Szerintem egy ilyen csinos alázás után ez a post is el fog kallódni a zinterneten, mint az U20-as hondurasi meccs utáni... :) # 110. w.kutya törp 2009. 11. 16. 21:54
humanda! Ezek a billentyűzetek már nem lesznek zárlatosak. Persze csak ha nem valami régi van. Nyugodtan könnyezz bele. Bár kár emiatt az "ingyenpogácsás" miatt könnyeket hullajtani. # 111. pikírt 2009. 11. 16. 22:44
Holgyek es Urak, ez jo mulatsag, ferfi (+ 1 holgy!;) munka volt!:))) Ebben az egeszben csak 1 a szomoru. Koeman peldajan okulnak majd masok is, es a kutya se lesz kivancsi erre a politikai szarkeveresre...nekunk meg marad sok hazai zseni...
Hát most ha férfi lennék aligha nem valami nagyon csúnya csúszna ki a számon. Igen Tisztelt Szerző ! Vajon a pályázatok elbírálása előtt miért nem vállalta fel a véleményét, miszerint rossz kezekben a pályázat. Nem emlékszik? Ön írta közvetlenül a döntés előtt, amikor gondolom a protokoll helyen volt bőven potya szendvics meg pogácsa is. Csak úgy emlékeztetőül egy Szöllősi örökzöldből:
Miután végignézhettük a mieink prezentációjának főpróbáját, elteltünk önbizalommal. A fantasztikusan megkomponált bemutatóban minden fontos érv elhangzott, és minden meggyőző eszköz felhasználtatott.
A legapróbb részletek is tudatosan és precízen kidolgozottak, hogy csak két részletet említsünk, igen látványos, amikor Kisteleki István magyar labdarúgó-szövetségi elnök horvátul, míg horvát kollégája, Vlatko Markovic magyarul beszél (persze Demcsák Zsuzsa angol tolmácsolása mellett), s az is, amikor a kis magyar és horvát futballistagyerekek személyesen kérik Michel Platinitől, hogy „Give us the chance!” – Add nekünk az esélyt. Nem is beszélve Puskás Ferencné, Albert Flórián vagy éppen Charles Simonyi apró, de hatásos szerepéről, s a miniszterelnökök személyes szerepvállalásáról.
Persze, amikor benyomásokat gyűjt az ember, akkor percenként változik a hangulata. Kisétálva a cardiffi városháza előtti parkba jelentős erődemonstrációnak tűnik, hogy az olaszok egyenesen gyerekfutball-tornát rögtönöztek ide a gyepre, ideszállított kapukkal, olasz zászlókkal és gyerekekkel.
Az is mellbevágó információ, hogy az ukrán újságíró kolléga, Kolja szerint Ukrajnában mindenki azt mondja, hogy mi eleve esélytelenek vagyunk, és náluk mindenki arról beszél, hogy Magyarországon az emberek nem is akarnak Eb-t rendezni. Hogy ezt az egyik kereskedelmi televízió minapi szerencsétlen kérdéssel megkomponált szavazása alapján mondják-e vagy más hírforrásuk van, nem tudni, de természetesen nem esik jól ilyesmit hallani. Persze, ha ők ilyeneket gondolnak, akkor azért mi is megjegyezhetnénk, hogy a tömegtüntetések lázában égő Ukrajna, s a korrupciós ügyek miatt szétzavart lengyel futballszövetség ugyan miért bízik sikeres Eb-pályázatban?
Persze „sorsdöntő” érveket, benyomásokat hosszan lehetne sorolni minden pályázó mellett és ellen, ahogyan az nyilván meg is történik az egyéni beszélgetésekben, még az UEFA vb tagjai között is, egészen késő éjszakáig, túl a hivatalos és nyilván feszengős vacsorán, és a lefekvés előtti telefonbeszélgetéseken… Aztán szerdán 12 ember leül, és szavaz a rendezési jogról.
Szóval elmegy maga a kétszínűségével a büdös francba... # 101. Atesz799 2009. 11. 16. 13:23
:) Hihetetlen vagy Sz.Gy. :) # 102. gál vilmos 2009. 11. 16. 14:03
Ez a legutolsó volt, Humanda a kegyelemdöfés. Gratula. Durva volt!!! Szöllő, Szöllő, ez nagy cumi volt, és egy nő alázott meg sporttémában, hát... Ilyenkor Minarik leveszi a pisztolyt a kapufa szögéről és a fejéhez tartja... Te inkább edd tovább a sajtospogit, hátha a torkodon... No nem, még a végén rosszindulatot és gyűlölködést feltételeznél rólam. Csak azt sajnálom, hogy én is majdan a Fideszre fogok szavazni, és feláll a hátamon a szőr a gondolattól, hogy egy táboran leszek ezzel... Persze, a politikai szelek majd fújhatnak még úgy, hogy barátunk 10 év múlva vérés szájjal mocskolja blogjában Orbánt. # 103. w.kutya törp 2009. 11. 16. 14:05
humanda! Én azzal vitatkoznék, hogy autópályában nem vagyunk sehol. Gyakorlatilag már most Münchentől Debrecenig, Debrecentől-Splitig lehet autópályán menni. A nyáron beszélgettem egy-két lengyel sráccal, és csak fogták a fejüket, és nem értették, hogy hogyan lehet, hogy ők kapták meg a rendezést. Még minket (a horvátokkal együtt) is esélyesebbnek, alkalmasabbnak tartottak. Főként, ha azt vessük, hogy a két nagyobb ország területe közel 10x akkora, mint a két kisebb országé, ehhez képest van nekünk több autópályánk. Na nem ragozom tovább, mindenki tudja az érveket, pro és kontra. Gyárfás csak egy projektmenedzser volt, akinek a projekt sikerességéhez szükséges eszközök (értsd: stadionok) töredéke állt csak rendelkezésére. Szóval Szöllősi nyugodtan visszanyúlhat egészen közvetett főnökéig (O.V.), hogy miért is nincsenek UEFA szabványnak megfelelő stadionjaink. Konkrétan az újpesti stadiont miért nem sikerült szabványnak megfelelőre építeni. # 104. humanda 2009. 11. 16. 14:23
Nem mondtam, hogy nem vagyunk sehol, csak éppen hiányzott a Székesfehérvártól nyugati irányba húzódó, ( az ausztriai szálláshelyek valamicskét pótolhatták volna a nálunk nem levőket) valamint a Győr-Székesfehérvár közötti amit az UEFA illetékesei kívánatosnak tartottak volna.De az autópálya kérdés valóban csak a legkevesebb volt a pálya, szállás, repülőtér stb.-hez képest,és ugye a többiben egyetértünk ezúttal is? # 105. gyszollosi 2009. 11. 16. 17:01
Igen, egy nappal a döntés előtt a hivatalos médiatámogató NS talán nem írja azt, hogy pukkadoztunk a röhögéstől, amidőn Charles Simonyi súlytalanságban lebegve érthetetlen dörmögést hallatva, az angol utcában készült feliratozás szerint közli az UEFA vb-vel, hogy az űrben találkozott Öcsi bácsival, aki üzeni: itt legyen az Eb... Pedig pukkadoztunk. De amíg az esélyek, csak egy százalékban is éltek, és a pályázó országok sajtója egymást szemlézte, nyilván minden magyar újságírónak kötelessége volt önbizalmat sugározni. De az is igaz, hogy amikor az első bemutató után azt írtam, izzadtságszagú a magyar prezentáció, Gyárfás majdnem megvert... # 106. w.kutya törp 2009. 11. 16. 17:32
Meg is érdemelted volna! Minden épeszű ember tudja, hogy nem ezen múlt, te meg még most is ezen vihorászol, és ezt bizonygatod. Mi vagy te? Óriáscsecsemő? Komolyan beugrik veled kapcsolatban, mikor Bud Spencer az egyik filmjében csecsemőnek öltözött.
Humanda!Jaja, egyetértünk. De mondjuk az UEFA részéről elég nagy butaság azt kérni, hogy Székesfehérvár és Győr közé épüljön gyorsforgalmi út, mikor Fehérvártól kb. 30 perc az M7-esen az M1-es (vagy Pest felé, vagy Tatabánya felé), míg nézzük meg a távolságot Kijev és Donyeck között! # 107. humanda 2009. 11. 16. 19:01
Hogy Charles Simonyin Ön pukkadozott, az egy dolog, még azt is elfogadom, hogy a magánvéleménye más volt. De mondja, kötelező volt Önnek áradozni a miniszterelnök személyes szerepvállalásáról, miközben itt ugyanezt az esetet a bohóctréfa kategóriában emlegeti.? Akkor ment a nyaali ( tudom államérdekből ), de ez a fajta dicsőítés miben különbözik mondjuk egy Észak -koreai bértollnoktól, az is mondhatja, csak azért dicséri Kimet, hogy a nagyvilágnak kedvező képe legyen a kedves vezetőről. Gerinc uram gerinc. NS újságírójaként másként láttatni a dolgokat országunk közvéleményével , mint ahogy látja az az újságíró, aki 20 évvel a rendszerválásnak nevezett valami után a fenenagy sajtószabadságban ír így. És majdhogynem még dicsekszik is vele.Szerintem pisztolyt foghattak a tarkójához, erőszakkal rávették, hogy utazzon ki tudósítani dicsőn az Ön által rossz kezekben látott pályázatról. Csak így lehetett. Lassan mártír is lesz. Mindjárt becsöpög a könnyem a billentyűzetbe és még valami zárlat is lesz, lassan be is fejezem, mert kezd hányinger is gyötörni. # 108. humanda 2009. 11. 16. 19:03
W.kutya ! Arra gondolhattak, hogy bár itt kisebbek a távolságok a burgenlandi szállásokról jövőknek mégse Pesten keresztül kelljen már Fehérvárra autózni. De tényleg, az autópálya dolog volt a legkevesebb ebben a témában.
Atesz ! A szép volt srácokat nem veszem magamra. Amíg volt személyi szám az enyém kettessel kezdődött. # 96. Atesz799 2009. 11. 16. 10:21
Bocsánat, ez számomra nem volt egyértelmű egyelőre. Akkor szép volt srácok és hölgyek. (Ha esetleg a nicknamek mögött megbújtak volna még hölgyek) # 97. toliga 2009. 11. 16. 11:24
az 5 csillag a cikkért Pappabearnek jár! # 98. gyszollosi 2009. 11. 16. 11:41
Kedves humanda, sajnos én a helyszínen láttam a prezentációnkat a legföljebb bohóctréfának beillő Gyurcsánnyal és a kamu Simonyi-bejelentkezéssel a világűrből, még Demcsák Zsuzsa volt az egészben a legjobb, képzelheti... Szórakoztatónak szórakoztató volt, de Eb-t azért ilyenre nem adnak :-) Meg olyanra sem, hogy "adjanak nekünk esélyt"! Ez nem a vöröskereszt, hanem az UEFA, amely alapvetően üzleti szempontok alapján rendez Eb-t. És ha valaki már kétszer odament azzal, hogy most még nincs ugyan stadion, de hamarosan Eb nélkül is lenne, akkor egy idő után már nehéz elhinni a dolgot. Az ön által leírtakat úgy foglalnám össze sarkosan: a magyar az olasz és az ukrán maffia közül az utóbbi volt a legerősebb. A miénknek 0 pont járt. # 99. humanda 2009. 11. 16. 12:30
Megint csak nem a lényegről szólt. Mikor adtak el nem készült stadionokra, csak tervben levő autópályákra és egyáltalán nem levő minőségi szálláshelyekre EB-t? Csak egyet mondjom kérem szépen!!! Másrészt a prezentáció amit Ön említett egy protokolláris dolog a szavazatok számába aligha befolyásol. Gyurcsánnyal szemben politikai dühe érthető, de meg kell jegyeznem ilyen prezentációnál nem az számít milyen ember a kormányfő, hanem az, hogy a legmagasabb szintű vezető képvisel-e. Simonyi csak egy ötlet, mint ahogy beszélhetne a prezentáció egyéb külsőségeiről is, nagy kár, hogy Önnek csak Demcsák Zsuzsa maradt meg. Ön szó szerint azt írja: " ha valaki odament azzal, hogy most még ugyan nincs stadion, de hamarosan EB nélkül is lenne"...stb, akkor árulja el ehhez a tényhez mi köze volt a pályázat íróinak.? Mit válaszolhattak ugyan amikor az UEFA kérte őket, hogy mutassák meg a helyszíneket? Talán mondhatták volna, hogy bocs mi nem a megfelelő emberek vagyunk, mert tényleg nem tudunk stadiont hazudni a semmibe. Nem létező repülőtereket, autópályákat, szállodákat végképp nem. Igaza van , ezt Gyurcsánynak kellett volna. Bár én úgy emlékszem ezek nem voltak meg a 4 és 8 évvel ezelőtti jelentkezéskor sem.
Azé' Pappa Bear ez már alázás ! Ennek az embernek sikerült csak a mai napon x+1 hazugságát, ferdítését, csúsztatását, tévedését bizonyítanod, mi néhányan csak épphogy hozzá tudtunk adni ehhez. És ha valaki beleolvas világosan látja, hogy itt nem afféle szurkolói firkálgatások, irígységből adódó fikázások terjednek, hanem abszulut profi módon bizonyítása annak, hogy egy "szerző" manipulál, csúsztat, elfogultan vádol, miközben tárgyi tudása a nulla felé konvergál. Nagy voltál ma !!! # 90. w.kutya törp 2009. 11. 15. 22:17
Ezek szerint elég sz.r az emlékezeted Szöllősi, és úgy látszik mégsem lesz igazad. Ez lassan már tanulmányba illő, amit te művelsz. # 91. PappaBear 2009. 11. 15. 22:22
humanda, nem számít, ő jobban tudja.
