Üdv. Almera! Írtam az előbb, most utánaolvastam még egy kicsit ... hát szerintem nem biztos hogy veszett fejsze nyele a dolog ... méltányossági alapon talán még van esély. (Bár tényleg lejárt a dátum amire meghosszabbították az akciót!)
Üdv. Mindenkinek! Most beszéltem egy kedves hölggyel a JVC magyarországi képviseleténél, aki már elsőre korrekt módon és nyugodt hangnemben válaszolt az izgágán feltett kérdéseimre. GR D73U tipusú kamerámmal problémák merültek fel…(valszeg CCD hiba lehet, de majd a szakszerviz megállapítja). Visszahívott miután tájékozódott pontosan a tipusról ill. a garis feltételekről, valamint a dátumokról(itt inkább a tipus volt a lényeg mert egy készüléktipust említett ahol ez a ccd hiba előfordult, nem pedig tipuscsaládot…). Mivel a gyári garim is letelt, meg egyébként is szakszerviz végzi a javítást, így mindenképpen oda kell menjek. Az ügyfélkezelést részemről 5-ös kiválóra értékelem, a többit majd szakszerviz.
Nos, úgy látom, hogy nincs veszve semmi. Csakhogy nem hőzöngve, a magyar JVC-t szidva kell nekiindulni a javíttatásnak, hanem méltányosságot kérve, a saját tudatlanságodat és késésedet felhozva indokul szépen kérni kell a kamera javíttatását.
Nem elégedetlen felhasználókat kell magad mellé gyűjteni hadseregnek az ostromhoz, hanem egy szívhezszóló levélben kérni kell azt, hogy LEGYENEK SZÍVESEK a határidő elmúltával is megjavítani a kamerát.
Ők nem tagadtak le semmit, nem kussoltak semmiről sem, csak te voltál tudatlan...
A JVC magyar nyelvű oldalán régebben működött egy JVC Doktor nevű szolgáltatás, ahol műszaki ügyekben lehetett tanácsot kérni.
Több olyan eset is van, amikor ott is elismerték, hogy ez típushibája egyes kameráknak és ingyenes magyarországi javítást ajánlottak a tulajdonosnak.
Csakhogy egyszer már lejárt ez az ingyenes csere 2007 október 1.-jén, de utána meghosszabították 2009 közepéig.
Tehát nincs igazad, egyszer azért, mert a magyar JVC nem hallgatott erről a problémáról, másrészt azért, mert legalább 3-4 éved volt a hiba kijavíttatására.
Azt te sem várhatod egy cégtől, hogy bármeddig javítsa a te hibás Pacsirta rádiódat, még ha gyári hibás is ...
A hangsúly nem az angol dátumon van, hanem azon, hogy a magyar JVC mélyen hallgatott a dologról ! Honnan a *csából tudná egy hazai user , ha nyoma sincs ennek. Rengeteg fórumon (külföldin) van erről a hibáról szó, szóval erősen kifogásolható hogy itthon kussoltak ...
Tudom hogy régi cucc, de én vagy 30 órát használtam, és nem akarok másikat venni, mert nekem tökéletesen megfelelne, ha működne...
Nem akarlak bántani, de elég szelektíven olvasod az általad belinkelt oldalt :-)
Vastag betűvel van írva rajta:
Please note that this offer expires on 30th June 2009 and is applicable only to failure of the CCD image sensor.
Ezek ezer éves típusok, nyilván a JVC-nek nem érdeke üzemképes állapotban tartani őket. Tessék újat venni :-)))
(Amúgy nekem van egy GRD-20-asom, 3 éve még működött, de olyan vastag a porréteg rajta, hogy nincs kedvem üzembe helyezni. Talán az akksija se jó már...)
ez erdekes, ezt mi alapjan mondja? feketet lat vagy erzekeli egy kapcsoloval a feltett kupakot? mert ha csak a feketebol nezi akkor eccaka is ezt kene kiirnia levett kupak mellet. ha meg a beepitett kapcsolos akkor azzal lenne a gond. persze mindezt csak logikazva mondom ;)
A JVC ELISMERTE a CCD modulok hibáját, és más országokban pl. Anglia díjmentesen cserélte/cseréli az összes kamerában, abban is ami már nem garanciális.
Magyarországon a JVC semmiféle felhívást nem tett közzé, telefonban ma azt az információt kaptam, hogy passz, majd hétfőn a szervizes kolléga megmondja.....
Az angol link: http://www.jvc.co.uk/template.php?page=100102
Szóval aki hasonló cipőben jár, jelentkezzen, és együtt elérhetjük hogy a Magyar JVC is díjmentesen kijavítsa ezeket a kamerákat!