Keresés

Részletes keresés

Hell Goo Creative Commons License 2010.02.05 0 0 14
Kicsit erősen fogalmazol, de igazad van, itt tényleg csak a saját vágyak vannak középpontban, saját álmok... a gyerek meg úgy fog a többi gyerek közé menni, hogy majd elmeséli, hogy meghalt az apukája.... már a fogantatás előtt.... hú.... azért ezt kicsit túlzásnak érzem :(
Előzmény: szipucsu2 (2)
szipucsu2 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 13
Lehet vehemensen bizonygatni, hogy igenis szüksége van apára mindenkinek, amit nem vitat senki, de az élet sajnos nem mindig eszerint zajlik.

Ez nem jelenti azt, hogy emberileg nem kéne minden tőlünk telhetőt megtenni gyerekeinkért, így apáról gondoskodni az első pillanattól fogva.
Olyan ez, mintha azt mondanád, sajnos vannak lopások, és ez nem jó, amit nem vitat senki, de az élet sajnos nem mindig eszerint zajlik. Ez nem jelenti azt, hogy ne próbáljunk megtenni, amit csak tudunk a lopások ellen.

Nem mondtam azt sem, hogy aki apa nélkül nő fel, mind boldogtalan. Csak van rá esély, hogy az lesz. Ezt az esélyt pedig minimum lenne, hogy kiküszöbölje az anya, ha nem csak saját maga boldogsága, hanem esetleg a gyerekéé is érdekli. Ezzel nem akarom azt sem mondani, hogy az alkoholista apa jó lenne; ha ilyen vagy más problémák vannak a családban, annak a hátterében is van egy hiba, amit eleve elkövetni sem kellett volna, de mindenképpen ki kellett volna javítani.

Sajnálom, hogy 7 évesen elvesztetted édesapádat. De örülök, ha ez nem hatott ki tartósan negatívan az életedre.

Nem gondolom, hogy hülyeség lenne a csaj részéről, amit akar
Annyira nem csodálkozom azon, hogy sokan így gondolják, mert a mai világban egyre erőteljesebb a családellenes gondolkodás, a család egyre inkább háttérbe szorul. Csak sajnálatos, hogy ami a világban folyik, az egyre nagyobb erkölcstelenség és sötétség, ennyire befolyásolja az emberek gondolkodását. Persze az emberek nem tehetnek róla...
Előzmény: sub_rosa (10)
szipucsu2 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 12
Az apa hiánya nyilván nem feltétlen determinál boldogtalanságra, de ezzel nő a boldogtalanság lehetősége.
És az sem biztos, hogy pl. Anita találna magának párt később.
Szóval lehet, hogy nem feltétlen épülne a gyerek élete rosszra, de inkább a bizonytalanra: nem tudni, mi lesz, jó-e, vagy rossz.

Kinek árt, ha megszületik a gyerek? Attól függ, mi lesz a gyerekből. Ha homoszexuális bűnöző, akkor valószínű sokaknak. Elnézést kérek, ha valakinek ez kemény volt, de ez is benne van a pakliban, főleg egy olyan hóbortos anyánál, aki a halott férjétől akar gyereket. Ki tudja, milyen hóbortjai vannak még...

Egyetértek egyébként, hogy az apa hiánya nem feltétlen rossz, de egy jó szülő inkább megad lehetőség szerint mindent a gyereknek, hogy a legjobb legyen neki. Ha a szülő lehetőségei lennének behatárolva, az más, arról nem tehet, ha pl. elveszti a férjét.

