Keresés

Részletes keresés

ledina1 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 109

Szia!

 

Szeretném megkérdezni, hogy melyik kennelből vettétek a kutyust, mert pár éven belül én is szeretnék, és mivel írtad, hogy szemproblémája volt és a kennel tulajdonos eléggé felelőtlen volt, tudni szeretném hova biztosan ne menjek kutyáért.

 

Előre is köszönöm a segítségedet!

 

Edina

Előzmény: Raggi (10)
Bingi09 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 108

Kedves Landseer Gazdi,

az interneten landseer kölyköket, tenyésztőket keresve akadtam az Ön által feltöltött fényképre még 2013 februárjában Phaedra nevű kutyusáról.
Ilyen színű gyönyörű kutyát bevallom még nem láttam. Szeretném megkérdezni hogy honnan származik melyik tenyésztőtől ?
Sajnos most kellett elbúcsúznunk a kutyusunktól és nagyon szeretnénk ha nem is azonnal de újra gazdik lenni.

Köszönettel Sorbán Kinga (Sopron)
e-mail sorban.deak@gmail.com

Előzmény: orion64 (100)
Bella-Glemi Creative Commons License 2015.07.31 0 0 107

Landseer kedvelők és fajta utáni érdeklődők ajánlom figyelmetekbe a következő csoportot:

Magyar Landseer csoport facebook-on

 

 

https://www.facebook.com/groups/454920831347841/?fref=ts

butapékbutapék Creative Commons License 2015.05.21 0 0 106

Sziasztok!

Mi néhány hete vettünk egy 4 hónapos landseer kutyust, Marcipánnak neveztük el. Nagyon édes, bohókás, rendkívül értelmes. Legalábbis, amikor a kajájára vár, akkor minden parancsot megért. Egyébként alkalmi süket. :) Miskolcon lakunk, itt nem is ismerünk egyelőre más gazdit. Egy szlovákiai magyar lánnyal, Bella gazdájával tartjuk szorosabban a kapcsolatot. Ha van más a környékről, örülnénk. :)

Bettagt Creative Commons License 2015.05.16 0 0 105

Szia! 

Mi  Budapesten lakunk Nekünk is van csodálatraméltó kan 9 hónapos béby.

Előzmény: hopey010 (104)
hopey010 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 104

Sziasztok! Egy 6 hónapos landseer kislányunk van Hopi. Nagyon szeretjük. Jó lenne a témában beszélgetni. Nem ismerem csak azt a családot ahonnan ő van de ők soproniak. Most váltottunk levelet. Jó lenne vki Budapesti akivel lehetne beszélgetni. Sziasztok K

Bella-Glemi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 103

Hali. Elég rég óta nem működik  a csoport. Jó lenne újra életre hozni. Van még valaki aki látogassa? Én nem rég találtam rá. E.B.B-t és Ingridet ismerem. Nekem 2 landseer-em van Glemi ( januárba lesz 2 éves) és Bella aki most 14.-én lesz 1 éves. Glemi Cseh import kan, Bella Lengyel import törzskönyves nevén Butterfly Czubaryk.

0Milka0 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 102

Sziasztok!

 

Örülök, hogy ráakadtam erre a helyre. Nagyon szeretnék egy Landseer bébit. Tudtok ajánlani? Esetleg van hasznos tanácsotok a választáshoz? 18 éves koromban teljesen véletlenül kaptam egyet, de sajnos 1/2 éves volt mikor kullancsfertőzés miatt el kellett búcsúzni tőle. 19 éve, hogy azt mondom, ha lesz kutyám még, akkor csakis olyan. Ennek 19 éve és tovább nem tudok várni. Minden vágyam egy egészséges kislány.

 

Előre is köszönöm,

lági

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.05 0 0 101

Szia. Ez a fórum eléggé haldokli, de ezen a fórumon van néhány landseer gazdi, akikkel tudsz beszélgetni 

 

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18970

 

Előzmény: orion64 (100)
orion64 Creative Commons License 2013.02.27 0 0 100

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra nagy örömmel. Az én drága kislányom Phaedra épp tegnap volt 1,5 éves. Igazi tini, szeleburdi, sértődős és szeret szinészkedni.

