Keresés

Részletes keresés

düdüklü tencere Creative Commons License 2010.04.17 0 0 257
Vazze, mintha egy régi pártlapot olvasnék, szűnni nem akaró taps, lelkes, a termet megtöltő, de még a folyosóra is kiszoruló tömeg, már csak Rákosi elvtrás pajtás kopaszát hiányolom az egészből. :)
Előzmény: Törölt nick (256)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 255
  • "..... A mai rendkívül rossz lelkiállapot legfőbb oka az elvárt értékek és a megélt valóság közötti hatalmas különbség. Ha nemzetközi értékfelmérések adatait vizsgáljuk, egyetlen országban sincs ilyen nagy különbség az értékelvárások és a valóság megélése között mint nálunk A pszichológiában az ideális és aktuális én között feszültséget a szorongás, a depresszió egyik legfontosabb háttértényezőjének tartják, ilyen lelkiállapotban van a magyar társadalom többsége..............
  • Miben mutatkozik meg az értékelvárások és valóság közötti ellentmondás? Folyamatosan sulykoják, hogy bűnös nemzet, rasszista nemzet vagyunk. Felméréseink eredményei szerint a magyarok 89 %-a válaszolta azt, hogy elfogadom azokat az embereket, akik nagyon különböznek tőlem. Tehát van egy szélsőséges kisebbség, de nem ez jellemzi a társadalmat. A magyarok a hazaszeretetet különösen fontosnak tartják, 1999-ben 89 %-a mondta azt, hogy büszke arra, hogy magyar. Ez az arány 2008-ban is 85% volt. Ugyanakkor az anómia és a társadalmi tőke katasztrofális értékei a társadalmi, nemzeti azonosságtudat megélésének szinte teljes hiányára mutatnak. Az ellenséges társadalom és az értékek közötti áthidalhatatlan ellentét, a bizonytalanság, kilátástalanság, a bizalomvesztés miatt vezet társadalmi méretű szorongáshoz."..,
  • MN. vélemény Kopp Mária: A magyar társadalom lelki erőforrásai.

 

 

Ugyanakkor ez a társadalmi mértékű szorongás fokozza az agressziót,  melyet a társadalom minden szegmensében megélhetünk.

 

Nem lehet azt állítani, hogy az elmúl 8 év elqrásainak nincs köze a lelkiállapot romlásához, az anómia felerősödéséhez. Igazság szerint a dilettáns, vagy éppen az aktuális lobbicsoportok érdekei szerint meghozott döntéseken túl , a társadalmi bűntudat folyamatos generálása járult hozzá a kialakult  állapothoz.

 

És még mindig vannak, akik a szélsőséges kisebbséggel való riogatást tartják a hatalom visszaszerzésének eszközének.....

 

.."Az ébredező demokraták párás szemmel emlékeztek a mozgalomban töltött ifjú éveikre, a bujkáló fasiszták és ellenforradalmárok elleni küzdelemre, és emlékül hazavitték a számukra sokszorosított relikviát...."

greetings from apothetai Creative Commons License 2010.03.23 0 0 254
No, igen. Gyurcsány is azt mondta, hogy a Fidesz az azonos a Jobbikkal.
Látom Te is hasonló módon látod.


Igen, ezt hívják szalmabábú-érvelésnek.

Én nagyon sajnálom, de folyamatosan ki kell hogy ábrándítsalak: nekem van egy véleményem a jobboldalról, van egy véleményem a fideszről, a jobbikról, sőt, még Gyurcsányról is, de itten mostan nem ezekről beszéltem, hanem bármennyire is fájdalmas neked biza rólad. És ez akkor is így van, ha te most azzal fogsz jönni, hogy látod, miszerint én a japán bálnavadászokkal értek egyet a Greenpeace aktivistákkal szemben.
Ismétlem, teljesen megkerülhetetlenül az a való, hogy ént biza téged butáztalak le, nem Orbánt, nem a jobboldalt, nem a fideszt. Fel bírod ezt fogni? Téged, mint véleményformáló értelmiségit (és igen, addig terjeszkedve vagy buta, amennyit magadból közszemlére teszel) butáztalak le, és

