A topiknyito hozzászólás értelemszerűen az első oldal, első hozzászólásában olvasható.Kéretik, ennek fényében értekezni. Pár napja, az EU poszt-osztogatása után ismét kiderült, a Nyugat-Európa, és a régi tagok nem kívánnak komoly politikai szerepet adni a hat éve csatlakozottaknak.
Köszönöm az infót, bár már Churchill is azt mondta, "csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam". Van az állami statisztika (hanta by Mszp) és van a másik kimutatás (hanta by Fidesz). A kettőt összeadod, megszorzod a két párt képviselőinek számával, elosztod a jelenlegi támogatóik számának négyzetgyökével, és még mindig nem tudtál meg semmi. :-)
Az a baj, hogy Közép-Európa sohasem fogja felfedezni azt, hogy a nyugat, csak mint Európa előszobájára gondol ránk.Magyarul, a hely, ahol meg lehet az oroszokat állítani.Az oroszok meg azért tartják fontosnak, mert jelentős gyarmat lehet, még akkor is, ha innen Nyugat-Európát nem is érhetik még el.
Mér, az EU-ba lépés előtt mi volt ez, nem gyarmat ? Vagy inkább egy kelet-európai kis csoda, ahol a király meztelen, mi ? Amúgy a király most is meztelen, de legalább a brit vámtiszt előtt nem kell hason csúsznom.
A lengyelek és a csehek Magyarországgal semmilyen uniót nem csinálnának. Közép-Európában erős állam nem kell, így vagy jó ami van, vagy jönnek az oroszok. Akkor én viszont inkább mennék.
Szerintem a mg támogatás benne van a szerződésben, az is mikortól jár a 100%. ( 2011 ? ) Minden új belépővel külön szerződés van, aki jobbat harcolt ki az jobban járt.
Az Eu ezt a részét Európának gyarmatnak tekinti, s azzá is tette. Köztünk hazánkat is. Ilyenkor nagyon csúnya dolgok jutnak eszembe. Pl a jó k...édes...nyátok! Amikor mi itt véreztünk a középkorban, szartatok ránk, amikor itt 56-ban véreztünk, sz..tatok ránk. Amikor megnyitottuk a határokat, sz..tatok ránk.
Amit lehetett, mindent tönkrevágtatok, nincs egy cukorgyárunk, nincs vasgyártásunk, majd jöttök a földjeinket felvásárolni, a mezőgazdasági feldolgozóipart tönkrevágtátok, elborít bennünket a külföldi szar a plázákban, ehetetlen moslékkal szorítjátok ki a magyar termékeket, felvásároltátok a magyar médiát, bunkóvá teszitek gyerekeinket a nagy oktatási reformokkal....na persze magyar beépített gazemberek segítségével.
Nem ismeritek ti a magyart. Még néhány év, és úgy menekültök innen, hogy a foscsík jelzi, merre is jártatok.
Aki azt hiszi, hogy itt valakinek is érdekében áll, hogy egy szintre kerüljünk a régi tagállamokkal, az vak, süket és szellemi fogyatékos. Nos ez esetben vak vagyok, süket és szellemi fogyatékos, hiszen a valakibe én is bele tartozom, nekem viszont érdekemben áll, hogy egy szintre kerüljünk velük. :-)
Egyébiránt igen, a kintiek szemével kell nézni a dolgot. Mi a frásznak tolnák ide a pénzt amikor náluk is válság van? Az pedig, hogy NETTÓ befizetők lennénk, nem biztos. Legalábbis számomra nem bizonyíték erre az, hogy itt van egy ilyen komment, meg a fidesz ezt szajkózza... Az meszp meg azt szajkózza, hogy az EU-s pénzek lehívásában az első helyen vagyunk a kelet-európai országok között, és nem vagyunk nettó befizetők. Engedelmetekkel én egyiknek sem hiszek fenntartások nélkül.
Igazi versenyben a csigazabálók nem lennének sehol! Dísz+konyhakerti növényekben egyedüli konkurencia a hollandus paraszt lenne... meg a bulgár......:P
A kelet európaiak időnként még a saját jelöltjüket is megfúrják - hogyan várható el tőlük, hogy véges időn belül találjanak egy közösen támogatott jelöltet.
Azt a bitang.Bezzeg erről nem szól senki.Mondjuk a vicc az egészben az, hogy pl a Budai várat a Fidesz fúrta meg.A többi meg valóban Maszopos töcsölés.
Aztán meglátjuk mire megy a magyar paraszt az igazi versenyben!
Azt remélem tudod, hogy jelenleg a magyar paraszt a francia paraszt támogatásának legfeljebb 30%-át kaphatja meg. Majd 2014-ig esetleg egy szintre hozzák, de erről még nincs végleges döntés!
Magyarország nem, hogy nem kap segélyeket az Uniótól, hanem az előrejelzések szerint 2009-ben NETTÓ BEFIZETŐ lesz, azaz többet fizet be mint amennyit visszakap!
Ennek oka elsősorban a korrupció és a totális inkopentencia Ezek miatt elveszettet és visszatartott milliárdos EU-s pályázatok! (4.-es metró, Csepeli víztisztító, Budai vár rekonstrukció, Leader közösségek korrupciós botránya, Mezőgazdasági támogatási rendszer svindlijei, OCÖ korrupciós botránya stb. stb.)
Mert a pénzt be kell fizetni visszakapni viszont csak sikeres pályázatokkal lehetne!
ismét kiderült, a Nyugat-Európa, és a régi tagok nem kívánnak komoly politikai szerepet adni a hat éve csatlakozottaknak.
Ha jól emlékszem a gyarmatosítások idején sem indiaikat neveztek ki Angliában Lord-kancelláranak! A piacok (gyarmatok) örüljenek, hogy a vezetőik megkapják a baksist (örülnek is), amiért eladták az országaikat, ne akarjanak (nem is akarnak, tudják hol a helyük) többet!
Nem csak magyarok, mindenki. És ehhez még nem jött az hozzá, hogy az EU adna 3,5 milliárdot, ha kivágjuk a szőlőtőkéket.Legyen hely a francia boroknak stb.
Egyedül, Jerzy Buzeket sikerült jelölni házelnöknek.Ennyit Közép-Európáról.