Az a baj, hogy 2004-2007 között heti három alkalommal én is megfordultam Felcsúton a munkámból kifolyólag, így viszonylag jól ismerem a helyzetet, és a pálya adottságai azóta is változatlanok.
HALLOMÁSBÓL pedig arról is értesültem, hogy a tatabányai csapat is tervezte, hogy ott játszik - mikor a világítás hiánya miatt eltiltották saját pályájától - , aztán kiderült, hogy nem lehet, így maradt a BVSC "stadion" és plusz 50 km buszozás oda-vissza. De ez nem 100%-os infó. # 92. gyszollosi 2009. 11. 16. 9:31
PappaBear Bozóky-ügyben visszakoznom kell, most végre én is rákerestem, és eláég egyértelmű a helyzet :-))
De ez egy hozzászólásban (nem bejegyzésben!) vétett zárójeles megjegyzés volt. Ezzel együtt hibás, és őszinte elismerésem azért, hogy utána járt, és nem hagyta magát. Az emlékeimben tényleg teljesen máshogy élt, legalább tanultam valamit. Ez azért így gáz, mármint a hatalomhoz körömszakadtáig ragaszkodó Bozóky és a többi elnökségi tag szemszögéből. De itt egy link, ebben szerepel azutolsó elnökségi döntés az Eb-pályázatról 9 fővel, amiről még szóltam. Ezen a napon délután érkezett meg a két további lemondó nyilatkozat, de már az elnökségi után volt egy sajtótájékoztató, amin B. I. bejelentette, hogy ha megszűnik az elnökség mandátuma, akkor nem indul újra az elnöki posztért. Ezt vettem én lemondásnak, s csak ezután érkeztek meg a lemondó nyilatkozatok, amelyekről már napok óta beszéltek. Ehhez képest viszont az Eb-ről szóló búcsúdöntés még felelősségteljesnek is mondható, más kérdés, hogy bár talán jóhiszeműen tették, de rossz kezekbe adták a pályázatot. Bozóky-ügyben tehát még egyszer elnézést kérek. Nem azért kezdődik jövőre a stadionépítés, mert akkor lesz rá pénz, hanem mert akkor kerül sorra. Az idén kollégium-épületet és Orvosi központot adott át az Akadémia, meg tantermeket, új pályákat, tavaly szállodát vásárolt, tavalyelőtt gyakorló- és tesztpályarendszert épített. Jövőre lesz készen az új étterem, azután a stadion konferenciaközponttal. Szépen sorban. És az a stadion (bár nem lesz nagy a lelátó) mindenfajta mérkőzés rendezésére alkalmas lesz. # 93. Atesz799 2009. 11. 16. 9:45
Hehe, nem voltam gép előtt egy hétvégén keresztül és most sajnálnom kell. :) Szép volt srácok! Az a baj, hogy a kedves szerző a fentiek alapján írja a cikkeit, így nyilatkozik a sportról és ő a sportújságíró-szakember! Hozzáértés, szakmaiság minek az? Ez a probléma... # 94. humanda 2009. 11. 16. 10:13
" Rossz kézbe adták a pályázatot " Azt hiszem megint el van tévedve. gyárfás egy aljas gazember, de a pályázatba beleadott apait-anyait, megtett mindent amit csak tehetett. Szakértelméhez ebben a témában azért sem férhet készség, mert két úszópályázata célba ért, tudhat tehát valamit. Az EB pályázat két okból nem ért célba. Egyik, hogy a Blatter féle maffiát az orosz-ukrán éérdekcsoport megvette. Ez sajnos nem bizonyítható, így ezt csak a magánvéleményemnek tekintse, jelzem biztos vagyok benne. Olyan iszonyatos pénzek, üzleti érdekek forognak a labdarúgásban és az EB rendezésben amikhez lobbyzásban vékonyak vagyunk. De a döntő dolog az volt, hogy mi EB-t akartunk rendezni egy félig kész, egy felújítandó meg kettő csak tervben létező stadionnal, hiányzó autópályákkal több tízezer hiányzó szálláshellyel. Ehhez Gyárfásnak semmi köze. Én vettem a fáradtságot beleolvastam a pályázat kivonatába. Gyárfás is abból indult ki, hogy tudja, hogy nem igazán ideálisak a feltételek, éppen ezért is kéri az UEFA-t és a FIFA-t, hogy adjanak esélyt. Magyarországon lepusztult a futball, ugyanakkor nagy hagyományai vannak Puskást és az aranycsapatot adta a világnak, adjanak esélyt, hogy a rendezés segítségével valamelyest felzárkózzunk. Olyan könnyen jelenti ki, hogy rosz kézbe adták. Szakmailag világosítson már fel miért! Ismétlem szakmailag és ne a politikai ideológiával. nem mellesleg Gyárfás mellett emblematikus figura kampányolt még Mészöly Kálmán akiről igazán nem mondható el, hogy Orbánnal ellentétes oldalon áll.
ELőször is: idemásol egy 2006 májusában elfogadott alapszabályt egy 2006 januári eseménnyel kapcsolatban, ráadásul a Helmeczyhez hasonlóan hiteles forrásnak számító szabolcsfoci.hu-ra hivatkozva (gyanús ez, lehet, hogy Ön Helmeczy doktor?...) És ezzel végre alátámasztja azt, amit eddig is mondtam. Tehát, Ön említette, hogy lemondtak heten. Heten, a tizenötből. Maradtak nyolcan. Az alapszabály szerint pedig akkor szűnik meg az elnökség mandátuma, ha a tagok felénél többen mondanak le. Ezért mondom, hogy az elnökség még mindig működő- és határozatképes volt, határozatot is hozott, majd Bozóky is lemondott, és így szűnt meg a testület mandátuma. Én még mindig emlékezetből dolgozom, de úgy látszik, mégiscsak igazam lesz... Felcsúton lehet NB I-es meccset játszani, ne tévedjen. Csak tévémeccset nem lehet. De ez a jövőre kezdődő stadionépítés előtti állapot, Telki meg most lett kész, iedén asszem. # 83. w.kutya törp 2009. 11. 15. 21:30
Szöllősi! Nem mondtam, hogy te írtad a 4 éves futamidőt, hanem én számoltam ki 48-as hsz-emben havi 60 milliós törlesztésnél. Nem világos? De ha csak 1,4 milliárd volt a hitel, akkor ehhez fele ennyi idő kellene, és akkor kevesebb kamatot is kellene visszafizetni. Nem? Ja, és ezek után ne te nézzél már hülyének, hogy azt hiszem, hogy nem kell kamatot fizetni. De te magad sem írtál kamatot. Te tényleg folyamatosan csinálsz hülyét magadból! # 84. PappaBear 2009. 11. 15. 21:33
Szöllősi megint figyelmetlen vagy. A belinkelt oldalon világosan ott van, hogy Horváth Cs. és Nemes lemondásával, már nyolcan hiányoztak. Valóban az első bejegyzésemben 7-et írtam, tévesen.
"Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei szövetség vezetője, valamint Nemes Ferenc, a Fejér-megyei vezető egyaránt elküldi lemondó nyilatkozatát, így pedig a hét főre apadt elnökség működésképtelenné vált."
Helmeczyt meg életemben sem láttam.
Leírtam azt is, hogy a vonatkozó paragrafus 2006 januárjában is hatályos volt.
Szóval hámozd csak a lufit, tedd magad még nevetségesebbé. # 85. w.kutya törp 2009. 11. 15. 21:39
Miért pont jövőre kezdődik a stadion építése Felcsúton? Akkor lesz rá forrás? Nocsak... # 86. PappaBear 2009. 11. 15. 21:46
Itt van az akkor hatályos alapszabály, 18. oldal a paragrafus tartalma ugyanaz, csak a száma nem 29, hanem 30.
És nem szabolcsi. # 88. humanda 2009. 11. 15. 22:08
Amikor a Felcsútból kivált a Puskás akadémia és nyilatkozták, hogy az utánpótlás nevelése a cél, hozzátették, hogy egyébként sem ruháznának be pályaépítésbe és a felcsúti pálya alkalmatlan az NB I-es meccsek lejátszására. Nem tették hozzá, de véletlenül tudom, hogy a pálya oldalvonalától nincs meg a közönségig az előírt távolság és nem is bővíthető egyszerűen közelebb van a lelátó betonja.
Hát Kedves "újságíró"úr ! Most már kénytelen vagyok idézőjelet tenni, mert egyre inkább érzem, igazából csak egy fizetett provokátor, egy pártagitátor, aki piti sérelmét lépten- nyomon idekeveri. Szóval: Sem Kisteleki sem Helmeczy nem a barátom, nekem ahhoz, hogy a magyar fociról írjak nincs szükségem sem barátra sem támogatóra. Helmeczy- bár nagyon nem kísértem figyelemmel az ügyet- soha nem akart másnak az autójába drogot tenni vagy teteni, őt felhívta egy provokátor és csőbe akarta húzni. Ez a Hír Tv anyaga, hogy Ön is értse: Helmeczy: Én leültem ezzel az emberrel, és elmondtam neki, hogy ha valóban van ilyen információja, és az megbízható, és tényleg lebukik a két újságíró, akkor azért még fizetne is a megbízóm. Arról is tájékoztattam a dílert, hogy amit csinál, az bűncselekmény, és ha az újságírók elmondják, hogy tőle kapták a kábítószert, akkor ő is bajba kerülhet" - mondta.
Helmeczy László megjegyezte: az első beszélgetés után - ami még a parlament tavaszi ülésszaka alatt volt - javaslatára megbízója haladéktalanul feljelentést tett a rendőrségen kábítószerrel visszaélés miatt, és a feljelentés tényét a dílerrel is közölte.
A rendőrség mindvégig nyomon követte a történéseket - jelezte Helmeczy László, hozzátéve: a rendőrség az ügyben tanúként már meg is hallgatta őt.
A hírműsorban közölt hangfelvétellel kapcsolatban elmondta: a beszélgetés során nem arról volt szó, hogy a kábítószerdíler csempésszen kábítószert az autókba, hanem arról, hogy pénzt kaphat, ha a kábítószer átadásának időpontot és helyét megjelöli, s ha az állítólag kábítószert fogyasztó újságírók lebuknak.
Az ügyvéd hangsúlyozta: Veres János titkárát hamis váddal és hatóság félrevezetésével próbálják megvádolni, de bizonyítékai vannak arra, hogy ezeket a bűncselekményeket mások valósították meg, amit egy rendőrségi vizsgálat derít majd ki.
Megjegyezte: a Hír TV-ben bejátszott felvételt nem hallotta, de ha személyiségi jogait sértő színben tüntetik fel benne, akkor megteszi a jogi lépéseket az ügyben.
A Hír TV-ben pénteken este a Célpont című műsorban elhangzott: június 2-án a Hír TV székháza előtt sor került az átadásra. A felvételen a műsorban "Mikiként" emlegetett férfi beszállt egy autóba, amely a közlés szerint Kisberk Szabolcsé volt, majd a helyszínre érkező rendőrök rajtaütésszerűen elkapták őt. A műsor közlése szerint a férfi ruházatából "a többi között egy csomag sütőpor, két csomag szalalkáli feliratú bontatlan papírtasak, átlátszó zacskók, DVD-lemezek és egy diktafon került el.
Ez alapján egyértelmű tény, hogy Helmeczyt igyekeztek csőbe húzni ez részben sikerült is, és semmiképpen nem igaz és nem bizonyítja semmi az Ön állítását, miszerint Helmeczy elrejtett volna bármit is bárki kocsijában. nem mellékesen ezt sem az ügyvédi kamara etikai vizsgálata sem bírósági ítélet nem támasztja alá. Bozóky abban a pillanatban nem volt tekinthető MLSZ elnöknek amint az elnökség létszáma limit alá apadt. Ez tény, és az is tény Ön azt írta: saját maga mondott le. Ki hazudik, ki csúsztat akkor? Nem mellesleg anno Helmeczy a Fidesz jelöltje volt Szabolcsban. Telkivel kapcsolatban! Az edzőtábor csak kis részben szolgálja az éppen meccsre készülő csapatok kényelmét sokkal nagyobb részben téli és nyári hosszabb edzőtáborokét. És nem ugyanaz amikor egy válogatott több napon keresztül készül egy meccsre, vagy a debrecen egy nappal a meccs előtt Bp-re érkezik és amúgy is a mérkőzés helyszínén edzi azt az egyet. Uram Ön vagy ennyire rosszindulatú vagy tényleg ennyire nincs képben. Úgyhogy a Szimának szánt övön aluli újabb ütése megint csak Önt minősíti. # 80. humanda 2009. 11. 15. 20:19
...miszerint Helmeczy nem elrejtett hanem elrejtetett ( így helyesen az előzőben ) # 81. PappaBear 2009. 11. 15. 21:04
Szöllősi, egyre mélyebbre kaparod magad a szarban.
Hazudsz, hazudsz, néha kicsit csúsztatsz is a változatosság kedvéért.
