Sokan tartanak állatot - a legkülönfélébbeket, az akváriumi haltól a dán dogig, stb. Vajon mi vonzza belőlük az embereket ? Biztos mindenkinek vannak "történetei" - osszuk meg egymással !
azt hiszitek viccelek? részben igen. de az utóbbi időben a netflixnek és a tudományos csatornáknak köszönhetően a polipok egyéb oldalaival is megismerkedhettünk az ízükön túl. iszonyatosan cuki, észlény, bújós kis állatok, és csak 2 évig élnek, ami nem jelent hosszú időn keresztüli elköteleződést. mindenki ilyen állatot akar majd. mellesleg baromi jól néz ki az árnyéka a falon. szerintem a japánok nemsokára olyan kamrákat fognak kifejleszteni a férfiaknak, ahol polipok ölében aludhatnak majd meló után.
Embermilliárdok dohányoznak,beszélnek csunyán,szipuznak és berugnak,festik a körmüket és a tetkó mücici müszempilla témát ne is feszegessük.....nos attól nem lesz valami nagyszerü mert a sokadalam azt teszi !
Engemet nem az zavar ha valaki állatot tart a szobában stb csak NE AZ ÉN KÁROMRA tegye !
Egy operaénekesünk mesélte a TV-ben hogy falura költözött és kénytelen volt az összes kakast a környéken megvenni jó drágán,mondván imádja a kakashust,mert NEM HAGYTÁK ALUDNI :))) Ugye az opera esti müfaj,mire hazacsattogott hajnali kétóra és szeretett volna délig aludni :)))
Édesanyám mindig készen vett naposcsirkét de kakasa is volt.Hiába magyaráztam a tojástermeléshez kakas nem kell :))de aszongya szokás illik az udvar disze vagy félévig marakodtam mig végre lebökte és levesként magasztosult fel.
Kicsit másként kiemelve a lényeget. hol, kit, mik, mikor, miért?
Vasboldogasszonyban
egy embert
méh
mostanában
???
Aztán összevetem, hogy hol is tartok, és szerintem miről van szó. Olyan, mint egy álomfejtés a saját életemen keresztül.
Lefordítom, hogy a történések számomra mit jelentenek, mert az élet az ismétlések rendszere, az anya és gyermekgyilkosságok csak ismétlődnek. (Tehát az anyaméhben történtek, anya-magzat reakciók is programmok alapján működnek.)
Nekem a hír tegnapi napi jelentése: Boldog, várandós asszonyban, agyi parancs hatására méhösszeúzódások keletkeznek és elvetéli a magzatát.
Viszont számomra még nem ez a teljes megoldás, mert amikor én majdnem hótra váltam egy méhekkel teli fotós képtől az nem agyi, hanem lelkiismereti állapot volt, és utólag megvizsgálva a szitut attól féltem, hogy elveszítem azt, aki szeret.
Gyerekként ebédet vittem apámnak aki a mezőn szántott a lovakkal.A giccs-filmekből azt hittem a ló merő szeretet,kedvesség és jóság, talán még az Égi szent misztériumokat is tükrözi a tekintete......ezért meg akartam simogatni a homlokát.
Teljes erővel hanyatt lökött,meg akart harapni,szerencsére eltévesztette és igy aztán még élek.Kiderült hogy harapós csak nekem erról szólni elfelejtettek !
Ennél rosszabb ha a ló rug ! az nehezebb tulélni.
Egy lovat csak elölről vagy hátulról közelitani veszélyes.
Feltehetően szamarak támadtak egy férfira a Vas megyei Magyarszecsődön, a 65 éves ember belehalt sérüléseibe
Az eset hétfő délután történt egy Magyarszecsőd melletti tanya közelében, ahol az állatokat egy kerítéssel körülvett karámban tartották. A támadás azonban nem a tanya területén, hanem a kerítés mellett, a bejárathoz közel történt, a férfi összeharapdált holttestét ott találták meg.
Ven egy kutyám a pöttyös Kármen. Kb10 éves utcai keverék, duci és virgonc volt. Két hónap telt el, és mára hálni jár belé a lélek. Doki azt mondta, lehet a mája beteg, vagy hasnyálmirigy gyulladása van, mint egy idült alkoholistának. Lehet, de nem adom fel. Karácsonykor a másik kutyánk, amíg nem voltunk itthon, egy nap alatt öregedett meg, és fogyott csont-bőrré. Mára nagyjából rendbejött, azaz, visszatért belé a lélek.
Tipikus menetrend : házastárs gyerek macska, a megunt nyivákot némi bájolgással át kell paterolni a nagyszülőkhöz,persze amikor a puhány fél van otthon az nem mer nemet mondani .
Én midőn egyszer vidékről megjöttem már a kész tényálladékot tapasztaltam odaha : alom és büdösség.
Aztán várni mikör döglik mán megfele,de sajna ez éppen hosszu életü.
Épp az előbb hugyozott a parkettára.Amikor a szobába léptem pánikszerüen rohant ki,ekkor fogtam gyanut :)) és megtaláltam a nedvességet a sarokban. Hányás kaki és pisi.....miközben alom is van és azonnal tisztitjuk ha használta.Öreg macska vajon bosszantani akar ?
Miért hiszik egyesek hogy az állat nagyobb szeretetre képes mint az ember ?
Praktikus kérdés :
Hogyan lehet a párkettát elviselhető állapotba hozni ? ecetes vizzel felmosni ?
Praktikus filosz téma ez biza : Miért hiszik sokan hogy isten szeretet amikor a teljes történelem c á f o l j a !
Tehát az állatoknak bónusz, hogy élvezhetik az emberek szeretetét, akkor is ha vadak, és fordítva is igaz. Sőt, mára a növényvilág és más természetes képződmények, vagy emberi dolgok is bekapcsolódtak, mert valószínüleg Isten így látja jónak. Mindenképpen jobb, mintha mindent, mi nem emberi, megsemmisítenénk, azaz elzárnánk magunk után az Istenhez találás útját. Talán, kicsit hosszabra sikeredik az út, mintsem mi gondoltuk, de ami nagy lépés az emberiségnek Istennek szemvillanásnyi.