Másik, hogy ha megkérdezi egyszer a gyerek, hogy hogyan volt a születése, mit mondanak neki? És mit fog ez belőle kiváltani? Ha esetleg nem lesz sikeres a lányoknál, azt gondolhatja, ő is halottan lenne jó férj, mert a családban is ezt a példát látta. De ha nem is így, valami furcsa módon biztos visszajönne.
Előzmény: missparker (9)
betonacel84 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 11
Teljesen igazad van ráadásul bizonyítható hogy már előtte is szerettek volna gyereket én nem értem hogy hol itt az akadály.... csak egy kis papírmunka kellene meg egy kis emberség.
Előzmény: missparker (9)
sub_rosa Creative Commons License 2009.11.28 0 0 10

alapvetően persze az lenne jó,ha mindenkinek lennének szülei, de  attól még nagyon sokan nőnek fel apa nélkül olyanok is, akiknek nem úgy indult az életük. 

 

Lehet vehemensen bizonygatni, hogy igenis szüksége van apára mindenkinek, amit nem vitat senki, de az élet sajnos nem mindig eszerint zajlik. És egyébként is  lehetnek rendkívüli esetek, amik egyediek.

 

Nem gondolom, hogy hülyeség lenne a csaj részéről, amit akar, és azt sem, hogy a gyereke örök boldogtalanságra lenne ítélve. A te véleményedből következik, hogy akinek nincs apja az mind boldogtalan, akinek van, az meg mind boldog. Ezt sem hiszem, hogy a világ ilyen fekete és fehér lenne.

 

7 éves voltam, amikor apám kilépett az életemből örökre.  Úgyhogy nem  partvonalról szólogatok be. De ha megkérdeztek volna a születésem előtt, hogy meg akarok-e úgyis születni, hogy nem lesz apám, akkor is az életet választottam volna. Mindazzal a nehézséggel, ami abból fakadt, hogy nem volt apám.

 

 

 

Előzmény: szipucsu2 (7)
missparker Creative Commons License 2009.11.28 0 0 9
Az apa léte önmagában még nem garancia a boldogságra, a hiánya sem determinál boldogtalanságra.

Aztán az is lehet, hogy később talál magának párt, a gyereknek jó apát. Ez sem lenne egyedi eset.

De mégegyszer: itt egyetlen dolgot kell vizsgálni, mégpedig azt, hogy kinek árt, ha megszületik ez a gyerek? Mivel senkinek, miért is ne születhetne meg?
Előzmény: szipucsu2 (8)
szipucsu2 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 8
Ha nem akar, ne lépjen túl szerelme elvesztésén. De ne akarjon így gyereket, mert apa nélkül egész biztos, hogy nem fog tudni mindent megadni neki, amit csak kell. Lehet, hogy sokmindent meg tud adni, de nem mindent, és ez egyáltalán nem biztos, hogy jó. Lehet, nem ő lenne az első gyerek a világon, aki apa nélkül nő fel, de ebből nem következik az, hogy a többi apa nélkül felnövőnek nincsenek ebből problémái, és hogy neki sem lenne. Ha Anita ebbe nem gondol bele, akkor vagy önző, vagy az orránál nem lát tovább.

Igazából az iskolákban is ez van: tanárok jönnek-mennek, cserélődnek, amiben mindenféle szempontokat figyelembe vesznek, csak azt nem, hogy a gyerekeknek jó legyen. Senkit nem érdekel az, hogy egy osztálynak évente, esetleg félévente pl. új történelemtanárja van, pedig akár adott tanuló továbbtanulását is meghatározhatja.

Azért egy felnövekedő gyerekre több figyelmet kéne fordítani...
Előzmény: missparker (3)
szipucsu2 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 7
Márpedig ez önzés. Saját érzelmei érdeklik, nem az, hogy megadja a gyereknek a legtöbbet, amit csak megadhat, hogy egészséges családban nőhessen fel.

Nem tudom, Te milyen családban nőttél fel. Apa nélkül? Mert ha nem, akkor előbb azt meg kéne próbálnod, vagy megismerni közelebbről olyan emberek problémáit, akik apa nélkül nőttek fel. Érdemesebb lenne először ezekről a dolgokról elbeszélgetni higgadtan, nyugodtan, mielőtt álszentséget vagdosol a fejemhez.

