Keresés

Részletes keresés

beki0888 Creative Commons License 2019.11.13 0 1 44

Sziasztok!

 

Budai Egészségközpont (Nagy Jenő u. 8.) friss tapasztalatom:

Endokrinológus szakrendelésen voltam Dr. Somogyi Anikónál, akivel egyáltalán nem voltam megelégedve, mert:

- nem köszönt vissza, amikor köszöntem neki

- nem igazán értette, hogy miért jöttem, pedig elég konkrétan mindent elmondtam

- nem volt valami kedves, úgy éreztem, hogy zavarom őt a jelenlétemmel

- a nálam kb 20 évvel idősebb asszisztensével hasonlított össze, ami a hölgynek is és nekem is nagyon kínos volt

- végezetül, pedig kérte, hogy nyomjam meg a mellemet (nem értettem mire gondol) így visszakérdeztem és ingerülten mondta, hogy vegyem ki a melltartóból a mellem, és nyomjam össze (hihetetlenül megalázó volt a hangneme)

 

Pulmonológiai szakrendelésen voltam Dr. Lantos Ákosnál:

- kedvesen köszönt és bemutatkozott

- alaposan kikérdezett és elolvasta a hozott leleteimet

Nagyjából ennyi a pozitívum, amit el tudok róla mondani, a negatívum:

Tartós, a mindennapokat nagyon megnehezítő köhögéssel fordultam hozzá, amire ő asztmát diagnosztizált és felírt egy sprayt. Tette mindezt úgy, hogy nem küldött el se CT-re, sem egyéb kivizsgálásra (pl. asztma tesztre). Így nem igazán tudom, hogy mire alapozta ezt a diagnózist. Szegény, egyébként nagyon idősnek és betegesnek tűnt és úgy éreztem, nem mindig tudja felvenni a beszélgetés fonalát. Összesen kb 35 percet voltam bent nála, ebből 30 perc azzal telt, hogy némán, egyesével pötyögte be a betűket a számítógépbe egy ujjal. Így, ezt a fajta "kivizsgálást" kicsit sokallom 25.000 Ft-ért.

 

Összegezve: azt hiszem, végleg feladtam velük a próbálkozást.

 

 

szj1981 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 43

Én bevállalom, valóban csípi a szemem ez az intézmény, mégpedig azért mert kényszerítenek arra hogy ide járjak. Én még egyszer sem tudtam úgy egy vizsgálaton átesni, hogy ne szemtelenkedtek volna velem, vagy ne ordibáljanak velem. Az, hogy fenyegtőznek, hogy nem adják ki az alkalmassági igazolást és akkor majd nem dolgozhatok, az teljesen normális hétköznapi cselekedet náluk.

nextdoor Creative Commons License 2010.10.26 0 0 42
Csatlakozom. hosszú évek óta ismerem munkájukat - és számos alkalommal betegként is ott kaptam segítséget, teljes gyógyulást...
alaptalan rágalmak, gusztustalan, minden valóságot nélkülöző fröcsögések ezek...
Előzmény: Bogi723 (41)
Bogi723 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 41
Én ezt a mocskolódást komolyan nem értem. Ennek valami más oka lehet, mert ezek a vádak nyilvánvalóan valótlanok, valakinek csípi a szemét ez az intézmény. Szerintem nagyon rendesek, kedvesek, elhivatottak, törődnek a betegekkel. Én most jöttem haza a szakkórházukból és nem mondhatok semmi rosszat, mert csak jót tapasztaltam. Jó lenne ha minden orvos úgy állna a betegekhez mint Ők, nem lenne gond az egészségügyben.
mleho Creative Commons License 2010.10.13 0 0 40
A legújabb amit kitaláltak ezen a munkaalkalmassági vizsgálaton, hogy minden férfit gatyára vetkőztetnek ezek a rohat orvos kurvák, és azt nézik kinek mekkora van. Jól szórakoznak velünk az már biztos.
kovacsb71 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 39
Véletlenül találtam erre a topikra. Örülök neki, legalább  leírhatom az én esetemet. Engem is alkalmassági vizsgálatra köteleztek és a Budai Egészségközpontba küldtek. A szokásos magyar orvos fogadott.(Nagyképű, nemtörődöm, pofátlan, szemtelen, az embert semmibe vevő). Össze-vissza tapogattak, egy mocskos asztalra is felfektettek. Másnap már kiütéseim voltak, egy bőrfertőzést szedtem össze a vizsgálaton. Vagy a mocskos vizsgálóasztal, vagy a vizsgáló keze által. Jeleztem ezt a munkahelyem felé, természetesen semmiféle felelősséget nem vállaltak, pedig ők köteleztek erre a vizsgálatra. Azt mondták ha problémám van, jogi úton intézzem el a Budai Egészségközponttal. De erre se időm se lehetőségem, ahhoz látleletet kellett volna vetetni. Most itt tartok, és már előre rettegek a következő évi vizsgálattól. Csak azt tudom mindenkinek javasolni, hogy messzire kerüljék el a Budai Egészségközpontot.