Ami azért vicces, mert igazából, semmit sem tudsz rólam

ez megint a butaságod fényes bizonyítéka, hiszen én nem is akarok tudni rólad semmit, amit tudok rólad, azt te akartad, hogy tudjam. Azon túl nekem semmi közöm a kompetenciáidhoz, tőlem lehettsz kiváló háziasszony, aki példás tisztasággal fogadja esténként a munkából fáradtan megtérő urát, lehetsz remek szakács, érthetsz kiválóan a mosás rejtelmeihez, valamint azt sem tudhatom, hogy milyen csodálatos levelestésztákat tudsz sütni, tehát újfent felhívnám a figyelmedet arra, hogy én téged csak az általad velem közöltek alapján és mélységéig tartalak butának.

Hiszen éppen ez, és a hasonló működés az, ami miatt igen sokan radikalizálódnak ebben az országban, ami után megütközve néztek szét, ... "hiába, nem értik, buták".....
Igen, pont ezt magyarázom én is, hogy te a butaságoddal fekundálod az amúgy is buta társadalmat, kvázi mintha egy piromániást arra buzdídgatnál, hogy rakjon már egy kis "hagyományos" tüzet.

Ugyan baráti szívjóságból tetted
Mi bajod? A fórum erkölcsi fárosza felhatalmazott, hogy rá hivatkozhassak, ha támadás érne, mert igenis egy idegesítő butának meg kell mondani a szemibe áperté, hogy idegesítő buta. Ha az Úr így óhajtja, ki vagyok én, hogy elébe álljak az Ő akaratának?
Előzmény: nemezis 2 (252)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 252
  • Nem a jobboldal. Aminek te legfeljebb a szélen vagy része, de a jobboldali konzervativizmustól távolabb állsz, mint Mici néni a szépségkirálynőségtől.

No, igen. Gyurcsány is azt mondta, hogy a Fidesz az azonos a Jobbikkal.

Látom Te is hasonló módon látod.

Ami azért vicces, mert igazából, semmit sem tudsz rólam, még akkor sem, ha Te ezt gondolod.

Ugyanakkor persze sajnálom is...

Hiszen éppen ez, és a hasonló működés az, ami miatt igen sokan radikalizálódnak ebben az országban, ami után megütközve néztek szét, ... "hiába, nem értik, buták".....

 

De legalább lehet küzdeni. (és most nem kell a modikat feldúltan figyelmeztetni, hogy, elviselhetetlen...- persze ennek sincs köze az agresszióhoz. Ugyan baráti szívjóságból tetted)

Előzmény: greetings from apothetai (251)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.03.23 0 0 251
Ennyire kiérződik az undorom a turulpörkölttől?
Basszus, pedig mennyire igyekeztem leplezni!

Mert közismert, a "jobboldalon, nincsen értelmiség".

Ez a te közismert hülyeséged, nem az enyém. Én ugyanis találok joboldalon bőven értelmiségit, főleg fiatalokat, akikkel igen termékenyeket és igen remekeket tudok vitázni, akár még a hazai felsőoktatás speciális anomáliáiról is.

Szóval én itten téged minősítettelek butának, és ha te erre reakcióként megpróbálod magad mellé rángatni a színpadra a teljes jobboldalt, ahogyan ugye Orbán színpadra rángatta a 2006-os vereség bejelentésekor a portás macskáját is, az biza csak rólad mond el érdekes dolgokat, de hát ezt sem fogod érteni, mert ha értenéd, akkor nem csinálnád, ergo nem lennél buta.
De az vagy. Te. Nem a jobboldal. Aminek te legfeljebb a szélen vagy része, de a jobboldali konzervativizmustól távolabb állsz, mint Mici néni a szépségkirálynőségtől.

