Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1832
bq77 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1831

Már évek óta nagy a felhajtás eziránt az X-Faktor iránt. Mintha olyan nagy volna az igény énekesekre, zenészekre és muzsikusokra, pedig Dunát lehetne belőlük rekeszteni...

Bozsó70 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 1830

Igazán azt se nagyon értem, hogy a 3 dobogós közül miért esett ki elsőként a csobot Adél. Gyakorlatilag az egyetlen akiben van fantázia, olyat tud, olyat hozott, amit senki sem képvisel rajta kívül Magyarországon. És azt nagyon jól csinálja! Ha megnézzük a 2 másik dobogóst, van egy talán középszerű énekessé válni tudó Antal Timi (nekem személy szerint nem tetszik ahogy énekel, inkább csak kiabál), akitől még egyszer sem volt az a "libabőrös" érzésem, illetve van egy Oláh Gergő, aki szintén "tizenkettőegytucat". Sokszor emlegették a mentorok az eladhatóságát a versenyzőknek, kérdezem én a csobot Adél-on kívül ki is eladható tulajdonképpen??? Mert szerintem senki....

zozoo83 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1829

Szerintem is Timi nehezebb dalokat énekelt, és azok mind tetszettek, számomra ő a győztes a kristálytiszta, gyönyörű hangjával. Gergőnek azért volt 1-2 borzalmas átirata, ok, hogy nem ugyanazt kell énekelni mint az eredeti de volt olyan ami nem tetszett.., de olyan is volt ami nagyot ütött (többségében). 

 

Még annyit fűznék hozzá az egészhez hogy sokban segítette szerintem Gergőt a hovatartozása, megnézném kíváncsiságból, hogy hány roma származású polgár szavazott Antal Tímeára, esélyes hogy ez a szám a 0 felé konvergál. Viszont ezzel ellentétben nagyon sok magyar ember van aki ellenzi a gyűlölködést és szavazott Gergőre.. Ebből csak annyi következik, hogy akinek nem tetszik Gergő győzelme, az okolja honfitársait akik rá szavaztak. Amíg pedig gyűlölködés van, ami nyilván mindig is lesz, addig valószínű, hogy még sok ilyen hasonló győzelmet fogunk még látni!

Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1828

Jó elárulom, végül is aki olvasta eddig amiket írtam, eddig is főleg Timi-t favorizáltam, szóval rászavaztam most is. Fantasztikusak voltak mind a ketten, a duettek is nagyon kiválóak voltak, nem véletlenül. Szerintem Antal Timi meghatározó szerepet fog betölteni a hazai zenei világunkban, mert benne is ott az X, akárcsak Gergőben :)

Szerintem megérdemelte Oláh Gergő is a győzelmet, mint már régebben szintén többször kifejtettem. Nekem ő a magyar Will Smith zenei téren.

(Nekem amúgy Karamell is szimpatikus, ha már így szóbakerült :) )

 

Kíváncsi leszek jövőre milyen lesz az X-faktor döntője, mert ezt nehéz lesz űberelni :)

Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1826

Történelem könyvet azért keress szerintem, mert a vajdaságiak sem és a székelyek sem és a felvidékiek sem romák, attól hogy laknak ott ők is.

Előzmény: popica88 (1823)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1825

Nekem már sikerült eldöntenem végre kire szavazok :) nehéz szülés volt, kíváncsi leszek a nézők töbsége is rá fog-e szavazni :)

popica88 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1823

Ugyis a csavo fog nyerni ... magyarorszagon imadjak a ciganyokat ........ eddig akar megasztar akar xfaktor vagy cigany vagy vajdasagi nyerte......

Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1822

Azt tudom mondani a tegnapi műsorra, hogy mind a hárman csúcsformában voltak, , sikerült relaxálniuk, mindhárman Full HQ és Full HD minőséget nyújtottak :D. Nekem nagyon tetszettek a podukciók mind látványilag mind hangilag, valóban a profi előadók szintjére léptek az elmúlt időszakban a X versenyzők, lehet h egyesek szintjét meg is haladták :D, mint Nagy Feró halkan de biztosan meg is jegyezte :) Én is ezzel értek egyet.

Ha mélyen magamba nézek és objektív próbálok maradni, akkor én is így döntöttem volna mint a közönség legjava, vagyis Adél lenne a bronzérmes, annak ellenére, hogy renkívül jól teljesített főleg az X-faktor utóbbi felétől végig. Különösen a harmadik dala tetszett leginkább bár az első is tetszett, a harmadik az szerintem ezidáig a legjobb kimagasló teljesítmény volt, nekem annyira tetszett mint timi vagy Gergő legjobb teljesítménye ezidáig, ezen meg is lepődtem :) Szerintem is a magyarországi Swing egyenlő lesz Csobot Adél nevével, én nagyon szeretem ezt a zenei irányzatot, mert vidám irányzat,  és talán ezért is illik Adélhoz annyira.