Zenész7676 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 38
Kedves edward.teach!

 

Valóban nem vagyok a cég embere, zenészként nem tudom mire mennének velem ;-)

Ahogy láthatod, eddig tényleg nem fórumoztam, pusztán az egyik keresőprogram dobta ki ezt a fórumot, amikor a egészségközpontra kerestem

… és sajnos egyáltalán nem megy olyan jól, mint feltételezed…

Amúgy szerintem pont nem a szokásos (magyaros) hozzáállás tapasztalható az egészségügyi központban, nekem és ismerőseimnek eddig csak jó tapasztalataink voltak. Persze ettől még lehet, hogy vannak bunkó orvosaik, de nem hinném, hogy ez itt általános. Nekem pár éve egy fontos egészségügyi problémámon segítettek, ezért gondoltam, hogy „megvédem őket”, bár nem hiszem, hogy rászorulnának…

persze, neked is szíved joga a véleménnyilvánítás. a magam részéről azt kívánom, hogy legyenek kellemesebb élményeid is az egészségügyben, akár még az említett magánklinikán is!

Előzmény: edward.teach (37)
edward.teach Creative Commons License 2010.01.12 0 0 37

Kedves Zenész7676!

 

1. Nem dolgozom a konkurens cégnél, még csak az egészségügyben sem.

2. Nem mi járatjuk le az intézményt, hanem az intézmény járatja le saját magát a hozzáállásával.

3. Te is arc nélkül ocsmányozod, pofátlanozod a neked nem tetsző hozzászólókat.

4. Sajnos vannak olyanok akik nem tudják megfizetni egy magánrendelés árát.

Nagyon örülök, hogy ilyen jól keresel, de ne a 78 éves nagymamán verd el a port, hogy nincs elég pénze.

5. A munkaalkalmassági vizsgálatoknak nem az időtatamával, hanem a módjával van bajunk

6. "nem vagyok sem a cég embere, nem vagyok érdekelt, hogy védjem"

Érdekes, csak ez a két hozzászólásod van az egész Fórumban. Úgy látszik téged csak a Budai Egészségközpont érdekel.

Biztos, hogy nem vagy a cég embere? (ez költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni)

 

Előzmény: Zenész7676 (36)
Zenész7676 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 36

gratulálok! igazán szép ez a kellemes gyűlölködő és kellően ocsmány szöveg...

Mengeléék... na persze... nem lepődnék meg, ha a topicindító Mr.edward. véletlenül nem valamelyik konkurens magánegészségügyi intézmény köréből lenne. Nagyon bosszant és felháborít mindaz a "vélemény", ami itt olvasható. nem vagyok sem a cég embere, nem vagyok érdekelt, hogy védjem. nyilván mindenütt vannak hibák, nem minden ember egyforma, és van olyan orvos is, aki éhes... mármint a magánrendelésre... de ezekből általánosítani, az kicsit gáz. nézz utána mindkét intézménynek. én megtettem. a kórház, amit említesz, a magyar gerincgyógyászat csúcsintézménye. az ott dolgozó orvosok között a világ vezető gerincsebészei vannak, nézz csak utána bátran. és mivel egy ismerősöm az egyik auditor cégnél dolgozik, megkérdeztem pár dolgot. lehet ocsmánykodni, vagdalkozni, meg lejáratni egy intézményt, pláne ilyen fórumon, arc nélkül, pofátlanul.