 

 

 

 

Látom többen is vagytok a közelben ( én Dunakeszi),lehet össze kéne hozni egy kis közös sétát. 

legmoncsi Creative Commons License 2013.01.04 0 0 99

Szia Ági!

Mi is TK-el vettük, de még nem kptuk meg mi sem. Nekünk azt mondta István,h. kb fél év mire elkészül. Nekem az a nagyobb problémám,h. a chip sincs még az én nevemhez rendelve és mi van ha megszökik. Persze nagyon vigyázunk rá, de bármi előfordulhat. Ti hogy viseltétek a szilvesztert? Zeti tök jól. Nem idegesítette halálra magát. Én éjféltől kb 10 percenként néztem rá és még a nyakövét se vettem le, mert azon van egy biléta a nevével és az én elérhetőségeimmel. Hátha vhogy megszökik. De tök nyugodtan feküdt.

 

Szia

Előzmény: Ingrid-Zima (94)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 98

Hát akkor ti sem vagytok sajnos közel, mert mi meg Pilisvörösváron, de Óbudán szoktunk a Hajógyári szigeten sétálni főként.

Előzmény: Ingrid-Zima (97)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2013.01.01 0 0 97

Veresegyházon lakunk.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 96

Igen, sajnos valami rendszerhiba lehet. És melyik kisvárosban laktok Budapest környékén?

Előzmény: Ingrid-Zima (95)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2013.01.01 0 0 95

Én is úgy jártam ma kétszer is,h elszállt a megírt levél. Azt hittem ez az én ügyetlenségem,de vszinü,rajtunk kívül álló ok...

Előzmény: Törölt nick (92)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2013.01.01 0 0 94

Szia Ramóna,

 

Mi egy Bp. közeli kisvárosban lakunk.

Ingridet tk.val vettük (nov.17.),bár még nincs semmi papírunk. Takács I. azt ígérte, ha elkészül, majd küldi.

Ti is tk.val vettétek? Ti megkaptátok már?

Nagy álmom,h tenyésztő legyek,de még nagyon sokat kell hozzá tanulnom. Igyekszem az elkövetkezendő éveket a tudás megszerzésére fordítani.

 

 

Boldog Új Évet kívánok!

 

Üdv Ági

 

Előzmény: legmoncsi (87)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 93

Jajj azt elfelejtettem: a netboard fórumra van valami regisztrációs várakozási időkorlát (én is vártam rá) de be fog engedni egy idő után. Viszont itt van Zeby, aki a ti Z betűs almotokból lévő egyetlen kis kan egy eléggé tapasztalt gazdival, akinek már rengeteg nagytestű kutyusa volt, aki tuti sok tanácsot tud adni és Raggi, aki pedig egy tapasztalt landseer gazdi.

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 92

Na előbb írtam egy jó hosszú bejegyzést és az egész eltűnt :D Úgyhogy megpróbálom megint leírni :D Szóval az erőletetett mozgatáson azt értem: hogy olyat nem szabad, hogy mondjuk biciklizni a kutyával vagy ha valaki jár rendszeresen futni, akkor viszi magával a kölyköt és futtatja mint egy sportolót. Ezen kívül természetesen mehettek hosszabb sétákra, labdázhatsz is vele nyugodtan, csak arra figyelj, hogyha gyakran leül, lefekszik, akkor sok neki a dolog. Mi is sokat vittük kicsinek, de inkább azt csináltuk, hogy lassan sétáltunk (ő persze rohangált, játszott más kutyákkal) megálltunk, hagytuk nézelődni, játszani. Maga a táv, amit lesétáltunk nem volt sok, inkább a közben lévő játékkal fárasztotta le magát. Mindig hagytuk, hogy annyit mozogjon amennyit neki jól esik, erre jó az ha megállsz vele és hagyod, hogy szaladgáljon stb. Mi sokszor volt, hogy leültünk vele, ő meg rohangált, kutyázott. És aztán persze mindig növeltük a távot. 6 hónapos korára már órákat voltunk a szabadban vele, rohangált a kutyákkal, amikor meg láttuk, hogy fárad, akkor indultunk haza. Mindig csak annyit mozogjon, amennyinél még látod, hogy nem lóg ki a  bele, mert hajlamosak túlhajtani magukat.