Nekem az a meglátásom, hogy Adél fejlődött a legtöbbet az X alatt a három személy közül, hozzá teszem azért látom így mert engem a másik kettő, vagyis Gergő és Timi már a legelején meggyőzött a tudásáról, bár valóban nem elhanyagolandó az a munka amit ők és mentoraik beletettek a dologba, hiszen ez meglátszik mindkettejüknél is valóban, bár Nagy Feró azért szúrkálódott kicsit szerintem mert valóban jó „alapanyag” Timi és Gergő is, nagyon természetesek a színpadon, egyáltalán nem „erőlködnek”, persze nyilván nehéz csinálni, de nem látszik rajtuk :).

Komolyan mondom, még ilyen nehéz nem volt szerintem dönteni a nézőknek, köztük nekem is, mint ma lesz.

Mindkettem „remek emberek” (itt Oláh gergőt idéztem :) ) nagyon színpatikusak, a legfőbb, hogy szerintem bennük az X tehetség tüze lobog :).

Szívesen meghallgatnék egy duettet ma tőlük, bár mivel egy verseny ezért fura lenne dolog :) mégis így érzek.

Már én is közhelyes leszek ,de akire a legtöbben szavaznak az tényleg megérdemli a győzelmet, mert nálam minketten győztek. De hogy melyikük lesz a ma jobb az megint más tészta lesz, szerintem még a mai is befolyásolhatja a nézőket ,mivel egy fél hajszál se választja el az első helyezettet a másodiktól szerintem, mivel mind a lírai mind a pop oldauk és mind a színpadiasságuk Magas szintű Higt level.

 

Lilia Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1821

Antal Timi dontos? aaa. ha vege lesz az x faktornak senki nem fog emlekezni ra .

Lilia Creative Commons License 2012.12.15 0 0 1820

en egy Adel/Gergo dontot szeretnek

 

Antal Timinek jo hangja van de csak eleg jo

farkasfalka Creative Commons License 2012.12.13 0 0 1819

Ki az a Szabó Dávid?!

Előzmény: Tangensalfa (1817)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.09 0 0 1818

Hadd védjem meg Nagy Ferót.

Szerintem jó döntés volt a közönségre bízni, mert ez történt, bár neked ez nem akart feltűnni ezekszerint, ugyanis a következő héten úgyis a SMS-dönt teljes egészében, akkor pedig hagylegyen már ott az aki-t a legtöbben érdemesnek találnak a szavazatukra ez nem csak anyagilag hanem morálisan is kifizetődő, valamint lehet ,hogy te nem bírod Adélt, lehet hogy más kedveli. Naés.

Egyébként meg másodiknak lenni, vagy negyediknek szerintem ilyen szinten már tökmindegy :) Elsőnek csak azért nem, mert ott már deviza is játszik :D meg Japán Autó :D 

Előzmény: k_z1980 (1816)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.09 0 0 1817

Szerintem Szabó Dávid határozottan a legjobban énekelt popdalt ezidáig. A párbajdal, bár Csobot Adélnak is jól sikerült, mégis nekem Dávidé sokkal jobban tetszett. Összeségében Adél több dalt énekelt jobban az idei X-ban, új látszik a nézőket is ő győzte meg jobban.

Ellenben Dávid líraibb oldala overhightlevel, amit a párbajdala is hűen tükrözött.

Régebben emlékszem a médiában azt mondta Dávid, hogy nemcsak elismert akar lenni, hanem közismert, vagy valami hasonlót mondott. Szerintem sikerült neki, nyilván mindenki győzni akar, de szerintem bár nem lett első,  ő is már rég győzőtt azzal hogy a legjobbak közé bejutott.

 

Kiemelném, hogy nagyon bátor dolog volt a párbajon lírai jellegűt énekelnie Adélnak, mikor pont a líraiban a legerősebb Gergő.

 

Csobot Adél mindhárom produkciója nagyon tetszett, az  elsőben a táncos jelenetet nagyon jól kitalálták, a másodikban egy i-betűs jelzővel illette Geszti Péter, bár ő negatív jelzőnek szánta amiben nincs igaza, de szerintem a fiatalsággal összefüggésben értelmezve pozitív.

