Szerintem ez a mai állapotú kocsi lehetett a mintája a modellnek. (A kép a Csepel Autógyár múzeumában készült a közelmúltban.)
A megjelenő modell nekem is kicsit furcsának tűnik a fülke és a tartály közötti nagy üres rész miatt. Gyári eredetiben ott vagy egy szerelvényláda, vagy egy burkolólemez lehet, legalább is nekem úgy tűnik a gyári képek alapján. A tartályon a töltő-ürítő cső tartója is kicsit más mint az eredetin, de talán a tartály az ugyan olyan.
Itt van két gyári fotó (másnak talán vannak jobbak).
Ha esetleg valaki nem tudja kivárni az IFA billencset van egy eladó ilyenem.
Én 23000 Ft-ot fizettem érte. 20000 Ft-ért odaadom. Csak belenéztem a dobozba. Minden alkatrésze becsomagolva még érintetlenül. Rájöttem hogy ez nekem túl nagy falat lesz. Le kell festeni amihez kellene eszköz meg tudás. Inkább megveszem készen.
A Praga V3S AD80-ra csak 2026 év végéig kell várnunk, de a korábbi lista szerint meglesz. Ahogy egy DeA kisfilmet néztem róla, a torony forgatható, a gém kihúzható.
Nagy valószínűséggel a létrás tűzoltót takarhatja az "Ikarus" megnevezéssel ellátott Csepel 710-es. A cseheknél ugyanis már megjelent a tejes változat, azonban a most kiadott, 100. számig terjedő listában 77-esként szerepel ugyanígy "Ikarus" megnevezéssel egy Csepel, csakugyan így szerepel a lengyeleknél a 136-os szám előrejelzése.
A csehek egyébként az új, 100-ig kibővített listában kaptak jó pár módosítást, a korábban kiadott listával szemben kevesebb külföldi vonatkozású modell fog érkezni hozzájuk.
Pl. az eddigi 4 magyar típus helyett (Rába H9, Ikarus 404, 526 és egy bizonyos Rába tűzoltó) egy D710-est kapnak majd a 80. számig, illetve azután a rendőrségi IFA és két Csepel jelenik meg még náluk a tervek szerint.
Ahogy elnézem, hétszer szerepel a Skoda-Liaz 706, valamint a Tatra 138/148 és betűjelei.
Vajon a 19. és 25. helyen szereplő Skoda 706 RT egyike a felsővezetékes lesz?
Itt bezzeg van Liaz 110.820 kukás (34.) és IFA W50 L-RK (50.) utcaseprő, itthon is szívesen látnám őket a sok versenymodell és egyéb 8x8, 6x8, 8x6 helyett.
Csepelből kettő (30. és 52.) szerepel a sorban (D710 és D752 Metz), előbbi a tejes, vagy a tűzoltó létrás lesz?
Elsőre, hozzájuk képest kevésbé látok "osztályidegen" járműveket, talán azárt, mert a többség az eredeti 1:1-es megjelenésükkor hazai gyártású volt.
Csatlakozom. Az IFA h6 ot szerintem sem fogják venni. Akinek kellett az már megszerezte az Atlaszos sorból.Ott sem kellett a kutyának sem. A dakaros Tátra szintén nem lesz nagy durranás nálunk.De a Prágát én is nagyon vártam már.