meg lehet sorban állni, hónapokra, évekre várni, míg állambácsi méltóztatik megfinanszírozni a 78 éves nagymama műtétjét - ha megéli... arról nem is beszélve, hogy a munkajog rendelkezik arról, hogy minden munkáltatónak kötelező a munkavállalóit a munkakörüknek megfelelő munkaalkalmassági vizsgálatokra elküldeni. amit persze lehet fikázni nyugodtan, és végig lehet járni az sztk utat is: háziorvos, labor, üzemorvos, szemészet, tüdőszűrő, stb. és napokat eltölthetsz így.

vagy előre egyeztetett időpontban maximum egy fél nap alatt egy helyen elintézni mindent, igényes körülmények között, újságokat olvasgatva. merthogy a Budai Egészségközpontban ez a helyzet. Kíváncsi voltam, és a napokban elmentem, megnéztem. Nem akartam elhinni, hogy az én és az ismerőseim tapasztalat után igaz az, amit írogattok. És nem igaz!

szóval kedves ocsmánykodó írogatók, először nézzétek meg, miről írtok... a konkurencia pedig jobban tenné, ha mondjuk a minőségben versenyezne, és nem a másik gyalázásban... (jujj, de hogy is juthatott ilyesmi az eszembe...) 

mleho Creative Commons License 2010.01.11 0 0 35
Van egy kollégám akit ha berángatnak erre az évenkéni vizsgálatra, csak ennyit mond: Na, mehetek Mengeléék elé!
ramo68 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 34

Ennek a Budai Egészségközpontnak van egy kórháza is, az Országos Gerincgyógyászati Központ, ez szintén a Királyhágó utcában van. Ez a kórház fogad Tb által beutalt betegeket is. Egy hozzátartozómmal esett meg, hogy ide került. A kb 2 órás várakozás után (persze időpontra ment dehát az nem számít) került egy olyan orvoshoz aki meg sem akarta vizsgálni, hanem rögtön közölte, hogy menjen hozzá privát rendelésre, ami alkalmanként 10 000Ft-ba kerül, és majd akkor meglátja hogy tud-e tenni valamit. Az még a történethez tartozik, hogy a hozzátartozóm idős, elesett ember, és így mertek vele bánni.

Egy szemét, rohadt gazember banda!

edward.teach Creative Commons License 2010.01.08 0 0 33
Biztosan arról beszélek. De mi hiába egyeztetünk időpontot nekünk még mindig várni kellett.
Előzmény: Zenész7676 (29)
edward.teach Creative Commons License 2010.01.08 0 0 32

"nem is tudom honnan vetted az ötvenezret"

A személyzeti osztálytól. És ez azért ekkora, mert benne van annak a "bére" is aki elintézte, hogy ide kerüljünk.

Előzmény: Made By Gabesz (30)
edward.teach Creative Commons License 2010.01.08 0 0 31

"A Budai Egészségközpont a XII. kerületben található a MOM mögött és a Királyhágó utcában."

Stimmel, ide járunk sajnos, róluk van szó.

 

"Egy munkaalkalmassági vizsgálat árát nem az állam fizeti, hogyan is tehetné, ez teljes képtelenség"

Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásokat, akkor észre kellett volna venned, hogy évenkénti vizsgálatokról van szó. Mivel mi köztisztviselők vagyunk, mi a költségvetésből kapjuk a fizetésünket, és az intézményt (ahol dolgozunk) is a költségvetésből tartják fenn. Tehát az állam fizeti a teljes kiadásokat, még akkor is ha neked ez teljes képtelenség. Ebből adódik, hogy hiába magáncég, akkor is az állami költségvetésből kap pénzt.

 

"Az orvosokra és az ott dolgozókra nálunk még nem volt még panasz"

 

Eddig. Most már van. Valószínű, hogy a magán megrendelőkkel másképp bánnak.

