Keresés

Részletes keresés

FreedomTrail Creative Commons License 2010.03.15 0 0 166
Úgy tűnik hogy lassan Csepelen is elindul a láncreakció...
sensei47 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 165
===================================
Előzetesbe került az Eclipse-ügy hét gyanúsítottja
2010. március 12. 16:32

MNO - PL
A bíróság pénteken elrendelte annak a hét embernek az előzetes letartóztatását, akiket a vámnyomozók szerdán vettek őrizetbe adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt – mondta Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője pénteken.

• Kommandósok álltak az ajtóknál, hét embert elvittek

Sipos Jenő emlékeztetett: a hét embert azután vették őrizetbe, miután a hatóság szerdán több helyszínen tartott házkutatást Budapesten és Pest megyében. A szóvivő az előzetes letartóztatottak személyéről nem beszélt, és nem kommentálta az MTI-nek azt az értesülését sem, amely szerint a hét ember között van az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezetője is. A VPOP az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt közölte, hogy az összehangolt házkutatásokat, illetve az őrizetbe vételt különösen nagymértékű adóhiányt okozó adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt rendelték el. A házkutatás során a pénzügyőrök különféle dokumentumokat, bizonylatokat és adathordozókat foglaltak le.

Az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. 2009. december 31-én hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás során nyert el nettó 4 milliárd 950 millió forintot a járművek előzetes eredetiségének hatósági megállapítását támogató központi informatikai rendszer módosítására és négyéves üzemeltetésére. A korábban eredetiségvizsgálattal foglalkozó cégek szerint ezt az tette lehetővé, hogy a kormány 2009. december 22-én egyeztetések nélkül hozott rendeletben mondta fel 2011 januárjáig szóló szerződésüket. Az érintett vállalkozások szerint a jogilag is megkérdőjelezhető döntés több ezer munkahelyet sodort veszélybe, ezért januárban petícióban követelték Bajnai Gordon miniszterelnöktől a rendelet visszavonását. A cégek emellett januárban feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, gazdasági titok megsértése és hivatali visszaélés miatt. A Fővárosi Főügyészség ezután nyomozást rendelt el az ügyben.

Az origo.hu internetes portál pénteken megjelent cikkében arról ír, hogy az Eclipse Zrt. ügye a nemzetbiztonságért felelős hatóságok számára is kényelmetlen kérdéseket vet fel. A lap szerint ugyanis a társaság sorra nyerte a nemzetbiztonsági okokból titkosított és nyílt verseny nélkül meghirdetett milliárdos állami megbízásokat, így emiatt elméletileg a titkosszolgálatoknak alaposan át kellett vizsgálniuk a céget.
(mti)
===================================
sensei47 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 163
====================================
Már a volt terézvárosi alpolgármester is gyanúsított
2010. március 12. 14:51

MNO - KA
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a volt terézvárosi alpolgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken a terézvárosi ingatlanügyben – közölte a főügyészség vezetője.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a korábbi alpolgármestert – aki a gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett vallomást – már októberben gyanúsítottként idézték be, de akkor arról tájékoztatta a hatóságot, hogy ő egy afrikai ország külügyminisztere által kinevezett diplomata. A főügyészség ekkor megkereste a Külügyminisztériumot a diplomáciai mentesség ügyében. A tárca tájékoztatása szerint azonban a volt alpolgármester nem szerepel a Magyar Köztársaságban akkreditált diplomáciai és egyéb képviseletek személyzetének tagjai között. A főügyészség nem közölte a volt alpolgármester nevét.
(MTI)
====================================
sensei47 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 162
A Hagyó-ügy is idetartozik...
FreedomTrail Creative Commons License 2010.03.04 0 0 161
Ki vállalja a felelősséget?
Előzmény: sensei47 (160)
sensei47 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 160
A láncreakció most a HM felé terjed...
tavasz21 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 159
Én is remélem, mert én hiába ugatok egy jogsértést 6 éve, még mindig nem akarja senki tudomásul venni. A jogtiprók meg tolják ki a pénz talicskával még mindig.
Előzmény: FreedomTrail (158)
FreedomTrail Creative Commons License 2010.02.17 0 0 158
Remélem hogy következetesen végigviszik felderítést...
Előzmény: tavasz21 (157)
tavasz21 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 157
Ideje már ennek a tisztulási folyamatnak, hogy ne lehessen büntetés nélkül lopni, csalni, hazudni.
feketekavics Creative Commons License 2010.02.13 0 0 156

A MÁV-ról nincs hír a témában?

