szimpatizál a melegházasság intézményével, meggyőződése hogy minden amerikainak egyenlő jogok járnak. Mostanában egyre inkább a mondat második felére helyezi a hangsúlyt, amikor előkerül a téma.

tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2012.02.08 0 0 5391

Hááát....

 

Attól függ kinek a számait nézzük.

A FED tovább nyomtatja a dollárköbmétereket, az IMF meg összeuzsorázza a többit.

Azt el kell ismerni, az EU elvesztette ezt a menetet az USA-val szemben.

De ahogy kinéz ez az EU tényleg jobb ha dugába dől, mint az USA-ba szivattyúzza a pénzt.

 

 

Előzmény: denes (5390)
T.Howard Creative Commons License 2011.11.08 0 0 5387

De nem mind1 hogy ki kezdeményezi a beszélgetést...

Előzmény: bucbuc (5386)
bucbuc Creative Commons License 2011.11.08 0 0 5386

Nyugi, sárközinek is minden nap beszélnie kell vele. :)

Előzmény: Lehettem volna valaki más (5385)
Lehettem volna valaki más Creative Commons License 2011.11.08 0 0 5385

Hmmmm....

 

Most, hogy kiderült, Obama minden nap kell hogy beszéljen főnökével Netanjahuval, akinek szavahihetőségét egy másik nagy politikus vonta kétségbe, már semmin se lehet csodálkozni

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 5384

ebben az allapotodban erre  vagy csak kepes . your market loss  is huge

Előzmény: denes (5383)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.08 0 0 5382

igen , yes , ja , da , igen igen

nagyanyo05 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 5381

DE!

Yoshi Creative Commons License 2010.06.15 0 0 5374
- az, hogy elavult vagy sem, megérzés alapján azt mondanám, hogy kicsit indifferens, lévén az alkalmazás módszerei voltak .... hát, nem a megszokott minőségűek
erősen tartok tőle, hogy teszem azt merkava 4 többek között azért sem került veszteséglistára, mert a jobb kiképzésű (adott esetben nagyságrendekkel jobb) egységeket, a jobb csapatokat látták el vele (mert amikor a beásott rengeteg robbanóanyagra ráfutatták a páncélost, ott meszeltek volna a négyesnek is)

- de nem ám! hogy közvetlenül mennyi vett részt a harcokban, azt se


- ezért mondom, hogy Tal forog a sírjában! tény és való ,hogy gázából én sem tudok hkveszteségről ,de azt teljesen más leosztás is volt! az biztos, hogy akkora pofon volt az előző, hogy abból tanulni kellett!
Előzmény: Gavriel (5353)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.15 0 0 5373
ez így, ebben a formában nem egészen igaz

alapvetően egy második vh-s értelmezés, az egyszerűbb megoldás választása - mert az tény és való, hogy városias vagy hegyes vidéken teljesen más hozzáállás szükségeltetik
(teszem hozzá, volt rá példa már ott is elég csak Aachenre gondolni, sőt, Párizsban is egész komoly tankcsaták voltak, Berlinről vagy Budapestről nem is beszélve, de hegyvidéken is voltak páncélosok felhasználva, mondjuk a görög hadjárat vagy burma pl)

két dolgot kell igazásg szerint figyelembe venni:
- gyakorlatialg mind európában (elsődleges hadszíntér a hidegháború alatt), mind az egész világon elkerülhetetlen a városi (és hegyvidéki) harc
- a városi (és hegyvidéki) harc nem csak a páncélosoknak kemény, hanem a gyalogságnak is (ebből kifolyólag az a felfogás, hogy akkor inkább nem megyünk be páncélossal, kicsit a könnyebb út keresése)

mint fentebb is írják, a harc kifejezetten összfegyvernemi - városi környezetben az amerikai tankok kifejezetten jól szerepeltek emlékeim szerint pl Hue ostrománál (vagy akár mondhatnám legutolsó iraki hadjáratot Bagdad utcáin) a gyalogsággal, tüzérséggel, légierővel együttműködve
(vagy a másik példa, bár ZI ide ne tévedjen, grúzia, ahol a grúz páncélosok az oroszok (főleg légierő) bejöveteléig kifejezeten jól szerepeltek, igaz, utána rögtön vége is volt mindennek)


summa summárum: óhatatlanul lesznek páncélosveszteségek - mondom, a épített környezet önmagában garantálja ezt a gyalogságnak is - de egyáltalán nincsenek eleve halálraítélve a harckocsik városi környezetben
Előzmény: Zottjoghurt (5351)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5370