Minket munkahely vesztés terhe mellett köteleznek arra, hogy ezekhez a szemetekhez járjunk. És ezt ők is tudják. Nyilván ezért mernek így viselkedni velünk.

 

 

 

 

Előzmény: Made By Gabesz (30)
Made By Gabesz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 30
Elolvastam a hozzászólásokat, szerintem a topic indító és a vele egyetértők nem a Budai Egészségközpontban jártak vizsgálaton, hanem lehet, hogy a hozzá hasonló nevű Budai Egészségcentrumban.
A Budai Egészségközpont a XII. kerületben található a MOM mögött és a Királyhágó utcában. Az én cégem is velük áll kapcsolatban régóta, ráadásul a munkakörömből kifolyólag ismerem a szerződést is.

Egy munkaalkalmassági vizsgálat árát nem az állam fizeti, hogyan is tehetné, ez teljes képtelenség, a mi cégünk fizeti ki az összeget, ami töredéke az itt írt (nem is tudom honnan vetted az ötvenezret) pénznek. Itt egy magáncégről van szó, akinek semmi köze semmilyen államigazgatási v. kormányzati pénzeléshez, onnan biztosan nem kapnak egy fillért sem.

Az orvosokra és az ott dolgozókra nálunk még nem volt még panasz, sőt kifejezetten jó véleményeket hallottam vissza a kollégáktól. Úgyhogy én edk440-vel értek egyet.
Zenész7676 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 29

biztosan arról a magánklinikáról beszélsz, ami a MOM mögött van? én jártam ott az elmúlt években többször is. a mi cégünk is velük szerződött, de nekem abszolút csak jó tapasztalataim vannak. arról nem is beszélve, hogy itt legalább mindig tudom, hogy mit kapok a pénzemért, és nem kell napokat eltöltenem egy-egy vizsgálat miatt, merthogy előre egyeztetett időpontra kell menni...

Előzmény: edward.teach (25)
Pészénpisze Creative Commons License 2010.01.04 0 0 28
Mit jelent az, hogy "a köztisztviselők"? Minden magyarországi köztisztviselő munkaalkalmassági vizsgálatát ez a cég végzi?
Előzmény: edward.teach (-)
szj1981 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 27
Muhaha!
Előzmény: edk440 (26)
edk440 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 26
Ez függ az auditorcégtől is. A lelkiismeretesek az auditon elkérnek pár dokumentumot a megelőző hónapokból. Akkor valószínűleg kibukik, ha nem dolgoztak rendesen.
Előzmény: szj1981 (24)
edward.teach Creative Commons License 2009.12.28 0 0 25
Abban sincs igazad, hogy nem lesz eredménye a topiknak. Eddig az interneten a Budai Egészségközpont saját ömlengését lehetett csak olvasni, hogy ők milyen szuper jók. De ez a topik megmutatja az érem másik oldalát is. Méghozzá ez a topik a kiszolgáltatott emberek hangja, akik elmondják, hogy miféle szemét társaság ez. És most már ez is olvasható az interneten. Össze lehet vetni a két véleményt és ezek alapján értékelni.
Előzmény: edk440 (23)
szj1981 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 24
Látom neked halvány fogalmad sincs a minőségbiztosítási rendszerekről. Én már nem egyet csináltam és auditáltam is. Az, hogy valamely cég ügyvezetői irodájában ki van téve a falra valamelyik ISO minőségbiztosítási tanusítvány, az csak azt jelenti, hogy az illető cég az auditáláson be tudta mutatni a minőségügyi rendszerhez szükséges dokumentumokat. Az, hogy két audit között hogyan működik a cég, az az ott dolgozóktól függ. És sajnos tapasztalatból mondom, hogy a cégek 99%-a az audit előtt 3 nappal kezdi legyártani a szükséges dokumentumokat. Úgyhogy el kell, hogy keserítselek, az hogy kitették az ISO 9001 logót, az semmit nem jelent.
Előzmény: edk440 (21)
edk440 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 23
A Budai Egészségközpontnak az állam fizeti a "vizsgálatokért " a pénzt. Akkor is fizet, ha valaki nem megy el a vizsgálatra (pl: vezetők).

