Imre király oroszlános címerét a Gárdának Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője javasolta és az ő javaslatára készítette el a mellények hátát díszítő, illetve a zászlón lévő oroszlánok rajzát a Demokrata művészeti vezetője, Baranyai Jenő.
csak úgy virtuálisan jár a képzeletem ..elszáll az agyam ..az én forgatókönyvem, nagy a fantáziám . mint mórickának
http://www.168ora.hu/itthon/megfogtuk-kaya-ibrahimot-de-csak-egy-kicsit-24171.html
vajon hogyan, és kik kampózhatták be a dörzsölt simicskáékat?
mi van, ha Weisz strómankodott már az említett elévült cégével kapcsolatban is?
de vajon kinek? hol a kapcsolat? a hazai "közpénz-lenyúlás" abban az időben egy srófra járt...
Weisz Stuttgart környékén autógyári munkásból önállósodott, autókkal kezdett foglalkozni és magyar . ha virtuálisan elszáll a fantáziám - és megint hatalmába kerít a "móricka" effektus az olajos blog ismeretében - bekattan Emil Gulyás és Emil Róbert Gulyás az Energolból, - Sándor Papa a parlamenti bizottság előtt az mondta, egyfajta fedőcégvolt ez a még ma is autókereskedéssel foglalkozó apa-fia párossal pedig könnyen összehozhatta a sors Weiszet és Kayat, hiszen Böblingen is 17 km-re van Stuttgarttól és mint tudjuk, kicsi a világ.
nem nagy feladat aztán kiajánlani weiszet és Kayat a nagy feladatra, főleg, hogy a Monon Kft.-t egykor irányító Tóth Béla vállalkozóval együtt olajoztak, akár meglehetett a bizalom, a kontakt!
előre megfontoltan csak arra kellett figyelni, hogy dokumentálják a történéseket, mint másokor is talán és sikerült .ha virtuálisan belegondolok, hogy mi lett az energol-per vége .nem is olyan hülyeség http://index.hu/belfold/energol1113/
a Gulyás familia autós cége még ma is működik:
2. A cég elnevezése
2/1. Emil Gulyás Automobile Export-Import Kereskedelmi Képviseleti Iroda
Hatályos: 1991/08/07 ...
..
13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/2. GULYÁS EMIL RÓBERT képviseletvezető
Hatályos: 1994/02/15 ...
II. Cégformától függő adatok
1. A külföldi vállalkozás adatai
1/2. Emil Gulyas Automobile Export-Import
DE- 71034 Böblingen, Kremser Str. 24.
Hatályos: 1994/02/15 ...
már Thaiföldön is segítenek az esetleg odavetődött magyarokon .?
http://www.alibaba.com/member/chrisgulyas/aboutus.html
EG Automobile Export Import
Koh Samui, Thailand
About Us
Emil Gulyas Automobile Export-Import is a family run business
Contact Person:
Mr. Chris Gulyas
Company:
EG Automobile Export Import
Address:
23 / 113 Moo 4 T. Bophut, Koh Samui, Suratthani, Thailand
Zip/Postal:
84320
Telephone:
66-8-35032090
Fax:
36-26-393438
ahogy látom, több lábon állnak:
Emil Robert Gulyas, geb. am 17.04.1969
HUNVEST Automobile GmbH , Böblingen
Zavelsteiner Str. 28, 71034 Böblingen, Baden-württemberg
Ha most megkérnélek Szalacsi bácsi mit mondott (de ne nézd meg a videót!) le tudnád írni? :)) Bogár és Róna tényleg érdekes és sok értelmeset is mond, Borost viszont már megint vitatom. Ő szintén nálam abba a körbe tartozik aki csak megint a szekérre kapaszkodni akar és pont emiatt túllihegi.. Különben nem az irányokban térnek ők el egymástól (és Magdink sem ebben a témában mond butaságokat) hanem akkor mikor a látleletet akarja felállítani. Ilyenkor van az rendre, hogy ő is meg akarja mutatni neki is vannak képességei, ő is tud nóvumokat kiagyalni nem csak a vele versenyző többiek, ám ezek a nagy helyzetértékelések szoktak rendre egyik hülyeség nagyobb a másiknál típusúak lenni.. Node igyekszem majd legközelebb is megnézni és akkor visszajövök ide, ám akkor fogok közben jegyzetelni is, hogy miket nem mond..
"biztosan voltál már te is olyan helyzetben mikor a faszi jó hosszan hülyeséget beszélt azon a szinten ami már mindenen túlment és lehet természetes védekezésből később mikor megkérdezték tőled mit mesélt egy konkrét példa sem jutott eszedbe.. Sza van az a szint ahol már védekezik az emberi szervezet."
Minél nagyobb hülyeség, számomra annál emlékezetesebb.
