Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.04 0 0 103

Ez volt az?

Delta MICRO for 1000ml stock (Delta-MIC)

For high contrast Microfilms I have made some adjustments to the Delta-STD recipe, but I don’t think that I am there, yet. Here is the current recipe for 1l stock:

• 1000ml (1l) Water
  • 22 grams instant coffee
  • 32 grams washing soda
  • 10 grams Vitamin C

Let solution stand for about 5 minutes to clear microbubbles.
9:00 – 11:00 minutes at 20 degrees, fix and rinse as usual.

Előzmény: petba (100)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.04 0 0 102

És mi az ami jó lett?
Kávéból én az éppen aukciós lidliset szoktam venni, ami kávéból és nem valami cikóriahülyeségből van.

Előzmény: Dave_ (92)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.04 0 0 101

Van valami fejlemény azóta?
C-vitamint Aszkorbinsav néven vegyél a Tescóban. Gyógyszertárban nagyon drága.
Amit belinkeltél az caffenolban hívott színes film, vagy caffenolban hívott papír? milyen papírral használod? Barit, vagy RC? 

Előzmény: petba (100)
petba Creative Commons License 2012.11.01 0 0 100

Köszönöm szépen válaszaidat!

A Dirk Delta MICRO repectjét választottam, és bejött! Ebből az ezer éves Fortéból kihozta a maximumot! Nagyon örülök Neki!

Ide még tettem fel párat: http://indafoto.hu/peterbarata/caffenol_praga

Folytatom!!!!

Dave_ Creative Commons License 2012.10.29 0 0 99

Szia!

Szerintem minden tekercshez keverj újat. Nem nagy tétel.

Nem hinném hogy jó dolog hívás közben nézegetni a negát zöld fénynél... :)

A színes nega+caffenolról csak a saját indíttatásomat tudom elmondani. Nekem megmozgatta a fantáziámat, hogy otthon saját magam elő tudom hívni (igaz nem színesben), ráadásul talán még olcsóbban is.

Sajnos a várt eredmény eddig elmaradt...

Előzmény: petba (98)
petba Creative Commons License 2012.10.26 0 0 98

Illetve még néhány kérdés? Az előfürdőn pontosan mit értetek? A negát lehet ellenőrizni sötét zöld fény mellett hívés közben? Ha befejeztem a hívást, ugyanúgy öblítés, majd fixírezés történik, mint a rendes hívók esetében? És miért gyakorlat a színes negák hívása caffenolban. Én hívtam egyszer próbaképpen rendes hívóban színeset, de az borzasztó eredményt adott a vastag narancs fátyol miatt... De elnézve a Caffenolos eredményt, az inkább szépiára hasonlít... Miért ez a különbség?

Nagy köszönettel,

Petba

Előzmény: petba (97)
petba Creative Commons License 2012.10.26 0 0 97

Köszönöm válszod!

Még azt szeretném, kérdezni, hogy látom a Dirk receptjei közt, némelyik 1 L stock-ra szól, de ez ugye nem azt jelenti, hogy egy elkészített odatot többször is fel lehet használni, illetve vízzel kiegészíteni? Hanem csak azt, hogy addig használom az egy litert, amíg el nem fogy, majd újat kell készíteni, ugye?

Köszönettel,

Petba

Előzmény: Dave_ (96)
Dave_ Creative Commons License 2012.10.26 0 0 96

Üdv!

Én eddig még csak alulhívni tudtam... :)

petba Creative Commons License 2012.10.25 0 0 95

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy újra pörög a topik! Én még csak fontolgatom egy ideje a kipróbálását, de még nem mertem nekivágni! Az igaz, hogy tényleg nem lehet vele túlhívni a negát? Mert most Nekem pont egy ilyenre lenne szükségem. Régi, ezer éve lejárt forte 100 rollfilmeket szeretnék előhívni... 

Köszönet.

Dave_ Creative Commons License 2012.08.28 0 0 93

Megvan, de még nem az igazi. Nagyon szemcsés lett...

Dave_ Creative Commons License 2012.08.27 0 0 92

Üdv!

Arra figyelj milyen mosószódát veszel. Nekem két tekercs ment rá, hogy azt hittem a KV-val van a gond.

De nem, mert amit Dr. M Mosószódája néven adnak, az nem jó! Sajnos nálunk a DM és a Rossmann is ezt forgalmazza....

Viszont amint lecseréltem sikeresen előhívtam egy DM-es színesfilmet. Amint lesz időm be fogom szkennelni.

Előzmény: zetoros2 (86)
zetoros2 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 91

Köszi, rövidesen nekiveselkedek.

Előzmény: Mecha_Nick (90)
Mecha_Nick Creative Commons License 2012.08.20 0 0 90

Van különbség, nem kicsi :) A klasszikus caffenol recept (kv, mosószóda) durván szemcsés negatívot ad, de nem igényel olyan nagy precizitást. C-vitaminnal kiegészítve sokkal jobb, én csak így ajánlanám. Egyenletesebb lesz a hívás, rövidebb a hívásidő, bár ez is szemcsés. Valójában a kávéból nem lesz xtol vagy ddx, ezt el kell fogadni. Azonban a már említett Reinhold sokat kísérletezett, hogy a caffenolt a szokásos hívók szintjére emelje. Érdemes végigböngészni a blogját az elejétől. Az egyik út az álló, vagy minimál mozgatásos hívás, ezzel elég szép eredményeket ért el.

Én egyébként inkább papírhíváshoz használom a caffenolt, de az egy másik sztori :)

Előzmény: zetoros2 (88)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.20 0 0 89

Kérd, hogy szkenneljenek be olyan felvételt amit látszik a perforáció ill. a film széle.