_FK

sensei47 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 155
=============================
Őrizetbe vették Demszky főtanácsadóját

Az ex-BKV-s Regőczi Miklós és Zelenák Tibor is bilincsben
2010. február 3. 17:10

MNO - KN-PL
Őrizetbe vette a rendőrség Mesterházy Ernőt, a főpolgármesteri főtanácsadót hűtlen kezeléssel gyanúsított meg szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg az MTI. Szerdán délelőtt már házkutatást tartottak Mesterházy volt székhelyén, a Kormányzati Koordinációs Központban, Demszky irodájától néhány ajtónyira. Időközben Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét és Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt is őrizetbe vette a rendőrség.

• A Főpolgámesteri Hivatal egyik irodájában kutakodott a rendőrség

Kövér László szerint a BKV szimbolizálja azt a rendszert, amelyet az MSZP-SZDSZ koalíció az elmúlt nyolc esztendőben kiépített annak érdekében, hogy milliárdokat szivattyúzzanak ki a közpénzekből. A Fidesz országos választmányának elnöke a Nógrád megyei Bátonyterenyén szerdán tartott sajtótájékoztatón azt mondta: ha azt a kérdést akarnánk feltenni, hogy miért van az ország a mostani nyomorúságos állapotában, „a BKV-ügyek adják meg a választ”. „Mert szemben a demokráciák átlagos állapotával, ahol kétségkívül elő szoktak fordulni korrupciós ügyek, de ezek rendszerhibaként értelmezhetők, Magyarországon ez maga a rendszer lett az elmúlt nyolc esztendőben” – fogalmazott. Kövér László hozzátette: ezért annak a politikai garnitúrának kell viselnie a felelősséget – nem csak politikai, erkölcsi, de reményeik szerint jogi értelemben is –, amelyik az elmúlt nyolc évben „ide juttatta az országot”. (mti)
A rendőrség korábbi közlése szerint Mesterházy Ernőt azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek. Az MTI úgy tudja, a gyanúsítás ellen a főtanácsadó panasszal élt.

Mesterházy Ernő 2004-ben tűnt fel Demszky mellett, és a kegyvesztett, a főpolgármester-helyettesi tisztségét is elvesztő Atkári János helyett lett a főpolgármester legfőbb bizalmasa, főtanácsadója. Az alternatív zenekarok (A. E: Bizottság, Európa Kiadó) menedzselésével és a Bahia bolthálózattal berobbanó üzletember egyre nagyobb befolyásra tett szert a fővárosban. Többen neki tulajdonítják a „régi” fővárosi SZDSZ-es politikusok félreállítását és az MSZP-vel, Hagyó köreivel való szövetség szorosabbra fűzését. Mesterházynak egy hangzatos, Kormányzati Koordinációs Központnak elnevezett „szervezetet” hoztak létre, ami a Főpolgármesteri Hivatal első emeletén, a 108-as szobában működött, Demszky irodájától és a tanácsteremtől (I. em. 122) néhány ajtónyira. Hogy pontosan mi is volt a 108-as szobában, arról a hivatal sajtóosztályán sem tudtak felvilágosítást adni az MNO-nak. A koordinációs központot, ahol szedán délelőtt a BRFK emberei házkutatást tartottak, egy január 19-én kelt főjegyzői intézkedés szüntette meg. Ebből lehetett következtetni arra, hogy Mesterházy főtanácsadói karrierjének is vége szakadt.

Újabb BKV-s ex-vezetők is bilincsben

Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét és Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt is őrizetbe vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán - tudta meg az MTI. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette, hogy a közlekedési vállalat két volt vezető beosztású munkatársát, valamint a fővárosi főtanácsadót is őrizetbe vették hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A rendőrség hivatalos honlapján megjelentek szerint Regőczi Miklós megalapozottan gyanúsítható, hogy mint a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésével a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötöttek illetve igazoltak különböző teljesítéseket. (Zelenák Tibort, mint a BKV egykori főosztályvezetőjét ugyanezzel gyanúsítják.) R. Miklóst hűtlen kezelés bűntett elkövetése, Z. Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Regőczi Miklós tevékenységével 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak – áll a police.hu-n megjelent közleményben.