 

Sport: természetesen az úszás csak tavasztól jöhet szóba, de nem tudom, hogy landseernek milyen sport lenne való. Az agilityhez hatalmas, 1-2 akadályt még átugrik az oké, de szerintem az ugrálgatás nem az ő méretükhöz való hosszú távon :) Dog dancigre egészen biztosan megtanítható, viszont a láb alatt bújkálgatás kicsit nehezebben megoldható, mint egy kicsi kutyusnál, de szerintem kipróbálhatod, ha tetszik neki akkor miért ne :)

 

http://molli-pireneusi.blogspot.hu/   ez a blog :) A ,,pireneusi hegyikutyáról" menüpont alatt én még annó összeszedtem mindent, amit a nagytestű kutyák etetéséről tudni érdemes. Bár volt előtte kaukázusival tapasztalatunk, de ő közel sem volt ennyire tudományosan etetve. A pireneusinál viszont tényleg utána jártam mindennek és szerintem sikerült eléggé összeszedetten tájékozódnom. (külföldi oldalak, magyar oldalak, állatorvosok, tenyésztők) tényleg nagyon részletesen utána jártam a dolgoknak. Bár szerintem a genetika a legfőbb meghatározó, sok múlik mozgatáson, kaján. Itt ezalatt a menüpont alatt leírtam mindent...kölyök etetése, felnőtt etetése, idős kutya etetése. Bár a landseer szukák egy hangyányival nagyobbak, mint a pireneusi, nagyjából ugyanaz vonatkozik a landseerre is.

 

A tenyésztéssel kapcsolatosan: én ivartalanítás párti vagyok. Ha nem akarod a kutyát tenyészteni, egészen biztosan jobb neked is és a kutyának is ha ivartalanítva van. Azzal kapcsolatosan rengeteg tévhit van, hogy hagyni kell a szukát egyszer szülni stb...ellenben orvosilag bizonyítható, hogy azok a szukák, akik az első tözelés előtt ivartalanítva vannak sokkal kevésbé hajlamosak bizonyos betegségekre (gennyes méhgyulladás, emlő- és méhdaganat stb) Az olyan szukák, akik életük folyamán nem szülhetnek többször (tehát nem tenyészkutyusok) gyakran álvemhesek. Az álvemhessék pedig egy nagyon vacak dolog. A kutyánk együtt nőtt fel egy vele egyidős kutyussal és akkor amikor mi ivartalaníttattuk a kutyusunkat, ő úgy döntött, hogy megvárja az első tüzelést....amiből kapásból három lett, mert a kutya folyamtosan álvemhes volt, be volt gyulladva mindene, gyógyszereket kellett zabálnia majdnem egy éven keresztül, mire eljutottak az ivartalanításig. Nem beszélve arról, hogy borzasztóak a séták, a kertbe is másznak be  a kan kutyák, nehéz kivédeni a nem kívánt párosodát. Szóval ha az ivartalanítás mellett döntessz, akkor az mindenképp az első tüzelés előtt ajánlatos. 