Magáncégnél a dolgozónak kötelező elmennie, mert esetleges ellenőrzéskor a céget megbüntetik keményen.

Ez a fórum pedig épp azért van, hogy az ember elmondhassa a problémáit. Még puffogva is.

Nem is mondtam, hogy ne tedd. Én is szoktam. De eredménye nem lesz :-(
Előzmény: edward.teach (22)
edward.teach Creative Commons License 2009.12.23 0 0 22

A Budai Egészségközpontnak az állam fizeti a "vizsgálatokért " a pénzt. Akkor is fizet, ha valaki nem megy el a vizsgálatra (pl: vezetők). Mindenképpen megkapják a pénzüket bármilyen munkát is végeznek. És mivel csak a pórnép jár oda ezért nem is foglalkoznak azzal, hogy milyen munkát végeznek.

 

Az önkéntes évenkénti szűrővizsgálatnak tényleg lenne értelme, de csak ha rendesen, tisztességesen elvégzik, nem úgy ahogy a Budai Egészségközpont.

Jelen esetben a nemzetgazdaság akkor járna a legjobban ha abbahagynák a Budai Egészségközpont pénzelését.

 

Ez a fórum pedig épp azért van, hogy az ember elmondhassa a problémáit. Még puffogva is.

Előzmény: edk440 (20)
edk440 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 21
Most nézem a weblapjukat. ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben működnek. Kizárt, hogy egy megrendelt vizsgálatot ne végezzenek el. Ha ilyen megtörténne, nagy seggberúgást kapnának az auditon.
edk440 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 20
Nincs igazad. Ha az évenkénti szűrést elvégzik, hamarabb fény derülhet lappangó betegségekre, amelyek így olcsóbban és gyorsabban gyógyíthatók. Nemzetgazdaságilag jobban megéri, mint a te ötleted.

Azt nem hiszem, hogy a laborvizsgálataidat nem végezték el. Amikor én mentem hasonlóra (magam fizettem), pár napon belül emailben elküldték az eredményeket. Az asszisztens, aki végezte, maximálisan kedves volt.

Ismerőseim, akiknek a munkáltató fizeti a vizsgálatot, szintén megkapják az eredményt. Az ott dolgozó orvosok stílusára viszont ők is panaszkodnak. Talán kéne egy levelet küldeni a vezetésnek. A fórumon puffogásnak nem lesz eredménye, az biztos.
Előzmény: edward.teach (17)
strovacsek76 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 19
Ha ezt létrehoznák, akkor a kisemberek járnának jól. Ezt azért a mai világban nem lehet hagyni. Nyilván a Budai Egészségközpont tulajdonosainak jó kormányzati kapcsolatai lehetnek, ha ezt a zsíros üzletet megkapták. Különben az alkalmazottaik sem mernének annyira pofátlanul szemtelenkedni az emberekkel.
Előzmény: edward.teach (17)
strovacsek76 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 18
Álmodozz csak nyugodtan
Előzmény: edward.teach (17)
edward.teach Creative Commons License 2009.12.23 0 0 17
Azért mennyivel szebb lenne, ha már úgyis annyira aggódnak az egészségünk miatt, hogy ezt a pénzt amit csak úgy odaszórnak a Budai Egészségközpontnak, inkább egy segélyalapba tennék be, és aki súlyos beteg lesz, kórházba kerül, automatikusan kaphatna támogatást ebből a segélyalapból. Ez tényleg segítene az embereken, nem úgy mint a mostani szarakodás a Budai Egészségközpont jóvoltából.
afintha Creative Commons License 2009.12.22 0 0 16
ezt csak ugy tudod meg, ha kikered az adatokat. :)
Előzmény: edward.teach (15)
edward.teach Creative Commons License 2009.12.22 0 0 15

A laborvizsgálatban bízom, csak abban nem, hogy ezek el is végzik.

Előzmény: afintha (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!