sziasztok, a seiko presage mennyit veszít az árából 1-2 év után? Pl presage coctail time blue moon, vagy sarx033, sarx055, SRPD97J1? Liciten láttam, hogy 100 körül ment el egy 150 ezres coctail time, de vajon ez tendencia vagy egyedi eset volt? Köszi
2-3 havonta megnézem, hogy mennyit mászott el az órám a pontos időtől, ha szükségét érzem, utánaállítom, de ennél többet nem foglakozom a másodpercmutatóval.
Szeretek ránézni az órámra, nem véletlenszerűen választottam ki! 😎
Seiko szervizben igazíttasd meg. Ez tényleg olyan dolog, ami később sem fog tetszeni. Ne hagyd magad lerázni! Lehet rajta segíteni, he nem is lesz szuper pontos az illeszkedés, azért lehet jobb. :-)
meglehetosen nagy a jelentosege, ugyanis ez az egyik legbosszantobb es legszembetunobb dolog amivel a feluletes szemlelo talalkozhat, ha ranez egy orara. nekem speciel az elso dolgom az hogy ellenorzom mennyire van pontosan beallitva a masodperc mutato.
sajnos a másodperc mutató köszönőviszonyba sincs a másodperc vonalaktól,kb fél mp -el van elcsúszva.Ez normális? Az órát használtan vette a feleségem,de fóliás volt,kézen nem volt,facebook-os csoportból.
Garilevél van,szóval nem hamis.
Egy fele ennyibe kerülő Orient pontosan mutatja a mp-et...
-egy mezei Casio AW-48H modulban cseréltem lcd-kijelzőt, ment a lecserélt is szegény, de idegesített, hogy csak egy bizonyos szögből látszottak élesen a szegmensek. A modul, aki nem tudná, egy ana-digi cucc, ahol az analóg rész 20mp-enként tesz meg egyharmad percet, imádom ezt a megoldást, itt majdhogynem nulla a kopás, na mindegy, más a gond...
Szóval összerakás után rájövök, hogy a cucc nem cincog. Sebaj, másik hátlap, de akkor sem cincog. OK mondom, jön egy teszt, egy kis hangszórót rátolok a pici kiálló rugóra-ill a plussz bádogozásra, szépen fütyörészik. Újabb piezzo egy régi 7-nótásból, hát megint süket. Végignézem, érintkezés van.
Mondja el már valaki, hogy mi a túró baja van, hogy csak azzal a pici hangszóróval volt hajlandó meXólalni, lcd csere előtt még ment, ugyan mit hagyhattam figyelmen kivül???-köszi.