(MTI, MNO)
=============================
sensei47 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 154
===============================================
A Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában kutakodott a rendőrség
2010. február 3. 15:10

MNO - BL
Házkutatást tartottak a rendőrök a Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában, az egykori Kormányzati Koordinációs Központ helyiségében szerdán – közölte a hivatal sajtóirodája.

• „Eggyé vált az adathamisítási és a BKV-botrány” + Videó
• Házkutatást tartottak a BKV igazgatóságának volt elnökénél

Az iroda közleményében azt írta, a házkutatás rövid ideig tartott, a hivatal munkatársai minden segítséget megadtak a rendőröknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kora délutáni közleményéből az derült ki, hogy Tóthfalusi Györgyöt, a BKV volt igazgatósági elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják és házkutatást tartanak a férfi városházán lévő irodájában. A gyanú szerint Tóthfalusi „a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket”. A rendőrség tájékoztatása alapján rajta kívül két új gyanúsítottja a van a BKV-ügynek: Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó és egy kommunikációs cégvezető.

Továbbá különböző kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szerződések miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát, Zelenák Tibort és Regőczi Miklóst. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb személyeket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyekkel összefüggésben, de a gyanúsítottak személyéről nem kapott tájékoztatást a hivatal. A főváros vezetése bízik az eredményes nyomozásban, és továbbra is minden segítséget megad a nyomozó hatóságnak – szögezték le.
(MTI)
===============================================
sensei47 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 153
==============================================
Összeültek a szocialisták, Hagyó „percei meg vannak számlálva”?
2010. február 1. 09:01

MNO - FMM
Megkezdődött az MSZP fővárosi elnökségének rendkívüli ülése hétfő reggel Budapesten. Az ülésen az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, hogy mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és fővárosi listás helyéről.

• Üléseznek a szocialisták – Felkérik Hagyót, hogy mondjon le?

Burány Sándor budapesti szocialista elnök azután döntött a testület összehívásáról, hogy vasárnap egyeztetett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettessel. Az MTI úgy tudja, Hagyó Miklóst nem hívták meg a testület hétfői ülésére, amelynek egyébként nem is tagja.

Az atv.hu szombaton – rendőrségi forrásokra hivatkozva – azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők – a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós – felelősségét is vizsgálja – írta a portál. Hagyó Miklós jelenleg az MSZP képviselő-jelöltje a XII. kerületben (Budapest 18. választókörzetében) és harmadik helyen van a párt fővárosi listáján, ami biztos befutó hely.
(MTI)
==============================================
Előzmény: sensei47 (152)
sensei47 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 152
"Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, hanem Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett – értesült az atv.hu rendőrséghez közeli forrásokból. "
sensei47 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 151
=================================
Gyanúsítottként hallgatják ki a BKV volt vezérét
2010. január 26. 12:58

MNO - KN
A rendőrség gyanúsítottként hallgatja ki Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját – értesült az MTI kedden, nem sokkal 13 óra előtt.

• „Nyomozati cselekmény” – rendőrök szállták meg a BKV-székházat

Tóth Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya az MTI információját megerősítve azt mondta: egy volt BKV-vezetőt hallgatnak ki a rendőrök gyanúsítottként hűtlen kezelés miatt. Hozzátette: reggel óta házkutatást tartanak a BKV székházában. Valamennyi, a közlekedési vállalat által kötött tanácsadói szerződést át kívánnak nézni, mert nem kapták meg az összes dokumentumot – mondta.

A főkapitány további részleteket egyelőre nem közölt, de ígérete szerint a nap folyamán további tájékoztatást ad a rendőrség.
(MTI)
=================================
Előzmény: FreedomTrail (150)
FreedomTrail Creative Commons License 2010.01.26 0 0 150
A BKV-nál ma is házkutatást tartanak...
Előzmény: feketekavics (149)
feketekavics Creative Commons License 2010.01.11 0 0 149

Azt hittem tovább dőlnek a dominók...

Ahhoz képest (ami lehetne) eléggé csend van.

_FK

mmormota Creative Commons License 2010.01.07 0 0 148
Látszik, mennyire fontos Zuschlag meg Hulvald esete. Régebben nem félt az se akit elkaptak, biztos volt abban hogy nem eshet baja. Tartotta a száját és várta hogy kimentsék.

Most meg már félnek, hogy beáldozzák őket. Pánikreakciókat produkálnak, lebuktatnak másokat is, ésszerűtlenül viselkednek. Így már sokkal jobb esély van a nyomozásra, megalapozott vádiratra.

