Nem,csak dalolásztam:))Nincs infóm,H ottragadt volna a Hajnalmadár,meg aztán az is eszembe jutott,H nem is idei képet rakott fel a hölgy.Bár november elején láttam,az idő aktuális lenne,mert akkor érkeznek.Figyelem a birdingen,tudhatom,ha lesz észlelés.Ha mégis útra kelnél,hétköznap menj,akkor kevesen vannak.:)Látom a gém még megvan:))
Remélem nem vezettek félre a múltkori Hajnalmadár van a Róka-hegyennel,és még nem mentél el.Én a Face-en a Madárfotók csoport tagja vagyok,oda tett be egy hölgy képet róla,november elején.Vártam a birdingen infót,vagy képet még róla,én csak utána terveztem oda menni,de azóta semmi.
Ha netán idén is jönnek, szólok majd, hogy mikor vannak itt a legnagyobb számban. Pontos madarak, szinte órára megmondható, hogy mikor repülnek be a Ligetbe reggelente. Éjjel a városon kívül tartózkodnak, majd megjelennek nagy csapatokban. Ide december 10-e után jöttek. Órákat is ülnek a legmagasabb fákon, majd pár percre(naponta csak párszor) a tócsákat megszállják ivás céljából. Az ostorfák termését eszik elsősorban, eleinte azokon is lehet jó fotókat lőni róluk. Amúgy mindig a magasban tollászkodnak és ilyenkor 8-10 fotós sóvárogva bámulja őket.
A tócsákhoz érkezésükkor az elvetemültebbek hasra vágják magukat majd füstölhetnek a gépek.