Ez egy NH8350, imádom, mert gyönyörű darab (bőr szijjal mindenki drágább óranak nézi, mint ami), de 150$ körüli ára mellett nem tudom igazán éri meg karbantartani.
Szerencsère nincs nagy pörgés itt a japó fórumon, így még megtaláltam a kérdést, amit én is fel akartam tenni.
Ezek szerint szervizeletetni nem fogom-bármennyire is szeretem-, mert majdnem az új árát hagynám ott 😢
Viszont kérdés, hogy mire számíthatok, mennyit bírhat vajon egy Miyota 8200 minden karbantartás nélkül?
Most kapartam elő a számláját, és látom, hogy 6 éves múlt ősszel az óra, ez alatt elég sokat hordtam (télen ez a napi darab a karomon), egyelőre semmi jelét nem mutatja annak, hogy kopna/koszolódna/fáradna bármi a szerkezetben, így inkább megelőzés jelleggel akartam szervizbe vinni.
Casio G-Shock óránál, mitől lesz túl erős a világítás? Rányomok, felvilágosodik, 1 pillanatra leolvasható, majd olyan fényes lesz az egész kijelző, hogy semmi nem látszik a számokból. Beázva, szétszedve, hőhatásnak kitéve nem volt. Eredeti.
Sziasztok! Seiko 7025A óraszerkezet tisztítása során a gátkereket némi baleset érte, ezért használhatatlanná vált. A szerkezet ritkábban előforduló, viszont donornak való, Seiko 7009 szerkezetet többet találtam. Azt szeretném megtudni, hogy esetleg a gátkerék jó lehet-e a 7025 szerkezetbe, esetleg másik kaliber kompatibilis lehet-e.
Üdv! Segítségre lenne szükségem. Van egy fémszíjas (titánszíjas) órám. Rövidíteni szerettem volna a fémszíjon, pár láncszemet ki is vettem.
Ilyesmi az óraszíj:
A csapok (vagy stiftek?) kiütős fajták voltak, azonban nem nyitott (sasszeg), és nem is recézett. Mindkét oldala ilyen sima gömbölyített végű. Beállítottam ugyan az óraszíj méretét. De a csapok kicsúsznak folyton.
Stiftkinyomóval dolgoztam.
Mit lehet tenni? Lehet bele venni másik (például sasszeg) csapokat? Menthető még a szíj?
Ha quartz kell, akkor elemes legyen, ne kapacitoros, én ezt vallom. Csak azért, hogy elmondhassam:-az én órámba nem kell elem, egy esetleges kapacitor-meghibásodás miatt nem szeretnék pár tízezret kipengetni!!-ehhez képest eltörpülő, majdnem elhanyagolható a "jóféle" elemek ára. Ettől függetlenül a márkával egyetértek, Citizenék igényes(és általában nem javítható) werk-eket gyártanak.
Igen, a Rodico erre van kitalálva. Sajnos, ha savas volt az izzadtság, és tartósan ott volt a számlap lakkozásán, az olyan maradandó nyomokat is tud hagyni (akár fém felületen is), amit semmilyen vegyi tisztítás nem tüntethet már el, mert már nem felületi lerakódás, hanem változásokat hozott magában az anyagban. Az ilyet lepolírozni lehet - ami egy fél felületen nem gond, egy számlapon esetleges.