Nem Helmeczy nyilatkozata a lényeg, az, hogy ő mondja ki abban a cikkben amit az alapszabály tartalmaz az részletkérdés.
A kábítószert meg nem ő akarta a kocsiba rakni, 1 Barát Miklós nevű személy rakta be - ami sütőpor volt.
Itt az MLSZ alapszabálya, a vonatkozó pontok megegyeznek az akkor hatályossal.
Figyelmedbe ajánlom a 20. oldalon található 29.§ 5. bekezdésének (d) pontját, emiatt ért véget Bozóky elnöklése, és ez Helmeczytől független.
http://www.szabolcsfoci.hu/letolt/alapsz.pdf
A szponzorokról meg annyit, hogy több az MLSZ bevétele ebből a forrásból, mint Bozóky alatt bármikor, ráadásul ez tényleg a szövetség bevétele, nem visz el 30%-ot Pellady és másik 20%-ot Mátyás. A közvetítési pénzeket már leírtam, szintén több folyik be belőle és nem kap Matyi 400.000 eurót belőle.
A sportszövetségek gazdálkodása amúgy nyilvános, ha vennéd a fáradtságot személyesen megnézhetnéd, és ha valami nem frankó szerinted, akkor fordulj bizalommal az ügyészséghez, mint az MLSZ felett közvetlen felügyeletet gyakorló szervhez.
Telkit már humanda kifejtette, talán még annyit, hogy mint a neve is mutatja edzőközpont, nem pedig stadion. Mi a probléma vele, hogy nem ott játszottak, bepróbálkoztak, nem engedték,ennyi. A nagyságrendekkel komolyabb felcsúti akadémia center pályáján még NBI-es meccset sem lehet játszani, olyan gyenge a fényerő.
Holnap Berzinél érdeklődjél, hogy mentek a török pénzek kamu cég nevére (a'la K.Ibrahim) ugyanis az adónyomozók őt is kihallgatták, mivel ő engedélyezte a kifizetéseket. # 73. PappaBear 2009. 11. 15. 10:33
Innen pedig kiderül, hogy Telkinél sem úgy vannak a számok, költségek ahogy a szerző írta :
http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=5543
Persze, lehet Kisteleki is hazudik, de akkor miért nem látunk cáfolatot, csak a hallomás... # 74. w.kutya törp 2009. 11. 15. 11:36
Aha!Tehát 1.4 milliárdos hitelt kell törleszteni húsz, azaz 20 év alatt. Ami mégsem 4 év! Mondtam én, hogy ökörség! De nézzük: 20 év ugye 240 hónap, ami havi kb. 6 millió (tehát nem 60) forint törlesztés (persze Euróban, mint azt írják), ebből az évit már ki is lehet számolni! Hol itt a probléma? Így működik ez minden normális beruházásnál. # 75. voellerrudi 2009. 11. 15. 15:15
gyurika, pappabear szétkapott, mint foxi a lábtörlőt
:)) # 76. gyszollosi 2009. 11. 15. 15:46
Vannak most is szponzorok, csak kevesebb. Egy sportforum hírnél és egy Helmeczy-nyilatkozatnál azért többre számítottam, mint perdöntő bizonyíték, és arra is, hogy ha 1,4 milliárdot vett fel a szövetség, akkor senki sem gondolja, ugye, hogy annyit is kell visszafizetni a banknak. Vagyis az a havi hatmillió (ha tényleg húszéves hitelről van szó, bár más hírek is vannak), az kamatokkal inkább 8-9. Évi százmillió húsz éven át, nem kis teher az utódoknak, vagy évi kétszáz tíz évig. Továbbá a működési veszteség, mert nehezen hihető, hogy akár csak eltartja magát a hotel a következő időszakban. És a négy év nem a futamidőre vonatkozott, hanem arra, hogy ennyi idő múlva kell elkezdeni törleszteni a hitelt. Akkor, amikor a hitel felvevői valószínűleg messze járnak már. És vajon milyen edzőközpont az, ahol az UEFA nem enged televíziós ifi Eb-selejtezőt rendezni, s amely nem felel meg a Debrecennek szálláshelyül a BL-meccsek előtt?... # 77. humanda 2009. 11. 15. 17:23
A Debrecennek nem a szálláshely minőségével volt gondja, hanem azzal, hogy meccsnapon szerda este csúcsforgalomban legalább másfél órás zötykölődést kell számolni autóbusszal. No azért a kamatokkal együtt 8-9 milliós visszafizetés kicsivel közelebb van a 6 millióhoz mint a hatvanhoz, de a csúsztatás Önnél már oly megszokott, hogy erre már nem is érdemes figyelni. Egy közepes szálloda ahol 50 hely van és elkér éjszakánként mondjuk 5.000 Ft-ot, amiből mondjuk a tiszta haszon 3.000 és 75 %-os kihasználtsággal is keres napi 100.000 Ft-ot azaz havi 3 milliót. Az étkezéssel kereshető nagyjából ugyanennyi. Akkor még hozzájön a terem és pályabérletek, és hozzájönnek a létesítményben elhelyezett reklámok, úgyhogy sokat nagyon nem kell hozzátenni a létesítmény működéséhez, és akkor már nem kell a csapatainkért drága szállodákat, pályabérleteket fizetni. Helmeczy nyilatkozata sokkal hihetőbb, mert ő belelát a költségvetésbe, nem kivülről károg és találgat, ráadásul később könnyen megfogható lenne ha nem lenne igaz. A hitel felvevői csak akkor járnak majd messze, ha az ön párttársai elüldözik őket, de azt meg miért is kellene? Tudom, mert a vezér azt mondta, de ezt ne vegye senki politikai fenyegetettségnek. # 78. gyszollosi 2009. 11. 15. 19:34
Helmeczy nyilatkozata hihető? Könnyen megfogható? Nem emlékszik, hogy kábítószert akart teteni újságírók autójába, amit majd megtalálnak a "haveri kutyák"? Hát ezért sem volt megfogható! Akkor kit érdekel, hogy egyszer, öt éve azt nyilatkozta, hogy Bozóky Imre már be sem mehet a munkahelyére. Márpedig ez a Helmeczy-nyilatkozat volt az Ön barátjának perdöntő érve... A megfelelő közlekedés ugyanúgy hozzátartozik egy szálláshely minőségéhez, nem? Telki tehát ebből a szempontból gáz. Nem baj, a Debrecen nem akar másfél órát zötykölődni a csúcsforgalomban, a válogatottnak azért ez belefér, hiszen nekik nincs más választásuk, nekik kötelező Telkiben készülni. (Egyébként mindkét csapatnak jár a rendőri felvezetés, ami kicsit lerövidíti azt a másfél órát, a Debrecen, amelynek nem kötelező ott lakni, mégsem kért Telkiből, pedig a tulaj MLSZ elnökségi tag, ő is közös felelősséget vállalt a telki beruházásért. És mégsem.).
Nagyon remélem, hogy nem a Virkó fan búrennel meg a kosaras jámbor által elbénázott wales elleni meccsen megy majd el az EB, és ezáltal az olimpia...
Mi a f*sznak kell ez a hollandosítás??????????????? # 66. humanda 2009. 11. 15. 8:05
Most már értem miért került le ez a topic a címlapról. Köszi PappaB ! Gyorsan kellett helyette még az éjjel valami más, mert ezek tények, ezekkel nincs miért vitatkozni, ezeket nem lehet cáfolni. Meglepődnék ha a szerző ebben bármit is meg tudna magyarázni. # 67. gyszollosi 2009. 11. 15. 9:04
Humanda EU-tomogatásl biztosan nem épült az a székház, csak részben UEFA-támogatásból. # 68. humanda 2009. 11. 15. 9:18
Igaz Európai szövetségi támogatásra gondoltam. De azért érdekelne pappa bear bejegyzésére tud-e reagálni? mert ha nem vette volna észre box nyelven szólva alaposan megsorozta Önt, közel került a kiütéshez, és egy kevésbé politikailag háttértámogatást kereső európai sportlapnál a főszerkesztő már régen az Ön fejére koppintott volna, ha szerkesztőségének nevében ennyi valótlan állítására bizonyították volna, hogy finoman fejezzem ki magam téved. # 69. gyszollosi 2009. 11. 15. 9:29
A szerzkesztőség nevében gyetlen valótlan állításom sem volt, szögezzük le. A hozzászólásokban tévedhettem, de előre jeleztem, hogy nem százszázalékosak az infók.
PappaBear "sorozásáról nem tudok. A lemondásokkal kapcsoaltban én továbbra is úgy elékszem, hogy az utolsó körben lemondott elnökségi tagok között volt Bozóky Imre, ezért szűnt meg az elnökség mandátuma. Emlékszem a sajtótájékoztatóra, amelyen sokak cslaódására bejelentette, hogy lemond, s hogy az elnökség még utolsó döntéseként felkérte Gyárfás Tamást az Eb-pályázat vezetésére.
A többszázmilliós hiány pedig továbra sem áll fenn, hiszen bár Lothar rendkívül egészségtelen módon maga fizette a bérét, amint erre már bejegyzésben is utaltam, az eehhez szükséges pénzt többszörösen megszerezte a szövetségnek, vagyis tevékenysége révén anyagilag (nem szakmailag) még mindig pluszban van a szövetség. # 70. humanda 2009. 11. 15. 9:38
Hát akkor olvassa el a 47-es hozzászólást, hogy tudjon róla. Két legyet üt egy csapásra, mert akkor tévedő memóriája is megkapja a korrekt információt. Ez a szerkesztőség nevében... duma csak azért csúsztatás, mert a szerkesztőség elvben felügyeli, hogy mikor melyik blogbejegyzés kerüljön a főoldalra és ha szerkesztőségi munkatárs véleménye kerül oda akkor nyílván azonosul is vele, ellenkező esetben közzéteszi, hogy ez "csak" a szerző véleménye. Ami meg Lothar fizetését illeti: feketén-fehéren kiderült, hogy a szövetséget adócsalásra használta fel. Pedig ügyvéd volt a szövetség elnöke. Másrészt ha tényleg figyelmesen elolvasta volna Pappa Bear bejegyzését, akkor rájött volna, hogy úgy kereste meg a fizetését, hogy közben egy csomó egyéb kötelezettsége révén kár étrte a szövetséget, a pénz meg Pellady cimborájának zsebébe csúszott. nagy kár, hogy sosem olvas figyelmesen csak fújja azt amit a pártjának politikája megkövetel. Félre ne értse, én is alighanem a Fideszre fogok szavazni, de hányingerem van a sportba gyűrűző politikától, és nagyon nem kedvelem az ezt kiszolgálókat. # 71. PappaBear 2009. 11. 15. 9:57
Szöllősi, nem unod a maszatolást? Milyen utolsó körben mondott le Bozóky? Ez nem Forma-1. Horváth Cs. és Nemes írásban jutatta el a lemondását az MLSZ-hez, így automatikusan megszűnt Bozóky megbizatása. Ergo lehetősége sem volt lemondani, mint írtam decemberben meg annak ellenére is kapaszkodott a székébe, hogy a többség beintett neki.
http://old.hirado.hu/cikk.php?id=85137&page=6
Pluszban vannak persze, és ingyen hirdettek a szponzorok, mert előbb Pelladyék most pedig az APEH viszi a zsetont. Szerinted most nincsenek szponzorok? És az ő pénzük sem a szövetséghez folyik be? Ha figyelmesen olvastál volna, akkor eljutott volna a tudatodig, hogy Pelladyék olyan pénzekből is (az összesből) levették az 50%-ot, amelyeket azok a szponzorok fizettek, akiket nem ők szereztek, nem Matyi miatt reklámoztak a válogatottnál.
Lothar sem volt megvalto,de egyreszt,amikor idejott felbolydult az orszag.Koemanrol ez nem mondhato el.Meg ha a testvere jott volna. A masik meg,hogy Lothar a marketingerejenek koszonheto szponzorpenzekbol,kapott jutalekot.Ha o nem jott volna,akkor meg annyi szponzor sem lett volna.Ez mashol is bevett szokas. Ne menjunk messzire akar Forma 1,akar a Moto gp-ben is van ilyen.Ha a versenyzo hoz penzt van licensz,ha nem hoz nincs licensz.Lothar hozott penzt es abbol kapott.Ennyi. # 62. Szekelysrac 2009. 11. 15. 0:47
Az "A" válogatott szombati esti belgák elleni gyalázatos teljesítménye után egy darabig legszivesebben csak U-s meccseket néznék. # 63. w.kutya törp 2009. 11. 15. 1:56
sanya90!"Egy bődületesen nagy visszalépés ez a magyar futballnak." Mi visszalépés? Az, hogy a válogatott 50% fölött teljesítette a csoportot a 92-es Eb selejtezők óta először? Ki várt többet ebben a csoportban?