És nyoma sincs, hogy ezen te megpróbálnál változtatni. Viszont jó hírem is van, az ország lassanként hozzádhülyül, lásd az elitelennesség kapcsán egyre többször megszólalókat, mert végre mások is felfedezték azt, amit én lassan már egy éve.
Előzmény: nemezis 2 (250)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 250

:D:D:D Oh, dehogynem.

Csak nincs érzéked ahhoz, hogy a szavaid mit váltanak ki másokból. A szavakban megjelenő tudattalan agresszió, nagyon nyilvánvaló. Meg néhány más is, amit nem is teszek szóvá, mert nincs értelme.

Mert közismert, a "jobboldalon, nincsen értelmiség".

Nem ártana túllépni ezen a Sartre-i elgondoláson.....

Előzmény: greetings from apothetai (249)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.03.23 0 0 249
Nincs igazad, nem mondtam.
Csak ugye te próbálod magadra rántani a generális lebutázást, mert azt hiszed, hogy az jobb, mint ha az általam amúgy konkrétan kifogásolt butaságra reagálnál, de hát egyrészt ezt már annyiszor megtetted, hogy lassan tényleg nem túl nagy kockázat általánosítani, másrészt meg hívő keresztény mintaadók szerint egy butának, pláne ha az bosszantóan buta időnként meg kell mondani, hogy ő biza buta.
Így hát én megmondtam, megtettem, amit az Úr tőlem megkövetel, most viszont nem érek rá, dógom van, elmentem idvezülni.
Előzmény: nemezis 2 (248)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 248

Mondtad, Te már ezt többször, csak más szavakkal.

Nyilván így is van, különben nem válaszolnék.

Bár, azt meg kell hagyni, rendkívül inspirálóan hatsz rám.....

Előzmény: greetings from apothetai (247)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.03.23 0 0 247
Sajnos én most meg kell hogy mondjam neked, miszerint te egy nagyonbuta ember vagyol. Sorry, de a keresztényi mintaadás szerint ezt meg kellett mondani, nem volt mit tennem.
No meg így legalább rövidre is zárhatjuk a teljesen hiábavaló eszmecserénket.
Előzmény: nemezis 2 (246)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 246

Ami persze fényesen bizonyítja, hogy a válság hatásaiért és nem megfelelő kezeléséért, bizony keményen büntetnek a választók.

 

 

  • Kellemes meglepetéssel zárult az első forduló a szélsőjobb Front National számára is, amelyet a szavazók csaknem 12%-a támogatott. "A Front Nationalt egy legyőzött, halott, eltemetett párként állította be a köztársaságielnök" - mondta Le Pen, ám az eredmények azt mutatják, hogy a "párt még mindig egy nemzeti erő." A választásra jogosultak többsége azonban másképp mondott ítéletet, 53,6%-uk ugyanis egyáltalán nem járult az urnák elé.

Ne csak a felét olvasd, hanem az egészet. A széljobb pártnak volt kellemes. (bár aligha kell magyaráznom, mert Te is érted)

És a választók bizony büntetnek, ugye a 46,3 % -nyi választóról beszélünk.

Előzmény: greetings from apothetai (245)
greetings from apothetai Creative Commons License 2010.03.23 0 0 245
Na, tehát a kibontakozni látszó ok-okozati lánc: baszkurálni kell egy kicsit a nemzeti identitást -> gyengül a jobbközép, erősödik a szélsőjobb és a balközép.

A regionális választások első fordulója múlt vasárnap több, az V. Köztársaság történetében egyedülálló eredményt is hozott. A kivételesen alacsony részvételi hajlandóság mellett lezajló választás fájó vereséggel zárult Sarkozy kormányon lévő pártja számára, örömteli fordulatot hozott viszont a baloldal és a Front National tagjainak.