Pl. ez a hisztérikus ultimátum is teljesen eszement. Ilyesmit titokban szokás üzenni, nem a sajtóban. Mire számított? Nem lenne egy kicsit feltűnő, ha egy ilyen nyilatkozat után csütörtökön elengednék? :-) Esetleg azt várta, a kormányszóvivő majd nyilatkozik: inkább elintéztük hogy kiengedjék, nehogy kipakoljon?! :-))

Előzmény: kutato (144)
sensei47 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 147
Volt döntés?
Előzmény: kutato (144)
ohrana Creative Commons License 2010.01.07 0 0 146
Nincs annyi zsé, amennyi szájat be kell tömni.

o
Előzmény: luis3 (145)
luis3 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 145
Hah, minő meglepetés hogy feltáró vallomással fenyegetőznek. 3 hete még meg voltak döbbenve. Azt elhiszem. A Vörös Polip elengedte őket egy pillanatra.
Előzmény: kutato (144)
kutato Creative Commons License 2010.01.07 0 0 144
"Csütörtökön dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság arról, hogy a két gyanúsított esetében meghosszabbítsák-e az előzetes letartóztatást. A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a két jogi igazgató egyike az érintetteknek - hisztérikus kirohanás közepette - megüzente, hogy - amennyiben csütörtökön nem helyezik szabadlábra - mindenre kiterjedő, részletes vallomásban feltárja a korrupciós pénzek útját

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=303401


Korábban: A két jogász jól ismerte egymást, hiszen korábban Szeibert is Ferihegyen dolgozott, Rényi-Vámos helyetteseként. Egyelőre mindenki hallgat az ügyben, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság hétfőre ígért tájékoztatást.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/lebuktak-2005974/http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=303401
Előzmény: sensei47 (139)
FreedomTrail Creative Commons License 2010.01.07 0 0 143
Szalainét őrizetbe vették...
feketekavics Creative Commons License 2009.12.08 0 0 142
>>>Megdöbbent a gyanúsításon a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója is
___
Ugyanis álmukban sem hitték volna, hogy le fognak bukni...
Remélem, egy jól szerkesztett patkánycsapdába másztak be.
_FK
Előzmény: sensei47 (139)
feketekavics Creative Commons License 2009.12.08 0 0 141
>>>hogy valóban átvett tízmillió forintot
___
Ki és miért mászkál tízmillió forint készpénzzel???
_FK
Előzmény: sensei47 (139)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 140

Megdöbbent a gyanúsításon a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója is

 

Ja. Gondolom a szájuk is tátva maradt a csodálkozástól... :D

Előzmény: sensei47 (139)
sensei47 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 139
Volt már?

======================================
Ártatlannak vallják magukat az őrizetbe vett jogászok

* MTI, 2009. december 6., vasárnap 19:27 | Frissítve: 21 órája

Megdöbbent a gyanúsításon a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója is - nyilatkozta a péntek éjjel vesztegetés és hűtlen kezelés miatt őrizetbe vett két cégjogász közös ügyvédje. A TV2 szerint a gyanúsítottak között van annak a szoftverfejlesztő cégnek a vezetője is, amely nemrég 28 millió forintért elkészítette a BKV szerződéseinek digitalizálását.

Zámbó Gyula ügyvéd tájékoztatása szerint ártatlannak tartja magát a Budapest Airport (BA) Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatója. Közös ügyvédjük vasárnap elmondta: az őrizetbe vételen és a gyanúsításon mindketten megdöbbentek.

Hozzátette: a BKV Zrt. jogi igazgatója elmondta neki, hogy valóban átvett tízmillió forintot, de az nem vesztegetési pénz volt, hanem legálisan kapta. A BA jogi igazgatója pedig azzal indokolta, hogy nem tud vallomást tenni: fogalma sincs, mi történik.

