1949 és 1955 között készült, majd követte a tőle külsőre kevéssé különböző 352 és 420. Aztán jött a talán már ön által is ismert összkerékhajtású 344.
Azt lusta vagyok kikeresni, hogy mennyi készült belőle. De sokáig meghatározó teherautó-típus volt Magyarországon. Magam 1969. októberében vezettem utoljára 350-est. Akkor vittek be katonának és ott már 344-es következett. A leszerelés után pedig Ikarus 630. De még a 70-es években is bőven szaladgáltak az országban a 350, 352 és 420-asok.
Köszi! A kék színt magam kevertem. A feliratban nagy segitségem volt A210 820 08 21 fórumtárs munkája, amit nagyon köszönök, egyébként a pár hete ide a fórumra felrakott színes fotó alapján készült.
A tükörlapok és kilincsek más ifa modellek maradékai.
Nagyon szép lett, láthatóan jobb kézügyességgel és nagyobb türelemmel dolgozol hozzám képest.
A forgólámpák búrája miből készült? Nekem a formával csalni kellett, mert az általam használt 3mm-es led kicsit nagyobb a kelleténél az 1/43 méretarányhoz és a helyes lámpaházzal már aránytalanul magas lett volna.
Belenéztem most pár blokádos videóba, 1990 októberében már élt a pajzsos címer, járőrautón már látható volt, de a filmen látható IFÁ-k még nem kapták meg.
Hű, ez nagyon szép lett. A világosabb szín nagyon jó lett. Kevert szín, vagy van megvásárolható megfelelője? A feliratot valamilyen saját sablon alapján készítetted? Illetve a tükröket és a kilincset miből/hogyan készítetted?
Jók ezek a képek,én a liaz konténeresre emlékszem.Meg arra hogy a józsefvárosi pályaudvar teher része tele volt ilyen 5t s konténerekkel meg hatalmas targoncákkal.Ez az önrakodás nem volt hülyeség vajon miért szúnt meg?
Csepel D 350 platós teherautó, spenótzöld színben. Évtizedeken át állandó szereplője volt a hazai közutaknak. Persze, nem piros és csicsa, de egy hosszú korszak jellemző járműtípusa volt.
Ezt a Skodát nemrég vettem meg pont Controlman-tól :D. A magyar verzió - amit fentebb betettek - nagyon hasonlít erre, a hátsó része is, az eleje viszont a "klasszikus" Skoda, a modellé szögletesebb.
Ha nem is pontosan ezt a felépítésűt hoznák hozzánk, akkor legalább a lengyel sor 77. darabja (2024.03, Skoda 706 RT) érkezhetne a lengyel80=magyar várható 71. helyett (Star Z-28 SWN-11).
Természetesen, ha a hazai szakik azt mondják hogy a Star volt nálunk, akkor nem akarom kitúrni, csak kerestem volna valami jobban magyarra hasonlítót.
Nagyon tetszenek a munkáid, ahogy feljavítod a modelleket. De, ha egy rendszerváltás előtti, vagy taxisblokád idei IFA a főszereplő, akkor még nem volt ez a rendőrségi címer a járműveken. Ettől függetlenül nagyon szép lett.
A minta egy régi blokádos sajtófotó volt. Átfestés után cserélve lettek a feliratok, a forgólámpák és a belső is kapott némi színezést, illetve a fülke hátsó ablaka lett kisebb fémragasztás és kittelés után, pantonos fóliából készült üveggel.
A kékfények ledből és esztergált házból, a hűtősapka, a küszöblécek, a tükörlapok, meg a bódé díszlécei BareMetal fóliából, a tükrök rézlemezből és drótból készültek, a hátsó ablakok fémhálójához egy konyhai szűrő adta az anyagot.
A rendszámok, a műszerfal és a hűtőrács emblémája fotónyomtatás, a feliratok vizesmatricái a régi kép alapján készültek, ezek Tonycars olvtárs munkái.