De épp te emlitetted a célt. Ha igaz ügyért megy a harc, akkor nem lehet vesziteni,  feltéve, ha van elég rpg-d és más egyéb cumód. Nem a várost kell lerombolni, hanem csak az ellent. Már 56-ban felfedezhettük volna városi gerillaharcot, amire a muszkák nem voltak felkészülve.

Szerinted az afgánok és a jenkik közül melyik demoralizáltabb? Na ugye.

Már az is csoda, hogy fegyverek nélkül eddig kihúztuk.

Az usa lelkén száradunk örökre, amiért nem segitettek akkor.

Előzmény: Törölt nick (5369)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5368

baja nincsen, mint az, hogy akik kitalálták azzal akarnak mindent megoldani.

 

Valszeg, mert nincs más. Nem tudok elképzelni olyan konfliktust, ahol ne akarnának tankot használni. Ez már igy van, mióta kitalálták. Már 56-ot is ezzel verték le. Most képzeld el, ha a jenkik küldtek volna párezer rpg-t. Most más világ lenne az biztos. Dehát, nekünk nem jár ingyenmuníció....

Előzmény: Törölt nick (5366)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5365
A T-90-est láttam videón, ez valszeg a T-95-ös lesz. A reaktiv páncélnak a dual fejes RPG az ellensége, ha jól sejtem, a teknőctoronynak meg a magaslat. A pusztában robogó tankot felesleges támadni.
Előzmény: Törölt nick (5364)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5362
Merre van ez a teknőctank? Mert van a ruszkiknál egy csomó..
Előzmény: Törölt nick (5360)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5361

Értelek én.. de az RPG-sek is támadhatnak rajban. Akkor merre fordul először? Épp azt mondom, ha nincs pénze egy országnak ilyen pörgő-forgó tankokra, akkor a legolcsóbb megoldás az ilyen RPG-k gyártása orrvérzésig, és az RPG-s taktika begyakorlása.

Kétféle tank létezik: amit már kilőttek, és amit ezután fognak kilőni. Mit gondolsz, miért nem merték bevetni a 4-es Merkavákat? Akkora GDP-je Izraelnek sincs, hogy röptében pótolja őket.

Előzmény: Törölt nick (5360)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5359
Mesterlövész fedezettel meg a tankosok sülnek meg. Legjobban akkor járnának, ha saját maguk robbantanák fel a tankot, aztán hazamennének.
Előzmény: Gavriel (5352)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5351

Szerintem a tank csak nyílt terepen van otthon, ha bemennek vele a hegyek-völgyek és a házak közé, csak idő kérdése, mikor lövik ki. Igy voltak a ruszkik is Afganisztánban. Akinek nincs pénze drága tankokra, gyártson olcsó RPG-t tizezer számra. A győzelem biztos.

Előzmény: Törölt nick (5349)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5346
Max. egy utolsó kenetet. Nagyvadakra több RPG-vel mennek. Sok lúd Merkavát győz. Mondjuk nem tudom mit érezhetett az a Merkava-2 személyzet, akit a Merkava-4-esek helyett küldtek a biztos halálba. Protekciós állás lehet Merkava4 kezelőnek lenni.
Előzmény: Törölt nick (5345)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5345

amitől harcképtelenné vált a páncélos, de meg lógó orral kérhetsz műszaki mentést