Egyébként nem túl elegáns a 0 szavazatot emlegetni, mikor 1. tudjuk, hogy a lengyel-ukrán páros megvette a szavazatokat 2. tökmindegy, hogy 4 (hasamra ütöttem) vagy 0 szavazattal nem nyerjük meg a pályázatot. Az a pár szavazat is csak udvariasság volt az előző kettőnél, tudván, hogy az kevés, hogy megnyerjük. Nem Kisteleki hibája, hogy az előtte lévő két pályázat után sem épült semmi, és a harmadik után sem. Ennek szólt a 0 szavazat és nem Kistelekinek. És ezt szajkózza azóta is mindenki, köszönhetően az ilyesfajta butításnak amit folytatsz, Szöllősi! Persze, hogy nagyobb a tartozás most, hiszen pont erről beszélgetünk. Csak nem mindegy, hogy az hitel tartozás vagy köztartozás (APEH vagy munkabér). A hitelt át lehet ütemezni és vannak még egyéb pénzügyi technikák. De ettől még egy esetleges következő MLSZ nem kerül szarba. Én meg úgy olvastam, hogy abban az elcseszett MLSZ székházban még csak egy normális konferencia terem sincs.
Dr. Boloni! Azért Krkic, Messi és társai erős kivételek. Ők a klubjukban megkapják hétről hétre azt a terhelést, ami alkalmassá teszi őket a válogatottságra (ha jól emlékszem egyébként Krkic nem volt benne az EB-t nyert csapatban). Hol van nálunk ilyen??? Mi arra verjük, hogy Németh a 'Pool tarcsiban (ami játszik kb. 20 meccset egy idényben) lő két gólt, Filkort nevezték az Olasz-kupába, Koman meg adott egy gólpasszt a Seria A-ban, miközben Messi 2004 (17 éves kora) óta 61 gólt rúgott a Barcában. Balotelli szintén 17 éves kora óta rugdossa a gólokat. De a világ futballjában az elmúlt 10 évből kb. ha két csapatnyi játékost össze lehet szedni, aki 17-18 éves korára meghatározó lett egy európai top csapatban. Egy magyar max. az MTK-ban. Látjuk mennyit ér... # 64. PappaBear 2009. 11. 15. 5:39
Szöllősi hazudik, majd amikor lebukik újfent hazugságokba menekül!
"Bozóky és az elnöksége lemondott (nem váltották le, lemondott)"
A valóság ezzel szemben az, hogy Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc 2006. január 3-i lemondásával már 7 tag távozott az elnökségből, a testület így határozatképtelenné vált, és ezért a többi tag és az elnök (Bozóky) mandátuma az alapszabály értelmében MEGSZŰNT.
Éshogy mennyire nem önként ment arra példa, hogy aznap még a dec. 31 óta szerződésnélküli Matyit zsongította: "Ma megbeszéltem Bozóky Imrével a legfontosabb 2006-os tennivalókat" - mondta Matthäus. "Szót ejtettünk az Európa-bajnoki selejtezők január 27-i sorsolásáról és természetesen téma volt a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázat is. Számomra a szóbeli ígéret ugyanannyit jelent, mint az írásos szerződés."
A 2005 dec. 21-én az MLSZ közgyűlésen lemondott elnökségi tisztségéről Klement Tibor, Offella Zoltán, Fülöp Ferenc, Illés János és Makray Balázs.
Szintén ezen a közgyűlésen a küldöttek szavaztak Bozóky, Puhl és Kutasi visszahívásáról amihez 2/3-os többség szükségeltetett volna. Bozóky Imre MLSZ-elnök távozására 57 igen, 35 nem szavazat érkezett, egy pedig érvénytelen volt. Puhl Sándor visszahívására 59-en voksoltak, 34-en viszont megerősítették alelnöki posztján. Kutasi Róbert leváltását 58-an támogatták, míg 35-en további bizalmukról biztosították a REAC klubigazgatóját, aki így maradt a szövetség elnökségének tagja.
Szóval 2 héttel korábban a több mint 60%-os elutasítás ellenére sem mondott le önként.
"A több százmilliós blabláról már akkor is tudni lehetett, hogy blöff"
A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus kétéves működése alatt összesen nettó kétszázezer eurót, ötvenmillió forintot keresett legálisan, a többit, kétszázmillió forintot, különböző - a jogi kontroll hiánya nélkül megkötött - szerződéseken keresztül utalt ki neki az MLSZ. A szponzori pénzeknek csupán a feléhez jutott hozzá a szövetség, a másik fele a szakvezetőhöz és barátja, Peter Pellady cége, a Derball Kft.-hez vándorolt.
A közvetítési jogokért a Kentaro 2004-ben nyolcszázezer eurót (kétszázmillió forint) fizetett, míg 2005-ben ennek felét. A nyolcszázezer és négyszázezer euróból Matthäus mindkét évben kétszázezret kapott.
Matthäusnak tehát az MLSZ évi százezer eurós fizetést utalt, a szövetségnek csak ennyi pénz után kellett a magyar adószabályok szerint adót és járulékot fizetnie, azt egyébként pontosan, a jogszabályoknak megfelelően megtette. A többi pénzhez az őt foglalkoztató szövetség - és így a magyar adóhatóság - megkerülésével jutott hozzá a német szakvezető. Nem fizette meg ugyanakkor a szövetség a lakhatás járulékos költségeit, az általa a kapitánynak biztosított lakás közterheit. Az adótörvények szerint ez olyan, a munkavállalónak adott természetbeni juttatás volt, amely után az MLSZ-nek 44 százaléknyi személyi jövedelemadót, 29 százaléknyi tb-járulékot és 3 százaléknyi munkaadói járulékot kellett volna fizetnie. Az MLSZ és a Derball szerződése szerint "a bérelménnyel kapcsolatos minden költséget is a Derball Kft. viseli". Ennek ellenére az MLSZ könyvelésében tízmillió forintos számla is szerepel - bútorokról, cipősszekrényről, DVD-kről- , amit a Derballnak annak ellenére kifizetett az MLSZ, hogy eredetileg arra nem vállalt kötelezettséget.
A Derballnak - amellyel az MLSZ 2005. január 4-én kötött együttműködési szerződést - az ügyvezetője az a Pellady Péter, aki Matthäus jó barátja, egyszersmind a válogatott menedzsere is volt. A szerződés a kereskedelmi jogok értékesítésére kizárólagosságot biztosított úgy, hogy kikötötték: "az MLSZ nem jogosult önállóan szerződni".
A szövetség elnöke, Bozóky Imre jegyzi ezt a szerződést, és az iratok tanúsága alapján belement abba, hogy szokatlanul magas, harminc százalékos jutalékot számolhasson fel a Derball. Vagyis valamennyi szponzori szerződés után hetven százalék illeti meg az MLSZ-t. A történet persze korántsem ennyire egyszerű, mert a szövetséget illető pénzekből a kapitánynak is jutott: a teljes összeg húsz százalékát Matthäus kapta, vagyis az eredeti összegeknek csupán a fele kerülhetett a szövetséghez.
Matthäus így a szponzori pénzekből összesen 72 720 euróval (18,2 millió forint) gazdagodott 2004-ben, a Derball 109 000 euróval (27,25 millió forint), és 181 800 eurója (45,45 millió forint) származott az MLSZ-nek. 2005-ben ezek az összegek növekedtek, Matthäus neve mellett 124 000 euró (harmincegymillió forint) jelent meg, a Derballé mellett 186 000 (46,5 millió forint). Az MLSZ-nek 310 ezerrel kellett beérnie, ami 77,5 millió forintot jelent.
Matthäus összességében regnálásának első évében négyszázezer eurót emésztett fel, a másodikban közel ötszázezret. Vagyis összesen kétszázötvenmillió forintot. Ebből a jelek szerint hivatalosan mindössze évi százezer euró után adózott az MLSZ.
Az ilyen "kis stiklik" után kell most százmilliókat fizetni az APEH-nak. Eddig 250 millió a jogerős.
Éshogy milyen jó szerződést kötött Bozóky a Derballal, a roppant korrekt (kiüríti a céget, hogy ne lehessen behajtani a sarát) Pelladyn keresztül arra itt az újabb bizonyíték:
Nem mellesleg a közvetítési jogokkal kapcsolatos perben az illetékes svájci bíróság jogszerűnek ítélte tavaly novemberi jogerős ítéletében az MLSZ szerződésbontását a Kentaro AG-val szemben és megállapította, hogy kártérítési kötelezettsége nincs. Ott is több mint 300.000 eurót keresett az MLSZ azzal, hogy nem tömi tovább Pelladyék zsebét és inkább a SportFive-val boltol.
Az EB-pályázatról meg annyit, hogy azt is Bozókyék menedzselték hosszabb ideig, nem kellene az utolsó 8 hónapra beszálló Kistelekiékre verni a teljes felelősséget. - Mégha annyira örömet is okoz neked az ő kudarca.
A lényeget ezzel kapcsolatban pedig leírta w.kutya, tökmindegy hány szavazattal NEM rendezünk EB-t.
De találtam egy Bozókyt is 2005 februárjából: "Ebben a versenyben van első és vannak a többiek".
Végül annyit, hogy lehet negatív véleménye egy újságírónak, de folyamatosan hazudozni az internet korában óriási butaság.
Annál csak ez van lejjebb (és nem az "anyian" miatt) : "Ez mind hallomás, ezért nem cikkben, csak hsz-ben írom, de azért lehet benne valami, ha anyian mondják."
Újságíróként az lenne a feladat, hogy kiderítsd mennyi igaz a hallomásokból. Jaa, persze, az meló, kényelmesebb utazgatni, hidegtálat és pogácsát burkolni, majd az olvasókat ostobaságokkal etetni, hogy ők se maradjanak éhen.
Kérem, hazudozást nem emlegessünk itt. Ez az időzítés elképzelhető, de nem véletlenül emlékszem egyértelműen a történtekre, mert Kisteleki volt az, akinek a nyüzsgése miatt Bozóky és az elnöksége lemondott (nem váltották le, lemondott), s mindenképpen ezt követően vonult ki a MOL és az OTP. Vagyis, ha nincs a régi elnökség (és főként - gondolom - dr. Mezey György), akkor a pénz sincs. A lényeg tehát ugyanaz, hiszen bár az új elnökség próbálta visszahívni ezeket a szponzorokat, nem jöttek többé. A több százmilliós blabláról már akkor is tudni lehetett, hogy blöff, a rend, fegyelem, törvényesség elve mögött egészen más ötletek húzódtak meg. És ha valaki, én elég sokat támadtam a Bozóky-érát, főleg Matthaus miatt, és nem véletlenül hagytam ott azt az elnökséget már 2003 novemberében, még Lothar szerződtetése előtt, de Koeman sem szolgálta meg jobban azt a pénzt, mint egykor a kedves, jó Lothar, aki azért sokkal nagyobb arc volt (és nem mellékesen sokkal nagyobb játékos és név), mint Erwin. Szerintem. És ne legyünk tévdésben, az MLSZ-nek ma lényegesen több a tartozása, mint a váltáskor volt. Igaz persze, hogy az új éra fel tud mutatni egy 0 szavazatot érő Eb-pályázatot :-) (No, a régi is csak pár szavazattal volt jobb, de mégis :-)) # 57. humanda 2009. 11. 14. 22:53
Bozóky nem véletlenül mondott le, hanem mert egyrészt nem volt eredmény másrészt egyéb ügyek miatt is elég meleg volt a pite. Abban persze igaza van, hogy a pénzt oda adták inkább, ahol dr Mezey van. Hol is ? És még mindig nem válaszol: lenullázott az utánpótlás? # 58. gyszollosi 2009. 11. 14. 22:58
Lenullázott utánpótlásról speciel nem írtam, bár joggal írhattam volna (lásd pl. az Index idézett cikkét vagy Both József NS-interjúját), csak lenullázott korosztályról, de ezt már megválaszoltam valamelyik bejegyzésben. Ez a "meleg volt a pite", meg egyéb lózungok nem hangzanak jól, semmilyen törvénytelenséget nem bizonyítottak be azóta sem. Az meg, hogy nem volt eredmény? Azért elég szépen beköltözött az új garnitúra az ötven év albérlet-járás után Bozóky által megépíttetett székházba, amelyet azután fedezetnek használtak például a Telki-hazárdjátékhoz... És ha megbocsát, a Puskás Akadémia azért minden tekintetben más nagyságrend, mint a telki központ. # 59. humanda 2009. 11. 14. 23:28
ha lenullázott korosztályt írt az még nagyobb tévedés, ugyanis ez a korosztály hozta az utóbbi 25 év legnagyobb eredméyét. Másrészt az Ön által oly hevesen támadott Kovács Attilára sem bizonyítottak be semmit sem, a bíróság minden vádpontban felmentette, pedig ön éppen az ellene indított ( kimondom: politikai nyalás ) támadássorozatának köszönheti újságírói karrierjét. A Bozóky által megépített székház EU támogatással épült. A 22.34-es hozzászólása alapjában igaz, és megadja a választ. A szponzorok Bozóky lemondása és a kusza helyzet miatt vonultak ki. Tehát nem Kisteleki miatt, hiszen a kusza helyzetet nem ő idézte elő. Ha Bozókynál minden rendben lett volna ugyan miért mondott volna le? Ezek után nagy csúsztatás Öntől és a kollégáitól rendre azt írni, hogy Kisteleki verte szét a Bozsik programot. # 60. Dr. Boloni 2009. 11. 14. 23:56
humanda...