 Szerintem is i-vel kezdődik amit lehetett róla állítani, de az a szó az ISTENNŐ, mivel teljesen úgy nézett ki a mint egy görög istennő :).

 

Oláh Gergő esetében az első dalra egy sportversenyes safety kifejezéssel élnék, ami nem baj, hanem jó mivel a Queen dalra tartogattak főleg mint utóbb kiderült. Mind a kettő jól sikerült, s bár a második lényegesen nehezebb dal pláne az előadott koerográfiával szerintem nagyon jól sikerült megoldani az elvárt módon. Külön tetszett, hogy ez a zenei irányzat is feküdt Gergőnek. Nagy  Feró a dal elejét „gyengébbnek” érezte, én pont fordítva voltam ezzel, az eleje mintha lendületesebb lett volna egy árnyalattal a végéhezképest, de szerintem sokaknak beletört volna a bicskája ebbe a dalba, szóval majdnem fullos volt, de Queen-en kívül ezt más nem tudná fullosan elénekelni :).

 

Antal Timi esetében Nagy Feró jól megfogalmazta, hogy a mélyebb hangon történő éneklése hamis volt, aminek most én fejteném ki a pontos okát építő jelleggel, mert komolyan hiányolom kezdem hiányolni a régi Timi-t, régebben ilyen gondok nem voltak. Azért nem jó a mélyen éneklés, mert egyrészt túl mély, és mivel a hajóból sem lesz tengeralattjáró, hanem Titanik ezért ezt az öblös mélyenlebegtetést (ez maradjon meg Stonnak :)), ami eddig nem volt tessék a szemébe dobni! A Bionce dalnál is ez volt a probléma, és látatlanul azt gyanítom, hogy ez valami tanult daltechnikai félreértelmezés következménye.

 

Szerintem merész volt, nem csak a már említett Queen dalválasztás, de a Wolf Katis is, nekem mindkettőben az eredeti jobban tetszett, de szépen sikerült, mindkét X énekesnek megoldani a feladatot, pláne, hogy a közismertebb dalokkal a legnehezebb boldogulni.

 

Az összes X-faktor közül most érzem valóban azt, hogy bárkire is szavaznak a legtöbben az megérdemli a győzelmet, nálam holtverseny van alapvetően, a tegnapi megmérettésen nekem Adél volt a legjobb, számomra is meglepő módon :) ,mert Adél ugyan hozta magát, Timinél sajnos mínusz 5-10 %-os visszaesés volt tapasztalható a minőségben.

Gergőnél 2-3 %.

 

Keresztes Ildikóval egyetértek abban, hogy a versengés feszültségének nyomása nehezedik az énekesekre és ez is észrevehető volt tegnap a minőségben.

 

Hát megint nem sikerült kevesebbet írnom.. :D

 

k_z1980 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 1816

Gratulálok Feró! Miért kell egy idegesítő, ost**ba li**t tovább juttatni?! Ez nem cuki, hanem bicska nyitogató! Helyes küldjük haza az összes tehetséget. És tartsunk bent olyanokat, akiket aztán majd nem lehet eladni. Majd koncertezhet egy üres arénában! Jobb lenne, ha inkább varrni tanulna, mint énekelni....!

Tangensalfa Creative Commons License 2012.12.02 0 0 1814

Stone szerintem emelt fővel távozhat a műsorból, mivel amiket eddig előadott szinte egyikbe se lehet igazán beleközni, illetve már előzőleg sokat írtam róla, s ezzel ma is egyet értek.

Illetve olyan ő mint egy luxus terepjáró, lehet vele gyorsulási versenyezni, de inkább terepre teremtették, amiben fullosan a legjobb, ellenben a spotkocsik egyáltalán nem valóak terepre.

 

A dalválasztások kivlóak voltak, mind a két dal Totál volt. Az hogy az angol kiejtés magyaros lett, szerintem nem nagy gond, mivel szerintem könnyen megtanulható egy -egy dal erejéig, ha mást nem, erre vannak példák bőven. ettől függetlenül hatásos volt a második dal is.

 

Egyet értek azzal, hogy megérdemelten jutott el ez az öt személy idáig. 

 

Szerintem Szabó Dávid Pop dal éneklése javult, bár lehet hogy kicsit ráfeszült a dologra (mondjuk ez a túl nagy akarat átka néha), mivel mostmeg kevesebb lebegtetés volt a kelleténél, illetve nem énekelt ki dolgot rendesen, ez állt Nagy Feró véleménye mögött szerintem, amiben volt igazság.

