Keresés

Részletes keresés

Egy nagymama Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34

Marcs 123. Mi kb. egyidősek lehetünk. Nekem sok minden már nincs az emlékezetemben, de ha még visszatérsz erre az odlalra, szeretném, ha írnál, hogy hol találnám meg a (hallom) mostmár elhanyagolt, lepukkant kastélyépületet, és környezetét.

Mégegy kérdésem lenne. Te emlékszel a búcsúénekben, hogy ti is simogattatok az udvaron őzikét??? És hogy a te nevelőnőd nem véletlenül Margit néni volt, a vezető pedig Viktor bácsi???

Tudom 8 éve jártál ezen az oldalon, de hátha visszanézel, vagy hátha értesít az INDEX, hogy üzeneted van!!!! Szia. Szép napot neked. Kati

Előzmény: marcsi123 (17)
Egy nagymama Creative Commons License 2019.03.10 0 0 33

Marika 57-nek válaszolnám ha sikerül, és odakerül a válaszom, ahol ő látja.

Én is voltam a '60-as évek elején valamikor. Nemsokára megyek Kőszegre és szeretném megnézni, akár csak kívülről is gyermekkorom 2 hetének ezt a szép időszakát. De nem tudom a címet. Ha valaki látná a bejegyzésem, és leírná ide, megköszönném.

Én is ismerem a  hazautazás előtti éneket. 1-2 rám illő változással. "Hazafelé visz a v. m. Budapestre nemsokára. Ez a 2 hét ...."  "Elbúcsúzunk minden fűtől, fától, őzikétől és virágtól. Margit néni ölelő karjától, Viktor bácsi mosolyától."

És az unokaöcsém idejében is, aki kb. tizen-jónéhány évvel később is ugyanitt nyaralt, (vagy telelt?), nála is Viktor bácsi volt még jelen a "mosolyával". 

Nagyon örültem, hogy találtam ezt az oldalt. Üdv minden régi sorstársamnak!

Előzmény: Marika57 (28)
Raszler Zsuzsa Creative Commons License 2016.10.01 0 0 32

Sziasztok !!! Én is ott voltam!!! Sokat gondolok vissza ! El sem hiszem hogy ra talaltam erre az oldalra!!!

Előzmény: myrtill82 (-)
Nagy-Kálmán Attila Creative Commons License 2016.09.14 0 0 31

Sziasztok!

"Kőszeg Űrhajósok útja SZOT Gyermek üdülő/szanatórium"

Csináltunk facebook csoportot képekkel. Ha van kedvetek lépjetek be. És ha vannak képeitek töltsétek fel, írjátok meg, hogy mikor voltatok ott. Osszátok meg a csoportot, hogy sokan megtalálják.

https://www.facebook.com/groups/koszeg.urhajosok.utja.szot.udulo/

Üdv: NKA

gyermekkor Creative Commons License 2016.08.01 0 0 30

Sziasztok!

Én 1973-ban töltöttem itt 3 hetet.

Nagyon szép emlékeim vannak közel 43 év után is. Ha jól emlékszem Körtési Viktorné volt a tanítónénink.

Rendes suli volt de.,du -tán játszottunk Addig minden évben tüdőgyulladásom volt, azóta semmi bajom.Örökké hálás 

leszek az akkor ott dolgozóknak.Köszönöm!Felnőtt fejjel jöttem rá, a tv-ben mutatták a kőszegi gyermek szanatóriumot,hogy én is itt voltam.

 

Dubecz Péter Creative Commons License 2014.03.09 0 0 29

Én a nyolcvanas évek elején voltam a Kőszegi Szot üdülőben gyerek fejjel.Nagyon sok szép emlékem van arról a három hétröl.Előttem van a fűrdő az alagsorban,a kert,a kastély stb.Ha létezne időutazás akkor oda egész biztos váltanék jegyet...Valahol még van nekem egy fekete fehér fotóm,egy csoportként két gyerekfelügyelővel./ha jól emlékszem így hívták őket/ha megtalálom a képet,felrakom.

Marika57 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 28

Sziasztok!