A szavazatok csupán 26,1%-át sikerült megszereznie a jobboldali, kormányzó UMP-nek, ami a párt életében az eddigi legrosszabb eredmények számít, ezzel szemben a Parti Socialiste történetének legmagasabb támogatottságát érte el a voksok 29,3%-val, ami egyben azt jelenti, hogy a baloldali pártok együttesen a szavazópolgárok mintegy felének a támogatottságát élvezik.

Kellemes meglepetéssel zárult az első forduló a szélsőjobb Front National számára is, amelyet a szavazók csaknem 12%-a támogatott. "A Front Nationalt egy legyőzött, halott, eltemetett párként állította be a köztársaságielnök" - mondta Le Pen, ám az eredmények azt mutatják, hogy a "párt még mindig egy nemzeti erő." A választásra jogosultak többsége azonban másképp mondott ítéletet, 53,6%-uk ugyanis egyáltalán nem járult az urnák elé.


Na, ki az, aki ennyire bír lelkesedni Le Pen előretörésén? Na ki?
Á, nem, nem kurucinfó, nem jobbik.

A fidesz.hu! :)))
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 244
  • Én magam meg elhatárolódom a nemzeti oldaltól, bár sokáig csatlósa voltam...

Szép ez az önvallomás, de nincs köze a fórum témájához.

Egyfelől nem kell csatlóssá válni.

Másrészt a nemzeti oldal nem azonos a Te saját identitásoddal, aminek vagy része a nemzettudat, vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (240)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 243

Hm... Már korábban erről volt eszmecsere.

Identitás nélküliség valóban nem pontos. Inkább identitás zavart kellene mondani...

Előzmény: MolnarErik (238)
sashimi Creative Commons License 2009.12.23 0 0 242
Valojaban persze annak orulnel ugye, ha ez a miniszterium a Szeretet Miniszteriuma lenne?
Előzmény: nemezis 2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 241
gondolod a balliberálisok nem röhögnek rajtad ezzel a kinézettel? maximum a hátad mögött teszik...
Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 239
Merjünk szlovákok lenni!
Tompos Ádám jegyzete
2009. december 23.
MolnarErik Creative Commons License 2009.12.23 0 0 238

Úgy fest, h inkább te vagy, aki nagyon félreért vmit.

Az identitás=sokszínűség, nem identitásnélküliséget jelent.

Előzmény: nemezis 2 (237)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 237
  • Ja csak az a hülye Szent István pampogta ezt az ultraliberális maszlagot az intelmeiben.

Az az érzésem igencsak félreérted az elfogadás, befogadás és identitás-nélküliség fogalmait.

Most rohanok, de pótolni fogom.

Előzmény: MolnarErik (236)
MolnarErik Creative Commons License 2009.12.22 0 0 236
"No, innen láthatjuk, hogy az identitás= sokszínűség.

Ám ezt, semmilyen pszichológiai, szociálpszichológiai vagy szociológiai tanulmány nem támasztja alá.

Viszont jól szolgálja az ultraliberális értékrendet."

Ja csak az a hülye Szent István pampogta ezt az ultraliberális maszlagot az intelmeiben.

Előzmény: nemezis 2 (227)
MolnarErik Creative Commons License 2009.12.22 0 0 235

Bár teljesen OFF:

Még inkább fejétől bűzlik a hal. Pl A nemzetközileg legelismertebb középkorászunk, Klaniczay Gábor csak hosszas balhék után tudta megvédeni akadémiai disszertációját, mert az MTA prominensei mindenáron meg akarták akadályozni, h 1 tényleg elismert tudós is bekerülhessen közéjük (többek között olyan mondvacsinált indokkal, h nem tud latinul)

http://epa.oszk.hu/00400/00414/00015/pdf/t_09klaniczay.pdf

Előzmény: sonderangebot (232)
sonderangebot Creative Commons License 2009.12.22 0 0 234
A franciák már nem vitatkoznának a nemzeti identitásról

A franciák 50 százaléka elégedetlen a kormány által a nemzeti identitásról kezdeményezett vita alakulásával. Egy, a vita leállítását követelő petícióhoz több neves közéleti személyiség is csatlakozott.