És egy tiszta alsóneműt...
Előzmény: Yoshi (5344)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5344
őőő, ebben a tekintetben nem működik az 1+1=2

a reaktív páncélzat eltérítheti igen jó eséllyel a kumulatív sugarat (ex has: 80%), a tandem robbanófej beindíthatja idő előtt a reaktív téglát (ex has: 80%)
neked meg lehet peched vagy szerencséd

b verzió: egybe marad a páncélos, te is örülsz, mint hal a szatyorban, de kapott egy olyan sérülést (mondjuk az optika, esetleg a futómű) amitől harcképtelenné vált a páncélos, de meg lógó orral kérhetsz műszaki mentést
Előzmény: Törölt nick (5343)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5343

Az orosz páncéltörő gránátok sikeréhez az is hozzájárult, hogy a harckocsik egy részén, főleg a hadművelet első időszakában, parancsnoki hibák miatt, a robbanó reaktív páncélzatot nem alkalmazták.


http://www.youtube.com/watch?v=9-6UWGPfwJs

A fenti videó szerint a Kornet rendelkezik reaktívpáncél lerobbantó segédtöltettel.
Előzmény: Gavriel (5328)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5342
melyik hatalmas, sík bevetetlen területeket? a nyugat-kínában található sivatagokat?
Előzmény: Törölt nick (5339)
Yoshi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 5341
ech, Gavriel, könnyűfegyverzetű erők ellen 30 napon belül 10% veszteség, ezen belül 5% totális - ezt azért nem tenném ki az ablakba, végtére is nem a kurszki csata volt ez...

ráadásul elég ijesztő az 50% os átütés, közel 50% megsemmisülés, és a 80% körüli komolyabb sérülés (gondolom, tábori körülmények között javítható maradt, de harcképtelenné vált)

modnjuk, jó lenen tudni, hogy hány indításból/támadásból érték el az 50 találatot, de ha 200 alatt van a szám, akkor azért én megaggódnám magam... most csak csapdáztak az arabok, mi van, ha jön a PAKfront?


az, amit írsz, hogy parancsnoki hibák, megint csak rémisztő a maga módján, mondom, Tal forog a sírjában
Előzmény: Gavriel (5328)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 5339
A több pénzből először is többet és pláne jobbat, jelentős veszteséggel állati eredetű fehérjévé feldolgozott gabonákat fognak enni az unalmas rizs mellé, tehát várható a kínai mezőgazdasági termelés felfutása, igazad van, vége lesz annak, hogy hatalmas sík területeket bevetetlenül hagynak, mert senkinek nem kell a kaja náluk.
Előzmény: Törölt nick (5338)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.13 0 0 5338
----------------------------------------------------------------
Kínában megemelték a minimálbér összegét.
----------------------------------------------------------------

Ez az első lépés abba az irányba hogy a belső piacot tegyék meg a fő bevételi forrásnak.

Az USA lassan már a kinai kölcsönökből sem képes a fogyasztást finanszírozni.

És ha Kína nem az USA-ba önti az évi trilliós összegeket, hanem a saját gazdasságába, akkor bizony érdekes dolgok lesznek...

Előzmény: Gavriel (5334)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.13 0 0 5336

Persze, hogy nincs veszteség Merkava-4-ben. Gondolom a széltől is óvták őket. Jellemző, hogy a katona kiszabadítására is egy régebbi tankot küldtek.

De mindezekből még nem derült ki, hogy miért kell folyton ingyenmunicióért kuncsorogni az usánál. Irán is ingyen kapja a ruszkiktól a legújabb RPG-ket?

Ha már hivatkozol, a linket is megadhattad volna.

http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2007/1/2007_1_8.pdf

 

 

Előzmény: Gavriel (5328)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.10 0 0 5327

Libanon 2006. 34-nap. Készletfelhasználás nem igen haladta meg egy erősebb hadgyakorlat szintjét.


Csak azt a pár kilőtt Merkavát kellett pótolni...
Előzmény: Gavriel (5323)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.09 0 0 5325
Honnan tudod, hogy mennyi a hadsereg készlete? Nekem ez magas...
Előzmény: Gavriel (5323)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.06.09 0 0 5324
A Metroban volt, a Háárecre hivatkoztak.
Előzmény: Gavriel (5322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!