Abszolút hiánypótló darab, összességében jól elkészített, az árkategóriában szokásosnál sokkal több részlettel, alkatrésszel megtervezett modell, de az elkészítésébe azért csúszott pár hiba.
A fényezése szép, de bizonyos megvilágításoknál a fémrészek sokkal citromsárgábbak az okkeres műanyagelemeknél. A másik, hogy hiába lett igényesen megtervezve, ha lélektelen az összeszerelés.
Az orrészen az enyémen ferdén vannak felragasztva a lámpatartó állványok, a fényszóróüvegek csámpásak, sőt a jobb szélsőnél ki sincs ezüstözve a foncsor, cserébe csak a felére ragasztotta rá a búrát a jómunkásember és a fekete kifestés is botrány rondára sikeredett.
Az egyébként szép gumiköpenyeket is majd tágítgatni kell, mert elég csálén simulnak oda a felnik peremeihez.
Egyenlőre kapott egy korabeli lassú járműves rendszámot, aztán majd meglátjuk, mi lesz a sorsa. Most egy méterről érdemes nézegetni, úgy nagyon klassz kis gép.
Ne tégelyes festéket vegyél meg airbrush pisztolyt.
Vegyél festék sprayt. Egyszerűbb vele dolgozni ha először csinálod és nem akarsz rendszeresen ezzel foglalkozni!
Alvázhoz én rendszerint barkácsbolti festék sprayt használtam (itt azért egy mintafújást érdemes csinálni egy apróbb kimaradt műanyag darabon nehogy megmarja vagy kilágyítsa a műanyagot, ha nem bántja lehet festeni a modellt). Kezdetben tégelyest én ecsettel vittem fel, de időhiányban átáltam sprayre (én 1:24-ben dolgoztam). Nem kellett higitani.
Ha van modellbolt a közelben a fülkéhez a Tamiya British Green (talán TS-9 a kódja) az kb. olyan sötétzöld mint amit a Hungarocamion használhatsz. HC makettet én azzal festettem. 1db festék spray 2-3 fülkére biztosan elég. Szépen lehet a festékkel dolgozni, és jól takar, igaz elég drága.
Ha mégis tégelyes festéket használsz és higitani akarod akkor a saját higitóját használd. Az biztosan jó és nem bántja a festéket. Minden más higító használata kockázat.
Előfordul, hogy ha egy színre fújt valamire ráfújsz egy másik festéket akkor a festékben lévő hígító összerántja az alsó festékréteget. (minden festék más összetevőket tartalmaz és van, hogy az vegyipari összetevők "összevesznek" egymással)
Ez próba szerencse alapon működik. Csinálhatsz egy próbafújást egy kicsi felületen és ha nem bántja egymást a 2 festék akkor szerencséd van.
Biztos az amikor a régi festékréteget lecsiszolód, vagy valamilyen hígítóval lemosod.
Ez a fülke nem olyan nagy felületű ezért relatív gyorsan meg lehet csinálni.
Vannak színek amik nem fednek elég jól ezért alapozót is kell használni (pl. fehér, világos sárga szín), de a sötétzöld jellemzően nem ilyen.
(Majd a nyeregszerkezet alá kell csinálni egy segédvázat amire a nyeregszerkezetet rá lehet tenni.)
Köszönöm! A Ti egyedileg átalakított modelljeitek még izgalmasabbak :) Másodkézből van egy 350-es platósom, de már rég feladtam az említett illetőtől beszerezni bármit is. Ciklon kompresszorom sem tőle van :) Szerintem előbb lesz 350es a DeAgostinitől.
A fülke hátulján megvan gyárilag a 3 fúrat a légkábeleknek. Vagy ugyan az a fülke mint a gyárilag kiadott nyerges Hungarokamionon volt vagy terveznek belőle nyergest.
Lévai úr csodákat faragott még a 3D szkenner, meg a CNC gépek előtti időkben. Kár, hogy üzletileg nem találta meg a számításait és hamar véget ért ez a történet.
Nekem a Trossi gróf-féle 1:43 Schwarzer Prinz Mercedes SSK volt meg tőle, egy ékszer és tökély volt az a modell.