Bozoky sem angyal,de Kovacs az borzaszto volt.Kistelekiek meg sunyik.Szep papirba csomagolt nagy loasz. Igen bronzermesek lettunk a Vb-n.Es?Az olimpiara kijutottakkal mi lett?Eltuntek a sullyesztoben. Azt nem ertem,hogy ha valaki iszonyu nagy tehetseg,akkor nem 24 evesen kell majd a valogatottabn bemutatni,hanem akar 16-17-18 evesen.Krkics,Ballotelli,Messi,a mai belga golszerzo gyerek...hogy csak a mostani sztarokat mondjam.Koman ezelott 5 evvel is mar keimelkedo volt.Mar akkor latszott,hogy egy zseni.Tudom,hogy O nem akart valogatott lenni,de lehet azert,mert nem is nagyon gyoztek meg.Nemeth Krisztian szerintem messze nem olyan jo,mint Koman,de,ha egyesek szerint igen,akkor miert nem vittek fel a nagy valogatottba?
En nem tudom,hogy Torghelle hogyan csinalja,de ez kepes minden meccsen ooszebalhezni a biroval.Raul,Van Nistelrooy szerintem eletukben nem kaptak annyi sargat,mint Sanyika egy evadban-))Azert,mert agyonrugsz es lekonyokolsz mindenkit azt en nem neveznem harcossagnak..Inkabb vandalizmusnak...
PappaBear, megelőztél! Sajnos könnyű megetetni a csak NS-en szocializálódó népet, hiszen a Szöllősihez hasonló ferdítőgépeknek nem okoz semmiféle problémát a hazudozás. # 50. w.kutya törp 2009. 11. 14. 21:40
"A Bozsik Labdarúgó Akadémiát az elmúlt évben 550 millió forinttal támogató OTP Bank Rt. és MOL Rt. múlt kedden jelentette be, hogy "áttekintette a magyar labdarúgás jelenlegi állapotát, és hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy egyelőre nem támogatja az utánpótlás-nevelési programot, illetve nem vállal szerepet annak finanszírozásában". idézet az o.ri.gotól! Mit is jelent ez? Azt, hogy az MLSZ a Kistelekit megelőző években olyan állapotba került, mind strukturálisan mind anyagilag, hogy nem látta a két cég biztosítva azt, hogy a Bozsik-programra szánt összeg a helyére kerül. Ergo a pénzt majd a felhalmozott adósságok eltüntetésére fordítanák. Aztán Kistelekinek sikerült az adósságot eltüntetni enélkül a pénz nélkül is. De gondolom a válság miatt most a MOL és az OTP sem a magyar focit preferálja! # 51. kaffer 2009. 11. 14. 21:57
Sándor Gy. ugyan mikor győzte meg ezt a megélhetési balfék hollandot, hogy válogatott labdarúgó?????? Még az Ujpest szurkolók is azt mondták, hogy 30-ból 2-szer szokott jól játszani? # 52. Dr. Boloni 2009. 11. 14. 22:17
az apja-))) # 53. humanda 2009. 11. 14. 22:24
Akkor most ha jól látom w.kutya meg pappa.bear mindkét álítását cáfolta kapásból. No és szokása szerint szelektív, általában a kényes kérdésekre nem válaszol. Hogy is van a lenullázott utánpótlással? Mellesleg max a válogatott meccseket adták el a közvetítőknek előre, bár ha jól emlékszem azt a stiklit is Bozókiék csinálták, az NB I-re meg sikerült kialkudni jelentősebb összeget. És Lothar fizetése , az adózatlan átutalás? Nem mellesleg - igaz csak kívülről-megnéztem a Puskás akadémiát is. Hozzávetőlegesen Telki nagyságrend. ne vegye rossz néven, de biztos vagyok benne, hogy a támogatók nem pusztán önzetlenül a futball szeretete miatt, hanem egyéb érdekből pumpálják bele a tízmuilliókat. De ezzel mint szurkolónak semmi bajom, sőt örülök neki. Az én szívem csak azért vérzik, mert megy a széthúzás ebben is, és szítja a politika. Kisteleki nekem sem szimpatikus, de el kell ismerni sokkal jobban csinálja mint Bozóky. Több az üzleti vénája. Egyszer fognánk össze mi magyarok, egyszer élném meg, hogy legalább a sportban mondjuk a szintén futballbolond Bajnai és O.V teszem azt a focink érdekéért összefogna. # 54. sanya90 2009. 11. 14. 22:30
"10. w.kutya törp 2009. 11. 14. 13:55
Ez is egy rakás sz.ar lett!Egyszerűen már nem bírom gyomorral, ahogy köpködnek Koemanra ugyanazért, amiért a magyar edzőket hátba veregetik, csupán azért, mert Koeman nagyobb fizetést kap. Még szép, hogy nem jön el ötöd, hatod annyiért dolgozni, mint amennyit otthon, vagy máshol kapna. Az is nevetséges, hogy kritizálják azért, hogy nem látogatja az NBI-es meccseket! Most kint volt, vagy négyen. Mit látott? Lóf.szt! Meg pár huligánt."
w.kutya törp, azért "köpködnek" Koemanra, mert a semmiért kap förtelmes nagy fizetést..Egy bődületesen nagy visszalépés ez a magyar futballnak. Remélem a belga zakó után elküldik a búsba... # 55. sanya90 2009. 11. 14. 22:31
Amúgy miért van az, hogy az U21-es meccset csak a Sport 1 adja, a magyar felnőttcsapat szerencsétlenkedését pedig 2 tv is????
Kaffer ! Nem az volt a visszataszító ahogy a meccsről írt, hanem az, ahogyan indokolta a háttérrel meg ahogy sugallta a stáb alkalmatlanságát, és amikor fordult a kocka nem volt benne annyi, hogy bocs tévedtem, gratulálok, hanem szánalmas magyarázkodásba kezdett, volt ahol azt írta, hogy a továbbjutást is megjósolta. ( olvass bele az Európa pofozógépe c. topic hozzászólásaiba. ) # 45. gyszollosi 2009. 11. 14. 21:08
Kisteleki István miatt vonultak ki, ez ténykérdés, időben is követhető. A hatvanmilliót havonta vagy ezt megközelítő összeget valószínűleg sohasem fog kitermelni az edzőközpont, éppen ez itt az egyik baj. Csányi úr nem támogatója az Akadémiának, a jogdíjat pedig nem a tv-k fizetik, hanem a közvetítő cégek, amelyek évekre előre lekötik (a közöttük zajló csata volt az MLSZ-elnökváltás egyik fő oka, ha emlékszik). A főnökömet Felcsúton Mészáros Lőrincnek, az NS-nél Buzgó Józsefnek hívják, de Ön azt hiszem, másvalakire gondol. # 46. gyszollosi 2009. 11. 14. 21:09
Kistelekit 2006 február 28-án választották meg, a MOL és az OTP pedig február 17-én jelentette be, hogy kivonul a gyanús ügyek- és a kusza helyzet miatt. Magyarán azért, mert már akkor kezdtek sorra kiderülni Bozókyék csingás ügyei. Az nem szóbeszéd, hanem tény, hogy többszázmilliót kellett a jelenlegi MLSZ vezetésnek befizetni az APEH felé adóhiány, büntetés és késedelmi kamat formájában a Bozóky vezette csapat áldásos tevékenysége miatt. Azt áruld el Szöllő, egykori főnököd Bozóky miért kérte a bíróságon a Kisteleki elleni pere szüneteltetését? Emlékszel rá, keresetet adott be ellene, mert azt merte nyilatkozni, hogy azok a nagyszerű emberek többszázmilliós károkat okoztak. Bozóky bácsi meg pert kezdeményezett, mert amíg kétszázmillió alatt volt a bizonyítható károkozás, gondolta belekapaszkodik a "többszázmilliós" kitételbe. Hanem aztán mikor idén újabb majd' 170 milliót kellett befizetni az APEH-nek Matyi kreatívan Törökországba utalt fizetése miatt (ami "természetesen" ki volt vonva mindenféle adózás alól), akkor hirtelen felfüggesztette a pert, ami mint tudjuk ilyen esetekben szép csendben hivatalból megszüntetésre kerül egy idő után, a felperes egyéb rendelkezésének hiányában. Így elmarad a média hype.
Gyanítom a te pered is hasonló lesz a DVSC ellen, ha egyáltalán megszületett már az a keresetlevél... # 48. w.kutya törp 2009. 11. 14. 21:28
3 milliárd forintot (tegyük fel, hogy az egész központ hitelből épült, ami nem igazán életszerű, tehát valsz. kevesebb az az összeg) havi 60 milliós törlesztéssel (ami szerintem ökörség, szintén életszerűtlen) valamivel több, mint 4 év alatt lehet törleszteni. Ha pedig csak 4 év múlva kezdik el törleszteni, akkor valószínűleg azért, mert ennyi idő alatt termel meg annyit az edzőközpont, amivel el lehet kezdeni a törlesztést. Nem igazán bevett szokás 4 év alatt törleszteni egy hitelt még egy lakásnál sem pláne több száz milliós összegeknél. De nyilván ez az üzleti tervben illetve a cash flow-ban pontosan ki van számítva. De nyugodtan vissza lehet térni a Bozóky-féle MLSZ elnökökhöz és szövetségekhez és akkor fizethetünk szintén több száz milliókat Mattheushoz hasonló kóklereknek. Ja tényleg! Azokat az adósságokat nem a mostani MLSZ törlesztette, tüntette el?
A Honduras meccs kritikájáért bas..tatják itt sokan a szerzőt. Lehet hogy keményen fogalmazott, de ő elvileg ÚJSÁGÍRÓ, aki ha langyos, sza..t sem ér. És aki azon a meccsen látott bármi pozitívumot, az látnok.. Igen erős kiesés szele volt a dolognak.. A tegnapi meccsen meg jó volt látni, hogy egy focinagyhatalmat levertünk! # 42. w.kutya törp 2009. 11. 14. 20:43
kaffer!Így se ér többet! # 43. humanda 2009. 11. 14. 20:52
A napokban láttam egy filmet amelyet egy 2005-ös ifi EB selejtező keretére építették fel. A meccsekkel párhuzamosan szakemberek nyilatkoztak a magyar utánpótlásképzésről, láthattuk ahogy a fiúk végül nyernek a Belgák ellen. A film felirata a végén az volt, hogy 2005-ben a nagy cégek kivonultak az utánpótlás finanszírozásból. Két eset lehetséges: vagy a film írói előre látták a jövőt vagy valóban 2005-ben vonultak ki. Ráadásul én soha nem olvastam azt, hogy Kisteleki megválasztása miatt vonultak ki, helyette mindenféle homályos magyarázatokat hallhattunk. De ha már kivonultak: micsoda véletlen a MOL és az OTP. Csányi úr, a Csányi-Demján tengely.Ők, akik az Önök Puskás akadémiájának egyik legnagyobb támogatói. Gondolom baromira értenek a focihoz és nagyon nyomon is követik. Hiszen ha netán úgy is lenne amit Ön írt, az első időben Kisteleki még nem is csinált semmit pláne nem az utánpótlás neveléssel, pontosan a politikai háttér ( ugya kinek a politikája ) miatt döntöttek így. Mehetett az a pénz máshová. Ami Telkit illeti. Ha Telki megtermeli a havi hatvanmillió Ft-ot, iletve annyit nem is kell, hiszen a válogatottakért ezután nem kell pályabérléseket, szállodákat fizetni, tehát ez is haszon, akkor semmi gond nincs. És azt hiszem a Lothar féle illegális, adót megkerülő átutalásokat is kigazdálkodta a szövetség. Ráadásul igen szépen hozott az idén a válogatott és a nemzetközi szövetségtől is nyertek pénzeket. Ezek viszont tények nem pletykák. A tíz évre lehívott TV jogdíjakról is igen nehéz hinni, hiszen pontosan az történt, hogy egy évre a korábbiakhoz képest hatalmas összegért adták el az idei NB I-es közvetítéseket, kizárt dolognak tartom, hogy bármely TV előre fizessen 10 évet. Ha konkrétan tudják, hogy a pályák vagy a Telki központ többért épültek mint amennyit érnek , akkor mulasztásos törvénysértés nem feljelentést tenni ( Ebben úgyis van gyakorlata ) ha meg fogalmuk nincs a pontos adatokról, akkor hozzászólásban sem kellene ilyent írni, mert tudja ugyanolyan ez mint amikor egy politikus nyilatkozik a fociról, akkor az nem tekinthető magánéleti beszélgetésnek. Ráadásul Kisteleki meghívta a főnökét Telkibe, de valamiért csak nem akaródzik a nagy futballrajongónak elmenni oda. Én csak egy egyszerű szurkoló vagyok, vidéken élek, de képes voltam a múltkor kerülni egyet Bp-ről hazafelé, hogy legalább kívülről lássam. Őt úgy látszik ez nem érdekli.