 

A kiállításról szintén az a véleményem, hogyha úgy döntessz, hogy nem akarod tenyészteni, akkor a kiállításnak sincsen sok értelme. Rendkívül sok pénz, idő és a címek nem változtatnak a kutyád értékén a családban. Kb csak akkor van értelme a címeknek, ha tenyészted, amúgy csak porfogó :) (főleg az itthoni körülmények között, ahol nincs meg az a verseny feeling mint külföldön) Kannál még esetleg megéri ha elviszi az ember néhány kiállításra, fedezteti stb, hiszen nincsenek olyan kockázatok mint egy szukánál. Kannál az ivartalanítás hiánya sem akkora macera, mint a szukáknál. Ott csak 3 probléma merülhet fel a dominancia, a tüzelő szukák utáni szökés és a más kanokkal való verekedés :D Bár a landseer kannál még az sem olyan vészes, hiszen tényleg nem egy domináns fajta.....ellentétben a pireneusival, ami viszont egy kőkemény örző-védő, nagyon domináns és náluk csak álca a pihe puha maci  kinézet :)

 

 

Előzmény: legmoncsi (90)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2013.01.01 0 0 91

Sziasztok,

 

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánok!

 

 

Előzmény: legmoncsi (87)
legmoncsi Creative Commons License 2012.12.31 0 0 90

Sziasztok!Picivivi. Ha megosztod a blogod szívesen megnézem. Próbáltam a másik fórumhoz csatlakozni, de egyelőre nem sikerült. Még nem döntöttem el hogy tenyésszük e. Igazából gondolom az elég macera lehet. Még csak 16hetes, tehát van időm eldönteni. A sporton nem nagyon értem mit jelent, hogy erőltetetten futtatni. Nem dobálhatok neki labdát, botot v. kötelet? Nem tudom, hogy mennyit lehet naponta sétáltatni. Mi kb 1-2km-t megyünk. Közbe dobálom neki a labdát. Nem szeretném túlterhelni. Hát ja... úszás. Majd nyáron a Duna meg a Balcsi. Na de mikor hideg van akkor is gondolom élvezne vmit. Nem csak azt, h. megyünk egymás mellett.

  

 

Ezzel a két képpel szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet Kívánni!!!

 

Ramóna

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 89

legmoncsi

 

Szerintem szép a kutyus, nem baj, ha nem annyira pigmentált, attól még simán viheted kiállításra. Olvastam a blogot, nagyon jó, én is vezetek egyet a kutyusomról :) Viszont a kiállításokkal kapcsolatosan nekem negatív élményeim vannak. Az itthoni kiállításokon fajtacsoportonként alig indul kutya, tehát korosztályonként kb 1....és az meg is nyeri a díjat, nincsen semmi kihívás, főleg a ritkább fajták (landseer) között. A kiállításokon pedig természetesen a nagy nevű kennelek kutyái érnek el sikereket, tenyésztők stb. Nálad, jelen esetben mivel Jéke  Kincse a kutyus, kb csak Jéke Kincse kutyussal konkurálna :)  (itthon szinte csak az ő kutyáik vannak, kevés a más kennelből való) Szerintem ha nem akarod a kutyát tenyészteni, akkor fölösleges a kiállítás, jobban jársz te is és a kutya is ha ivartalanítjátok.  

 

 

Landseerrel sport: az úszás a mindenük, úgyhogy olyan jellegű bulikra mindig kaphatók. :) Amúgy viszonylag mozgékony kutyák, de erőltetetten futtatni nem szabad őket, úgyhogy olyan jellegű sport kizárva.

Előzmény: legmoncsi (87)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 88

Heló

 

Ha landseer-ben gondolkozol, akkor a következőkre számíthatsz. Kezelhető, okos, engedelmes, szereti a gyerekeket, nem domináns, kedves kutya. Abszolút való családi kutyusnak. Annak ellenére, hogy nagytestű egy rendkívül könnyen kezelhető fajta. Kertben tartható, de ha beengeded akkor is nyugisan viselkedik. Kennelek: Jéke kincse, Estike-Bérczy, Touch of the moonlight. Ezek az itthoni ismertebb kennelek. Amire oda kell figyelni: növekedés!!!! Nem szabad a kutyát még véletlenül sem megnyújtani. Csökkentett fehérje és szerintem a prémium tápokban lévő kalcium mennyiség fölötti plussz kalcium adása se előnyös. Zöld kagylót adhatsz, attól baja nem lesz, beépül a csontokba, ízületekbe. Ha jó minőségű táppal etetsz, akkor viszont bőven elegendő az is. Mozgatásra is oda kell figyelni a kölyöknél. Nem szabad erőltetetten mozgatni, fokozatosan kell növelni a mozgást. Tehát ezekre kell szerintem a fajtánál kellően figyelni, de ez minden nagy méretű kutyusra igaz. A dysplasia-ra való hajlam, ízületi gyengeség sajnos a nagytestű kutyusok sajátja. Nagyban tudod kordában tartani ezeket a megfelelő táppal és mozgatással, de a genetika a legfőbb meghatározó. Nagyon figyelj oda arra,  hogy honnan hozol kutyust! A landseereknél ezen felül még egy örökletes szembetegség szokott előfordulni.