"Különben Magdink meg ne hidd nem önálló diszciplina, csak egy szintén nagyon-nagyon igyekvő neofita /aki pontosan a nagy igyekezete miatt hibázik oly sokat.. hogy a végén már a szakmájára is totál alkalmatlan ;) /"
Egyáltalán nem mond hülyeségeket, csak a mai divat viszonylatában "túl emberi", a stílus, ahogy előadja, ezért nem tűnik "szakszerűnek". Ma Mo-n azt hiszik sokan (nagyvárosi diplomások), hogy a "szakszerűség" mércéje a kioktató, pökhendi hangnem, és hogy annál "szakszerűbb" egy intézkedés, minél nagyobbat üt a kisemberen. Nem gondolom, hogy CSM alapvető mondandója szakszerűtlen lenne: a 2010-re tervezettnél magasabb hiánycél bevállalása reálgazdasági növekedést serkentő gazdaságpolitika javára (ahogy az egész világ teszi) rossz gondolat lenne. A fizetési mérleg-dilemmát nem oldja fel a médiában előadott mondókájában (ami nem azt jelenti, hogy nincs erről véleménye - ez egyébként is nehezen megfogható dolog a jelenlegi Mo-n), de ennek a negatív változása is csak átmeneti lenne egy belső piacra alapozott növekedés esetén. Persze az általa képviselt álláspont keményen a magyar neoliberális iskola dogmáiba ütközik.
Hozzá hasonlóan divat szidni Boros Imrét, Bogár Lászlót és Róna Pétert. Pedig ők sem légből kapott érvekre alapozva kritizálják a neoliberalizmus sajátos magyar iskoláját. Boros Imre felhívja a figyelmet arra, hogy az összeszerelő multikra épülő export nem javítja a fizetési mérleget úgy, ahogy képzelik egyesek, aki a Bogár László által felvázolt "kamat- és profitszivattyú" létezését tagadja, az álmodik. Róna Péter álláspontja is hasonló az előbbiekhez, bár az ő véleménye annyiban hasonlít a magyar neolibsikéhez, hogy a gyenge forintban hisz. Minden másban ő is kritikus velük szemben.
Mindebbe igazad van. Mikor írtam én is küzdöttem a gondolattal, hogy valamiféle példákat hozzak fel mondandójából, de biztosan voltál már te is olyan helyzetben mikor a faszi jó hosszan hülyeséget beszélt azon a szinten ami már mindenen túlment és lehet természetes védekezésből később mikor megkérdezték tőled mit mesélt egy konkrét példa sem jutott eszedbe.. Sza van az a szint ahol már védekezik az emberi szervezet. -- Különben Magdink meg ne hidd nem önálló diszciplina, csak egy szintén nagyon-nagyon igyekvő neofita /aki pontosan a nagy igyekezete miatt hibázik oly sokat.. hogy a végén már a szakmájára is totál alkalmatlan ;) / És én nagyon nem vagyok szdsz - nézz rá nevem.hu..
Ócska dolognak tartom az érvek, konkrétumok nélküli CSM-pocskondiázást. Az fáj, hogy a szadesz körüli holdudvar röfögéseinek nem feleltethető meg, amit mond? De most tényleg, konkrétan mi volt fals CSM mondandójában? A saját szavaiddal, ha nem vagy közgazdász (nem vagyok az a fajta, aki kritika nélkül beájul a tudományos címektől, de annyit azért megjegyeznék, hogy ő egy közgazdászprofesszor).
Ne viccelj. Minap néztem pontosan ezen a tévén Csáth Magdi elvtársnőt és én ugyan nem vagyok közgazda de amiket mondott az komolyan fájt. Egy nagybajszú agrárgazda volt még a társasága, neki legalább csak minden második mondta rengette az eget, Magdink viszont bődületeset fejlődött azóta, hogy mondjuk 2 éve élesben utoljára láttam.. Sza barátom ha neked ez "a gazdasági elemzések" szintje akkor tényleg kérlek ne csinálj üzletileg semmi kockázatosat mert nagyon a vakvilágba tapogathatsz.. (szóltam tényleg barátságból és féltésből)
Mondtam, hogy nem tőzsdeelemzésekre vagyok kíváncsi, azokból Dunát lehet rekeszteni (bár ezek is inkább múltbeli tények felsorolásából és sokszor - devizatéren különösen - fals, már-már megmosolyogtató jósolgatásokból állnak). Hanem átfogó gazdasági elemzésekre. Abból - rendszeres műsorként - tudomásom szerint egyedülálló az Echo Analízise. Néha persze becsúszik egy-egy elemzésnek is beillő riport vagy publicisztika máshol is, de rendszeres gazdasági elemző sajtómegnyilvánulásról az Echo Analízisén kívül nem tudok.
Még a Lánchíd Rádió Szaldója próbálkozik, a műsorvezető folyamatosan fejlődik (posztgrad közgázos bölcsész lehet...???), ami inkább napi eseményeket boncolgat, de egyes megkérdezettek nyilatkozatai valóban kimerítik az elemzés fogalmát. De máshol sem jobb, sem baloldalon nem tudok gazdasági elemző műsorral. Már csak ezért sem szidnám az Echót.
Én eleve ritkán nézek tévét, így ritkán nézem az Echót is, de az Analízis című műsorukhoz mérhető gazdasági elemző műsorral egyetlen tévécsatorna sem rendelkezik (a tőzsdei híreket, néhány üzleti hírt stb. felsoroló műsorok nem gazdasági elemző műsorok). Sőt, a tévécsatornákon kívül más médiaorgánum sem nagyon.
Lol elsőre kertész Imrét olvastam mondom is ez meg mi:D csodálkoztam is hogy mit keres egy fasiszta tv- ben kertész ,De másodikra már jót röhögtem az egészen:D