Úgy tudom Győr nincs messze Pesttől. Úgyhogy Pestiek be lehetett volna vágódni az autóba( tisztelet a kivételnek) és teltház lett volna. Mért mindig csak a Pest létezik? Mi megyeiek örültünk, hogy most nem nekünk kell Pestre furikáznunk. Ez így volt szép ahogy volt. # 37. gyszollosi 2009. 11. 14. 19:42
Két hozzászólásban is előkerült, ezért ezt a kérdést tisztázzuk: az OTP és a MOL, amelyek együtt évi 500 millió forintot adtak a Bozsik-programra, Kisteleki István megválasztása után néhány nappal, s egyértelműen amiatt vonultak ki az MLSZ életéből. Az OLLÉ-programból pedig pontosan az az üzleti kör járt a legjobban, amely nem betesz a fociba évi ötszázmilliót, hanem inkább kivesz, mostanában talán kicsit többet, s amelyhez a telki építkezés is köthető. A sok-sok pálya és a telki központ rendben lenne, ha nem mind hitelből épült volna, s nem mind jóval többért, mint amennyit ér. A kivitelezők már felvették a sok pénzt, de a hiteleket visszafizetni még ezután kell, az esetek nagy részében nekünk, közpénzből. A telki központra felvett hitelt a létesítmény igazgatójának nyilatkozata szerint négy év múlva kell elkezdeni törleszteni, a hírek szerint havonta kb 60 millió forintjával... Van egy gyanúm, hogy a pénzt nem azoktól fogják követelni, akik az MLSZ nevében most felvették a milliárdos hiteleket, s tíz évre előre lehívták a tévéjogdíjakat és nemzetközi támogatásokat. Ez mind hallomás, ezért nem cikkben, csak hsz-ben írom, de azért lehet benne valami, ha anyian mondják. # 38. Sirgeri 2009. 11. 14. 19:59
koeman semmit nem ér, aki ezt nem látja nem ért a focihoz.. # 39. w.kutya törp 2009. 11. 14. 20:22
Sigeri!Ja te értesz hozzá, bocs! Szöllősi! Mondok valami újat neked! A világon mindenhol hitelekből finanszírozzák a beruházásokat, fejlesztéseket. Ez csak itt Magyarországon ennyire felfoghatatlan. Egyébként hiába focizott volna sok kölök a Bozsik program keretében, ha nem lett volna hol. Manapság a finnyás gyerekeknek nem jó a grund. Ha nem várják csilli-villi pályák, ahol nem feltétlenül kell magukat összekoszolni a sárban, akkor nem szállnak ki a számítógép mögül. Arról nem is beszélve, hogy október végétől március végégig lehetetlen focizni délután fél 4, 4 után, ha nincs világítás. # 40. w.kutya törp 2009. 11. 14. 20:24
Arról nem is beszélve, hogy az az évi 500 misi egyáltalán nem biztos, hogy kölkökhöz került volna. Van rá egy Szent Istvánom, hogy jelentős részét lenyelték azok, akik addig is lenyeltek minden lenyelhetőt.
Csak 1 megjegyzés - Élő Puskás- és Real-lexikon vagy de a napi hirekkel is foglalkoznod kéne!!!!Koman már rég talán a nyár elején lenyilatkozta hogy ez már nem kérdés és ha hivja a szövetségi kapitány akkor jön.Ne baszogassátok már!! Egyébként meg jó volt nézni a játékukat csak ebben a korban állandó játék lehetőség kell a fejlődésükhöz ami viszont nem mindenkinek van meg.És talán nem lenne akkora visszalépés egy magyar élcsapat ahol vannak tervek és eredmények lásd Debrecen Fehérvár Győr és ezt Fradistaként gondolom igy # 33. w.kutya törp 2009. 11. 14. 18:37
humanda!Na most nagyon egyetértünk! Azt még sehol nem olvastam, hogy Kisteleki bevállalta, hogy hibázott, mikor Buurenéket nevezte ki, és ő választotta Egervárit! Éppen ezért ez a siker ugyanúgy az övé is, mint bárki másé a stábból. Azt sem nagyon olvastam sehol, hogy esetleg Buurennek is lehet valami köze ehhez a sikerhez. Pontosabban a válogatott mellett dolgozó egyik masszőr vagy orvos utalt rá a Sport Pluszban, de egyértelműen ő sem jelentette ki. Mert a vb előtt mégiscsak egy évig volt edző, Egervári meg egy hónapig. Valami köze csak volt! Olyan nem létezik, hogy semmi. Mert ha olyan rossz lett volna, akkor azt 1 hónap alatt a jó Isten nem hozta volna helyre. # 34. fehérholló 2009. 11. 14. 18:48
Valóban jó írás - LENNE! Ha a közepén ne látnám a gazdinak, a nagyvezírnek a ostoba ugatását egy az egyben! Ha nem kellene az orbáni seggnyalást itt olvasnom - jó írás lenne! Így egy undorító pártpropaganda lett... # 35. 1elvis2p 2009. 11. 14. 18:48
Tiszta szívből gratulálok a Fiataloknak,én is azt mondom EZ MÁR VALAMI.
Nagy tiszteletet érdemel egrvári,a szakmai hozzáértésén túl azért is,ahogy a mérkőzések után nyilatkozik,nem elfelejtve megemlíteni,BOth és Sisa munkáját,valamint azért mert a mérkőzések után,mindig tárgyilagosan értékeli a csapat munkáját.Ha ezt a csapatot nem szedik széjjel.nagyon sok örömünk lehet még bennük,és az alagut végén levő fény,egyre közelebb kerül hozzánk.SZÉP VOLT FIUK: KÖSZÖNJÜK: # 29. humanda 2009. 11. 14. 16:12
Egyszerű a magyarázat w.kutya ! A leendő új vezér megmondta, hogy Koemann nem kell. És ugyanazok az újságírók akik egy éve agyondicsérték a hollandot, most fújják, hogy nem kell ide. Meglehet Szöllősi annak idején nem dicsérte, ezt nem tudom, azért nem akkora kvalitás ő, hogy remegve várjam újabb és újabb írásait. Nekem meggyőződésem, hogy magyar edzővel sem értünk volna el jobb eredményt 16 pontnál, egyszerűen ennyi van bennünk és a tetejébe még pechesek is voltunk a svédek ellen. Nem mellékesen két éve mekkora hisztéria volt, hogy külföldi kapitány kell, mert a magyarok ilyenek meg olyanok. Luzon elemzése teljesen korrekt, szerintem nem kapitánykérdés a magyar válogatott előrelépése. A cikk írójához azért lenne néhány kérdésem. Volt ugyan egy mondata a nem csak a húszéveseké a világ c. dolgozatában. Nevezetesen a lenullázott utánpótlásról beszélt. Azóta továbbjutott az U 17 és hát tegnap megint csak nem úgy látszott, hogy lenullázott a magyar utánpótlás.Áll-e még a lenullázott jelző? Van Buuren meglehet nem volt jó edző. De ez ugyanúgy sosem derül ki, mint ha pl. a Honduras meccs után leváltotta volna valami őrült Egervárit, akkor azt lehetne felhozni milyen eredménytelen is ő. Van Buuren lehet, hogy ért a futballhoz, de a magyar közegben utánpótlás szinten máshogy kell dolgozni, ide több pedagógia és pszichológia kell, mint labdarúgó szakmai tudás és ez egész egyszerűen anyanyelvi szinten oldható meg leginkább. Rossz döntés volt őket szerződtetni és jó döntés volt váltani, felülemelkedett az MLSZ korábbi elvén, ne vessük már ezt is a szemére. Papagájként ismételgetik lelkes újságíróink, hogy Kistelekiék szétverték a Bozsik programot. Nos kérem tény, hogy 2005 végére kivonultak a nagy cégek a Bozsik program mögül. Az viszont szemet szúrhatna már a t. szerzőnek, hogy Kistelekit 2006-február-március táján választották meg szövetségi elnöknek és rögtön ráállt az ollé programra. A k. életbe egyszer ne a politikai vonzalom hasson már át egy ilyen cikket, hanem a tényszerűség. A már általam citált és azóta eltűnt blogban ugyanez a szerző Egervárit csak a Mezey team kudarcot vallott csoportjának tagjaként aposztrofálta, nem éppen pozitív színben feltüntetve a Honduras meccs után, visszasírva Sisát, most meg már ott tartunk ha netán két pogácsa és szendvics között valahol a Vip folyosón Egerváriról leesne a gatya hát ott azonnal ki is nyalná neki. Most meg: ..." pedig mennyire élnek bennem azok a megnyilatkozások stb " Az isten szerelmére kedves újságíró úr, az egyik legdurvább megnyilatkozást éppen Ön tette, ha nem is direktben. Az meg már senkit nem lep meg, hogy egy utánpótlásról szóló cikkből sem hiányozhat Puskás, de ezt nem veszem negatívumnak. Ebben a témában legalább otthon van. # 30. Zsolesz. 2009. 11. 14. 17:07
"És ekkor már az MLSZ-t korábban nyíltan bíráló, a kormány és Kisteleki István által ellehetetlenített Bozsik-program" ekkora csúsztatást!Én sokáig nem voltam kapcsolatban,még szurkolói szinten sem,a magyar focival.Arra határozottan emlékszem viszont,hogy az első élményeim egyike a Bozsik program megszűnése volt.Azután,hogy a Csányi Sándor által vezetett OTP kihátrált a programból.Pénz nélkül nehéz fenntartani egy költséges programot.Abban igaza van, az MLSZ hibája,hogy nem talált elég magyar céget,akik hajlandóak lettek volna áldozni az utánpótlásra. Az egész írással az a baj,hogy miután az általa földbe döngölt kutyaütők letettek valami elismerésre méltót az asztalra,hatalmas nyelvcsapásokkal igyekszik az élre törni!Talán attól fél,nem esik rá elég fény a fiatalok ragyogásából? Nem mindenkinek szelektív az emlékezete kedves Szőllősi úr! Az otthon játszók közül évről évre a legjobbnak mondott játékosok kerülnek külföldre,igaz? Csak meg kell nézni milyen csapatokban a perememberek a magyarok,néhány kivételtől eltekintve,mert ott több pénzt kapnak.Az ellenfelek pedig milyen klubokban, meghatározó szerepet játszanak,ilyen alapon nem volt csúfos bukás a selejtezőben való szereplés. Ezért nagy a menedzserek szerepe pl most,hogy Komannak megfelelő klubot találjanak.Korosztályában Európában, meghatározó tehetségű játékos,de ha nem kap rendszeresen játék lehetőséget menthetetlenűl elveszik. # 26. torocsik 2009. 11. 14. 16:06
Sokszor nem értek egyet veled Gyuri,de most ebben igazad van! Sajnos csak azok nem látják akiknek kellene. Amikor a 21 évesek itthon játszanak egy gyengébb csapattal,meghívhatna néhány játékost a szöv.kap,de ő baromi okos,csak arra nem jön rá,hogy csatár nélkül nem nagyon lehet gólt rúgni,CSAK RITKÁN! És végre legyünk ott valamilyen felnőtt világeseményen! Ott aztán akár még a lépés is kijöhetne ezeknek a fiúknak,főleg ahogy tudnak küzdeni és amilyen jó a csapatszellem! # 27. egon1 2009. 11. 14. 16:08
Nagy tiszteletet érdemel egrvári,a szakmai hozzáértésén túl azért is,ahogy a mérkőzések után nyilatkozik,nem elfelejtve megemlíteni,BOth és Sisa munkáját,valamint azért mert a mérkőzések után,mindig tárgyilagosan értékeli a csapat munkáját.Ha ezt a csapatot nem szedik széjjel.nagyon sok örömünk lehet még bennük,és az alagut végén levő fény,egyre közelebb kerül hozzánk.SZÉP VOLT FIUK: KÖSZÖNJÜK:
Koeman nem edző, ez a magyar-svéd, és a magyar-portugál meccseken kiderült. Talán a sokat kritizált gyáva játék után és a holland befolyás gyengülésével tudják úgy befolyásolni majd a döntéseit hogy előrelépjen a válogatott, de benne nincs semmi plusz amit ki tudna találni vagy át tudna adni. Aki pedig elégedett a válogatott szereplésével annak csak annyit, hogy három egymást követő itthoni meccsen egy nyomorult büntetőgólt rúgtunk (kapu közelébe elvétve jutottunk), miközben a svédek és a portugálok ellen bekkelve akartunk továbbjutni. És ezzel Koeman kurva elégedett volt. Nem csak az a baj Koemannal hogy gyenge edző, meg lusta meccsekre járni, hanem főleg az hogy látszólag gondolkodni sem képes. A gyenge állományt valamilyen szinten a kispadról lehetne kompenzálni jó ötletekkel, jó meglátásokkal, de valljuk be, nekünk a kapitányunk is rohadt gyenge. Remélem nagyon gyorsan elzavarják.
Szöllősinek meg gratulálunk, hogy firenzei élménytúrája után leereszkedett hozzánk, és a kivételes magyar siker kapcsán most éppen nem arról ír hogy milyen jókat röhögött a örök töketlen magyarokon olasz kebelbarátaival. Oh, a nagy kozmopolita, újságírók Puskása... Azért egy egyest csak behúzok megint. # 23. RJSimpson 2009. 11. 14. 15:23
Kár, hogy csak ezzel az egy évfolyammal foglalkoztak komolyan. Az Index megírta. Komoly munka eredménye ez a siker, nem a szerencséé.