Előzmény: Varjasi Éva (81)
legmoncsi Creative Commons License 2012.12.30 0 0 87

Ági!

 

Az ország melyik részébe került Zima? Ti törzskönyvvel vettétek v. nélküle? Csak hobbi kutyának szántad vagy tervezed tenyészteni? A mi Zetink kissé folthiányos. Vajon így is lenne esélye szerinted/ szerintetek kiállításokon vagy ott csak a tökéletesen hibátlanok győzhetnek?

Zeti amúgy Esztergomban lakik. Van egy blogom ahová szoktam irogatni róla, bár oda se sűrűn, mert nem mindig van rá időm.

 

http://zetikenk.blogspot.hu/

 

Üdv: Ramóna

Előzmény: Ingrid-Zima (76)
legmoncsi Creative Commons License 2012.12.30 0 0 86

                   

 

Három kép séta közben. Ami eszembe jutott, hogy mi lenne a legjobb sport szerintetek egy landseernek? A frizbi gondolom nem, mert az izületeit megterheli. Az aggilityhez túl robosztus. Talán a dog dancing???

Ja a mi Zetink nagyon tépi a ruháimat, pedig kezdettől fogva tiltjuk. Az eldobott játékot sem szívesen adja vissza. Most ezek a legfőbb gondjaim.

Még valami az etetésről. Az állatorvos azt mondta, hogy Gréti mix-el célszerű hígítani a kajáját. Ez növényi cucc. Én a mostani napi 60 dkgot 3 részre osztva adom a tápból, és nem is kap 60at csak kb 50et, mert azt mondják inkább kicsit kevesebbet, mint többet. Ezt a Gréti mixet még nem kapja.

Ti mit csináltok szilveszter éjjel a kutyákkal?

 

Köszi

Előzmény: Ingrid-Zima (84)
legmoncsi Creative Commons License 2012.12.30 0 0 85

Sziasztok!

 

Örülök, hogy van egy tesó ismerős. A mi Zetink egy csúcs. Már sokkal jobb a viszonyuk a fiammal. Zeti is okosabb. Járunk oviba. Egy szeretetbomba. Ő mondjuk kinti kutya, amíg bent aludt(3nap) nekünk szétszedte a kazánházat így kikerült a kertbe.  Persze ott is mindent szétszed, de igyekszünk mindent eltenni előle. Mi nem adunk neki sem zöldkagylót sem cal-d-phos tablettát. A mi állatorvosunk kifejezettel ellenezte. Ő royal cannin giant puppy tápot kap kizárólag és azt mondta, hogy ez mellé csak árt a + tabletta. Ő kizárólag c vitamint kap, mert volt egy köhögése. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Majd mindjárt teszek fel  néhány képet.

Ramóna

Előzmény: Ingrid-Zima (84)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2012.12.30 0 0 84

Szia Éva!

 

Őszintén sajnálom a kutyusod elvesztését!

Én csak másfél hónapja vagyok landseer gazdi,de eddig csak jót tudok elmondani a 

fajtáról. Okos (!) , odaadó,engedelmes,nagyon szeretre méltó! (órákig tudnék áradozni..)

Sajnos az országban nem sok tenyésztő van, a neten megtalálod a kenneleket,

talán a legnagyobb a jékei. A mi Ingridünket is ott vettük.