A gyanúsítottakat a Fővárosi Főügyészség egyelőre nem helyezte előzetes letartóztatásba, meghallgatásuk hétfőn délelőtt lesz.
======================================
Darwin Creative Commons License 2009.12.07 0 0 138
Olyan ez, mint az Angyalok és Démonok végén. A bal oldal gyertyáját elfújják, az olajat onnan magukra öntik, a jobbot meg földhöz csapva felgyújtják az országot ;)
Előzmény: Törölt nick (105)
FreedomTrail Creative Commons License 2009.12.07 0 0 137
Budapest Airport, BKV: jobb, ha csendben maradnak a szocialisták?
2009. december 7. 11:53

MNO - KN

Tarlós István szerint a szocialistáknak végre be kellene fejezniük a „kommunikációs trükközést”, a hazudozást, a hatóság és a közvélemény félrevezetését. „Én a helyükben inkább csendben maradnék” – fogalmazott a Fidesz fővárosi frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján. Tarlós István mindezt azután mondta, hogy a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) pénteken őrizetbe vette a Budapest Airport Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatóját, akik ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást az RRI.
• Előkészítették Sziebert menesztését a BKV-nál

A fideszes frakcióvezető fővárosi közgyűlési jegyzőkönyvekre és iratokra hivatkozva közölte: 2007 óta a budapesti szocialisták 24 alkalommal szavaztak ellene az ellenzék BKV-s és egyéb vizsgálati kezdeményezéseinek, javaslatainak.

Tarlós István emlékeztetett: a fővárosi Fidesz-KDNP már októberben kezdeményezte egy BKV-s ügyeket vizsgáló bizottság létrehozását, ám erre az előterjesztésre a komplett MSZP-frakció nemmel szavazott. A politikus ennél súlyosabbnak tartja, hogy az ellenzék azon nyár eleji javaslatát, mely szerint vizsgálóbizottságot kellene létrehozni a nagy értékű beruházások előkészítésének és megvalósításának vizsgálatára, egy SZDSZ-es átszavazással fogadták csak el, az MSZP ugyanis ennek is ellene szavazott.

„Akinek van kedve, nézzen utána, hogy ez a jogi igazgató milyen csatornákon, milyen kapcsolatokon keresztül került a BKV-hoz. (...) Ezek a kapcsolatok, ezek a csatornák mindennek nevezhetők, csak ellenzékinek nem” – mondta Tarlós István. A politikus „kedves gesztusnak” nevezte, hogy a szocialisták gratuláltak a rendőrségnek a BKV és a BA jogi igazgatójával kapcsolatos ügyhöz. „Mi egyszersmind a szocialistáknak is gratulálunk: Horváth Csaba főpolgármester-helyettes három hónappal ezelőtt azt ígérte, hogy átláthatóvá teszi a BKV-t; hát ez, azt hiszem, sikerült” – fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint úgy lett átlátható a BKV, ahogyan most kinéz. Mint mondta, „ha a szocialisták ilyen kétségbeesetten kommunikálják a hamisságot és a félrevezetést, akkor még a végén arra fogunk gondolni, hogy valami oka van ennek a kétségbeesett előremenekülésnek”.

Horváth Katalin Fanni, az RRI sajtószóvivője vasárnap közölte, a rendőrség az április közepén indult nyomozás eredményeként adatokat és bizonyítékokat talált arra, hogy a BA jogi igazgatója – összejátszva korábbi beosztottjával, a BKV jogi igazgatójával – a Budapest Airporttal szerződésben álló ügyvédi irodáknak teljesítés címén kifizetett összeg jelentős részét jogtalan előny formájában visszakapta, illetve ezen ügyvédi irodák túlszámláztak, azaz el nem végzett teljesítést is kiszámláztak a repülőteret üzemeltető társaság részére.

A nyomozás során arra is bizonyítékokat talált a rendőrség, hogy a BKV jogi igazgatója hasonló jellegű bűncselekményeket követett el. A rendőrség a BKV jogi igazgatóját tetten érte, amint egy III. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában nagyjából tízmillió forint összegű kenőpénzt vett át egy, a közlekedési társasággal szerződésben álló cég munkatársától.

Zámbó Gyula ügyvéd tájékoztatása szerint ártatlannak tartja magát a két jogi igazgató. Közös ügyvédjük vasárnap az MTI-nek elmondta: az őrizetbe vételen és a gyanúsításon mindketten megdöbbentek. György István, a fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettese keddre összehívta a BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottságot, de nem Steiner Pál szocialista politikus felszólítása alapján, hanem saját kezdeményezéséből. A vizsgálóbizottság fideszes elnöke ezt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében írta.

(MTI)
feketekavics Creative Commons License 2009.12.05 0 0 136
A trágár beszéd ólomsúlyként húzta le a topikot.
Van valami fejlemény?
_FK
Előzmény: gcorvaksz (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!