Akkor a Kamazom máshonnan van, bliszteres volt az is (kb 10 éve egy orosz spec. sorból rémlik).
Az ADK nekem is megvan, de megveszem a nemsokára megjelenő változatot is.
Nem az elrontott forma miatt, de ettől függetlenül már régóta gondolkodom az Atlas-sor többségének eladásán, csak a szekrényben eredeti dobozukban foglalják a helyet, egyedül a nekem kurrensebbek vannak vitrinben.
Én ugyan így jártam az egykori szovjet Elekon modellekkel, de csak a 90-92 környékén gyártottakkal, a régiek még ma is masszívak, de az említett évjárat környéki Kamaz-4310, ZIL-131 és URAL-4320 fülkéi mind elporladtak. Talán Modimio gyártmánnyal tudod pótolni (az még megfizethető és nem rossz).
Vettem egy GAZ-51-t és a fülkét a belsejivel át tudod tenni. Talán annyi a különbség, hogy a színe mattabb mint a Lublin-nak.
Az lengyel sorozatban találtam olyat aminek a rendszáma megegyezik a Magyar sorozatéval (OT-12-57). Nekem csak az volt az aggályom, hogy ez is lefog bomlani idővel
Ez igaz. Azon kívül az EdA kivitelnek festett elöl az irányjelzője, a szélvédőbe vannak fúrva az ablaktörlő lapátok és abnormálisan rövid a platója. Örültem hogy sikerült eladnom, amikor megvettem az IXO (ORWO-s) kiadást, de megvettem a Legendást is, még a lengyel sorból (az a biztos, ami a polcon áll).
"Az októberi Ifánk meg az ADK lesz, így az Atlashoz képest ebben sincs (a színen kívül) változatosság."
Az EdA daruja szintén sárga, mint a Legendás teherautóké (az EdA féle darut más színben más kiadó forgalmazta). Az EdA darujának ugyan olyan gnóm fülkéje van, mint a platós változatának, ugyan azokkal a hibákkal. A Legendásban megjelenő (lengyeleknél már megjelent) darunak ugyan olyan rendes a fülkéje, mint a platósáénak. Mindkét darus megvan, mert megtartottam (egyelőre) az EdA kiadásút is.
"De majd jön az ott szintén megjelent Kamaz dömper, meg karácsony körül az IFA H6."
Az EdA a Haszongépjárművek sorozatában (amiben az IFA daru és az IFA H6 is megjelent) nem adott ki semmilyen KAMAZ-t (sem billencset, sem platóst).
Más festéssel viszont adott ki IFA H6-ot platós-ponyvás és billencs kivitelben is.
"Ilyen kék fülkével jó mutatna egy sima alacsony oldalfalú billencs is, az is ezerszámra furikázott az utakon."
Valóban jó lenne a Legendásban is IFA W50 billencs!
De ez is beszerezhető (csak drágán), mert az SSM kiadó már kiadta a W50 L és a W50 LA változatokat is.
Nekem tetszik a most megjelent IFA, egymás mellé raktam én is őket.
A sárga Atlasos eleje kevésbé íves, mint egy orrbavert bulldog.
Az októberi Ifánk meg az ADK lesz, így az Atlashoz képest ebben sincs (a színen kívül) változatosság. De majd jön az ott szintén megjelent Kamaz dömper, meg karácsony körül az IFA H6.
Ilyen kék fülkével jó mutatna egy sima alacsony oldalfalú billencs is, az is ezerszámra furikázott az utakon.
Meg kéne kérdezni lengyel gyűjtőket, hogy náluk van-e probléma a modellel. Ha nem egy időben öntötték őket a magyarral, akkor jó lehet. A Warszawa 201-ből megvettem a lengyelt, majd jóval később jött a magyar sorban is, így lett kettő darabom belőle. A magyar soros már évekkel ezelőtt szétesett, a lengyelnek semmi baja.
Szerinted a Kultowe Auta sorban megjelent példány jobb állapotban lehet? Találtam kint a lengyeleknél. 10 papír körül lenne. Meg is adnám érte, ha tuti lenne.