Én 1966-ban töltöttem 3 hetet az üdülőben. Arra emlékszem, hogy 3. osztályos voltam. Délelőtt mindig tanultunk, ugyan úgy mint az iskolában, ebéd után pedig kirándultunk, játszottunk, vetélkedtünk és mesét olvastunk. Emlékszem, hogy amikor otthonról levelet kaptam, nem tudtam elolvasni édesapám írását, és a nevelőnénit kértem meg, hogy olvassa el nekem. Ő szeretet teljesen magához ölelt és felolvasta nekem a levelet. Az ölelésével enyhítve a honvágyamat. Nagyon jó és szép volt ott. Még töredékeiben emlékszem a dalra, amit tanultunk a hazautazás előtt. Lehet, hogy néhányotoknak emlékezetesek a sorok.

"A kőszegi gyermeküdülőben, hej de nagy ünnep van máma. Haza felé visz a vonat minket, otthonunkba nem sokára. Huszonkét nap hej de nagy idő. De sok minden fordult itt elő. Volt itt játék, tanulás és mese. Kirándulás a hegyekbe. Elbúcsúzunk a sok kis pajtástól, fűtől, fától és virágtól. Mimi néni ölelő karjától, Laci bácsi mosolyától.

Huszonkét nap sej de nagy idő ....... stb.

Sajnos a többi versszakra már nem emlékszem, hiszen azóta majdnem 50 év telt el.

Nagyon jó, hogy rátaláltam erre a fórumra. Jó volt ismét visszaemlékezni.......

 

zsolesz 69 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 27

Sziasztok!Én 84 telén voltam a szanatóriumban,egy hónapot.Sajnos csak egy alkalommal sikerült ott lennem,de nagyon klassz osztálytársakat sikerült megismerni.Neveket nem tudok,de arra emlékszem,hogy egy nyolcadikos társunk volt,egy fiú.Van egy fényképem ami a teraszon készült az egész osztállyal.Nagyon jók voltak a tanárok,nem beszélve az éjszakai felügyelők.Sok bolondságot csináltunk,de megvolt a fegyelem.

Tinka39 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 26

Sziasztok!

 

Én 82-88 ig 2-3 hónapokat töltöttem a szanatóriumba betegségem miatt,Nagyon sok emlék maradt bennem.Miklós bácsi és Zsuzsanéni:) És a lányuk akinek nagyon hósszú haja volt.még ő rá is emlékszem.Szerettem ott lenni,rengeteg program volt,és sokat játszottunk ,na meg tanulni is kellett.Emlékszem vólt büfé is és néha a nagyoknak idővel tini diszkó.A hajó hinta ahol sokat hintáztunk és közbe énekeltük a /börtön ablakába,jánosbácsi a csatába és még sok dalt:)) Mikor szedtük a vadgesztenyét:) Nagyon megmaradt bennem amikor párnacsatáztunk,nyitva vólt az ablak és a párna kirepült az ablakon,pont Miklósbácsi lábához:)) Nagyon sok szép emlék van bennem.És minden vágyam hogy eljussak mégegyszer és még több emléket feltudjak idézni:)

Ancsika11 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 25

Szia!

 

Én 1982-ben töltöttem 2 hónapot a Kastélyban. Fantasztikusan jól éreztem magam, és gyógyultan (valamint legalább 5 kg-al gazdagabban) távoztam. A mai napig emlékszem a nevelőkre is, fantasztikus emberek voltak, igyekeztek a családot is pótolni, amennyire lehetséges volt.

Képzeljétek, a minap jártam arra, eladó a Kastély, és mögötte egy lakópark, olyan zárt kapus, amerikai mintára.

Ha érdekell Benneteket a www.kastelykertlakopark.hu oldalon tudtok nézelődni.

 

Üdv. Ancsika

Előzmény: myrtill82 (21)
Ancsika11 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 24

Sziasztok!

 

Én 1982-ben töltöttem 2 hónapot a Kastélyban. Fantasztikusan jól éreztem magam, és gyógyultan (valamint legalább 5 kg-al gazdagabban) távoztam. A mai napig emlékszem a nevelőkre is, fantasztikus emberek voltak, igyekeztek a családot is pótolni, amennyire lehetséges volt.

