Na ez az igazi elszántság! Azért gondolom ha van kép is (mármint éles használható) az az igazi! De az élmény kárpótol valamelyest, akkor is ha csak fejben fényképezel. Bár bosszantó mikor ott a vad (madár) minden adott csak mégsem lesz használható végeredmény!
Most jobb otthon keresgélni, mint a szabadban fotózni. Minden nap hajnaltól, de.10- ig nyomtam beöltözve, ahogy kell, a szapora szívverésig. Vizes törölközővel a hátamon menekülnöm kellett a holtágból. Ott fokozott a hőség. Használhatatlan, légremegős képeket lőttem, kuka mind. Az őznász is felejtős a földeken, már reggel 7 után csomagoltam, pedig nagyon bíztam benne. Ha nincs 38 fok, akkor nappal is van mozgás, most csak lővilág előtt, és napnyugta után. A madarak is hamar árnyékosba ültek. Csak csend, és sehol semmi.
De megvannak az a lényeg, szerintem megérte keresgetni! Gratula! Hát én is tervezem egy jó ideje, hogy rendet rakok de a csillagok még nem álltak úgy :)
Errefelé csak megfigyeltek, valószínűleg nem fészkel itt. Gondolom a nádasos, állandó vízállású tavakat, csatornákat szereti. Sosem láttam az ártérben. Esteledik, s miközben itt írok, "kvakk, kvakk" szól éppen a vakvarjú :) (bakcsó), ebből sok van.