Azt olvastam a fajtáról,hogy kb 10évet élnek,ez nem túl sok,de gondolj arra,h egy évtizedre boldoggá tehetitek egymás életét. 

A gyenge pontja a fajtának az izületek,de ha kicsi korától kezdve adod neki a Seatone

zöldkagyló tablettát, és fogváltáskor a CAL-D-PHOS tablettát, jó minőségű táppal eteted,

akkor remélhetőleg nem lesz baj vele. Arra mindenképp ügyelni kell,h ne etesd túl,csak az 

előírt adagot szabad neki adni,ez általában úgy tűnik,h nagyon kevés,de a fejlődő izületeket nem lehet túlterhelni,mert annak végzetes következményei lehetnek.

 

Ha a landseer fajta mellet döntesz,biztosan nem fogod megbánni!

 

Üdv Ági 

 

Előzmény: Varjasi Éva (81)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2012.12.30 0 0 83

 

Az én Igridem első karácsonya..  :-))

 

Előzmény: Ingrid-Zima (82)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2012.12.30 0 0 82
Varjasi Éva Creative Commons License 2012.12.29 0 0 81

Sziasztok!

Sajnos még nem ismerem a fajtát testközelből, de szeretnék fajtát váltani, mert a nagy szerelem a berni pásztor, sajnos elég peches fajta nálunk, ma temettük el Samyt 4 évesen. Rák... Kell a gyerekek és a másik kutyusunk mellé barát, társ, mert mindenki teljesen romokban.

Landseer gazdik, kérlek meséljetek a fajta defektjeiről: jellemző betegségek, átlag élekorról, jó tenyésztő....

Köszönöm szépen

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 80

legmoncsi neked a gyerekkel kapcsolatosan azt javasolom, hogy türelem. A kutyának és a gyerkőcnek is meg kell szokniuk egymást. Felügyelet nélkül ne hagy dőket játszani. Az unokaöcsém (nem él ugyan velünk) de ő is félt a kutyától eleinte. Mivel még a kutya is kicsi volt hajlamos volt harapdálni, ugrálni, nadrág szárába belekapaszkodni stb....ezt a kisfiú nem vette túl jó néven és félt. Szerintem próbálkozz azzal, hogy akkor mutatod meg a kisfiadnak a kutyust, amikor mondjuk alszik...mivel a kölykök még sokat alszanak, ezért könnyen elcsíphetsz ilyen pillanatot. Egyre közelebb viszed hozzá alvás közben, egy idő után meg is simogathatja...persze csak lassan, óvatosan, türelmesen, a kisfiúra sem szabad semmit ráerőltetni. És aztán mikor eljut oda, hogy a kutya hű de aranyos, próbáld bevonni a közös játékokba. Fektesd le a kutyust, hagyd a fiadnak simizni és persze végig figyelj arra, hogy a kiskutya ne harapdálhassaa gyereket, mert valóban egy kisgyereknek nagyon kellemetlen a tűhegyes baba kutya fog szúrása. Egy idő után hidd el meg fognak barátkozni, csak türelem kell. Amúgy a landseer gyermekbarát, csak hát amíg kölyök még szertelen, játékos, tele van energiával, ezt neked kell kontroll alatt tartani. A másik, hogy ne várjatok tőlük csodákat rögtön az elején. Gyorsan tanulnak, de sokat kell velük foglalkozni és az, hogy minden körülmény között teljesítse a parancsokat egy kutya az a kölcsönös bizalom, gyakorlás és idő kérdése. És ha túl lesztek a kölyökkoron, jön egy kamaszkor (a kutyáknál úgy mint az embereknél) és akkor fogjátok a hajatokat tépni, mert jön a se lát se hall időszak, mikor hajlamosak elfelejteni az addig tanultakat :) Ilyenkor kell még egy nagy levegőt venni és felvenni a legtürelmesebb modorunkat. :)

Előzmény: Törölt nick (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!