Képzeljétek, a minap jártam arra, eladó a Kastély, és mögötte egy lakópark, olyan zárt kapus, amerikai mintára.

Ha érdekell Benneteket a www.kastelykertlakopark.hu oldalon tudtok nézelődni.

 

Üdv. Ancsika

Tátrai Creative Commons License 2013.03.17 0 0 23

Én 1975-ben jártam itt, II.3-II.25.-ig. Megvan a csoportképem is, ha érdekel valakit! (Ez "csak" az épület)

Előzmény: myrtill82 (-)
kapor-x. Creative Commons License 2012.10.03 0 0 22

Már elmosodik, de 1991 nyarán voltam ott, életem első és utolsó gyeremektábora volt, imádtuk, pingpongoztunk "orrvérzésig" a menza baró volt, naaagy kirándulások a forráshoz, írott-kőhöz, Velembe... a városban volt egy szuper fagyizó oda mindig mentünk, de a csúúúcs az volt, amikor beállított egy másik busz telis-tele berettyóújfalui néptáncos csajokkal =) az ablakból -ébredés után- néztük ahogy özönlenek a lányok..... huhuuuu =) erre ébredni nos egész jó volt....:)

myrtill82 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 21

Talán jár erre vki még....voltam megnézni Kőszegen mi maradt az üdülőből...ledöbbentem h a park és a játszótér hogy beépült és mennyire kiépült a város,hisz én ugy emlékeztem h a kastély a város szélén volt szinte...

 

azt hittem emlékszem a városra,de kiderült h nem:))hát igen,21 év alatt sokat változott...

myrtill82 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 20

Rend volt és fegyelem,a fiuk el voltak különitve az egyik szárnyban.

Elöször kétnaponta volt fürdés(egyik nap fiuk,aztán lányok)de megoldották utánna a mindennapit.

Mosni nekünk kellett,a nagyobb dolgokat vitethettük a mosodába.

 

Én másodikos voltam ekkor,a nevem mögötti szám a szül. évszámom:))

nekünk elöirták h mennyi zsebpénzt vihetünk,és naponta kaptunk belöle(én napi 10Ft-ot mikor 7Ft volt egy gombóc fagyi,a tehetősebbek 20 vagy akár 30-t is kaptak naponta,és nem volt szabad  másnapra eltenni)

 

Kirándulni sokat jártunk,a kálváriahegy maradt meg nagyon.Én áprilisban voltam,pont ekkor volt husvét is,és egy hónapig voltunk itt.

 

Remélem még lesznek akik idetalálnak,és ott üdültek régen

 

 

 

(ja jártunk moziba,sok verseny volt,akadályverseny,mesemondó,és hasonlok)

Előzmény: marcsi123 (19)
marcsi123 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 19

Te a gyerekeim korosztálya lehetsz, ugyhogy amire én emlékszem az nagyon megdöbbentő lehet számodra. Arra emlékszem, hogy csak lányok nyaraltunk ott abban a 2 hétben. Előirták milyen ruhákat vigyünk, ugyhogy én kaptam a szüleimtől egy strapabiró félcipőt, ami úgy feltörte a lábam, hogy csillagokat láttam. A mosakodás mosdókagylóban történt. Amikor kirándultunk pl a Hétforráshoz határőr kiséretet kaptunk. A nevelő vehetett vizet a poharunkba, mert mi oda nem mehettünk. Tavaly is voltam ott kirándulni és még megvan a katonai laktanya maradványa. Emlékszem én is egy nagy szelid gesztenye fára, amit sokan fogtunk körbe. Én azért kiváncsi lennék mit akarnak az épülettel csinálni, mert kár lesz ha lebontják. Vasárnap ugy találtam rá, hogy egy régi térképen még fel volt tüntetve, mögötte az SOS falu, erre indultam el, és egy velem egykoru asszony emlékezett valami üdülőre.