A franciák 50 százaléka elégedetlen a kormány által a nemzeti identitásról kezdeményezett vita alakulásával: 29 százalék a leállítását, 21 százalék a felfüggesztését szeretné, és csak 34 százalék gondolja úgy, hogy folytatni kellene - derül ki a CSA közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet hétfőn ismertetett a Le Parisien című párizsi napilap.
...

sonderangebot Creative Commons License 2009.12.19 0 0 233
A „magyarkodók, köd-evők” minden nyugatos magyarra egyformán veszélyesek. És persze önmagukra és a hazára is, hiszen térségünkben a magyar nacionalizmus igazán csak a magyarságnak tud ártani. De mivel ezt ők nem látják, másoknak kell megfékezni őket.

Ismét utat vesztettünk?

Hát, valahogy így. Nekünk előbb a balkánságból kéne kivakarózni, mert ami nem működik Párizsban, az nálunk tízszerannyira nem működik. Már ugye ha ennyire ragaszkodunk ahhoz, hogy nyugatról a nem működő dolgokat vegyük át, ki tudja miért.
sonderangebot Creative Commons License 2009.12.14 0 0 232
Jézusmáriaúristen!
Hát miért vetted magadra, én csak példálóztam, percig nem gondoltam volna rád, amikor fiatal tanársegédet baszatlansága miatti picsogásáról írtam!
Hát hiszen megmondtam, hogy akar a fene téged elemezgetni, éppen pont ezért írtam fiatalt is és tanársegédet is, hogy még véletlenül se vehesd magadra.

Sőt, ha úgy általánosságban a vörösdiplomás, tanítóképzős bőcsészekről írtam volna, akik hótthalálosan büszkék arra, hogy egy semmi egyetemen felkapaszkodtak egy semmi paszulyfára, és marha büszkék arra, hogy a Zalaháp és Vidéke Társadalmi Szemlében már vagy ötször is publikáltak, azt se kéne magadra vegyed, mert ez is egy sztereotipizálás, és még csak nem is én találtam ki, hanem tőlem sokkal komolyabb és okosabb emberek.

Akik több helyen le is írták, olvass utána, hogy a mi nemzeti sorstragédiánkat jószerivel azok okozták, akik a khm..., finoman szólva sem valami remek pedagógusainkat képezték, mert a mai silány oktatás javarészt arra vezethető vissza, hogy az oktatókat is silányul oktatták.
Mert ma egy magyar bölcsész, vagy tetszőleges társadalomtudós elvan azzal, hogy remek filippikákat helyzenek el hazai politikai napilapokba és szintén hazai, a világban másol sehol nem jegyzett "szaklapokban", tehát "világhírű" tudósok ők, de csak Battonyától Nemesmedvesig, szóval a gugli kár beléjük, legfeljebb a gugli.hu :)

És ezek tanítanak ma, ezek állítják elő a jövő értelmiségét, olyan felsőoktatási intézményekben, amelyek nincsenek benne a világ legjobb ezer intézményében, ezek a tanerők soha, egyetlen sort sem publikáltak egyetlen, világviszonylatban is jelentős orgánumban, sem szakmaiban, sem másmilyenben. Persze ettől ők még univerzális zsenik, az alapszakmájukon kívűl minden területen frankón megmondják a tutit, miközben már egy közepesen tájékozott hozzáértő előtt is világos, hogy még csak az alapműveket sem olvasták el az adott területről.

Szóval én ezeket csak úgy elmondom, mint általános megfigyeléseimet, de hogy te ebből bármit is magadra vegyél??? Érthetetlen.