Ott kell keresni a hibát a magyar futballban, ahol egyesek úgy döntöttek, hogy a többi évfolyamot hanyagolják. # 24. kristofuv 2009. 11. 14. 15:49
Mindenki követ el hibákat,kedves Koeman Úr is!Svéd meccs itthon portugál meccs itthon defenziv foci,plusz nyerni akarás?nem igazán fér össze főlega magyar virtussal(amit sok magyar játékoasban az A válogatottból hiányolok amugy)és a magyar foci sajátosságaivalAz u20/21es csapatok remeklése pedig azt mutatja hogy ami generációnk mert énis 21 vagyok....joggal akar bizonyitani mert a srácokban benne van az is és tudatosan törekednek rá szóval arra hogy megmutasáka világnak van még magyar foci és nemis akármilyen,hanem szép és jó!remélem Cashteleki úr miután eza kormány elhuzott a icsába megy velük ő is...és remélem egy olyan mlsz elnök lesz aki rendesen fog dolgozni és nem a mutyizás lesz jelen!Mert Magyarországon régen a foci népünnepély volt ahogy láttam ahogy édesapám elmesélte régi Népstadionba 100ezer ember is volt anno még...és mindnki akarta a sikert,ezzel most sincs gond úgy látom,de nagyon soka peeszimista rosszindulatú ember itt a fórumon is megmutatkozik ez,fikáznak ha baj van és blődségeket beszélnek amikor vkik elérnek vmi eredményt lásd u20 vagy a tegnapi meccs!Az A válogatottba meg még ne mennyen senki egyenlőre...Krisztiánnak is erősödnie kell mert nagyon sérülékeny játékos!ezúton is gyors felépülést kivánok neki 2-3 év mulva ő neki kell lenni a magyar válogatott egik sztárcsatárjának!:)Mellesleg ha kijutnánk a 2012es eb-re egy ilyen kezdőt lehetne elképzelni:Gulácsi-Debreczeni-Juhász-Szabó-Kádár(nem semmi hátsó sor)-Dzsudzsák-Koman-Gosztonyi-VArga Józsi/Varga Roland-Németh-Rudolf/Szalai ez ha a játoksok jelenlegi teljesitményét nézzük és azt evsszük figyelembe hogy mindnkie egészséges lesz és jó irányba megy fejlődése karrierje....hát elég kiválló csapat lenne Mondhatjuk azt is...hogy eséllyel indulnánk minden tornán akár a végső győzelemre is!és ez nem reménykedés hanem ha tényleg megfelelő hozzállással és háttérrel fejlődnek és érlelődnek ezeka játékosok igy is lesz!
HNekem olyan érzésem van összehasonlítva az A-válogatott jelenlegi és elmúlt 15 évben ott megjelenő labdarúgóit az új generációval, mintha a régiek a mélyvízben lebegve -időnként a tenger aljára süllyedve- ha időnként feljutottak a vízfelszínre levegőt venni egy pillanatra már arra is marha büszkék voltak, meg is elégedtek vele sőt néhányuknak még az arca is megnőtt ettől: Sebők, Dragóner, a mai "A" tagjainak már kevésbé szerencsére.. Ezzel szemben az U21 tagjainak saját magukkal szemben nem az az elvárása, hogy ne fulladjanak bele a tengerbe, hanem az elmúlt évek során amíg végigjárták a korosztályos létrákat kialakult egyfajta természetes érzés bennük: ők nemhogy állandó jelleggel a felszínen fognak lubickolni, de még arra is képesek lesznek, hogy partot érjenek az óceán túloldalán, mondjuk Braziliában, 2014-ben. # 19. Atesz799 2009. 11. 14. 14:42
Sajnálom, de megint nem vagyok elégedett az írásával, "szimpatikus":) lenne, de...
Az egyik U-20-ast becsmérlő írása után, amikor Both és Sisát egekbe dicsőitette és Egervárit lehúzta, talán éppen a hondurasi égés után, most éppen ellenkezőleg mindenki fenekébe mászik, ez nem fer uram! Van mindenkinek hibája és van mindenkinek erőssége!
Bothot mostanság hívták meg a sporttal foglalkozó tv egyikébe és éppen az utánpótlásról volt szó, ő kifejtette, hogy örül, ha elviszik a fiatalokat a külföldi csapatok és kinnt edződik tovább, ezzel azért vitatkoznék... Szóval ez csak példa, tessék ezzel vitázni inkább, ne bújjunk mindenki hátsójába, mert lehet jó szakember, de butaságokat ő is mondhat, hiszen nem sérthetetlen...
A nagyválogatott fejére pályázva inkább a játékosokat kellene kritizálnia, mert nem Koeman, hanem 11 "fajankó" megy ki a pályára remegő lábakkal még egy Málta ellen is! Koeman csak egy lapát a teljesítményre... Az sokat segítene, ha a heti klubcsapatos mérkőzéseken pályáralépnének ezen feljebb említett urak és nem csak a kispadot koptatnák a nyugati fizetésükért! Szóval uram ebben a témában is lehetne jó és elgondolkodtató cikkeket írni...
Mondjak még pár példát vagy elég lesz?
Az MLSZ ügyek más lapra tartoznak, sajnos ez is "állami intézményként" működő valami. Ide egy közmondás illene, egy fecske... De erről biztosan tud ön is, hiszen ön is közel volt a tűzhöz vagy tévedek? # 20. giorgiopantani 2009. 11. 14. 15:02
Megint nem tudta elismerni hogy jó ez a csapat,"ez már valami" ennél talán többet is írhatott volna, azt a szót hogy gratulálok sehol sem találom ez sem véletlen talán Öntől... ja és puskáséknak aztán végképp nincs közük a tegnapi meccshez,eleve rossz a hasonlat is:P # 21. Luzon 2009. 11. 14. 15:18
na, alakul, ez az írás most elég korrektre sikerült. örülök, hogy végre Koeman fizetését is sikerült nem hasraütésszerűen megadni. jogos a felvetés, hogy most ki kell találni egy megfelelő forgatókönyvet, hogy az utánpótáláscsapat tagajait hogyan és milyen ütemben építsük be a nagyválogatottba. mindenesetre ez egy kellemes gond, hiszen van kikből válogatni. olyan játékosok nevelődnek ki akikkel végre reális esély lesz egy világversenyre kijutás. de a magam részéről továbbra is úgy gondolom, hogy indokolatlan Koemant leváltani, hiszen egy válogatottnál fontos a folyamatosság. a realitásnak megfelelő eredményeket hoztunk, kialakult egy mag amire lehet építeni. Koeman alkalmasnak arra, hogy a hiányposztokat kiegészítse az U21-esekkel és ütőképesebb csapatot alakítson ki. a fizetését lehet sokallni, de ha hagynák nyugodtan dolgozni azzal többet lehetne segíteni a válogatottnak. az MLSZ-t megilleti az önigazgatás joga, ők alakítják a költségvetésüket, ha úgy gondolják, hogy így érhetjük el a kitűzött célokat akkor az az ő dolguk. Természtesen kritizálni lehet, de sok eredmény van ami őket igazolja. Egervári személyéről is jól döntöttek, a VB-bronzban rengeteg munkája van a szövetségnek is, úgyhogy lehet értenek valamennyire a munkájukhoz.
Úgy érzem nem teljesen fair Csankkal vagy Gelleivel összehasonlítani a munkáját. Csank azt hiszem minden idők legszerencsésebb sorsolását tudhatja magáénak, sztárcsapatok nélküli csoportot kapott - sajnos talán minden idők leggyengébb magyar válogatott kerete állt a rendelkezésére. Teljesen összehasonlíthatatlanok a körülmények és ilyen távlatból szinte vicces, hogy a Csank féle válogattról néha pozitívumként beszélünk, megfeledkezve, hogy milyen - elnézést a kifejezésért, de azt hiszem nem túlzás - szánalmas öngóllal verekedte el magát az a csapat a pótselejtezőig, ahol az első épkézláb ellenféllel találkozva 12 gólt kapott és szégyent hozott az egész magyar labdarúgásra... azt hiszem méltatlan a mostani csapatot velük egy lapon emlegetni. Gellei Imre pedig csupán egy sztárcsapatot kapott, a svédeket, neki Portugália vagy Dánia helyett Lengyelország ill. Lettország jutott. Nem lebecsülve az utóbbi két csapatot (már csak azért sem, mert az ellenük játszott 4 meccsen mindössze egyszer nyertünk) azért nem egy kategória. Egyetértek, hogy a magyar edzőket is meg kell becsülni. De a magyar edzők voltak azok, akik mellett egyszer csak elment a világ futballja. Az hogy külföldi szakembereket kerestünk nem véletlen. Az sem baj, ha türelmetlenebbek vagyunk velük és nagyobbak velük szemben az elvárások, hiszen ha már külföldi akkor legyen egyértelműen jobb. De ha becsületes munkát végez akkor azt értékelni kellene. A magyar edzőknek eddig becsúszott a vereség az Albánia és Izland szintű csapatok ellen (Máltáról vagy a vaduzi 0-0-ról nem is beszélve). Mindegyiknek. Lothar Matthäusnak és Erwin Koemannak nem. Ők hozták az elvárásokat tétmeccseken legalább a kiscsapatok ellen. Ha hagyjuk őket dolgozni, beérhet a koncepciójuk és nagyobb csapatok ellen is sikerülhet végre, az új generáció képes lesz rá, ez egészen biztos.
Nagy vétek lenne ezt a gárdát szétszedni!Egervári is maradjon ott,ahol van.Majd együtt átveszik a helyet az Olimpia után.Ha kijutnak persze.Bár miért is ne jutnának ki.Az a csapat,amelyik így tud focizni,minimum az EB-re el kell hogy jusson.Azt pedig láttuk Egyiptomban,mire képesek ezek az ördögfajzatok,ha már ott vannak egy tornán.Felesleges és egy kissé káros is állandóan a múltat idézni.Mindenki követ el hibákat,még azok is,akik nem felejtik Egervári és Mezey baklövéseit.Mexikó előtt nagyon bírtam pl. a dokit,de az ott mutatott játék és teljesítmény után piszkosul berágtam rá.Pláne,hogy a mai napig nem tudható,mi is történt valójában azzal a többre hivatott csapattal.De ez már a múlt,és majdnem történelem.Bár még ma is fáj,de mivel mintha Mezey is más lenne.Végre újra azzal foglalkozik,amihez értett,ért.És mintha a primadonna allűrjeit is levetkőzte volna.Kedvenceim az élen várják a tavaszt,a csapat jó focit játszik,úgyhogy egy rossz szavam sem lehet rá.Ugyanez a helyzet Egervárival is,legalábbis nálam.A két jómadárnak majdnem sikerült tévútra vinni ezt a tehetséges gárdát,még szerencse,hogy időben lapátra kerültek.Amikor megláttam a hírt,hogy Egervári lesz a főnök,hát elbizonytalanodtam.Rosszra még rosszabb,gondoltam én.Erre alaposan rácáfolt az ijedelmemre,vele éppen olyan jó volt a csapat,mint az elődökkel.És most is jó.Ezt a csapatot együtt kell tartani,Koeman esetleg kaphat kölcsön közülük néhányat,de csak olyankor,ha az nem ütközik az U21-es csapat érdekeivel.Egyébként továbbra is fenntartom a véleményem,hogy a mai A válogatottból jó ha négyen beférnek a fiatalok közé.És két-háromév múlva ez így is lesz.Mert mentálisan már most sokkal előrébb vannak,mint a "nagyok",mert most már tudhatjuk nem egy riportból,hogy ezek a fiatalok nagyon komolyan eredményesek akarnak lenni.És amit eddig produkáltak,az mind ezt támasztja alá. # 15. kontrol 2009. 11. 14. 14:20
Aki látta a meccset, az egyértelmüen meggyözödhetett róla, hogy itthon nem egy csatárral és védekező felállásban (betojva), vártuk az olaszokat. Időnként öröm volt nézni a labda kihozatalainkat. Az Olaszokat sem írja le senki, nemes ellenfél volt (kivétel, talán Barotelli néhány alattomos belépője). Igen, volt küzdőszellem és jó volt látni. Egervári végre megérdemelné a kapitányi posztot, csak túl inteligens ahhoz , hogy letaposson bárkit és az értékén kezeljék. # 16. istentelen 2009. 11. 14. 14:21
Kössz sverige!Én is erre gondoltam Koemannal kapcsolatban, annak ellenére, hogy látom a hibáit. Hiszen ilyen alamuszi módon nem lehet játszani hazai pályán 45 ezer ember előtt, tök mindegy, hogy ki az ellenfél. De ettől még nem lesznek jobbak és érdemesebbek az elődök.
Vissza lehet nézni, hogy Koeman nagy elődei milyen eredményeket értek el a selejtezőkön... # 12. sverige 2009. 11. 14. 14:09
w.kutya törp: ha jól tudom, a 10 csoportelső és a 4 legjobb másodikból lesz 7 párharc, a továbbjutó csatlakoznak az EB-n a hazai dánokhoz és az első 5 helyezett jut ki az olimpiára, de gondolom, ha pl. Wales az EB-n az első ötben lenne, akkor a 6. jut ki az olimpiára... Koemanhoz:sztem sikert ért el, mert előreléptünk pl. a legutolsó selejtezőhöz képest /6.hely/. Akkor kikaptunk Máltától, Moldovától, Norvégiától-Görögo-tól és Töröko-tól oda-vissza, igaz Boszniát megvertük, de akkor is... Várjuk meg a köv. sorozatot és ha nem jutunk ki, akkor csalódás..Az NB1-esek meg bizonyítottak a kupákban, stb..a Loki sikeres volt, onnét vannak is a keretben páran, nem értem, mi itt a gond.. # 13. endless11 2009. 11. 14. 14:10
Azért azt se feledjük el, hogy én max. két magyar edzőt látok jelenleg, aki alkalmas lenne a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi posztjára: ez Egrevári és d. Mezey György és schluss, nincs több! Az mindenesetre kijelenthető E.Koeamn nem alkalmas arra, hogy ezeket az U19/21-es szupertehetségeket beépítse az EB-selejtezők folyamán a csapatba. E.Koeman a selejtezők téttel bíró nálunk a FIFA ranglistán előrább rangsorolt meccsein a dánok elleni 0-0-ás hazai döntetlenen kívül nem ért el semmit, nulla pont (oda-vissza vereség a svédek és a portugálokkal szemben). Sajnos sok jó edző az említett két edzőn kívül nem sok van, aki amellett, hogy felkészült és tapasztalt, még érzéke is van a fitalaok be- és felépítéséhez az A válogatotba! Boldog vagyok, hogy az U21-es cspatban nemcsak nagy cspatot látok, hanem több szuperképességű focistát. Nagy öröm számomra, hogy az U21-es cspat védekezése (Kádár, Varga J, Elek, Lázárral kiegézsülve) sokkal stabilabb lett, mint az U20-as cspat védekezése. A támadások azok pedig össze sem hasonlítható a magyar felnőtt válogatottéval, azok az U20-as vb után is topszinten vannak ebben a korosztályban! ÓRIÁSI GRATULA Egervárinak és stábjának, vmint az U21-es keretnek! Bevallom, féltem az egy évvel idősebbekkel történő elegyítésüktől, ehelyett egy még erősebb cspatot láthattunk, főleg a védekezés ésa védekezésbő támadás vezetések tekintetében. GARULA!