Előzmény: myrtill82 (18)
myrtill82 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 18

Igen,ezt irták többen is:(

 

viszont még mindig keresek képeket az üdülő "fénykoráról"

 

Én 90ben voltam ott,akkor már nem volt tul korszerű,pl. a tusolók és hasonló....mesélhetnél róla milyen volt régen...idén nyáron elmegyünk oda mi is...bár szivesebben őrzöm a szép emlékeket,de maga Kőszeg az a hely ahová ujra el szeretnék jutni.

Előzmény: marcsi123 (17)
marcsi123 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 17

2011. április3-án jártam Kőszegen, és megkerestem a gyermeküdülőt. Siralmas állapotban van, a kertje elvadult, ahol régen a bejárat volt. Az egész terület körbe van keritve, egyik oldalában ami régen a kert hátsó része volt, lakópark szerü házak vannak, az egészre ki van téve, hogy kutyával védett terület. Én nem iskola időben, hanem 1958 nyarán nyaraltam két hétig ebben az üdülőben. Első osztályt végeztem, de az élményeket még ma sem felejtettem el.

zoboki g Creative Commons License 2011.01.07 0 0 16

Minden évben megfordultam ott, 80-85 között. Vass Miklós vólt az udulő vezető.

myrtill82 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 15
Nézzétek mit találtam!!
myrtill82 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 14
Sehol senki?
myrtill82 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 13
Igen a Kálvária:))
Emlékszem,bár halványak az emlékeim,mert csak másodikos voltam.
Igy visszagondolva az a fura hogy volt rendes suli,mégis mennyi helyre mentünk és mennyi program volt.
Sportversenyek,mesemondó,meg akadályverseny,jelmezbál...és mindenhol negyedik lettem:(((
És sokat kirándultunk,moziba jártunk,kimentünk délutánonként fagyizni.
Sajnos beteg is lettem közben,de a betegszobán nézhettem a Szimat szörényt legalább:))
(pedig először elkülönitve voltam a fertőzőn)
Meg a számháború is nagyon megmaradt bennem,lent a hátsó kert kitűnő volt ehhez.
Előzmény: dralaca62 (12)
dralaca62 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 12

Szia

75-ben még nem volt koedukált,bár egyszere indultunk a csajokkal de ök Sárvárra mentek.Hihetetlen programdus volt a 2hét .Sok sportprogram,2.lettem a sakkbajnokságban,és 2. lettünk fociban is.Rengeteg kirándulás,Kálvária,a nagy szelid gesztenyefa 13-an értük körbe nyujtott karral,az osztrák határnál a Hét forrás,a vár a templom.Szép emlék!!!

myrtill82 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 11
Igen mindenképpen!!:))
Képeid nincsenek?

Kicsi városka,de annyi mindent csináltunk,és sok mindent láttunk...kár hogy nem tudok visszamenni az időben:((
Előzmény: dralaca62 (10)
dralaca62 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 10

Szia Myrtill82

 

Én 1975-ben tölthettem el 2 csodálatos hetet.

Gyermekkorom egyik legjobb 2hete volt.Ha érdekel elmesélem.

myrtill82 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 9
Hol van az a többszáz ember akik ott töltöttek jópár hetet?nem hiszem hogy senki nem "indexel"!!
myrtill82 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 8
Akkor mikor mi voltunk,1 és 2 Ft-osok voltak benne,jó sok kellett egy borítékra:)))
Előzmény: imi972 (7)
imi972 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 7
Igen a bélyegautomatára emlékszem. :-)))
Előzmény: myrtill82 (6)
myrtill82 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 6
Jo lenne ha még többen idetalálnának,esetleg akinek akkori képe is van.
Én 1990 husvétján voltam.
Moziba jártunk,kirándultunk is sokat.
Ja! a bélyegautomatára emlékszel?


(a fürdési rend se volt semmi.volt hogy egyik nap a lányok,másik nap a fiuk,vagy a nagyok majd a kicsik...)
Előzmény: imi972 (5)
imi972 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5
Erre a zsebpénzes dologra már nem emlékszem. Közben gondolkodtam, hogy 81/82-ben voltam ott. Viszont harmadik lettem 100m-es sík futásban.
Előzmény: myrtill82 (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!