Nagyon örülnék, ha továbbra is arra reflektálnál, amit "idetoltam".
Az konkrétan egy rakat szar, és ha a polidili nevű pöcegödrön kívül bárhol komolyabb helyen megpróbálnád elővezetni, akkor Pixy szavaival élve árkot röhögnének köréd. De hát tudod ezt te is nagyon jól, és éppen pont azért "publikálod" a polidilin, mert erre még a Csíkbivalybasznádi Szociológiai- és Kártyavetési Évkönyv sem vevő.
Pedig a szép színes kiemelés, a vastagítás milyen jól mutatna benne!

Érted már, hogy miért nem a nemzeti identitástudat hiánya nálunk a legnagyobb probléma, vagy legyek még ennél is direktebb?
Előzmény: nemezis 2 (231)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 231

Ugyan már! Miért lenne baj?

Eddig sem reklamáltam, ezután sem fogok.

 

  • a saját jelentéktelenségét feldolgozni nem tudó

Tudod, én sokkal inkább beső kontrollos vagyok, így nem igazán érdekel, hogy jelentősnek, vagy jelentéktelennek gondolsz. De azt is mondhatnám, hogy engem kielégít az ismertségem. Lehet, hogy másnak ez kevés, nekem elegendő. (persze nem tudom, hogy hány találattól tartod jelentősnek a gúgliban:-) )

 

Nagyon örülnék, ha továbbra is arra reflektálnál, amit "idetoltam". Megígérem én nem megyek bele ilyen fantáziákba....

 

A többi megjegyzésedet pedig figyelmen kívül hagynám. (semmi közöm a ZSKF-hez és némileg idősebb vagyok mint egy tanársegéd, valamint heteroszexuális vagyok, amíg nem kötelező a másság.)

 

Előzmény: sonderangebot (230)
sonderangebot Creative Commons License 2009.12.14 0 0 230
Engem zavarna, ha szerinted fontos dolgokról írogatsz??? :-o

Mindig ebbe a hülyeségbe szaladok bele. Egy másik fórumon is egy ZSKF-es baszatlan picsa tanársegéd egyfeszt ezzel zargatott, és nem akarta megérteni az istennek se, hogy lófaszt zavar, egyenesen szórakoztat! Nem akarta a hülyéje elfogadni, hogy én egy sokat látott ember vagyok, akinek már volt szerencséje nem kevés ilyen fursztrált, baszatlan, a saját jelentéktelenségét feldolgozni nem tudó és emiatt besavanyodott, megkeseredett picsákkal, és amikor kicsit alaposabban megkapargattam a felszínt, akkor a vége mindig az lett, hogy nem a seggig érő nemzettudat hiányzik ám neki, hanem sokkal inkább az, hogy jól mellbekúrják.

Persze téged ennyire alaposan akar a fene elemezgetni, meg ugye minek is, a sztereotípia éppen pont erre jó, hogy amíg az ember nem érzi lényegesnek, addig a jól bevált előítéletet, mint felületes véleményalkotó eszközt nem teszi félre.
Így én csak arra reflektálok, amiket te idetolsz, és ezt ugye nem róhatod fel nekem, mert végső soron erre való egy nyilvános fórum. Ez van, ez ma a magyar értelmiség, illetve ez is. És én ezen derülök, vazze, mert szegény Némedi Dénes tíz évvel ezelőtt megmondta, hogy ez lesz, hogy felhígul az értelmiség, hogy baszatlan, frusztrált, és ostoba ZSKF-es tanseggek fogják ontani a hülyeségeiket ahelyett, hogy olvasnának, művelnék magukat és értelmes vitát folytatnának egymással.
Roppant izgalmas korban élünk, nagy paradigmaváltások érnek, aminek én somolyogva figyelem a jeleit, és röhögök a sok hülye kvázi-értelmiségin, aki még annyira sem képes, hogy a saját baszatlanságát annak azonosítsa be, ami, és nem valamiféle össznemzeti de pláne globális katasztrófának.

