Keresés

Részletes keresés

thomas89 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 19

Valaki tud abban segíteni , hogy a google desktop gmail moduljához honnan lehetne hozzájutni, mert sajnos a hivatalos oldalról már törölték

elektrofan Creative Commons License 2012.01.10 0 0 18

Eltüntek a google dokumentumaim! Leveleim megvannak, dokumentumok nincsenek. Már évek óta használom, még nem volt ilyen gond. Ilyenkor mi van?

 

Senorita82 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 17

Sziasztok!

 

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudok rákeresni a neten 2005-2009 közötti hírekre vagy ingatlanhirdetésekre.

Köszönöm előre is.

 

RealCorpus Creative Commons License 2011.07.06 0 0 16
locsemege Creative Commons License 2009.12.09 0 0 15
Engem mondjuk zavar, hogy ilyen vehemensen realizálódik az 1984. Persze némi cinizmussal lehet azt mondani, hogy nem muszáj használni. Ugyanakkor ha nincs TV-d, telefonod, internetkapcsolatod, azon túl, hogy elszigeteled magad az ismerőseidtől, már ezzel gyanús vagy. Az olyan tréfás dolgokról most ne is beszéljünk, hogy próbáld azt mondani egy banknak hitel felvételekor, hogy nincs telefonod, vagy titkos a számod. Gyakorlatilag elvárás, hogy legyen. Mint az állandó lakcím. Ez utóbbit sem értettem soha, miért kell, hogy legyen.

De azon is kiakadtam, hogy a Pannonnál két fényképes igazolvány kell a szerződéskötéshez. Jó, személyi van. És a másik? Nincs mindenkinek jogsija vagy útlevele. Mégis mi alapján zárhat ki a szolgáltató valakit a szolgáltatásból?
Előzmény: blogger (14)
blogger Creative Commons License 2009.12.08 0 0 14
Ez alapján kikerestem az eredeti angol változatot, és ott is említik, hogy a törlés után akár 60 napig is megmaradhatnak még a levelek, illetve az offline backup szervereken tovább is.

Az ottani szöveg nekem nem azt sugallja, hogy rossz szándékkal teszik ezt, hanem azt, hogy egy nagy, világméretű szolgáltatást kiszolgáló elosztott rendszernél egyes műveletek késleltetéssel hajtódhatnak végre. De ez persze értelmezés kérdése.


Mindenesetre ki-ki eldöntheti, hogy őt zavarja-e ez a dolog. Engem nem zavar.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 12
Vírus mindenhol! Mi jöhet még?!
Előzmény: Qqberci (9)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 11
Bezony! Nem lehet az ember eléggé óvatos!
Előzmény: blogger (6)
blogger Creative Commons License 2009.12.08 0 0 10
Valami hiteles forrás van erre esetleg a puszta állításon túl?
Előzmény: Törölt nick (7)
Qqberci Creative Commons License 2009.12.08 0 0 9
H1N512...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 8
Dropbox = ?
Nie gehört.
Mindig tanul az ember.
blogger Creative Commons License 2009.12.08 0 0 6
De nem kézzel, ez a legfontosabb. Ha kézzel kell biztonsági másolatot csinálni, akkor az ember elfelejti, elunja, stb.

Meg kell csinálni szépen automatára, és akkor csak néha kell ránézni, hogy tényleg jól működik a biztonsági mentés.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 5
Állandojan menteni kell. -((((
locsemege Creative Commons License 2009.12.08 0 0 4
Menteni mindig kell, hiba bármikor előfordulhat.
Előzmény: vektor (-)
blogger Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3
Aki egy helyen tartja a dolgait, az így jár. Mindenről kell automatikus biztonsági másolat, és vannak megoldások a neten a Google szolgáltásokhoz is.

Nekem nem volt bajom eddig a Google dolgaival, de hiba mindenhol előfordulhat, ezért ennek ellenére mindenről van automatikus mentésem, úgyhogy semmi sem veszhet el, ha a Google feldobja a talpát.

A Dropbox valóban jó cucc, én is ajánlom, de csak szólok, hogy ott is előfordulhat olyasmi esetleg, hogy valami megkergül a szerveren. Pl. nem tudom, hogy ha törölsz valamit a Dropbox könyvtáradból, akkor az törlődik-e a másik gépen is szinkronizáláskor. Ha igen, és csak a szerver tárolja az előző változatokat, akkor egy hiba folytán így is elveszíthetsz mindent.

Én a Dropbox-nál is csinálnék a szolgáltatástól független biztonsági mentést magamnak.
Előzmény: vektor (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2
Állítólag a gmail virusos...
Előzmény: vektor (-)
vektor Creative Commons License 2009.12.08 0 0 topiknyitó
Manapság a csapból is az folyik, hogy dolgozz az interneten. Ennek állítólag legnagyszerűbb megvalósítása a Google Docs, ami mellett persze sokféle más jó szolgáltatást is kapsz, hogy a GMailről ne is beszéljünk.

És itt jön a de: mi van, ha holnap arra ébredsz, Google Docs dokumentumaid eltűntek, levelezésed a múlté és minden bejegyzésed, a naptár teendőktől a képgalériákig, az enyészeté? Mondják, "mentettél volna!"? Valóban, tehát bárhol vagyok és használom ezeket az igazán nagyszerű szolgáltatásokat, még pluszban egy backup egységet vigyek magammal, hogy offline is mindig "áptudét" legyek? Igen, ez megóv, de ez nem minden.

Miért is használtam Google Docst? Hát elsősorban azért, mert bárhol megnyithattam dokumentumaimat, egyszerűbb volt bejelentkezni, mint ftp-zni, aztán a Word vagy Excel verziókkal szórakozni vagy épp nézni, hogy itt nincs is Office a gépen. Igen, amúgy a szolgáltatásai minimálisak, de általában egyszerűbb beírásokhoz épp elég. Így használtam is szorgalmasan, ahogy leveleztem is szorgalmasan és csinosítottam a képgalériámat a picasában. Jó volt minden.

Aztán jött az a nap, amikor nem tudtam bejelentkezni. Elfelejtettem volna a jelszót? Nem, nem felejtettem el, több éve használom. Oké, feltörtek? Levél a supportnak. Support visszaválaszol: tudok ám új fiókot is regisztrálni. Oszt' jónapot.

Igen, igen, nem volt mentésem. Hittem a Google nagyszerű szolgáltatásaiban. Most is azt gondolom, csak úgy nem vész el az accountom náluk. Ők elegánsan és szó nélkül töröltek. Ezentúl ohne Google. Megpróbálok nem figyelni rájuk. A Dropbox még a fájlok változatait is tárolja, akár több százat is. Ma már Dropboxra dolgozom és mindenhol frissek a fájljaim, ahol meg nincs Office, ott van más, pl. OpenOffice.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!