Előzmény: zetoros2 (88)
zetoros2 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 88

Köszönöm! Ezek szerint te már próbáltad. Van valami eget verő különbség a szokásos hívókhoz képest a kész filmen? Mennyire precíz a hívás? A hagyományos hívókkal sokat vacakolnak, vitatkoznak az időkön, meg a mozgatáson. A kávés hívás annál lazább, vagy itt is minden ugyanúgy történik, csak más a hívó?

Előzmény: Mecha_Nick (87)
Mecha_Nick Creative Commons License 2012.08.20 0 0 87

Szia, meglepődtem, hogy valakit még érdekel a dolog :)

Csak az instant kávé jó, és itt csak arra kell figyelni, hogy ne koffeinmentes vagy cikóriás keverék legyen. A Nescafé Gold pl. feleslegesen drága ehhez, nem fog jobban hívni, mint bármelyik noname cucc. Én a Lidl-ben kapható Sungát használtam, az teljesen jó. Mosószódából a 2kg-os kiszerelésű Giraffe "márkájút" vettem, ez egyébként vízmentes, és háztartási boltban kapható.

Az egyik legjobb forrás a témában egyébként Reinhold blogja, úgy látom, újra aktivizálta magát a srác:

http://caffenol.blogspot.hu/

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: az egyes kávék között nem nagyon van kimutatható különbség. A hatóanyag a kávésav, ami egyébként a fotokémiában régóta alkalmazott pirokatechinhez és a pirogallolhoz hasonló vegyület.

Előzmény: zetoros2 (86)
zetoros2 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 86

Hali!

Érdeklődnék, hogy a különböző kávék különbözően hívnak? A presszókávé is jó, vagy csak az instant? Mi a kávéban a hatóanyag?

Kösz.

Dave_ Creative Commons License 2012.08.16 0 0 85

Köszönöm! Valamikor (20-25 éve) hívtam meg nagyítottam is otthon, de ez már rég volt.

A lényeg, hogy szereztem Na2CO3-at, úgyhogy nekifutok mégegyszer a kávézásnak.

Előzmény: fotozoli (84)
fotozoli Creative Commons License 2012.08.16 0 0 84

Természetesen ha van még kérdésed,szívesen válaszolok.

Előzmény: fotozoli (83)
fotozoli Creative Commons License 2012.08.16 0 0 83

Valaki használja,valaki nem.

Én igen,már csak a temperálás miatt is.Persze sokkal hasznosabb dolgok miatt is érdemes.

Javaslom neked a Fekete-fehér topikot,itt sokkal tapasztaltabbakat is meghallgathatsz,hogy mi erről a véleményük.

Előzmény: Dave_ (82)
Dave_ Creative Commons License 2012.08.15 0 0 82

Remek. Van 1kg szódabikarbónám....

Még egy kérdés, ha belefér. Jobb az eredmény előfürdővel, vagy esetleg itt kevésbé számít?

Előzmény: fotozoli (81)
fotozoli Creative Commons License 2012.08.15 0 0 81

Igen,az a szódabikarbóna amivel hívtál.

Ami neked kell az a nátrium-karbonát.

Ja és Nescafé Gold a kávé.

Előzmény: Dave_ (80)
Dave_ Creative Commons License 2012.08.15 0 0 80

Most nézem, hogy amit vettem mosószódát arra az van írva hogy "nátrium-bikarbonát". Az viszont a szódabikarbóna ha jól tudom.

Dave_ Creative Commons License 2012.08.15 0 0 79

Szia!

Köszönöm a választ! Igazából érdekelne, hogy milyen, sőt a mosószóda is.

Követtem a leírást, úgyhogy előfordulhat hogy az alapanyagok közül nem az igazi valamelyik....

üdv

Előzmény: fotozoli (78)
fotozoli Creative Commons License 2012.08.14 0 0 78

Szia!

Kodak Gold 200+Csajka 3

Filmkocka méret:18x24mm

Nescafe valami(ha érdekel majd megnézem pontosan)+mosószóda+C-vitamin

17,5perc Kb:22-23 fokon 

használtam előfürdőt

nyers szkennelés:Canoscan 4400f

Előzmény: Dave_ (77)
Dave_ Creative Commons License 2012.08.13 0 0 77

Üdv!

Kávézik még valaki?

Valahogy nekem nem jön össze....

Két tekercset hívtam elő, mind a kettő C41, a 63-as HSZ-ben leírtak szerint.

Az első negán semmi sem látszott (SPAR instant KV).

Nescaféval szintén 17 perc hívás után valami látszik a negatívon, de nagyon halovány. A szkenner már nem tud mit kezdeni vele.

Mi lehet a gond?

Dave

Előzmény: Mecha_Nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 76

Mire jó még a mosószóda, avagy hogyan adjuk be otthon, miért nem luxuscikk az elengedhetetlen kellék:

http://napidoktor.hu/cikk/85.1008/Moso-Masa-mososzodaja

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 75

mail ment

Előzmény: Mecha_Nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 74

Áhhh, igen. :)

A caffenolfixíres csak erre lesz használva, ettől függetlenül kiöblítem hívás után.

Előzmény: Mecha_Nick (73)
Mecha_Nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 73

A 20-as hozzászólásodban van egy recept, meg a digitaltruth-on: http://www.digitaltruth.com/data/caffenol.php

Előbbiben a melegvizes mókolás  szükségtelen.

Azért hívás után öblítsél egyet-kettőt, ha nem akarod a fixíredet megszínezni :)

Előzmény: Törölt nick (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!