Baj? :)
Előzmény: nemezis 2 (229)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 229

OFF

Nem értelek. Miért zavar az Téged, ha szerintem fontos dolgokról, irogatok magamnak? (vagy nemcsak magamnak?)

Nem kell válaszolni, hiszen, amióta rájöttél, hogy nem vagyok fogékony a szélsőséges liberalizmusra, folymatosan rólam írsz. (miközben aligha tudsz tőlem olyant idézni, ami Rád sértő lett volna.

(Még, csak revansot sem vettem. Minek? Analizálj nyugodtan, legalább látom, hogy a laikusok mit értenek félre.)

ON

Előzmény: sonderangebot (228)
sonderangebot Creative Commons License 2009.12.13 0 0 228
Elgondolkodtam azon, hogy vajon mit kezdene egy szakember, ha beállítanál hozzá azzal a történettel, hogy egy nyilvános vitafórumon saját magaddal csevegsz, de úgy, hogy a szövegedet piros, kék és bold kiemelésekkel teszed látványosabbá.
Szerinted? :))))
Előzmény: nemezis 2 (227)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 227

Érdemes látni a hasonlóságot,a francia baloldal - a Bevándorlási és Nemzeti azonosságügyi Minisztérium megalakulásakor,- és a magyar balliberális oldal reakcióit a nemzeti kérdésekre.

 

A Liberation a következőt bírta írni:

 

"A nemzeti identitás napjainkban a lakosság pluralizmusának és különféleségének szintézise."

 

No, innen láthatjuk, hogy az identitás= sokszínűség.

 

Ám ezt, semmilyen pszichológiai, szociálpszichológiai vagy szociológiai tanulmány nem támasztja alá.

Viszont jól szolgálja az ultraliberális értékrendet.

És bár a francia baloldal fölöslegesnek tartja a téma megvcitatását a franciák 57 %-a egyetért a kérdésfelvetéssel, mert "ez egy olan téma ami érdekli a franciákat."

Hiszen foglalkoznak a múltjukkal, megbecsülik a történelmüket.

 

Úgy látszik a multikulti jegyében a franciáktól is el akarják venni az identitásukat...

Ők talán nem fogják hagyni......

nemezis 2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 226

Túl azon, hogy a baloldali értelmiségieknek szerepe volt és van abban, hogy, a bevándorlás ilyen társadalmi feszültségeket okozott, és abban, hogy a nemzeti identitás gyengülése elbizonytalanítja és kiszolgáltatottá teszi az embereket. Az identitás gyengülése az ami a fogyasztói társadalom kritikátlan elfogadását lehetővé teszi, mert a szilárd belső azonosságtudat, szilárd belső értékrendet is jelent.

A belsőleg irányított emberek, jobban ellenállnak azoknak a külső elvárásoknak, és jobban ellenállnak a reklámipar csábításának is.

 

A multikultin alapuló modell, mely tehát ,- nem az elfogadáson és nem az egymásmellett élésen , hanem az erőszakos fordított reintegráción alapul- megbukott, hiszen az identitásában elbizonytalanodott "őslakosság"-ot akarja a "bevándorlókhoz", vagy más, korábban védelemre szoruló csoportokhoz integrálni.

 

Az bizonytalan identitás azonban , szélsőséges eszmék, kritikátlan elfogadásában is megjelenhet valamit manipulálhatóvá kívülről irányítottá tehet tömegeket.

 

Ennek alapján az identitás-rombolás, egyik eszközévé válik a fogyasztásnak és a befolyásolhatóságnak, vagyis tökéletes alattvalóvá teheti az állampolgárokat....

 

Előzmény: nemezis 2 (224)
sonderangebot Creative Commons License 2009.12.12 0 0 225
Neked pedig további kellemes vitázást saját magaddal, amit szemmel láthatóan élvezel is! :)
Előzmény: nemezis 2 (222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!