Skodában azért - véleményem szerint - ez a Skoda 1200-es még modellben is szebben és jobban néz ki. :-)
Kicsit ez a fenti cseh limuzin mintha hajazna a Jaguar MK2-re, csak épp az az érdekes, hogy ezzel a formavilággal a csehek időben megelőzték a briteket. :-)
Sose legyen nagyobb baj! Érdekes, hogy én meg a Robur mentőd láttán jöttem rá, hogy a múltkor beírt formátum kiosztásom ugyan helyes, de a mentők valamiért kivételek voltak, ők minden autójukra, kisbuszukra hátra is valóban személyautós rendszámot kaptak.
Hogy miért, szerintem már sosem tudjuk meg, mint ahogy még pár furcsaságot sem ezekről a kétbetű-négyszámos sorozatokról. Pl, hogy miért kezdték és miért hagyták gyorsan abba a teherautók UA sorozatát, vagy a tűzoltóknál a TU-t és magukról, a semmilyen addig ismert szabványnak meg nem felelő karakterekről sincs tudtommal semmi írásos anyag.
Ezt főleg arra értettem, hogy amikor elindult a Retroautó sor 2008-ban, a bevezető próbasorban volt Skoda, amiért akkor jogi eljárást indított az Abrex, így aztán a magyar sorból ki is szedték végül az összes Skodát. Lengyeleknél valamiért nem, de ott is csak egy volt. Ezekre lehet kifizették a jogdíjat, de az Abrex ritka nagy genyó, én voltam a Skoda múzeumban, egy Abrex modell 40 EUR alatt nem volt.
Igen, a rácsok és a feliratok fotómaratások. Az ovális hűtőrácskeret alapja szintén egy maratott lemez amire felépítettem epokittból egy vastagságot,
majd addíg csiszoltam, gitteltem, csiszoltam, míg valamennyire nem hasonlított az eredetire. Sajnos két méretben kellett megcsinálni, mert a buszmodell és a platós
teherautómodell méretei nem egyeznek, a busz hűtőrácsa nagy lett volna a teherautóhoz.
A postának rengeteg járműve volt, talán ilyen dobozos Robur is lehetett, ha nem, akkor majd egyszer átmatricázom más céges járműnek, feltéve, hogy találok valami jó fotót hozzá:
Mondhatnám azt is, hogy semmi különös, csak a tőled már megszokott igen magas színvonalat látom, de azért kiemelendő a két modell szépségének a legfontosabb eleme, a tökéletes perec hűtőrácsok, a márkalogókkal.
Jól gondolom, hogy fotómaratással készültek?
Nagyon szép párost készítettél, várom a folytatást! :-)
Amíg nem már csak egy konkrét hiányzik, hanem bevásárlókocsit lehet megtölteni a hiányzó modellekkel, ahhoz képest amik meg fognak jelenni a sorban, addig mindegy, hogy milyen érkezik a kívánt listáról. :-)
Ahelyett, hogy kényelmesen ücsörögnénk otthon és két hetente csak örülnénk a megjelenő modellnek, lehet hajtóvadászatot indítani, epekedni, tervezgetni, tippelgetni, valamint alacsonyabb tűrőképességűeknek - nem használ de - anyázni.
Az én nézetemben most pl. az IFA jelenik meg rosszkor, mert pont nem leszek itthon 4 napig. Majd megpróbálom utólagos rendeléssel a kiadótól és hozzácsapom a kihagyott háromtengelyes RÁBA billencset is, ha még van nekik.
Szó volt itt arról, hogy a magyar sorozat meg lesz hosszabbítva 140 részre. Szerintem megkapjuk majd ezeket a cseheknél/lengyeleknél már megjelenteket.
A DeA egy nagy mamut, kár aggódni érte, ezt a teherautó sort a V4 országokon kívül már kiadják Bulgáriában és Szerbiában is, ami nem fogy el, majd beszedik és terítik oda (meg persze a lengyelekhez, csehekhez stb., és onnan ide az ott megmaradtakat). Egy ilyen "gyűjtői játék" nekik nem tétel, ezer hasonlót kiadnak és terítenek, széles a portfólió, a bangladesi gyártás költsége pedig nem sok, a teherautó modelleket összeszerelők munkabére közel 0 lehet. Így is kerülnek ki gyöngyszemek, összességében szerintem örülhetünk, remek házi teherautó-múzeumot lehet csinálni. Persze vannak érthetetlen selejtek, mint pl. a legutóbbi Rába K19, de az ilyeneket ott lehet hagyni a polcon...
Részemről várom az L60-at, az önrakodós Csepelt, a D710 bútorszállítót, a tűzoltó Ifát, a Prága darut, és legjobban a terv szerint jövő év elején érkező Rába U26.230 tűzoltót. A többit meglátjuk. Jó lenne egy bővített kiadási lista!
Nektek nem hiányzik a magyar sorból (merthogy senki nem emlegeti) a ZIL-130G platós?
Rengeteg futott a magyar utakon belőle (Néha még most is feltűnik egy-egy. A kerületünkbe is van egy, egy építőanyagos használja, igaz már lassú jármű rendszámmal.)
Ráadásul ez készen is van, mert a DeA már kiadta az orosz sorban. (Ráadásul a sorozatából egy egyszerű fülkecserével megépíthető az újabb homlokfalas változat is.)
"ZIL-130G blue 1:43 DeAgostini Auto Legends USSR Trucks #52"