Van lengyel soros Lublinom, csak nem tudom mennyire kompos tibi a fülke a régi kiadással. Tartok tőle semennyire. Ezt a régi fajtát beszerezni elég macerás vállalkozás.
Ha minden igaz jövő év elején fog érkezni a prémium előfizetőknek a rendőrségi Csepel. A kész változat:
Szerintem nagyon szép, eltalált modell lett, jó kidolgozással. Ennél most szerencsére figyeltek a rendszámra is!
Ami negatívum, az az összes Starnál és Star fülkés Csepelnél megfigyelhető lesz: a nagyon vastag tükörszárak és ablaktörlők. Kár értük!
Illetve amin szerintem lehetett volna még dolgozni, azok az indexek, különösen az első kettő, mert ahogy látom nem csak a csúcsa lesz sárga, hanem az egész.
Meg lehet csinálni műgyantából, de valószínűleg olcsóbb lenne egy Gaz 51 modellt megvenni és átrakni a fülkét. Gaz 51- ből sok kiadás volt, valami olcsóbb darab biztos lesz.
Részemről így a fotók alapján azt mondom, hogy elvileg van erre való Revell ragasztó (nekem is VW spori ajánlotta, bevált), de itt úgy, ahogy gondolod, nem alkalmazható, mert olyan vékony a fekete keret alatti rész, hogy csak mini pöttyöket lehetne odatenni, ami sztem nem tartaná meg a helyén, ha meg többet használnál, befolyhatna a látható üvegrészre.
Én kivenném ezt az ablakot és a két eredeti rögzítési pontját kitisztítva megpróbálnám ott feszesen újraragasztani, ha kell, akár tűreszelővel minimálisan szélesítve ott a helyet, ami fekete kocsinál ecsettel is szinte láthatatlanul visszajavítható lenne.
Mélyen tisztelt feljavítós, és átalakítós szakértő Urak!
Szeretnék csepp szakmai segítséget kérni.
Vettem tavaly egy Prémium Classixxxs Volkswagen T1 modellt.
A következőt vettem észre rajta. Az oldalablak, ami olyan mintha egy vastagabb írásvetítő fóliából lenne kivágva, úgy néz ki mintha "kinőtte" volna a helyét. Ez az ablak két kis füllel van rögzítve, beakasztva a karosszériába.
Ha vissza nyomkodom kézzel,akkor befelé hajlik, ami kevésbé feltűnő, de nem marad úgy. Ha kiszedném, és levágnék belőle, akkor meg a tamponozás veszne el. Meg lehetne ragasztani valamivel az alján, meg a tetején, de nem tudom mivel lenne érdemes, ami nem fetűnő, és lehetőleg nem marja meg a műanyagot.
Elvileg igen, gyakorlatilag viszont sajnos semmi nincs róla az oldalukon, sem máshol a neten. Miért titkolhatják ennyire? Lassan 7 éves ez a poszt is, amiben már zajló felújításról beszélnek. Biztosan sokakat érdekelne, hogyan haladnak a munkálatok.
Ezeket az összecsavarozható modelleket én nem sorolom a klasszikus, gyűjteményi modellek közé, ezért nem említettem. Nemrég vettem még egy félkész Trabantot, de itt a vége, nem szeretnék többet. Kivéve ha kiadnák a Passat B3 Variant GT modelljét.
Készülőben a második magyar prémium ajándék, a Csepel D452 rendőrségi csapatszállító:
Nem igazán van fotó erről a kivitelről a neten, talán már itt a fórumon is volt téma. Egy cseh facebookos viszont - sajnos mindenféle szöveg nélkül - a poszt hozzászólásai közé betett egy fotót egy megmaradt felépítményről:
Tehát elvileg még létezik (minimum fotókon) legalább egy ilyen csapatszállítós puttony, valahol a világban, ami alapján elkészítették ezt a modellt. Jó lenne tudni róla többet!