Nem elvileg, hanem igenis szüksége van egy gyereknek mindkét szülőre. Ha mégsem így történik, oké, kibírják, de milyen áron? Kérdezz meg pszichológusokat a témáról, pl. milyen szerepe van az apának abban, hogy a gyerek ne legyen akaratgyenge, stb., stb.

Ha valakinek hóbortjai vannak és annak akar élni, hát mit lehet tenni, tegye, ha nagyon muszáj, de lehetőleg csak addig, amíg ezzel nem árt másoknak, pl. nem determinálja saját gyereke sorsát már előre a hülyeségeivel.

Nem mondtam, hogy egy alkesz brutál apa jobb, mint a semmilyen. Nem tudom, ezt miért feltételezed, hiszen célzást sem tettem rá. Ez külön téma lenne, és nem is kívánok állástfoglalni arról, hogy a semmilyen apa jobb-e vagy az alkeszbrutál. Egyik se jó, ebben biztos egyetértünk.
Előzmény: sub_rosa (5)
sub_rosa Creative Commons License 2009.11.27 0 0 6

nagyon jól összefoglaltad, valóban kit zavar egy várt és vágyott élet?

 

 

Előzmény: missparker (3)
sub_rosa Creative Commons License 2009.11.27 0 0 5

ja persze ez az önzés lemez:(

 

hány gyerek nő föl elvált szülők gyerekeként és hány félárvaként? Vagy olyan apától, aki nem is törődik a gyerekeivel.

 

Igazad van, elvileg mindkét szülő kell a gyereknek, de annyira nem lehetsz naív, hogy azt hiszed, hogy egy alkesz, brutál apa is jobb, mint a semmilyen.

 

Ez nem önzés a csaj részéről, hanem álszentség a tiédről.

 

 

Előzmény: szipucsu2 (2)
missparker Creative Commons License 2009.11.27 0 0 3

Szerintem ebben nincs önzés, bár a döntés érzelmi alapú (mint minden döntés). ha valaki nem tud túllépni a szerelme elvesztésén, és nem is akar, akkor semmi értelme erőltetni.

 

Racionálisan szemlélve viszont nem értem az ellenzőke: kinek lesz rossz, ha ez a gyerek megszületik? A gyereknek nem valószínű, hiszen vágynak rá, szeretetteljes környezetbe érkezik (és nem ő lesz az első gyerek a világon, aki apa nélkül nő fel). A halott apa érdekeit szintén nem sérti, az anya kifejezetten akarja. Egyéb érdekek mérlegelésének szerintem helye nincs.

szipucsu2 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 2
Így van, csak mellesleg jó lenne előbb apát találni a gyereknek, hogy ne apa nélkül kelljen felnőnie szegénynek. Ezt önzésnek nevezik, amikor nem érdekli, hogy a gyereknek apa nélkül felnőni milyen lehet. Csak magára gondol, messze nem vall 28 éves gondolkodásmódra, még 18 évesre sem.
A gyereknek mindkét szülőre szüksége lenne, jó lenne először a gyerek érdekeit nézni, nem pedig a hóbortjainak élni a gyerek kárára.
Nevetséges, gyerekes alak.....
Önzés a köbön.
Előzmény: IDKFA (0)
IDKFA Creative Commons License 2009.11.27 0 0 0
p0tcselekvés. Keressen egy új férfit, a múltban nem lehet élni. A gyereknek szenvedés lenne.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 topiknyitó
Gyermek, utólag

Egy újabb, hazai esetet a delmagyar.hu ismertet: fél évvel ezelőtt elhunyt férjétől utólag szeretne gyereket Anita.

- Mesterséges megtermékenyítéssel létrehozott embriót háromszor is beültettek a méhembe, de mindannyiszor hiába reménykedtünk. A második próbálkozásnál pedig úgy tűnt, sikerrel járunk, de egy arcüreggyulladás miatt kilökődött – árulta el a 28 éves Anita

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!