Ameddig Cashteleki van az MLSZ élén addig ne várja senki hogy Egervári Sándor lesz az edző!!!! # 2. fociundor 2009. 11. 14. 13:20
Megint itt vagy te mazsolási, a hidegtálak és pogácsák réme???!!! # 3. noskin 2009. 11. 14. 13:35
hát igen, mondjuk én arra is emléxem mikor egervári sándorral az mtk-t a celtic lemosta bl selejtezőn úgy h köpni nyelni nem lehetett pláne nem esélyt latolgatni # 4. gatuszo 2009. 11. 14. 13:38
Mezey volt az aki mindenképpen külföldi edzőt akart a Vidinek,ezt azért ne felejtsük el! # 5. matthe07 2009. 11. 14. 13:42
Szöllősi ide, Szöllősi oda, ez most egy jó írás. # 6. dundiego82 2009. 11. 14. 13:43
Azért kíváncsi lennék mit írtál akkor,amikor ezek a "marketing nevek" jöttek a válogatotthoz?! Ma Egervárit edzőnek!!!!!!!!! Tavaly mást, tavaly előtt megint mást! Tavaly előtt Gera a sztár,tavaly Huszti, ma Dzsudzsák! És most nem veszem el a tegnapi sikert senkitől, mert én is tomboltam a TV előtt!!! # 7. dundiego82 2009. 11. 14. 13:45
És Mezey teljesen véletlenül ott termett Fehérváron!!!!!!! Nahát! # 8. Focimanager 2009. 11. 14. 13:48
Szöllősi miért tűnt el a Honduras meccs utáni csufondáros írásod,amiben arra kerested a választ hogy miért ezt a szerencsétlen egervárit nevezték ki, mert nem a fiatalokhoz való.
össze-vissza szidtál mindenkit holott talán a következő meccset meg kellett volna várni a pocskondiázással. # 9. dundiego82 2009. 11. 14. 13:50
Jaja!!! Focimanager- nek teljesen igaza van!!! Olvasgatni kellene az előző írásokat, hogy hitelesebb legyen a következő!!! # 10. w.kutya törp 2009. 11. 14. 13:55
Ez is egy rakás sz.ar lett!Egyszerűen már nem bírom gyomorral, ahogy köpködnek Koemanra ugyanazért, amiért a magyar edzőket hátba veregetik, csupán azért, mert Koeman nagyobb fizetést kap. Még szép, hogy nem jön el ötöd, hatod annyiért dolgozni, mint amennyit otthon, vagy máshol kapna. Az is nevetséges, hogy kritizálják azért, hogy nem látogatja az NBI-es meccseket! Most kint volt, vagy négyen. Mit látott? Lóf.szt! Meg pár huligánt. Amúgy egy kérdés: Ha másodikok vagyunk és Wales az első, akkor automatikusan kijutunk az olimpiára? Mert ugye olyan, hogy Wales nem szerepel az olimpián, csak Nagy-Britannia.
"Ez már valami! 2009. nov. 14. 12:35 - írta Szollosi77 108 komment „Ez már valami!" – írta lelkesen SMS-ben Kollarik Tamás barátom U21-es válogatottunk Olaszország elleni, ünnepi győzelme után. És bár ez önmagában nem jelent semmit, mert ő akkor is lelkes, amikor „csak" alig kapunk ki a vb-selejtezőkön, most sokan mondjuk azt, igen, ez már valami.
Először is: a játékosok és a szurkolók is megérdemelték, hogy legyen egy közös ünnepük, amikor valóban egymásra találhatnak az egymástól távol megélt egyiptomi sikerek után. Mert persze ki lehet menni zászlót lengetni a reptérre, de az igazi közös ünnep mégis az, amikor Németh Krisztián és Koman Vladimir, ezek az itthon, élőben eddig alig ünnepelt játékosok gólt rúgnak az olaszoknak, tétmeccsen, a magyar közönség őrjöngése közepette.
Igen, tétmeccsen, s ennek itt most nagy jelentősége van, mert bár kezdünk hozzászokni, hogy az olaszokat minden fronton ütjük-verjük, azért a nagyválogatottunk bravúrjánál, és a korosztály legjobbjaihoz képest alaposan foghíjas (ezért többször le is sajnált) U20-as csapatuk elleni sikernél is többet ért a pénteki győzelem, amikor tényleg a legjobb 21 éven aluli olaszokat múltuk felül. (Bocs, de megint eszembe jut egy párhuzam: amikor Puskásék az olimpiai negyeddöntőben 3–0-ra verték az olaszokat, sokan mondták, hogy oké, de ez az amatőrválogatott, nem a Juve, a Milan meg az Inter legjobbjai játszottak a magyarok ellen. Aztán egy évvel később Rómában már a legerősebb olasz válogatott fogadta a mieinket az Eb elődjének döntőjében, s ők ugyanúgy kaptak egy sima hármast a kor legjobb válogatottjától, a magyartól, mint az olimpiai együttesük.)
Ezek a játékosok most tényleg az itáliai képzés büszkeségei voltak. „Micsoda futballisták! El vagyok ájulva tőlük" – mondta tegnap a telefonba az olasz edzés után elismerően, abszolút spontán módon (nem nyilatkozatként) Both József, akinek győri szakmai igazgatóként egyfajta házigazda szerepe is volt ezen a meccsen. Milyen érdekes a sors: nemcsak a csapat és a közönség találhatott egymásra ebből az alkalomból, hanem „házhoz mentek" a fiúk egykori mesterükhöz is, aki éveken át dolgozott ezzel a korosztállyal a kezdet kezdetén. „Mindjárt hívom is a Sanyit, hogy elmondjam neki, amit láttam..." – tette hozzá Both, s ebből a kiszólásból is látszik (a Sanyi természetesen Egervári): ritka – hogy azt ne mondjam, a magyar sportra alig jellemző – kollegialitás és összefogás jellemzi a legújabb magyar sikergárdát körülvevő légkört. Egervári nem kisajátítja a nagyszerű eredményeket, hanem rendre emlegeti Bothot és Sisa Tibort, ők meg őszinte szívvel örülnek utódjuk és egykori tanítványaik remeklésének, mi több, végre az MLSZ is keblére ölelte a korábban talán érdemtelenül távozásra bírt edzőket. Csak Wilco van Buurent és Jámbor Lászlót nem hiányolja senki (ők egyébként ennek a selejtezősorozatnak az elején 4–1-re kikaptak a csapattal Walestől)...
Erwin Koemant annál inkább, bár ő most kivételesen igazoltan hiányzott: Belgiumban van a magyar válogatottal, amellyel talán újra nyer majd egy tét nélküli mérkőzést, de nem feledtetheti, hogy magyar kollégái fizetésének a tízszereséért a selejtezőkön semmivel sem ért el jobb eredményt mondjuk Csank Jánosnál vagy Gellei Imrénél, sőt a havi tízmillióért még néhány NB I-es meccset sem képes végignézni (az tényleg nem könnyű, de ennyi pénzért valahogy bele kell hogy férjen).
No, igen, a nagyválogatott. Az NSO azt írta főcímében, hogy az U21-ből páran beférnének a nagyokhoz, mire az egyik kommentelő felháborodva reagált: legfeljebb a nagyválogatottból férnének be páran Komanékhoz... Ez a vélemény persze túlzó, de valóban nem mindegy, hogy akkor most mi is lesz ezzel a csapattal, a legjobb játékosokkal, mert az egész történet valódi tétje az, hogy ezek a fiúk hosszú távon tényleg jobbá teszik-e a magyar futballt, s magát az A-válogatottat.
Alighanem nagy hiba lenne a csapatot egy az egyben átemelni a felnőttek közé, mert abból csak leégés lenne, elmenne a játékosok most amúgy jogos önbizalma. De annál szörnyűbb dolog sem történhet, mint hogy a legjobbakat a szurkolók nyomására behívják a nagyok keretébe, és ott csücsülnek majd a kispadon, miközben a távozásukkal alaposan meggyengül az U21-es keret, amelynek pedig égető szüksége lenne a korosztály menőire, s még akár olimpiai részvételig (bronzig? aranyig?) is menetelhet ez az együttes. Persze amióta megváltozott a lebonyolítási rend, és az U21-es Eb selejtezőit nem a nagyválogatott meccseivel párhuzamosan rendezik (emlékeznek? régen mindig a fiatalok találkozója volt a főpróba az A-csapatok meccse előtt keddenként, s többnyire már ott elment a kedvünk az egésztől...), immár talán az is elképzelhető, hogy a legjobbakat számításba veszi mindkét kapitány (persze, a klubvezetők ettől fognák a fejüket, ráadásul olykor mégis egybeesnek a fellépések, lásd a mostani esetet).
Az ideális forgatókönyv szerint Gulácsi Péterék együtt maradnak a londoni olimpia döntőjéig, s utána Egervári Sándorral együtt elfoglalják a Puskás Ferenc Stadion hazai öltözőjét, addigra talán Erwin Koeman szerződése is lejár, s tán Koman Vladimir is a javunkra dönt az ukrán válogatottal szemben...
Azt hiszem, ebben a pillanatban az úgynevezett „közhangulat" (lásd még: sportszerető közvélemény) simán egyetértene azzal a némiképp demagóg óhajjal: „Egervárit kapitánynak!". Pedig mennyire élesen élnek bennem azok a megnyilatkozások, amelyekkel korábban lesöpörték a többszörös magyar bajnok edző jelölését nem csak a szurkolók, de a szakemberek és döntéshozók is.
Több pillanat volt, amikor Egervári már-már szövetségi kapitánynak érezhette magát, aztán mindig kitaláltak helyette valami marketingesebb nevet. Például akkor, amikor Gellei Imre távozása után az edzőbizottság is Egervárit jelölte első helyen a válogatott élére, majd jött az MLSZ elnöksége, és titkos előkészítő tárgyalások után, lesöpörve a szakma kérését, a fizetését magának garantáló, a felesége után költöző, edzői papír nélkül érkező Lothar Matthäus kezébe adta a nemzeti csapatot. Sok pofon után akkor nyúlt Egervári felé a szövetség, amikor nagy volt a baj: egy hónappal az ifi-vb előtt... És ekkor már az MLSZ-t korábban nyíltan bíráló, a kormány és Kisteleki István által ellehetetlenített Bozsik-program mellett többször határozottan kiálló, ellenzéki edzőtestületi elnök megmentőként érkezhetett oda, ahol oly sokszor hallani sem akartak róla.
A külföldiek kontra magyar edzők csatában egyelőre alaposan nyerésre állnak az oly sokszor lesajnált hazai garnitúra vezéregyéniségei, s a fentiek mellett újabb adalék ehhez a kérdéskörhöz a Videoton esete, amely éppen Lothar Matthäus helyett ültette le az utolsó pillanatban a kispadra dr. Mezey Györgyöt, afféle kényszermegoldásként, s lám, a csapat őszi bajnokként várhatja a tavaszt (és a Debrecen sem mondjuk Miroslav Beránekkel, hanem Herczeg Andrással jutott be a BL-be, ahogyan a Fradi Novák Dezsővel és nem Marijan Vlakkal...). Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy egy külföldi tréner ne lehetne sikeres Magyarországon, s hogy a magyar edzők eleve zsenik, csak éppen azt, hogy a fordítottja sem igaz.
De a meccsre visszatérve: legalább annyira sajnálatra méltó, mint amennyire bosszantó, hogy Németh Krisztián megint felemás emlékekkel zárhatta a mérkőzést. Szülővárosában gólt lőtt és keblére öleltethette magát a nyolcezres győri közönséggel, hogy azután újra megsérüljön s ez megint – ki tudja, hányadszor – visszavesse őt a drukkerek tízezrei által lélegzetvisszafojtva figyelt karrierjében. Pedig ha a szurkolók szeretetén múlik, nem ússza meg, hogy előbb-utóbb valahára ne legyen a magyar válogatott sztárcsatára...
Ha pedig Pesten rendezték volna az olaszok elleni meccset, biztos lett volna a telt ház.