Mivel látszik, hogy fejlődő képes Dávid, és nekem eddig ez a pop dala tetszett mindközül említett hibák mellet mégis, ezért azt mondom én is, hogy fejlődő képes, és szerintem legközelebb jó pop dalt fog énekelni biztosra veszem. A líraisága most max volt, sőt nekem olyan benyomásom volt, hogy jobban adta elő az eredetinél a második dalt.

 

Antal Timi által énekelt népdal szerintem már kellett a műsorba, mivel magyar dalnak számít ez is és ezzel kiválóan lehetett újítani, hogy ne legyen csak pop, csak líra vagy "öszvér" éneklés mindíg. Ráadásul magyar X faktor bár külföldi gyermek, de szerintem egy gyermeknek kell önállósodnia.  Szerintem fura lenne, ha itt is country-t nyomnának népdal helyett, mint az USA-ban :D

 

A Bionce dal az brutális volt, szerintem poénból énekelte így Tími, mert először a meglepődétől leesett az állam, aztán meg komolyan elkapott a röhödés :D, ahogy a kezdeti, "Úúhu-úúhu hu-hu-hu-hú" részt mélyhangon szólt, mint a HomoSapiens ősasszonya :D még most is nevetek, ha rágondolok. bár értem, hogy Bionce mélyebb hangfekvése miatt volt, de elhibázott lett a dolog.

Ez nem volt jó éneklésileg, ellenben vicces volt. Lehet, hogy elfogult lettem, de ez teljesen lényegtelen, hogy hogy sikerült a dal, mivel az eredeti is vacak, szóval szerintem Timi már ezt a bakit is megengedheti magának, de többet azért nem, és nem is hiszem hogy több ilyen előfordul. 

 

Adél Fullos volt, csípem a 30-as évek zenéjét bár még nagyapám se született még meg akkor mégis jókat alkottak már akkor. Egy lírait mondjuk javasolnék neki is, annak ellenére, hogy azt kevésbé szeretem.  

 

Gergőt úgy mozog a színpadon minha ott lakna :) voltak gyegébb pillanatai neki is, illetve a megszokott Hájgtlevel is itt volt, de azt a mentorok jól kifejtették szerintem.

Mint néha régen Keresztes ldikó használta másokra, talán rá is, nem emlékszem, én is azt mondom, hogy őstehetség.

 

Összességében nem tudnám megmondani ki lesz az X-faktor, mert a négyből 3 nagyon esélyes jelenleg a negyedik pedig szerintem még meg fog lepni minket pozitívan, arra mutatnak a jelek, s jók a megérzéseim ált.

 

A szép és tehetséges nőkkel elfogult vagyok, úgyhogy szerintem nyerje Timi vagy Adél.

Szakmai szempontből talán Timi összességében egy hajszállal jobb talán.

 

Nálam mondjuk a ranglistámon az első hármat holtversenyben az első helyre tenném :) de lehet hogy négy lesz majd meglátjuk.

 

Lilia Creative Commons License 2012.12.01 0 0 1813

sztem a nepdal nem illik ide. de valszeg egyik mentor sem meri ezt mondani majd 

Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1812

Jimmy :) -re gondoltam :D

Előzmény: Tangensalfa (1811)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1811

Az nem kifejezés, hogy volt hangja, nem véletlenül futott be ennyire. 

Előzmény: kinte1 (1808)
x lakalasz Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1810

A sajnálat nagy úr....Az emberek vagy gyűlölköznek,vagy sajnálkoznak...ezért jutott idáig.Jó éjszakát:)

Előzmény: kinte1 (1808)
x lakalasz Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1809

:) Szeva

Előzmény: kinte1 (1808)
kinte1 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1808

nem csak a család. a csávóra inkább az apja miatt szavaztak eddig. az apuka szavazótábora.az már más kérdés hogy Jimmynek volt is hangja.

Előzmény: Emdzsí (1805)
kinte1 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1807

mivan nincs itt senki? akkor ez a  nekünk való hely-)

kinte1 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1806

sziasztok! nem volt való Krisztián oda. Már előbb ki kellett volna esnie!!

Emdzsí Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1805

Ne essünk abba a tévhitbe, hogy Krisztiánnak van rajongói tábora. Van gazdag családja, rokonsága, akik milliókat fektetnek ebbe a reklámba.

Előzmény: auréliuszf (1798)
Cingár Cinege Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1804

Vissza Zámbó Krisztiánt az X Faktorba. Alakítsunk csoportot!!!!

Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1803

Na én se leszek "hülébb" :D

 

"

Aki a ruháját összerakta tényleg tud ;)

Nagyon jó csaj!! ;)"

 

vagyis lefordítanám a jó csaj ebben esetben Antal Timi, a divattrvezőt még nem láttam, ha meg férfi, akkor szerencsére kívül esik az érdeklődési körömön :D :D

Előzmény: Tangensalfa (1802)
Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1802

Visszatérvén ide, tehát 

Oláh Gergő egyéni prod-ja bár nehezen indult és fogtam is a fejem mi lessz ebből, szerencsére fölfelé ívelt rendesen, nem véletlenül dícsérték meg a mentorok. Szerintem is jó volt összességében.

Most egyéniben nekem Antal Timi talált a szívemhez leginkább, fantasztikusan lendületes, PROFI munkát láttam és hallottam, TELJESEN ELÁJULTAM TŐLE :)  Az öltözéke nagyon ott volt, bár a villámjeles fölbevalót szerintem kissebbre kellett volna tervezni 25-40 %-kall :P 

Aki a ruháját összerakta tényleg tud ;)

Nagyon jó csaj!! ;)

 

Adél esetében, amit Keresztes Ildikó mondott, azzal 100%-kig egyet kell értenem, volt néhágy csúszkálás, de nem volt alapvetően rossz. Viszont a csoport dalok közül Oláh Gergővel nagyon kivállóan oldották meg a feladatot. Ennél a dalnál Adél is hibátlan minőséget nyújtott. Ez a kombináció egyszerűen mindent vitt.

 

Antal Timi & Szabó Dávid közöse nem volt full-os, el is mondom miért, mert azt vettem észre Dávidnál, hogy a populáris daloknál a dal végének lebegtetése túlszalad olyan 25-30 %-kal, illetve néha amikor magasabb hangon énekel akkor 1 -gyel magasabb-ra ugrik a hangja a kelleténél, szeintem ha ezeket javítja komoly esélye lesz neki is a végjátékban.

 

Stone, Stone-t az az igazság hogy reggelig tudnám hallgatni, magam sem érem miért hat ilyen kellemesen a füleimre a munkássága :), de Geszti Péternek abban igaza van hogy kicsit egysíkú ez a munkásság, mert nem nagyon sikerül ebből a rockkeres stílusból kimozdulnia, bár ez a kimozdulás, lehet , hogy csak a műsor szempontjából kellene szerintem, mivel mint  ahogy Nagy Feró is mondta régebben a magyar zenei életnek szüksége lenne egy ilyen énekesre, megmondom őszintén én is így érzem, attól függetlenül, hogy nemhiszem, hogy esélyes az X győzelemre a populáris elvárások miatt , mégis HATALMAS KÁR lenne, ha a későbbiekben nem karolná fel valaki... vagy valakik.

 

Zámbó Krisztián esetében, ha a mentorok továbbjuttaták volna, vagy 2-2 arányban a közönség szavazat dötött volna, akkor nekem lett volna "testenkívüli élményem" de még nulladik típusú találkozásom is :D és még jópár nézőnek, az értelmesebb fajtából :S :D :D.....

 

BÁR kiderült, hogy mégis volt tüdeje Krisztiánnak, és inkább csak egy dalos volt, valamint az is 90-92 %-os teljesítménnyel, ettől függetlenül az előző adásokban szakmailag, csak Uhrin Benedeket kellet volna miatta kiejteni az X-ből, márha valami csoda folytán a 12-be jutáshoz sikerült volna egy dalt fullosan elénekelnie neki is. 

 

Erről jut eszembe : Részvétem az X mentoroknak, "tévedni emberi dolog", bár a nézetséget biztos megnyomta a Krisztián, CSAK SZEGÉNY FÜLEMET MAJNEM TEMETTÜK !! (ezért is pöccentem be legutóbb)

 

Tangensalfa Creative Commons License 2012.11.25 0 0 1801

Szerintem a Hang egy karikatúrája ax X-nek, maga a műsor, nem az ott éneklők, eccer néztem 5 percet belőle, de ezzel kimerült az öt éves keretem általa :S Nem részltezném miéert karikatúra, aki elég értelmes magától is tudja :D, amúgymeg aki azt szereti szeresse, demógrácia van úgy is :D :D

Előzmény: AlkoholPista (1790)
Lilia Creative Commons License 2012.11.24 0 0 1799

o de gaz a Zambo Krisztian parbajdal valasztasa. mert nem az apuci nevet akarja felhasznalni ugye?  ehh mondjuk egesz jol nyomja. o egy 1 dalos pacsirta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!